Mclaren, Kovalainen İçin İyimser

yazar:

kategori:

Mclaren Mercedes takımı hastaneye kaldırılan Heikki Kovalainen’e doktorların iyi cevap vereceğini umduğunu söyledi.

Fin pilotun aracı 22. turun 9. virajında lastiğinin patlaması sonucu süratli şekilde lastik bariyerlere vurdu ve araç altından büyük zarar gördü.

Pistteki doktorlar Kovalainen’de bir sorun olmadığını söyledi ancak Fin pilot daha fazla kontrol için hastaneye kaldırıldı.

Mclaren F1 CEO’su Martin Whitmarsh, Kovalainen’in durumunun iyi olduğunu umduklarını ve kısa sürede iş başına dönebileceğini söyledi.

Whitmarsh "Görünen bir yara yoktu ancak kafadan darbe aldığı için önlem olarak hastaneye kaldırıldı. "

"Dirseğini vurduğunu söylüyordu ancak bu çok normal. Ciddi bir sorun işareti yoktu ve bu iyi haber. Kontrol edilir edilmez zinde olacağını ve çok iyi olacağını düşünüyorum." dedi.

Kovalainen’in Türkiye’de yarışıp yarışamayacağının sorulması üzerine Whitmarsh "Ben doktor değilim ancak tüm işaretler Türkiye’ye kadar onun iyi olacağını gösteriyor." dedi.

Whitmarsh kazaya lastik bijonunda yaşanan sorunun neden olduğunu düşünüyor.

Whitmarsh "Konuyla ilgili fazla veri yok ancak verilere göre lastik basıncında bir anda düşüş olduğu görünüyor. Lastikte sorun olduğunu düşünmüyoruz."

"Janttan bir parça koptu. Klasik bir yapısal hata yoktu."

"Muhtemelen bu pist yüzeyindeki mucurlardan, taşlardan ya da jantın içine giren bir şeyden kaynaklandı ve jantta sorun oluştu. Bu da bir anda basınç kaybına neden oldu." dedi.

 



Yorumlar

  1. Videoda tam 1:00 da arabanın ön tarafı yok. Ekranda bu sahneyi görünce ulan yoksa demedim değil. Bayağı bir sürede ekrana getirmeyince açıkçası çok korktum. Sennanın öldüğü kazaya ve birde bu kazaya bakınca güvenliğin ne kadar geliştiği ortada.

  2. tunç ayoğlu avatarı
    tunç ayoğlu

    geçmiş olsun umarım birşeyi yoktur

  3. Belli olmaz Abdullah abi her şey olabilir. 🙂

  4. o zaman bu sene kubicanın şampiyon olması gerekiyor 🙂

  5. Hakkinen kaza yaptı (95 Avustralya) şampiyon oldu sonraki yıllar, Schumacher kaza yaptı (99 İngiltere) seriye bağladı işi, Alonso kaza yaptı (2003 Brezilya) sonra seri 2 şampiyonluk, Hamilton kaza yaptı aynı sene şampiyonluğu kılpayı kaçırdı. Hatırladıklarım bunlar vardır daha.

  6. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    türkiyede yarısacaktır buyuk ihtimalle ama takımın bu konuların üzerine ne zaman egilip sorunu çözecegini merak ediyorum.hep bizim lastikler patlıyor,aynı nurburgring olayı,böyle ufak puan kayıplarıyla neler oluyor sezon sonunda bunu gecen yıl görduk..geçmişi olsun sevgili heikiye umarım daha güçlü döner,,hani hep öyle derler ya,kaza yaptıktan sonra daha iyi dönülür filan diye,umarım bu efsane dogrudur ya da herkes için gecerlidir.

  7. Schumacher aynen böyle bir kazada bacağını kırmıştı. Güvenlik tabi çok gelişti o zamandan beri ama Heikki şanslıydı biraz. Umarım Türkiye de yarışır.

  8. tolga soydan avatarı

    geçmiş olsun heikiyee :S:S

  9. Bana 1999 Silverstone'u hatırlattı. Viraj girişi ve dümdüz duvara doğru. Geçmiş olsun Kovalainen'e.

  10. Geçmiş olsun Heikki.

  11. ya ne kadar şanssız bi takımız hep bizim takımın başına geliyor bu tip şeyler geçen senede bunun benzeri Lewis'in başına gelmişti nedir bu çektiğimiz ya uf!.. umarım iyidir ve bir problemi yoktur 🙁

  12. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    çok kötü çarptı. 2007 nurburgring'te hamilton'ın kazasına benzedi. hatta daha kötüsü diyebilirim. kovalainen'e geçmiş olsun. bir an önce iyileşir umarım.

  13. mehmet saykın avatarı
    mehmet saykın

    geçmiş olsun dileklerimle

  14. umarım çok önemli birşeyi yoktur.. kötü bir kaza oldu ama neyse ki sedyede giderken iyi görünüyordu..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir