Schumacher: Lastik Seçimi Kritikti

yazar:

kategori:

Mercedes sürücüsü yarışın sonunda takkım arkadaşıyla girdiği mücadelede onun sert hamurlarına karşın yumuşak hamurla avantajlıydı.

Schumacher: ‘Cumartesi Q1’de olan kazadan sonra gücümüzü gösteren güzel bir mücadeleydi. Açıkça onla kıyaslarsak yumuşak hamurlar vardı. Keskinlik verdi ve geçişi mümkün kıldı. Aynı hamurla mümkün olamayacaktı.”

”Sert hamurlarla başlayarak risk aldık ve ödedik.”

”Çoğu parçasıyla heyecan veren bir yarıştı, startan sonra parçalar sağa uçtu. Şanslıydım ortadakilerden biri olmadığım için ve bundan kaçındım ve harika bir start vardı.”

”Çocuklar inanılmaz bir iş yaptı ve sonuçtan mutluyum.”

”Kesinlikle mutlu hissediyorum çünkü benim için özel bir haftasonuydu. Sıralamayla birlikte iyi bir start alamadım ama şanslı olarak yarışa iyi başladım. Bu sabah iyi hislere sahiptim. Eşime burda olmasını ve desteklemesini söyledim. Bana ‘İyi bir yarış olacağını ve iyi bir değişim olacağını’ söyledi.”


Yorumlar

  1. eski Schumacher i özlemiştik bugün azda olsa izleme imkanı bulduk…ben demiştim ama bu yarışta ekstra performans gösterip iyi işler çıkaracak diye..haklı çıktım:)

  2. aynen…katılıyorum

  3. Ben takıp emri konusuna katılmıyorum. Live timingde zaten ne kadar hızlı gelip arayı kapattığı belliydi.
    Son turları rosbergden 1 saniye daha hızlıydı.
    Takımın yarışmak serbest dediği sırada nico topuklamıştı bile.
    Yani yeni ve yumuşak lastiklerle artı drs yardımıyla rahatca geçecekti.
    Benzin tasarrufu gerçek değilse bile takım için ve Schumi için mükemmel geçen günün kabusa dönüşmemesi için bunu istemiş olabilirler ki bu doğal.
    nico sert savunma yapıp geçmesine engel olayım derken temas ve yarş dışı kalmak gerçekten kabus olurdu. Özelliklede efsanenin muhteşem tırmanışı varken.

  4. Bizim için de özeldi.
    Hissetmek önemlidir özellikle böyle bir geçmişin olduğu pistte. Hanımının dediği gibi oldu. Genel manada bir değişim olmadı belki ama tekrar NE/NEDİR in cevabını verdi. Tarifi kolay olmayan şeyler yaşattı. Bir güne bir çok hissi sığdırmaya sebep oldu. Şimdi düşünüyorum da acaba böyle bir gösteriyle, ispatla mı dünyayı terk edecekti bir kazayla diye hissettirmişti bir an.

    Kısaca sabah acaba, olur mu denilen fikri fazlasıyla bana anlattı, suratıma yapıştırdı. "Yükseliş"
    Adına ne kadar sevindik desek yetersiz.
    Abi olsa bu kadar da sevilmez ki canım. 🙂

  5. sezon basından beri gözüken cok net bi durum var Mercedes ve Ferrari sert lastikleri kullanamıyor.Bu takımlarında Stratejilerini buna göre belirleyip sert olan hamurla minimum tur atmaları yarışları daha heyecanlı yapıcak

  6. yarışı izlerken schumiye bişey olursa çok üzüşürüm diyordum ki Allahtan bir şey olmadı içimden geçirmiştim bu kadar iyi gidiyor inşallah bir aksilik olmaz diye ve olmadı bence bu sezonun en zevkli yarışıydı schumi için de öyleydi tabi 🙂 o takım emri olmasa daha güzel olurdu bence schumi geçerdi rosbergi

  7. Yarış başlamadan önce Schuminin herhangi bir olaya karışmadan temiz bir strart almasını ve yarış boyunca F1 meleklerinin ve şansın yanında olması için dua ettim:)
    Dualarımı kabul ettiğin için teşekkürler Tanrım.

  8. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    senin şu gülüşüne kurban olayım ben Schumim ♥

  9. Normalde Q1'de elenen pilotlar avantajlı oluyor, sıralama turlarında lastik eskitmedikleri için. Ancak Schumacher için bu avantaj yoktu sıralamada pist ıslak olduğu için. Buna rağmen son sıradan gelip 5.liğe kadar tırmanamayı başarmış olması inanılmaz.

  10. Rock'n  CoK€ avatarı

    kesinlikle. jetman deli oldu zaten yatamıyor 😀

  11. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Evet ya bir kerede şans bizim yüzümüze gülsün değilmi 🙂

  12. 😀 hakettin şampiyon bu sonucu sonuna kadar hakettin 😀

  13. Her zaman işler ters gidecek değil ya 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir