Vettel Kazanamamaktan Endişe Etmiyor

yazar:

kategori:

Bu sene ilk 6 yarışında 5’inde zafer Vettel’indi ama son 3 yarışta podyumun zirvesine Fernando Alonso, Lewis Hamilton ve Jenson Button çıktı.

Bu son form durumları, Vettel’in egemenliğinin bittiği yönünde yorumlanıyor ama Alman pilot, durumdan çok rahatsız değil.

Valencia’dan bu yana kazanamadığı için endişe edip etmediği sorusuna Vettel: “Hiç. Her zaman işleri nasıl çevirdiğinize bağlı. Açıkçası endişe etmeye başlayan sizlersiniz. Biraz sıkıntı yaşadığımız yarışlar oldu ama sorun yoktu. Bir dram olduğunu düşünmüyorum ki işte bu yüzden endişe etmiyorum”

Red Bull pilotu, takımının son yarışlardan dersler çıkardığını yineledi ve kendileri için ideal olmayan Spa’da da şansları olduğunu ekledi.

Vettel: “Bu hafta sonu nerede olduğumuzu görmemiz gerek. Hava aldatıcı olabilir. Göreceğiz. Kendime çok güveniyorum. Önceki yarışlardan dersler çıkardığımızı düşünüyorum. Çok şey anladığımızı düşünüyoruz. Ne kadar olduğunu bu hafta sonu göreceğiz”

McLaren’in art arda gelen zaferlerinin soğuk hava şartları nedeniyle olup olmadığı sorusuna ise Vettel: “Hayır. Kazandılar; çünkü diğerlerinin önünde bitirdiler ve herkesten daha iyi bir iş çıkardılar”

“Belki de biz forumumuzun zirvesinde değildik. Bir parça sıkıntı yaşadık ve onlar çok iyi iş çıkardı; sağlam yarışlar ortaya koydu ve her iki yarışı da kazandı”

“Bunu kabul etmemiz gerek. Hoşuma gitmiyor, bunu tersine çevirmeniz gerek. Ama diğer takımlara da saygımız var. Diğer pilotlara saygı duyuyorum. F1’de bazı çok iyi pilotlar ve takımlar var. Bu yüzden kimse yenilmez değildir.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir