Schumacher:" 20 Senede Çok Şey Değişti, Hava Değişmedi"

yazar:

kategori:

Yağmur nedeniyle pilotların oluksuz lastiklerle çalışmaları kısıtlı kaldı ve Schumacher, yağmurun yağmadığı bölümdeki turu ile ilk serbest antrenmanda lider olmuştu.

Schumacher: “Spa’daki yıl dönümü hafta sonunun ilk antrenman seansında bugün piste çıkmak çok özel bir duyguydu. Burada 20 senede çok şey değişti ama hava kesinlikle değişmedi”

“Bugün bir başka tipik Spa günüydü. Karmaşık hava koşulları ve çok az kuru zemin çalışması… Pist kuru iken sınırlı zamandan azamisini elde etsek de şartlar, ayarlar üzerine çalışmamıza engel oldu.”

“Yine de Pazar günü doğru ayar uzlaşısını bulmak zor olacak. Çünkü hava durumu burada her zaman tahmin edilemeyen bir unsur”

Takım arkadaşı Rosberg ise yarın öncesinde iyimser.

Rosberg: “Tipik Spa şartlarında bugün pistte olmak çok zordu. Ama yine de iki iyi antrenman seansı geçirdik. Hem kuru hem de ıslak zeminde birkaç şey öğrendik ve hem yarış hem de sıralama üzerine bazı denemeler yaptık. Bu yüzden yarın öncesinde fazlasıyla olumluyum”

Takım Patronu Ross Brawn, havanın hafta sonu boyunca tahmin edilemeyeceğini kabul etti ve Cumartesi günü seçilen ayarların çok önemli olduğunu ekledi.

Brawn: “Pazar günü için zor olan, yağmur mu kuru zemin ayarları mı seçilecek? Bu yüzden yarın havanın nasıl olacağını görmemiz gerek.”

“Ardından sıralamadaki şartlardan çok yarışta neler bekleyebileceğimize odaklanacağız. Islak zeminde yüksek yere basma kuvvetine çok güçlü cevap veren ama kuru zeminde oldukça büyük bir dezavantaj sağlayan bir pist burası”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir