Schumacher F1'e Başlarken Kendinden Şüphe Etmiş

yazar:

kategori:

Formula 1 tarihinin gelmiş geçmiş en başarılı pilotu olan Schumacher, 7 dünya şampiyonluğunun yanında 91 yarış galibiyeti, 154 podyum ve 68 pole pozisyon elde etti.

Ama 42 yaşındaki pilotun, 20 sene önce spora girerken o zamanın dev isimleri karşısına çıkarken şüpheleri de varmış.

İlk yarışı öncesinde F1’i düşünüp düşünmediği ve bilip bilmediği sorusuna Schumacher: “Asıl nokta Formula 1 pilotu değilseniz, en azından benim için kalitemin bu adamlarla mücadele edebilecek kadar iyi olduğundan endişe ediyordum. Onları ulaşılamaz görüyorsunuz; özellikle de Sennaların, Prostların, Mansellerin vs olduğu o zamanlarda. Onlara kafa tutabileceğimi gerçekten düşünmüyordum”

“İlk tecrübe, buraya gelmek ve aracı kullanmak… Çok çabuk bir şekilde güvenim geldi ki bu mümkündü. O noktadan sonrasını hepimiz biliyoruz”

“Sonuçta hepimiz insanız; sınırları biliyoruz ve bu sınırlar içinde sürersiniz. Ve geçmiş o adamları, şimdi de buradakileri yenmenin imkânsız olduğunu düşünmek için bir neden yok. Bu her zaman bir meydan okumadır ve motive eden meydan okumalar çok eğlencelidir.”

Alman pilot bu kadar uzun süre boyunca Formula 1’de yer almayı hayal etmediğini de ifade etti.

Schumacher: “Evet, olağan bir durum değil ve başında kesinlikle bunu beklemiyordum ama burada olmaktan gurur ve memnuniyet duyuyorum”


Yorumlar

  1. forza schumacher avatarı
    forza schumacher

    schumacher gibi bir pilotun bundan sonra dünyaya gelebileceğine dünyada inanmıyorum…………………

  2. Adamım seni seviyoruz, en iyisi sensin..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir