Ferrari Lastik Sorununa Yeniden Eğilecek

yazar:

kategori:

İspanyol pilot, yumuşak hamurlar takılı iken Red Bull’dan Sebastian Vettel ve Mark Webber ile baş edebiliyordu ama yarışın sonunda orta sertlikteki hamura geçince geri adım attı.

Ferrari, bu sorunu sezon başında da yaşamıştı ama ilerleyen zamanda bunun üstesinden geldikleri düşünülmüştü. Takım bunun yine baş göstermesini inceleyeceklerini söyledi.

Ferrari Takım Patronu Stefano Domenicali: “Vettel’in sert lastiklerde çok ama çok iyi bir performans gösterdiğini gördük”

“Utanç vericiydi. Çünkü Fernando gerçekten iyi bir yarış çıkardı, ayrıca hep atak yaptı. Ne yazık ki sonuçtan ve sıralamadan memnun değiliz. Lastikler uygun sıcaklık aralığında çalışmaz ve bu nedenle olmamız gereken tempoya ulaşamazsak kesinlikle mutlu da olamayız. Gelecek sene bu proje üzerine çalışmak bizim en büyük görevimiz”

Maranello kökenli takım, Belçika GP için eski arka süspansiyona döndü ve inanılan o ki Alonso’nun orta hamurları kullanamayışının asıl nedeni bu.

Bununla birlikte Domenicali, olanları süspansiyon değişikliği ile açıklanabileceğinden emin değil.

Domenicali: “Dürüst olmak gerekirse bilmiyorum. Elbette bir sorun olmayacağı fikri ile buraya gelmiştik. Bunun sorun olup olmadığını da söyleyemem. Çünkü gerçek sorun şu ki; lastikleri, çalışma aralığı dışında çalıştırırken sıkıntı yaşıyoruz. Sorun bu”

“Sadece onunla bilgili değil. Birçok etkene bağlı. Tek bir vizyona sahip olsak harika olacak. Çünkü sorunu çözdüğümüz anlamına gelecek. Dürüstçe bunun üzerine tam gaz çalışmalıyız”


Yorumlar

  1. Tifosi değilim ama yine de cevap vereyim. Şimdi siz kendini McLaren'ci olarak adlandırılan Ferrari sert lastikleri adam gibi kullanıp Belçika'yı yenen bir araba yapsa "Pirelli Ferrari'ye peşkeş çekti." diyecekmiydiniz demeyecekmiydiniz?

    İşte görmüş oldunuz tek lastik üreticisi İtalyan olsa bile gidip İtalyan takımına özel bilgiler vererek, özel çalışmalar yaparak onların sorununa çözüm aramıyormuş. Eşitsizlik yapmıyormuş. Hala kendinizi savunmaya çalışmayın.

  2. Ben de pirelliye salayan tifosilere akıl fikir diliyorum adam gibi araç yapamayınca herkes suçlu oluyor malum.

  3. Sizin lastik sorununuzu gören Pirelli bir kıyak yaptı. Bundan sonra biraz da siz birşeyler yapın.

  4. eğile eğile sezonu bitirdiniz beceriksizler sizi seneyede bir dahaki seneye odaklanırsınız bu böyle gider durur
    sıradan içecek firmaları pistlerde dominantlık yapar sonra..

    sizde seyredin.

  5. Sauber düşük DF ile yarışan lastiklere çok iyi davranıp en uzun süre kullanan takım ve bu bile stratejisiz olmaktan daha iyi.

  6. Bir de Pirelli Ferrari'ye peşkeş çekecek, kolaylık sağlayacak diyen fanatik taraftarlar vardı. Onlara akıl fikir diliyorum yine.

  7. italyada hangi lastikler kullanılacak ?

  8. Geçmiş olsun…sezon bitti:) Ferrari ye inanılmaz puanlara mal oldu bu mevzu ve üstüne düşmemeleri çok ilginç de böyle bir kararı ise sanki yeni almışlar gibi bir açıklama yapmak ise daha da komik ferrarinin tek sıkıntısı zaten lastik sorunu araç oldukça rekabetçi…Domenicali yönetimiyle şampiyon olmaları zor gibi hiç radikal değil ve çok hata yapan bir ekip oldular…

  9. siz çalışmaya devam edin red bull tüm yarışları kazansın…olcak iş değil.. 🙁

  10. rocco junior avatarı

    Eğile eğile burnumuz sürttü ne lastikmiş arkadaş.

  11. rocco junior avatarı

    Maranello kökenli takım, Belçika GP için eski arka süspansiyona döndü ve inanılan o ki Alonso'nun orta hamurları kullanamayışının asıl nedeni bu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir