Whitmarsh: "Taraftar Bizden Zorlamamızı Bekler"

yazar:

kategori:

Red Bull, Pazar günü Spa’da 1-2 yaptı ve Vettel, aldığı galibiyetle takım arkadaşı Webber’in önünde liderliğini 92 puana çıkardı; Alonso’nun 102, Button’un da 110 puan önünde yer alıyor.

Ama artık Vettel’in yenilmesinin zor görünmesine rağmen McLaren Takım Patronu Martin Whitmarsh, taraftarların hâlâ Red Bull’a baskı yapılmasını istediğini söyledi.

Şampiyonadaki puan durumunun ardından artık kaynakların 2012’ye aktarılıp aktarılmaya sorusuna Whitmarsh: “Gelecek senenin aracı üzerine çalışıyoruz ama muhtemelen McLaren’in zayıflığı ve benim şahsi zayıflığım, kazanmamayı sevmemem. Bu yüzden kendime yardım edemiyorum”

“Ne zaman çocuklara ‘Gelecek hafta aracı nasıl daha hızlı yaparız’ diye soruyorum. Şimdilik zorlamaya devam etmemiz gerekiyor. Kazanabileceğimiz bazı yarışlar var ve şu anda hedefimiz bu olmalı”

“Şampiyona oldukça iddialı görünüyor. Ama şu anda olumlu olmalıyız; taraftar bunu bekler. Eğe Ferrari ve McLaren’in şu anda işi boşlaması bana göre doğru mesaj olmaz. Taraftarın bundan daha güçlü bir mücadeleyi hak ettiğini düşünüyorum”

Whitmarsh’a göre 2011 aracıyla hâlâ bazı kazanımlar sağlanabilir ve bunlar, 2012 aracı üzerinde kullanılabilir.

Whitmarsh: “İlginç bir şekilde burada bu hafta, araçta 6 performans düzenlemesine sahiptik. Bunlardan birisi, gelecek senenin aracıyla ilgili gelişim programından sağlandı. Bu yüzden gelecek senenin aracından bir şeyler çalmaya çalışmaya devam edeceğiz”

“Bu sene bu senedir diyemezsiniz; veya gelecek sene de başlı başına gelecek sene. Bu sene dersler çıkarıyor ve bir şeyler kazanıyorsunuz. Bu da gelecek sene için yardımcı oluyor. Ve bazen gelecek senenin gelişim programından da bu sene kullanabileceğiniz şeyler öğreniyorsunuz”

“Gelecek yarışta aracın daha hızlı olmasını istiyorum. Ondan sonraki yarışta da zorlamaya devam edeceğiz”

“Şampiyona açısından durum hayal kırıklığı yaratıyor ama olan bu ve çalışmaya devam edeceğiz. Hâlâ yarışlar var. Aracımızı daha hızlı hale getirmeye çalışacağız ve bu yarışları kazanıp kazanamayacağımıza bakacağız”


Yorumlar

  1. Whitmarsh'a göre 2011 aracıyla hâlâ bazı kazanımlar sağlanabilir ve bunlar, 2012 aracı üzerinde kullanılabilir.

    Whitmarsh: "İlginç bir şekilde burada bu hafta, araçta 6 performans düzenlemesine sahiptik. Bunlardan birisi, gelecek senenin aracıyla ilgili gelişim programından sağlandı.

    zaten geniş çapta değişimler olmayacak yaz aylarında yeni aracın çalışmaları başlar bu şekilde düşünüp reaksiyon göstermeleri en makul olan McLaren taraftarları olarak ta sezon sonuna kadar tekrar yarış zaferleriyle sevindirilmemiz harika olur:)))

  2. meali: eğer McLaren takımının patronu iseniz yeryüzündeki en fanatik Macca fanı olmanız gerekir..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir