Button: "Kilit Nokta Vettel'i Sıralamada Geçmek"

yazar:

kategori:

Vettel’in sezon başındaki galibiyetlerle elde ettiği egemenliğinin artık son bulmuş olarak görülmesi ile birlikte Button, Alman pilotun sıralamada geçilmesinin çok şeye gebe olacağını belirtti.

Vettel bu sene sadece Almanya’da ön çizgide yer almadı ve o yarışta podyuma çıkamadı.

Button: “Vettel’i ilk çizgide görmediğimizde bu, sezon için büyük bir dönüm noktası olur.”

“Bunu henüz görmedik ve eğer burada olursa çok etkileneceğim; ayrıca şaşıracağım. Ama ıslak zeminde çok farklı bir durum ortaya çıkabilir.”

“Bu yüzden onu sıralamada yenmeye başladığımız zaman muhtemelen her şeyin değişeceğini düşünüyorum. Yarış temponuz çok iyi olsa bile ikinci çizgeden başlamak biraz daha zor.”

“Ama Pazar günü en önemli yarış ki biz o gün, Cumartesi’ye göre daha iyiyiz. Ama Red Bull’a kıyasla tempomuz, yağmurda da çok iyi.”

Vettel’in en yakın rakibi ile farkı 85 puana çıkarmasına rağmen Button, bu aranın bir anda kapanabileceğine inanıyor.

Vettel’in 100 puan gerisinde kendi şampiyonluk şansı için konuşan Button: “Fazlasıyla zor ama imkânsız değil. Geçen sene Abu Dhabi’ye bakın: Vettel, Alonso’nun 15 puan gerisindeydi ve Alonso 15 puanı, şampiyonluğu kaybetti. Bu yüzden kesinlikle mümkün. Eğer şampiyonluğu şimdi düşünmeye başlarsa, ondan çok fazla puan koparabileceğimizi düşünüyorum”

Vettel’in Valencia’dan bu yana kazanamamış olmasından endişe etmediğini söylemesine rağmen McLaren pilotu, aslında gerçeklerin daha farklı olduğunu ifade etti.

Button: “3 yarıştır kazanamıyor ki çok yarış kazandıktan sonra birden bire 3 yarış kazanamamak uzun bir süre. İncitecektir. Nasıl bir his olduğunu biliyorum. Bu yüzden eğer burada yine kazanamazsa ‘Büyük farkla liderim ama bir yarış kazanmak istiyorum’ gibi bir durumda olacak. Bu çok zor bir durum ve umarım onun için de zor olacak.”

Button şampiyonluk adayları arasında McLaren’in iyi bir imkâna sahip olduğunu, çünkü aracın yeteri kadar hızlı olması halinde iki rekabetçi pilotu ile Vettel’den puan çalabileceğini düşünüyor.

Button: “Bana göre Red Bull’da Mark, ona talimat verilse bile Sebastian’ı görünce kenara çekilmeyecektir. Çünkü (Vettel’in) arkasında kalması söylenmesine rağmen bunu yapmadığını gördük; deneyecek ve onu geçmeye çalışacak ki bu iyi bir şey.”

“Mark için en zor şampiyona bu. Çünkü Sebastian’ın çok gerisinde. Ve eğer araç hızlı olursa Mark hızlı olacak ama Sebastian’da oldukça hızlı olacak.”

“Biz çok daha büyük bir avantaja sahibiz. Çünkü aracımız hızlı ise biz de hızlı olacağız ve bu demek değil ki Vettel de hızlı olacak. İki kişi olmamız da bize yardım edecek. Çünkü Vettel’den daha fazla puan çalabileceğiz”

“Ama öte yandan 1. ve 2. sıraları sürekli değiş tokuş edersek bir anlamda birbirimize de engel olacağız ki şu anda olan bu. Bize zarar verir. Ama bu yarışma. Şampiyona 12 pilot değil 24 pilot arasında”


Yorumlar

  1. kilot nokta mı.İlahi çok güldüm 😀

  2. rocco junior avatarı

    Hakikaten kiliot noktayı başardın Button tebrikler.Yani neye niyet neye kısmet derler aynen öyle=) İşin espirisi bu tabi ama Belçika çok güzel fantastik bir pist ve her bölgesinde geçiş olabilir.Burada pole ya da ilk çizgi çok büyük önem arz etmiyor

  3. pardon yaa 14. müşsün

  4. Çok felaket kavradın olayı 11. olarak artık yarın yarışta Vettelle dalga geçer durursun. Haha çok komiksiniz la sizz

  5. Hayal etmek güzeldir Buttoncum aynen devam.Kendisi 2009 da Türkiyeden sonra hiç bir yerde kazanamadı vede altında ki araba artık bitmişti Sezona İki saniye yavaş giriş yapan Mclaren yakalamıştı. artık ama Vettelin halen altında Griden en stabil ve en iyi en dayanıklı arabası var.Üçüncü motorunu kullanıyor Vettel Button Dördüncü motorunda.Ferrari Mclaren Renault un sönük odluğu ortamda şampiyon olmuş bir pilot hepsi bu birde Yağmurlu havalarda ön plana çıkan biri Mclarene geldi geleli kuru pistde bir galibiyeti yok hepsi yağmurda alınmış galibiyetler.

  6. Ron Dennis kesildi başımıza herif 😀

  7. tipik ingiliz:DD

  8. redbull'daki adamlar da afrikalı değil mi, rbr'yi kimler yönetiyor :))

  9. Button şampiyonluk adayları arasında McLaren'in iyi bir imkâna sahip olduğunu, çünkü aracın yeteri kadar hızlı olması halinde iki rekabetçi pilotu ile Vettel'den puan çalabileceğini düşünüyor.
    Siz ancak birbirinizden puan çalacaksınız ve Vettelde puan farkını koruyarak şampiyonluğa gidecek psikolojik baskı denemelerini kendi üzerinde dene Button 2009'da aynı şekilde şampiyonayı kazandınki o sene sadece sen ve Vettel vardı ama bu sene 6 pilotta birbirinden puan çalıyor ve atı alan üsküdarı çoktan geçti 😀

  10. Konu yağmur olunca da button'a çok söz düşüyor.

  11. bu aralar bayağı konuşmaya başladın ha button efendi:D yani bu ingilizlerin psikolojik ve masabaşı işlerine çok alışığızdır

  12. bu button vettele kafayı fena taktı haa.istermisiniz geçen sene vettelin yaptığını bu sene button yapsın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir