Todt: "Schumacher'in Elinde En İyi Araçlardan Birisi Yok"

yazar:

kategori:

Mercedes GP’nin şu anda bu potansiyelde bir araç üretmediğini düşünen Todt: “Geçen sene Michael, geri dönüşünde bazı sorunlar yaşadı; F1’de başarı, bir takım  şeylerin kombinasyonlarından etkilenir. En iyi takımlardan birinde, en iyi araçta harika bir pilot olmalısınız. Mercedes’in, onun yeteneğine uygun bir araç üretme kabiliyetine ve kaynaklara sahip olduğuna inanıyorum. Ama şu anda en iyi araçlardan birisini kullanmıyor.”

“Michael gibi birisinin sahneye dönmesi spor için çok önemliydi; bunun sonucunda seyirci sayısı arttı. Formula 1 tarihinin büyük şampiyonları arasında. 7 defa şampiyon oldu. Bunlardan 5 tanesi Ferrari adınaydı ve 38 yaşında kariyerine son vermeye karar verdi.”

“Şimdiye kadar Michael için sonuçlar hayal kırıklığı. Ama kazanma potansiyeli olan bir araçla başarılı biri olduğunu göstereceğine eminim”


Yorumlar

  1. Deli_ Manyak avatarı

    keskin kural değişikliklerinde böyle sürpriz takım ve pilotların çıkması gayet normal arkadaşlar bakın göreceksiniz seneye redbull 3. takım olur ve ondan sonra yine ait oldugu yere 5 6 . olarak gride döner çünkü gerekli altyapısı yok neweyden başka… artı kazanma geleneği yok takımın … ferrari mclaren ve williams formula1 i ayakta tutan 3 tane sac ayagıdır ve taraftarların yüzde doksanı bu takımları desteklerler.. redbull brawn gp falan hava civa…

  2. 2007 ve 2008 gerçekten iyi 3 pilotun çekişmesi yüzünden iyi geçti ancak 2009-2010 da sıradanlaşan araçlar ve sıradan, taraftarsız pilotların şampiyonluğuyla artık kabak tadı vermişti…

  3. ''7 tane çay bardağı değil, şampiyonluk kupası''
    süper bi yorum olmuş 🙂

  4. Ben de zaten schumi'nin başarısını işaret ediyordum orada dostum.aracın iyileşmesiyle süreç çok daha kısalacaktır schumi'den beklenen galibiyeti adına 🙂

  5. Patron haklı.Drs kullanmadan adam geçen ve bunu yapabilen kaç kişi biliyorsunuz???.Alonso, Hamilton ve Shumi. Bence En iyisi gene Shumi. 7 tane çay bardağı değil, şampiyonluk kupası.

  6. Todt: "Schumacher'in Elinde En İyi Araçlardan Birisi Yok" bu işi biliyor boşuna başkan olmamış 🙂

  7. sorulmucayacak bi insan değil ki adam teknloji ve zekanın bittiği yerde dahi neleri yapabildiğini gösterdi ve göstermeye devam ediyor

  8. Deli_ Manyak avatarı

    resmen söndü ne demek ben şimdiye kadar 2007 ve 2008 kadar heyecanlı sezonları izlemedim mesela… şampiyon 2008de son virajda belirlendi massa brezilyada çizgiyi geçtiğinde 25 saniyeliğinede olsa şampiyondu… varmı böyle bir sezon daha önce… bir yorum yaparken düşünün önce bence…

  9. eskiden de arkadan kayan araçları oldu ferrarideyken mesela , ama en azından ferrari sadece arkadan kayıyordu viraj çıkışlarında . bu mercedes cidden çok dengesiz bir araç tepkileri çok değişken arkadan kayacak diye beklerken önden kayıyor . bazı hızlanmalarda daha çok gaz vermelerine rağmen arkası iyi tutarken bazılarında az gazla arkası kopuyor . rosberg de diyor bununla 7. olsak iyi diye .

  10. İyi pilotlar, aracı limitlerinde kullanan, sonuna kadar zorlayan pilotlardır. Schumacher de aracı sonuna kadar zorluyor ama Mercedes dengesiz bir araç olduğu için önden arkadan kayma yaşıyor.

    İyi bir araç kullanırsa bu sorunla karşılaşmayacağından eskisi kadar üstün bir performans görebiliriz Schumacher'den.

  11. 2006 da bıraktıktan sonra resmen sönen F1 i geri eski haline getiren adam bence en iyi aracı hakediyor.

  12. muhabirlerin de işi gücü yok heralde. Herkese şumiyi soruyorlar 🙂

  13. Dostum kanada yarışında olan mücadele Mercedes aracının başarısı değil.
    Schumacher in Rain Master lakabını aldığı yağmurda sürüş yeteneğiyle aldığı başarıdır.

    Mercedes yapılanma süreceinde belki 3 yıl belki 4 yıl ama geriden birikimle geliyorlar bende inanıyorum iyi şeyler olacağına.

    Viraj çıkışlarında araç çok fazla kayma yapıyor bunuda biraz önleseler Michael biraz daha hızlı olacak.

    Adamımdan gitmeden en kötü 1 galibiyet bekliyorum ben

  14. 2010 sezonundan beri inanmaktayım bu adamın bize güzel mücadeleler izleteceğine ön grupta ve 1 yıllık bekleyiş sonucunda kanadada güzel bir podyum mücadelesi gördük,daha da bekleyerek istediğimizi alırız kesin 2012 sezonunda Mercedes biraz çalışırsa.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir