Hamilton: "Şans Eseri Büyük Bir Kaza Olmadı"

yazar:

kategori:

Hamilton ve Maldonado, Bus Stop şikanında temas yaşadılar ve sonrasında ilk virajın ardından Eau Rouge’ye çıkmaya hazırlanırken Maldonao, Hamilton’un dışına çıktı ve aralarında temas yaşandı.

Hamilton: “Bana göre çok ciddi bir şeydi ve ikimizden birinin, özellikle de benim büyük bir kazaya karışmamam şans eseriydi”

Hamilton: “Sonrasında bakmamız gerek. Q2’nin sonunda turu bitiriyordum. Williams çok yavaş gidiyordu ve onun geçmeye çalışmalıydım”

“Ardından çok zaman kaybettim ve ilk virajdan çıkınca Maldonado’nun hızlıca bana yaklaştığını gördüm.”

“Beni geçti, etrafımdan dolandı ve ben hiç bir tarafa hareket etmedim ama bana çarptı.”

“Bilerek mi yaptı bilmiyorum ama sanırım kısa zamanda göreceğiz. Sadece burada oturup komiserlerin beni çağırmasını bekleyeceğim.”

“Ön kanat ve sidepod çok hasar aldı ve sanırım ön süspansiyon da hasar aldı. Ön toe-in de”

“ana göre bayrak sallandığında ve kırmızı ışıklar çıktığında yarışmaya gerek yok. Kaza hiç ama hiç olmamalı”


Yorumlar

  1. ayhan sümbül avatarı
    ayhan sümbül

    Arkadaşlar bazı sitelerde hamilton hatalı olduğunu beyan etmiş zaten. Bu adamın sürüş tarzı bu, çok agrasif kabul ediyoruz. Ama f1 severler de şunu kabul etmeli ki bu taraz sürüşleri f1 de izlemezsek, bu heyecanı yaşamazsak ne anlamı yarış izlemenin. Adam f1 e geldiğinden beri eleştiren eleştirene. bu eleştirileri zamanında J.P.Montoya için de sık sık okuyorduk, nihayetinde adam Nascar'da yarışmayı tercih etti. Arkasından Shumi'ye (ki ferrari nin yenilmez olduğu yıllarda) tek kafa tutan pilot du yorumları yapıldı. Umarım Montoyayı aradığımız gibi Hamilton'u da aramarız. Tabii bu benim şahsi görüşüm. Herkese iyi bayramlar arkadaşlar ve trf1 çalışanları…

  2. muratc-Mp4-26 avatarı

    -Q2 de son virajda Lewis maldonado yu gecince formula1 izlerken sasirmam artik dusunurken valla Lewis sasirtti beni yine:))
    -Bu adamin surusunu neden sevdigimi tekrar anladim
    -Yok Boyle bir surus ve tutku diyorum baska birsey demiyorum :))
    -Siralama turunda bile atak yapan Adam
    -Maldonado bence sonra cirkeflikten baska birsey yapmamistir
    -Geremek cezayi da almis konu kapanmistir

  3. muratc-Mp4-26 avatarı

    -Q2 de son virajda Lewis maldonado yu gecince formula1 izlerken sasirmam artik dusunurken valla Lewis sasirtti beni yine:))
    -Bu adamin surusunu neden sevdigimi tekrar anladim
    -Yok Boyle bir surus ve tutku diyorum baska birsey demiyorum :))
    -Siralama turunda bile atak yapan Adam
    -Maldonado bence sonra cirkeflikten baska birsey yapmamistir
    -Geremek cezayi da almis konu kapanmistir

  4. Bu olay Hamilton değilde Schumi'nin başına gelse Williams garajını Merso'cularla birlikte basardı 😀

  5. güzel espri tebrik ederim.

  6. hatta link de koyalım, şarkıya uyuz olalım ama bir yandan da yerimizde duramayıp oynayalım =)

    http://facebookvideoindir.gen.tr/oguz-yilmaz-cekirge.html

  7. "oğuz yılmaz'dan çekirge şarkısını dinlemeyelim sonra" diyorsun yani =))

  8. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    "Şans Eseri Büyük Bir Kaza Olmadı"

    Bu cümleyi hamiltondan 2 gündür duyuyoruz.İlkini cuma 1.antrenmanından sonra söyledi.İkincisini bugün sıralama sonrası söyledi.Üçüncüyü söylemeden Martin'in devreye girip sakin ol demesi gerekir.

  9. maldonado nun ne hatası varki burada yanına cıkıp geçmiş hamilton kafa göstermis anlamsız bir sekilde bırak gitsin

  10. evet diğer haberin altında da ben buna değinmiştim bu ikilinden önde giden iki pilotun araçlarını nasın yönlendirdiği ile maldonadonun nasıl yönlendirdiğini karşılaştırırsak bir sonuca varabilir arkadaşlar diye düşünüyorum sonuçta pislt düz devam etmiyor az ilerde sağa kıvrılıyor maldonado çarpışmak istemese öndeki iki pilot gibi geçip giderler

  11. ilk durumdada fazla hsar yok diyordu kaza olduktan sonra yada serhan acar yanlış çevirdi burdada bayağı bir hasar aldık diyor araç olmadı pole bu yüzden kaçırdığını söyle bari:Dd

  12. arkadaşım video da herşey apaçık ortada.hamilton hatalı.

  13. evet, ilk temasta da hamilton hafifçe ama sert bir hamleyle sağa maldona'ya doğru kırıyor. ve anında tekrar sola açılıyor. sonra yine ( bu kez daha anlaşılır şekilde ve daha sert şekilde) sağa kırıyor ve bu kez vuruyor. verdiğin videoda da açıkça görünüyor bu. ve gözlerimde de bir problem falan yok.

  14. Kamera acisi biraz yaniltici gibi, lewisin cimlerle olan mesafesine dikkat edin bir uzaklasma yok hatta temasta kenara kactigini gorebilirsiniz Maldonado burada cimenlere dahada yaklasan bi manevra yapmis gibi! ozellikle temastan hemen sonra hamiltonun onunde ve cimenlere cikicak gibi olmasi ilginc

  15. ilk virajdan sonra lewis biraz sağa kırar gibi oluyor maldonadoyu görünce tekrar çizgisine geçiyor burada herhangi bir sorun olmuyor. ileride lewis yarış çizgisinde devam ederken maldonado lewisin önüne kırıyor tabiki tam araç boyu geçiş tamamlanmadığından temas gerçekleşiyor. bence suçun büyüğü maldonadoda.

  16. Rock'n  CoK€ avatarı

    bence hamilton bariz bir şekilde suçlu. maldonado onu geçerken maldonun önüne kırıyor sanki normal bi yarışta geçilmemek için yapılan bir durum gibi… geçince dahada sinirleniyor resmen üzerine dogru gidiyor maldonadonun yoksa sol tarafında gidebilecegi alan var. ham. çizgisi belliyken resmen saga kırıyor.

  17. "Beni geçti, etrafımdan dolandı ve ben hiç bir tarafa hareket etmedim ama bana çarptı."

    oha, nasıl beceriyor acaba böyle konuşmayı? kendisi mi çok akıllı, yoksa millet mi salak?

    cümle alem gördü 2 kez maldonado'ya doğru sertçe kırdığını.

    olayın meali şudur: hamilton çıkışta maldonado'nun ardında kalmak istemedi. bu nedenle gaza asıldı, geçeceğini düşündü. maldonado da gaza yüklenince gözünü korkutmak için ona doğru direksiyonu kırdı. hem de 2 kez. ama maldonado hiç mi hiç oralı olmayıp hodri meydan deyince hamilton kendi kanadını kırdığıyla kaldı. seansın ardından da (doğal olarak) bunu itiraf etmek yerine suçu yine karşı tarafa yıktı. alıştık artık.

  18. Beni geçti, etrafımdan dolandı ve ben hiç bir tarafa hareket etmedim ama bana çarptı.

    Kendi kasıtı olmasa bile külliyen yalan ifade bence. En kötü ihtimalle arkayı kaydırıp kontra atarken vurdu kazara kendisi. Yoksa suçlu Lewis zaten.

  19. FAster Inside avatarı

    hamilton suçluyu bulmuş bile, kara oğlan yine ak kaşık yapmış kendini, hiç suçu yok yine…

  20. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    bu sanırım basın toplantısındaki demeçleri.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir