Haug: "Mercedes'in Biraz Daha Zamana İhtiyacı Var"

yazar:

kategori:

Haug “Red Bull’la kıyaslayın, sistemi kurmaları 5 sene sürdü ve ilk galibiyet aynı araca sahip olan Toro Rosso’da SEbastian Vettel ile geldi.”

“Onların bu başarısına saygı duyuyoruz ve onlarda da zaman aldı. Bizim de daha fazla oluşum sürecine ihtiyacımız olduğunu kabul etmeliyiz.”

“Geride kalan 2 seneden bahsetmiyorum, daha uzun zaman alacak.  Eğer para harcamadan geçmişte olduğu gibi 5 sene içerisinde şampiyonluk kazanırsanız o zaman gerçekten çok özelsiniz demektir.” dedi.

Haug, sene başlamadan önce beklentilerin çok yüksek olduğunu söyledi.

Haug “İlk baştaki heyecanımızın aşırı olduğunu söyleyebilirsiniz. Soğutma sorunları yaşadık ve bunlara odaklandık. Ancak tren bir kere hareket ettiyse o andan itibaren geride kalırsınız ve yakalamak zordur.”

“Ancak bir açıdan da aynı durumda sürekli olarak farklar açılsaydı daha endişe verici olurdu. Çok aşırı gelişim hızı var. Ferrari, Red Bull ve Mclaren’le konuşun. Her yarış için güncellemelerinin olacağını kabul edeceklerdir.” dedi.

Haug, Formula 1’in belki de en rekabetçi döneminde olmalarının lider takımları yakalamalarını daha da zorlaştırdığını düşünüyor.

Haug “Çok zorlu rakiplerimiz var ve Formula 1 tarihindeki muhtemelen en zorlu grup. Yarış kazanan 3 takım var. Ferrari ve Mclaren daha fazla kazanacak durumda oldular.”

“Red Bull en çok kazanan takım oldu ancak diğer iki takım pistlerin yapısına göre oldukça etkileyici bir şekilde yakaladılar ve biz 4. sırada kaldık.” 

“Özellikle ilk 2 yarış olmak üzere sezona çok zor bir başlangıç yaptık ve 40 turunu lider gittiğimiz 3. yarıştan itibaren farklı yarışlar geçirdik.”

“Sezona eksikle başlıyorsanız çok zor olur. Size ilginç istatistikler verebilirim. Avustralya’da liderle fark %2.3, Malezya’da % 2, Çin’de %1, Türkiye’de % 0.6 yani yarım snaiyeden fazlaydı. İspanya’da % 2, Monaco’da %1.5, Kanada’da % 1.1, Britanya’da % 1.1, Almanya’da % 1.3’tü. Bir bakıma istikrarlı bir şekilde devam ettik. Öndeki araçların ritmi değişiyor ancak biz aynı oranı koruduk. Seneye hedef daha iyi bir başlangıç zemini oluşturmak ve oradan gelişmek olacak.” 

“Bizim için en önemli nokta odaklanmış olmamız ve çok sıkı bir şekilde çalıştığımız uzun bir yolumuzun olması.” dedi.


Yorumlar

  1. ben de bunu yazacaktım 🙂 katılıyorum dostum . bi şekilde o brawn aracını mahvettiler yanlış bakış açısıyla .

  2. eee haug efendi aracı tanıtırken 'Brackley ve Brixworth de çok fazla çalıştık dedin..ne oldu şimdi..cort.anca balon yapıyor

  3. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Haug'un ilginç istatistik dediği rakamlar da yanlış lider gidilen tur da yanlış.
    Çinde Rosberg ilk pitstopu herkesten 3-4 tur önce yaptı.Öngruptan en son pite giren kişi 17.turda liderliği rosberge bıraktı.17 den 26 ya kadar lider gitti.Sonra yine herkesten önce pitstop yaptı.30 lu turlarda yeniden lider oldu.Ta ki 41.turda telsizden kötü haberi duyana kadar.Tahminimce 20-25 tur civarı liderliği olmuştur.Zaten çin 56 turdan oluşuyor.

  4. rocco junior avatarı

    Aynen öyle biraz sabırsız bir tutum var taraftarlarda.Ferrari'de 3-4yıldır şampiyonluk kazanamadı ancak Mercedes çok yeni.Belki ekip f1de epydir var ama giden Honda'nın artıkları kaldı ki 2009 sezonundaki başarı çok önceden hazırlanan ve kurallara uymayan bir aracın sezona büyük avantajla başlamasından kaynaklandı.Şimdi kurallar daha sabit kimse çıkıp çift katmanlı difüzör gibi bir şey buldum diyemez.Yenilenen bir ekip var hem beklemek lazım.Renault Engine kardeş haklı önce kuruldu sonra pole sonra galibiyet vakti geldiğinde şampiyonluk.O yüzden Mercedes fanı arkadaşların vefasını sınayan bir durum.Sabretmekten başka yapacak birşey yok.Yeri geldi biz 20 yıl bekledik,Williams yıllardır ortada yok Mclaren bekliyor vs…Belki çoğu Schumi için burda belki o emekli olacak Mercedes bu başarıları kazandığında ancak elbet başarı gelecektir iyi insanlarla toplanmış bir ekiple beraber.

  5. Rock'n  CoK€ avatarı

    toplam liderlikten bahsediyor heralde rosberg lider götürmüştü ya yarışı bi ara

  6. "40 turunu lider gittiğimiz 3. yarıştan itibaren…"

    ?

  7. birileri buna, redbull un en gerilerdeki jaguar takımını, mercdes in ise şampiyon takımı satın aldığını hatırlatsın.

  8. Bir RB7 kaçıralım.
    Onun üzerinde deneyler yapın. Gerekli yerlerini kopyalayın.
    Sonra kendi fikirlerinizi harmanlayın.
    Nasıl fikir ama?
    Yoksa size kalırsa kısa olmadı uzun dingil, o da olmadı geniş ask, yok olmadı egsozu ahtapot gibi dolayalım…. uzaaaar gider.
    en az 3 yıl daha bir cacık olmaz demek istemiş…

  9. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Önce şumi sonra haug 2012 den de bişeyler beklemeyin diyor.Şumi temkinli konuşurken haug rakamlarla kelime oyunu yapıyor.
    Mercedesin birden fazla sorunu var ve bu sorunların birbiriyle ilgili çözümsel sıkıntıları var.Aerodinamikleri ağırlık dağılımı ile dengeleyememeleri gelişimin önünü tıkamaktadır.Dingil mesafesinin kısa olması aynı zamanda yakıt deposunun da buna bağlı olarak kısa ve derin olması ağır ve hafif yüklerde ayar zorluğunu da beraberinde getirmiştir.2012 de bu dingilin uzamasına kesin gözüyle baktığımızda sorunların bir nebze giderilmesi söz konusu olabilir.Şampiyonluğa değil ama podyuma ve kazanmaya yakın bir aracı 2012 de görmek uzak bir ihtimal olmasa gerek.

  10. Hiçbirşey olmaz.Brawn GP o yokken nasıl şampiyon oldu?
    Beceriksizliğe kılıf arıyorlar.

  11. Renault F1e 2002 yılında Benettonu satın alarak yüzde yüz Renault olarak döndüğünde Markalar klasmanında dördüncülüğü almıştı İkinci senelerinde Poll alıp yarış kazanmışlardı.Umarım Mercoda Renault un yaptığını bu sezon bitmeden başarır biraz fazla iyimserim ama olsun.

  12. BrawnGP – çift katmanlı difüzör = Mercedes GP

    Brawn GP gibi ilk (ve son) senesinde şampiyon olan bir takımı aldılar ama şampiyonluğun tek kaynağı çift katmanlı difüzör artık yok. Zaten herkes bu difüzöre geçince pek bir güçleri kalmamıştı.

    Yeni kurulan bir takım olarak hali hazırda Force India ve Renault'dan daha iyi olmaları esasen büyük bir başarı sayılır.

    İleride MGP'yi yarış kazanırken görmek isterim.

  13. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Siz Gelişene Kadar Schumacher Bırakırsa Ne Olacak Peki..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir