Horner: "Vettel Baskıyı Kaldırabilir"

yazar:

kategori:

2011’in şu ana kadarki 6 yarışını kazanan Vettel, en yakın rakibi ve takım arkadaşı Mark Webber’in 85 puan önünde.

Bazıları Alman pilotun baskı altında hataya meyilli ve daha zayıf olduğunu düşünse de Horner, Vettel’in böyle olmadığını kanıtladığını söyledi.

Horner: “Baskı altında muazzam derecede etkileyici. Baskı altında da beni şaşırtmaya devam etti.”

“Monaco net bir örnektir. Orada, o kadar uzun sürüşe uygun olmayan lastiklerle arkasında araçları (Alonso ve Button) tutmayı başarmıştı.”

“Barcelona’da aracını Hamilton’a karşı tam yerinde konumlandırmıştı. Baskıyı çok iyi bir şekilde emiyor.”

“Q3’lerde çok defa ‘Buradan biraz geri düşecek’ diye düşünürsünüz ama sonuç almaya devam etti.”

Red Bull pilotu bu sene bütün yarışlardan puanla ayrıldı ve Almanya’daki 4’üncülüğü hariç podyumdan inmedi.

Horner: “Almanya’da yine de 4. oldu ve rakiplerinin bu seneki en kötü yarışlarına bakıldığında, bundan çok daha kötüler. Elinde 6 galibiyet, 2 ikincilik ve 1 dördüncülük var. Bu kötü bir karne değil ve diğer üçünü de kazanacak konumdaydı.”

“Kanada’da son turda kaybetti ve Çin’de de farklı strateji ile yarışın sonlarında. Ve Silverstone’de kaldıraç arızalanana kadar liderdi.”

“Nurburgring, lider olmadığı tek yarıştı ki bu da istatistiksel olarak dikkate değer”

Puan farkı nedeniyle Vettel’in artık yarışlara hesaplamalar yaparak gelmesi beklenirken Alman pilot, aksine her yarışa kazanmak için çıktığını sürekli olarak söylemişti.

Horner de pilotuna destek veriyor ve bir pilotu iyi yapanın zihin yapısı olduğunu düşünüyor.

Horner: “Her yarışa böyle çıkıyor. Atak yapmalı. Galibiyetlere aç.”

“Ama kazanamadığı zamanlarda puan alması gerektiğini bilecek kadar da mantıklı. Ama zihin yapısı, her yarışı kazanmaya çalışmak üzerine kurulu”


Yorumlar

  1. Bu iki yarışta kürsüye çıkamasın Vettel, o zaman görücez baskıyı kaldırabiliyormu kaldıramıyormu.

  2. Vettel'den Mühendisine Geri Bildirim:::Kanada'nın Anısına::::
    VETTEL:arkamda ki kim?
    MÜHENDİSİ:Button..
    VETTEL:Söyle yaklaşmasın yerlerde ıslak zaten kim vurdu ya gider:)
    MÜHENDİSİ:bir tur kaldı dayanmaya çalış…
    VETTEL:ya beni geçerse:)
    MÜHENDİSİ:sadece sürmeye devam et…
    VETTEL:çok korkuyorum:)
    MÜHENDİSİ:korkunca ne yapıyorduk???
    VETTEL:(kendi kendine)..ben çocuk değilim…ben çocuk değilim…ben çocuk değilim:)
    VETTEL:hala korkuyorum…ve sanırım altıma kaçırdım:)
    MÜHENDİSİ:çocuk gibi davramayı kes..yarışa odaklan….
    VETTEL:iyide ben zaten çocuğum..bana ninni okurmusun:)
    MÜHENDİSİ:şimdi olmaz yarıştasın…yarıştan sonra belki:)
    VETTEL:oops…kimse görmedi değil mi???
    MÜHENDİSİ:neyi?..hata yapıp Button'a geçildiğini mi??
    VETTEL:evet:)
    MÜHENDİSİ:kimse görmedi merak etme…sadece arabayı finish e ulaştır…
    VETTEL:oh iyi biri gördü diye ödüm patladı…böyle şeyler yapınca Schumacher abi bana VELETT diyor…bende kendimi tutamayıp ağlıyorum:)
    MÜHENDİSİ:neyse artık altına kaçırdığını kimseye de söyleme..ayrıca….podyumdayken üstüne bol şampanya dökde basın bülteninde kokmayasın:)

  3. formulanın en iyisi alonsoysa bende o zaman messinin varisiyim.Kısacası Formula 1 tarihinin en iyi pilotu Michael Schumacherdir

  4. önümüzdeki iki yarışa bakarsak red bullun kazanamayacağını düşünüyorum favori mclarenler bana göre ferrarilerde arkasından gelir bu yüzden redbull spa ve monzada en fazla puanları toplamaya çalışacaktır.Vettel bu yarışlardan 3.lük le 4.lük le ayrılırsa çok da kötü değil zaten spa ve monza sonrası bir galibiyet vetteli rahatlatabilir ben vettelin şampiyon olacağını düşünüyorum

  5. bana göre formula birin en iyisi alonso

  6. Fark o kadar fazla ki kapanması imkansız bunu herkes biliyor.Bundan dolayı baskı hissetiğini zannetmiyorum.Artık RedBull'un 2012 ye yoğunlaşması lazım bu sezon garanti altında.Sıksalar sıksalar en fazla 50 puana indirirler farkı daha da sıkarlarsa patlarlar zaten.

  7. nebu senin avatar resminde alonso olması taraflı bir yorum yapacağının göstergesi bi kere zaten taraflı bi yorum yapmışsın. velett zaten vettel beceriksizin teki olduğu için 2. dünya şampiyonluğuna gidiyor zaten. ve rıdvan vettel en kötü 2. oluyorsa demek ki vettel gerçekten iyi bir pilot. Rbr nin yarış performansı kötü derken sıralama turlarına bakınca kötü ve yarışlarda mclaren ve ferrari ile yakınlar.

  8. bu yıl kaybettiği yarışlara bi bakalım vettel anti-pantizanları!!..çin strateji hatası açık ara önde giderken, pit-stop stratejisi kötü, silverstone tamamen değişen kurallar ve pit ekibi hatası, kanada şansız diebiliriz ki 15sn farkı 2 kere yaratmışken güvenlik aracı hoş olmadı, bunların dışında geriye macaristan ve almanya kalıyor ki son 2 yarış diğer takımların önemli güncellemelerle red-bull'u yakaladığı su götürmez bir gerçek…artı horner'ın da dediği gibi liderliği çok ii savunduğu yarışlarda mevcut bu yıl..uzun lafın kısası hızlı mı hızlı, istikrarlı mı istikrarlı, gelişio mu gelişio, pistteki en iyi 3 sürücüden biri mi öle, daha size noluo?..illa o 3. şampiyonluğu alıp ta efsane klasmana mı girmesi lazım gözünüzde yeterli olması için!!

  9. doğru söylemiş niye bozuluyorsunuz ki vettel beceriksizin teki…

  10. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    kaan efendi ben senin gibi haybeden sallamıyorum.Hornerin görüşüne rakamlarla katılmadığımı söylüyorum.Sana nee benim yorumumdan beğenmiyorsan okuma.Vettel haberine yorum yazmak için avatar resminde vettel olması mı lazım.

  11. çocuk gibi konuşmayın kardeşim polden başlayıp herkesten 1 sn hızlı araçla birinci olunca pilot olunmuyor. son yarışlarda mclaren ferrari rbryi yakalayabildi anca.

  12. rıdvan karagül avatarı
    rıdvan karagül

    redbullun yarış performansı daha kötü demek biraz fazla iyimserlik olmaz mı ? vettel en kötü 2. oluyor dikkatini çekerim.

  13. nebu… Vettel 1. geçen sene ki aracı dayanıksızdı. 2. Kabul etmek lazım ki bazı hatalar da yaptı.. Bu sene kesinilkle çok daha iyi ama rbr nin yarış performansı diğer takımlarla aynı şu anda daha kötü bile denilebilir.. Ayrıca sen alonso taraftarısın sana ne vettelden. kendi pilotuna bak olur mu..

  14. uygar yalçın avatarı
    uygar yalçın
    Bazıları Alman pilotun baskı altında hataya meyilli ve daha zayıf olduğunu düşünse de Gorner, Vettel'in böyle olmadığını kanıtladığını söyledi.

    Gorner mi?

  15. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar
    Horner: "Her yarışa böyle çıkıyor. Atak yapmalı. Galibiyetlere aç."

    Horner biraz fazla sallamış.
    2 yıldır gridin en hızlı aracına sahip.
    Bu araçla pole harici başladığı ve kazandığı sadece 3 yarış var.(Malezya 2010–3.-brezilya 2010–2. -ispanya 2011–2.)
    Bu araçla 18 tane pole ün sadece 8 tanesini zafere dönüştürmüş.Geri kalan 10 tanesi karavana.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir