Alonso: "Güvenlik Aracı Vettel'e Yaradı"

yazar:

kategori:

Red Bull pilotu, Hamilton’un kazası sonrasında güvenlik aracı girdiğinde 2. pitini yapmıştı ama Alonso, o sırada tek pitle devam etti ve o dönemde yavaş gidilmesi Vettel’in avantajı oldu.

Ama Alonso, takımının o esnada kendisini pite çağırmamakla haklı olduğunu da kabul etti.

Alonso: “Güvenlik aracı, biz lastiklerle sadece 4 tur attığımızda girdi. Lastikler çok iyi durumdaydı. Bu yüzden pite girmeme kararı aldık Bizim için seçimin iyi olduğunu düşünüyorum. Bizim için yarışı kazanma imkânı yaratmıştı.”

“Ne yazık ki Vettel (pitstop sonrasında) sadece Webber’e yer kaybeti, Rosberg’i çok az farkla geçti. Ardından yeniden başlandığında ilk virajda Webber’i geçti. Yani trafiğe pek takılmadı. Bu yüzden kararımız doğruydu ama güvenlik aracı sırasındaki etkenler Sebastian için çok iyiydi.”

İspanyol pilot, kalkışın ardından ilk virajdaki kazanın ardından hâlâ yarışa devam edebildiği için şanslı olduğunu belirtti.

Alonso: “Dışarıda fren yaptım ve birinin benim arka tekerleğime çarptığını hissettim. O anda aracıma hasar verdiğimi düşündüm ama sorunsuz devam edebildim”

“Hâkimiyet iyiydi ve pitten bana sorun olmadığı söylendi. Yani sorunsuz devam etmek benim için bir şanstı.”

“Garip şartlarda insanların yağmur ayarları benimsediğini garip bir sıralamaydı. Ve önceden Q3’te yer almayanlar vardı. Kalkış bizim için zordu. Bu yüzden böyle şeylerden kaçış için sıralamayı ilk 3-4 içinde tamamlamak çok önemli”


Yorumlar

  1. nebuc almanya 8.tur demek istedin galiba

  2. anlamadığım bir şey var adamın sevinme tarzından size ne. vettel geçer de geçilirde. eline verecekler ne demek o zaman alonso ile hamiltonun da eline verdiler. (senin deyişinle). valla ilk defa görüyom bir pilotun sevinmesine bu kadar kafa takıldığını.

  3. vettel 5 yarıştır kazanamıyor du şimdide kazandı. hep vettel kazanacak diye bir şey yok sonuçta. ayrıca pite erken girmek kurallara aykırı olmadığına göre bunun üzerinde neden bu kadar çok duruluyor anlamıyorum. adamlar demekki doğru taktik yapmış. zaten 6. turda olmasa da red bull ve mclarenlerin pite erken gelceği belliydi. malum baloncuklanma

  4. FAster Inside avatarı

    dikkat et de vettelin o parmağını biri tutup bi tarafına sokmasın, onunda bi gün eline vericekler merak etme sen, samimiyetsizsin kimi gidince kendinize tutunacak dal vetteli buldunuz, bugün kimi yarışsa kim takar vetteli, ciğerinizi biliyoruz biz sizin aslanım…

  5. e artık hepten olmamış bu açıklaman dur ben sana tekrar b izah edeyim sonra yarıştan hemen önceki haberleri tekrar oku bakalım

    redbull ve mclarenler yarıştan önce söylemedi mi lastikler çok kötü durumda sıralamalarda anormal bozuldu diye

    hem redbull yine weber i ilk pite aldı weber button la beraber pite geldi o kadar desteksiz gitme yarıştan sonra açıklamada horner pitten başlamayı bile göz önünde bulundurduklarını söyledi çünkü lastikler belki havadan belki de ayarlaradn bi şekilde çok aşırı kabarcıklanmıştı dolayısıyla erken pite geleceklerini tüm F1 camiası bilemiyodu bilmm açıklayabildim mi durumu

  6. crasher efendi
    herkülden yeni yeni kurtarıyoruz birde başımıza sen çıktın şimdi hani bizimle selamın bile olmuyorduya aynen öyle olsun.
    her alonso haberinde sen önce hangi pistin uzunluğu ne kadar onu bir öğren metre cinsinden sonra hangi pilot kaç tur atmış bir çarp sonra mantıklı bir ifade yaz.
    mantıkla çelişmesin arkadaşım sana gereken cevabı vermiş.
    neden çekemeyelim malum içecek firmasını taktik ve şans faktörünü içeren bir yarışta başarı gösterdikleri için tebrik edrim.
    bal lafına da hemen sitem hallerine girme 4 ayak diyelim o zaman.

  7. gökhan_vettel avatarı
    gökhan_vettel

    arkdaşlar eğer spadaki gibi bir ayar düşünürse redbull arka kanat açıklığını düşürmek gibi uzunda yine en hızlı araç konumuna gelecek ve vettel yine bu işi ele alacaktır adam genç diye şans diyorsunuz hamilton ve alonsonun da geçmiş yarışlarına bakın madem o kadar iyi pilotlarda nasıl oludu vettel toro rosso ile pol ve 1.lik aldı açıklayamaz bunu kimse çünkü gerçekten mükemmel bir araca sahip olup da bu kadar istikrarlı yarışabilecek bir seviyeye sahip araç gelişim konusunda mükkemmel zekası var bunu herkesin kabul etmesi gerek.bazı şeyleri unutuyoruz.SAYGI GÖSTERMEK gibi.

  8. bir vettel taraftarı olarak inşallah diyecem ama o iş zor gibi.

  9. 6 tur dayanabilmiş. tamam da vettelin lastiği sakattı dikkatini çekerim. ayrıca nasıl bir taktikle yarışacaklarını sana mı sorcaklar. rosberge ilk tur geçildi. (onda da ikinci sıraya düştü görende aman aman gerilere gitti sanacak.) 2 tur sonrada geçti. (eli ayağı dolaşsa daha gerilere düşerdi ve ayrıca pilotaj hatasıyla da geçilmedi geçilmesinin nedeni motor gücü farkı çünkü düzlükte geçildi.).

  10. he hocam he
    fia nın karakter sorununun zirve yaptığı bi hafta sonunda redbull ve mclaren in resmen 3 lastikle yarışın dendiği bi haftasonunda görmüştük o atağı sende haklısın ama zerre kadar anlıyosan bilirsin ne dediğimi orada arka düzlükte farkı tamamen kapatmıştı alonso DRS sayesinde yani orda da DRS den faydalanmıştı bilmem hatırlar mısın he düzlükte olmadı ama kapanan fark sayesinde bu sefer start düzlüğünde oldu hem sana ne sor gel mi dediler benim niye alonso haberine yorum yaptığımı sen kim oluyon da bana sinekli minekli laflar ediyon ben sineksem sen ne olduğunun farkına varacak kadar akıl sahibi olduğuna inanmak istiyorum….

  11. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Doğrular hoşunuza gitmeyince çareyi acıda buluyorsunuz.Konuyu izah etmemden rahatsız olmayın.Vettelin üzerinde baskı vardı.5 yarıştır galibiyet yoktu.Sen ne zaman gördün vettelin apar topar pite erkenden girdiğini.Önce webber girer duruma bakarlar sonra vetteli alırlardı.Lastik aşınması falan hikaye.13.turda taktığı lastiği 31 e kadar kullandı.

  12. sen vettel le neden bukadar yakından ilgileniyorsun???

  13. sende bir vettel acısı var ama anlamadım gitti gidecem adrian newey e yeter diyecem seneye hızlı araba yapma ferrari ve alonso şampiyon olsun bizde kurtulalım yok vettel eli ayağına dolaşmış yok böle olmuş ya biraz takdir edin….

  14. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    crasher efendi Alonso ile niye bu kadar yakından ilgileniyorsun.Geçmişten gelen bişey mi var.Gridde o kadar pilot var.Sayfada o kadar haber var ama neden sinek gibi Alonso haberine konuyorsun.Bilip bilmeden atma.Alonso sadece 2 pit stratejisiyle tıpkı diğerleri gibi başladı.O esnada ne hamilton ne alonso lastik değiştiremezdi.Çünkü o lastiklerle 20 tur gidecekti.Aynı tur kullanılmış lastikle drssiz geçiş istiyorsan ingiltere 8.turu izle.Ayrıca spada 4 tur demek 28 km demek bunu da unutma.

  15. yok yok alonso bile takdir ediyo ama fanları anlamıyo yok eli ayağı dolaşmışmış arkadaş yarış başlamadan güvenlik endişesi var diye takım neredeyse sürücüleri pit yolundan başlatacaktı adamlar hala eli ayağı dolaştı diyo hem alonso niye girmedi onu tutan mı oldu ama tüm bu çekememezliğe rağmen vettel inadına gösteriyo o parmağı hiç vettel pite girdi hızlı tur attı diye takdir etmeye cesaret edemiyo eau rogue çıkışında ki alonso ya atağı da mı ders olamadı tamam lastikleri yeniydi ama alonso nun lastikleri de sadece 4 tur kullanılmıştı siz şu işe hazmedemiyoruz deyin bizde bilelim yani

  16. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Startta rosberge bile geçilen vettelin eli ayağına dolaştı ve bu ızdıraba ancak 6 tur dayanabildi.Yeni lastiği erkenden takıp önü boşken diğerlerine fark atacak ve yeniden lider olacaktı.İstediğini aldı fakat asıl mesele ondan sonra neler yapacağıdır.Alonso her tur 1,5 saniye fark kapayarak fastest lap yaparak üzerine gelmeye başladığı anda hamilton agresiflik yaptı ve sc girdi.Ve vettelin bir pitstopu beleşe geldi.Vettel de herkes gibi 2 pit yapmış oldu.Örneğin sc girdiğinde hamiltonun lastikleri henüz 1,5 turluktu.Alonsonun 4 turluktu.

  17. 2005 te de alonso nun her yerinden bal damlıyodu raikkonen kaç kere lider giderken yarış dışı kalmıştı onu hatırlayan yok sonra vettel şanslı ballı

    harbi harbi helal olsun

  18. şans falan hikaye vettel yine yetişir ilk sırayı alırdı alonsodan.

  19. mclaren'lere şans tanımıyor musun ?? nedenini sorsam

  20. Sinan ÖZER(hungaroring2003) avatarı
    Sinan ÖZER(hungaroring2003)

    Lastikleri 2 hafta önce açıklamıştı FIA resmî bu lastikler kullanılacak.Pole mücadelesinde yumuşaklar olacağı için pole Red Bull'a gidemeyebilir ancak yarışlarda sert lastikler o kadar işlerine yarıyor ki;son 20 tura kadar 5. gitseler bile 20 turda bu farkı kapatabilirler (!)

  21. Sinan ÖZER(hungaroring2003) avatarı
    Sinan ÖZER(hungaroring2003)

    Epic FAIL !! Meal yanlış :

    "Biri bana Hamilton'un acemi olduğunu hatırlatmadığı için 4 tur erken pite girdim."

  22. meali: biri bana önceden kaza olacağını söylemediği! için 4 tur erken pite girmişim.

  23. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    şu huyunuzdanda vazgeçin artık,
    aaa devamlı dile getire getire baydınız ama 🙂

  24. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    Monza'yı Webber kazanır diyorum,
    Sinan arkadaşımızın dediği gibi ise lastikler,
    şimdiye dek sertleri en iyi kullanan Webber olmuştur Vettel'e oranla,
    Monza'yı muhtemel kazanma potansiyeli pilotlar arasında ilk 3 şöyledir,
    Webber,alonso ve Vettel'dir,
    alonso Monza'da her zaman iyi yarışmıştır,
    mclarenlere şans tanımıyorum,
    ama tabiki yarış şartları ne getirir bilinmez.

  25. vettel in her yerinden şans akıyor..şimdiden şampiyon oldu adam 🙁

  26. Sinan ÖZER(hungaroring2003) avatarı
    Sinan ÖZER(hungaroring2003)

    Monza'da da Red Bull kazanıcak.Artık bu belli oldu.Orada da lastikler yumuşak/orta sert ikilisinden oluşacak.Vettel Webber yine 1-2 olur McLaren'lerden biri de podyumu tamamlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir