Rakipleri Vettel'in Alıp Başını Gidemeyeceğini Düşünüyor

yazar:

kategori:

Valencia’daki Avrupa GP’den bu yana ilk galibiyetini almayı amaçlayan Vettel’in rakipleri, asıl potansiyelin sıralama görünmediğini uzun DRS alanı ve lastiklerin yarışta büyük etken olacaklarını düşünüyor.

Hamilton: “Ne olursa olsun elimden geldiğince sıkı bir yarış çıkaracağım.”

“Bu hafta sonuna çok sağlam geldim ve bu hafta sonu herkese meydan okuyabilecek tempoya sahip olduğumuzu düşünüyorum.”

Macaristan’ın galibi ama burada yarışa 13. sıradan başlayacak olan Button: “13. olmak biraz şok edici, özellikle de Q1’de en hızlı olduktan sonra”

“Araç bütün hafta sonu harika çalıştı. Araçtan memnunum ve takım olarak mühendislerle birlikte çalışarak harika bir iş çıkardık. Bütün sene mevcut durumda kendime en çok muhtemelen şu anda güveniyorum. Bu yüzden zaten biraz şok geçirdim”

“İletişim sorunuydu. Olmamalıydı ama oldu. Şimdi ileri yönde gitmeliyiz. 13. sıradan galibiyet çok zor ama ben bunun için piste çıkacağım, kazanmak için. Başka bir şeyle ilgilenmiyorum”

Bu hafta sonu şimdiye kadar sınırlı kuru zemin çalışmaları yapılsa da Button, McLaren’in iyi bir ayar bulduğunu ve vites oranlarını çözdüklerini ifade etti.

Button: “Cuma günü kuru zeminde 3 tur kadar attım ve araç çok iyi çalışıyor gibiydi. Kendi adıma ise aracı ıslak zemin için ayarlamadık”

“Araç her şartta iyi çalışıyor gibi. Vites oranları da çok zor. Ama DRS’yi kullanmayarak en iyi uzlaşıyı bulduğumuzu düşünüyorum ki geçiş haricinde kullanmayacağız. Umarım fazlasıyla kullanırım. DRS’li veya DRS’siz vites oranlarının iyi sonuç vereceğini düşünüyorum”

Hamilton Spa’da DRS ile birlikte çok geçiş olacağını ve savunma şansını pek olmadığını ifade etti.

Hamilton: “Geçiş olacağına eminim. Bir pilotun savunma yapabileceğini sadece belli miktarda durum olacaktır. Bu yüzden geçiş çok kolay olacak. Türkiye’deki gibi. Eğer biri yeteri kadar yakınsa, DRS’yi kullanmak oldukça kolay olacak. 4. viraja gelene kadar çok uzun yol var.”

Belçika GP için bir başka konu da lastikler ve strateji önemli bir rol oynayacak.

Ferrari Teknik Şefi Pat Fry, bütün takımların bir bilinmeyene gittiğini söyledi; özellikle de sıralama sonrasında bile görünenlerin ardından.

Fry: “Stratejinin ne olacağına karar verme adına kimsenin yeteri kadar kuru zemin çalışması yaptığını düşünmüyorum. Dün kapalı park alanında herkesin lastiğini görmek ilginçti. Bazı araçlar daha o zamandan ön lastiklerinde kabarcıklar oluşturmuştu; hafifi yakıt, nemli zemin. Bu yüzden herkesin bir parça tahmin ettiğini düşünüyorum. Bekleyip görelim”


Yorumlar

  1. Nebu tahminlerini değerlendirirsek Vettel'in işi çok ta zor olmadı,Button ve özellikle Alonso yarışı kazanabilirdiler bile,Hamilton kendini haletti yani Mal'la olan testi işe yaramadı.Başarısızsın

  2. FAster Inside avatarı

    🙂 gereğini yapıcaktır kesin….

  3. Rakipleri Vettel'in Alıp Başını Gidemeyeceğini Düşünüyor

    Bir tek rakipleri değil, taraftarlar da sanırım bu şekilde düşünüyor. Ancak bir de şöyle bir durum var; rakipleri ve taraftarlar Vettel'in pol'ü de alamayacağını düşünüyorlardı 🙂

  4. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Vettelin işi çok zor.Button ve Alonso yok.İş tamamen hamiltona kaldı.Hamilton vetteli halledecektir.Dün bu konuda maldonado üzerinde bazı testler yapmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir