Red Bull Lastik Sorunundan Büyük Endişe Etmiş

yazar:

kategori:

Spa’da sıralama ve yarış arasında en çok konuşulan konu olan lastiklerdeki kabarcıklanma için Pirelli, olayın abartıldığını, kamber açılarının önerilen aralığın dışında ayarlandığını belirtmişti ama Horner, bu meselenin yarış hazırlığında büyük bir ciddiyetle ele alındığını belirtti.

Pirelli ile yapılan bütün görüşmelerde İtalyan üretici, bu sorunun Spa’da güvenlik endişesi yaratmayacağını kendilerine belirtse de Horner, yarış öncesinde kendilerini yine de rahat hissetmediklerini ifade etti.

Horner: “Hiçbirimizin tamamen kendini rahat hissettiğini düşünmüyorum. Ama elimizdeki bilgilere ve uzmanlardan gelen geri bildirimlere inanmak zorundaydık. O bağlamda büyük destek aldık”

“Adrian (Newey), lastikler konusunda çok stresliydi ve bu sorumluluğu inanılmaz derece ciddi bir şekilde aldı. Hiçbirimiz, pilotlarımızın herhangi bir şekilde riske atılmasını istemedi.”

Meselenin kamber ayarlarından kaynaklandığının söylenmesine rağmen Horner, Belçika’daki garip hava şartlarının aslında daha büyük bir etken olduğunu düşünüyor.

Horner: “Buraya öz bir sorundu diye düşünüyorum ve Cuma günü düzgün bir kuru zemin çalışması yapsaydık, aracı düzenleyebilirdik”

“Ana lastikte hiç sorun yoktu ve lastik çok temizdi. Özellikle önde giden araçlarda bunu görebilirsiniz. Bütün takımlar kabarcıklanmadan etkilendi. Fernando’nunkiler bir dönemde oldukça kötü görünüyordu. Lewis ve Jenson da sorun yaşıyordu”

“Bu yüzden öndeki araçların tamamının bu sorunu yaşadığını düşünüyorum. Antrenmanlarda kuru zemin çalışması yapılamamasının buna neden olduğuna inanıyorum. Ardından açıkçası burada lastikler üzerine gelen kuvvet, diğer pistlerdekine göre farklı”

Takımın bu lastik değişimi konusunda pes edip ayarları değiştirerek yarışa pit yolundan başlamayı ne kadar göz önünde bulundurdukları sorusuna Horner: “Çok fazla. Sonuçta güvenliği göz önüne almalısınız. Pirelli’den büyük bir destek aldık; mühendisleriyle çalıştık; bize bilgi akışı sağladılar. Biz de karar verebilecek konumdaydık”


Yorumlar

  1. Arkadaş alonso-massa durumu ne ise vettel-webber durumuda o redbullda ha hoşuma gidiyormu hayır ama sizin takım bunu yapıyorsa başkalarına söz atmak ne kadar uygun bir düşün istersen bana sorarsanda en güzelini mclaren yapıyor yarıştırıyor pilotlarını…Alonso gibi daha hızlı gidebilirim yada redbull garajından yerini koru demiyorlar adama

  2. yarışın son bölümünde sert lastik takmak zorunda bırakılan webber için resim çok manidar olmuş.

    herşeyi anlatan nitelikte.

  3. anladım teşekür ederimmm

  4. kamber açısını bilen bir arkadaş açıklayabilirmi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir