Vettel: "Spa Bizim Favori Pistimiz Değil"

yazar:

kategori:

Vettel, kariyerinde Belçika’da 3’cülükten yukarı çıkamadı ama takım arkadaşı Mark Webber, geçen sene pole kazanıp yarışı da Lewis Hamilton’un arkasında 2. tamamladı.

Perşembe günü basın toplantısında konuşan Vettel, uzun düzlüklerin RB7’ye göre olmadığını ma yine de rekabetçi olacağını ifade etti.

Vettel: “Bizim favori pistimiz değil. Çünkü burada çok fazla düzlük var; diğer çoğu pistten daha fazla. Bazı virajlar var ama hepsi 2. sektörde. Bu yüzden ilk ve üçüncü sektörler oldukça zor. Geçmişte bunu gördük. Ama genel olarak burası için çok iyi bir aracımız olduğunu düşünüyorum, özellikle de son iki yıldır. Bu yüzden dört gözle bekliyorum”

“Her şeyi hesaba katarsak çok güzel bir pist. Bu hafta sonunu dört gözle bekliyorum. Elbette son birkaç yarışta formumuzun zirvesinde değildik ama çok ders çıkarıldığını düşünüyorum. Bu yüzden bu hafta sonu nerede olduğumuzu göreceğiz”

Son üç yarışta galibiyet alamayan Alman pilot, lastik ısıtma sorununa değindi.

Vettel: “Açıklamada sakınca yok. Açıkçası son üç yarış, şartlar açısından oldukça farklıydı, özellikle de Nürburgring. Çok soğuk şartlar nedeniyle şaşırmıştım. Oysaki geçmişte soğuk şartlarda çok rekabetçiydik ki bu sene diğerlerine göre daha çok sıkıntı yaşıyor gibiydik”

“Bu bir ev ödevidir. Sorun tamamen araçta değil. Sadece yeteri kadar hızlı bir şekilde sıcaklığa ulaşmalıyız. Zaten Macaristan’da da ileri yönde bir adım attığımızı düşünüyorum. Şimdi de o noktadan ilerliyoruz. Açıkçası arada test yapma şansımız olmadı. Bu yüzden sadece analiz yapabilir ve bu şeyler üzerine mantıklı şeyler düşünebiliriz. Ama bunları pistte doğrulamamız gerekiyor.


Yorumlar

  1. hah yarış sana kapak oldumu. rögar kapağı.

  2. Vettel öyle diyorsa öyle Motor yetmiyor abi işte ne yapsın adam.Ama 2009 güzeldi.2010 Webberin polü ve Startda yine hatası yarışın kaderini değiştirdi Kubica harika işler yaptı Podyumun 2 ve 3 basmağını Renault Rs27 motorlu araçların tamamlaması harikaydı.Monza da İlk yedide gösterilmeyen Vettel güçlü bir dördüncülük almıştı yine.

  3. mehmet yolcu avatarı

    macaristan'da button'a geçilmesinin bir nedeni de buydu sanki.ayrıca mclaren çok iyi çalıştırmaya başladı lastikleri.

  4. formula 1 in f sinden anlamayanlar yine basmış burayı hızlı pistlerin renault motorlu araçlara uymadığını bilmiyorsan öğren öyle gel

  5. sen altındaki en iyi arabayla bile spa kahramanı olamassın,kendinde inceden vermişsin sazı..orası buz adam gibilerin mekanı..

  6. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    hmmm anladım Vettel 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir