Alonso: "Rakiplerimizi Tebrik Etmemiz Gerekiyor"

yazar:

kategori:

Yarışın ardından Alonso: “Bugün 4’cülükten daha iyisini yapmak zordu, özellikle de orta sertlikteki hamurlarla bu kadar sıkıntı yaşadıktan sonra. Bu şartlarda en iyiden 1,5 saniye yavaştık. Dürüst olmak gerekirse gerçek galibiyet için şansımız yoktu ama podyum mümkündü.”

Ferrari pilotu, Mark Webber ile olan mücadelesine de değindi.

Alonso: “Eğlenceli bir yarıştı. Mark ile iyi bir mücadelemiz oldu. Eau Rouge’de mücadele her zaman özeldir. Her yarış geçtikte Red Bull ile olan farkı kapatmak daha da zorlaşıyor. Şu anda muhteşem bir iş çıkarıyorlar. Bu yüzden ne zaman bir takım bunu yapıyorsa, onlara aferin demek gerekir”

“Strateji ile başlarda öne çıktım ama sonrasında daha fazla sıkıntı yaşadık. İlk bölümde eğlendim. Kalkış iyiydi ve sonrasında güzel mücadeleler yaşadım”

“Podyum konusu utanç verici. Sıralamadaki 8. sıraya rağmen hedefimizdi ve mümkündü. Sıralamada gördüğümüz farka kıyasla durum yarışta çok farklıydı. Ama yaz sıcakları olmadığı sürece bunun bedelini çok pahalı ödediğimizin de farkındayız”

“Şu anda muhteşem bir iş çıkaran rakiplerimizi tebrik etmemiz gerek.”

“Ama pes etmeyeceğiz. En azından matematiksel olarak iş bitmedikte. Ferrari ve taraftarları için özel bir yer olan Monza’dan başlamak üzere sezonun kalan yarışlarında her zaman kazanmaya çalışacağız; elimizden gelenin en iyisini yapacağız.”


Yorumlar

  1. Kopyalamaya gerek yok redbul takımını satın alsınlar

  2. Bence 2008 deki araçlara ve kurallara dönülse meşrubatçılar ne yapar acaba?ait oldukları yere dönerler!

  3. Sana göre bu saydıklarından sadece ALonso şampiyonluğu haketmiş oluyor yoksa benmi yanlış anlıyorummm

  4. Ferrari demişken,Ferrari'yi Ferrari yapan senin laf attığın Schumacher'dir.Parayla koltuğuna oturtulan Alonso değil…

  5. tamamda o zamana kadar red bull ve mclarenin yeni bir şeyler bulamayacağını nerden biliyorsun

  6. birincisi alonso ferrariyi hakediyorda ferrari şu haliyle alonsoyu hakediyormu tartışılır. (ferrari ne sorunlarını çözebiliyor (lastik sorunu) ne de taktik yapabiliyor (alononun pit duvarı maşallah vettele çalışıyor.)
    ikincisi red bullun egzosuna,brawnın difüzörüne renonun amortisörüne falan takılmışsında adamlar çalışmış yapmış sonuçta bu bir takım oyunu ve takımlarda ki mühendislerinde işi bu. ferrarinin mühendisleri ense yapıyorsa (1 senedir lastikleri adam edemiyorlar.) diğer takımlar ne yapsın.

  7. KiMi_RaiKoNeN avatarı

    Kimi yi büyük harfle yazman heralde o yer değişiminin en uygun şekilde yapılmış olmasından kaynaklı. Telsizden ….. senden daha hızlı onaylar mısın? deseler o kadar baba olmayıp gözünde sıradan olucaktı heralde?

  8. comebacktome avatarı

    bence de mantıklı.sertlerden yumuşaklara geçtikten sonra (1. pitten sonra) bi de sc girse büyük avantaj getirebilir

  9. zaten ağlaman lazım…gülersen başka yere çekilir…

  10. mehmet arslan avatarı

    bu sene redbul 2 klasmandada şampiyon seneye mclarenle ferrarinin ne yapıp edip redbull u kopyalaması lazımmm başka türlü şampiyonluk hayal olur

  11. Dediğin gayet mantıklı. Bu sene yarışa ön sıralarda başlamak zannedildiği kadar büyük bir avantaj değil. Sert lastikten erken kurtulmak daha büyük avantaj getirebilir.

  12. herkes bir şeyleri hakediyor ve haketme sevdası almış başını gidiyor..son moda..bu.
    difizörle şampiyon olan jenson haketmişmiydi..
    2 senedir egzos beslemeli sistemler ve antin kuntin işlerle pistlerde adeta krallık kuran içecek firması hakediyormu..
    kütle amortisör ile fırtınalr estiren reno…
    hareketli ve chip yazılımları ile flavio ile çevirdikleri dümenlerle beraber şampiyon olan şumi..

    EN BABASI DA MASSANIN NAÇİNAZE YARDIMI İLE ŞAMPİYON OLAN RAİKONEN..

    BUNLARI BİR ÖLÇÜP BİÇİN

    ve sonrasında Alonsonun ferrari yi hakedip etmediğini bir yargılayın kendinizce.

    tabi önce at gözlüklerini çıkarın.

  13. alonzomanyaa  avatarı

    Ppomla bile gülemedim bu yazdığına, ona bile yazık..

  14. klasik bir alonso açıklaması…ferrariyi kötüleyen bununla beraber kendine asla toz kondurmayan ileriye yönelik bol iyimser temenniler ve istekler…yarıştığı 2 yıl boyunca ferrari takım ve araç olarak hep kötü oldu kendi buna rağmen süper bir pilotaj gösterdi…bu adam ferrari de olduğu sürece ferrari nin pilotlar da şampiyonluk alamaz…markalar şampiyonluğu zaten ilgi alanlarının dışında hazreti alonso dan dolayı…ferrari için ciddi bir imtihan…sevilmeyen ama parası ve variyeti için katlanılmak zorunda olan zengin aile kızı gibi…

  15. Sert lastiklerle sıralama turlarına baslamak Ferrariyi Mercedeslerin ve hatta Renaultun bile gerisinde yarısa baslamasına sebep olur.startta ne kadar iyi kalksa bile öndekilerden çok daha yavas bir tempoda seyredeceği için ön sıradaki pilotlar çoktan fazladan 1 pit stop için gerekli olan farkı açarlar.

  16. Bunun diyetini elbet almışızdır veya alacağızdır.

  17. Bence kazanabilecek hızdaydık. Sadece sertlerde aşırı yavaştık ve strateji 🙁

  18. ferrari doğru olanı yaptı. sezon ortası kural değişikliği ile gelen bir şampiyonluk hakedilmişmi olacaktı.

  19. Ben merak ediyorum. Eğer bir pilotu sıralama turlarının son seansında sert lastiklerle yollayıp, böylece yarışa da sert lastiklerle başlamasını sağlarsak neler döner strateji olarak. En azından sert lastiklerden 10-15 turda kurtulup, olabildiğince temiz yumuşak lastiklerle hızlı turlar atılıp; sıralama turları güzelce telafi edilir diye düşünüyorum. Takım patronu olsam pilotuma q3'te tur attırmamak dışında diğer bir fikrim de bu. Belki saçma geliyor kulağa ama denerdim.

    Bu arada fanatik bir Alonso'cu olarak zaten yarış yorumuna Vettel artık şampiyon hayırlı olsun demiştim. Eğer Vettel allah kaza bela vermesin ama Monza'da bir yerlere çarpıp 4-5 yarış boyunca araba kullanmasına engel olacak durum olmazsa adam gerçekten şampiyon. Alonso olabildiğince zorlayıp, 2. olmayı düşünecek bu yüzden.

  20. Ferrarinin aracları kadar stratejisi de kötü, hiçbir stratejisi yok. Sadece Alonsonun harika pilotajı hepsi o. Bu Massa da artık bitmiş, kaç tur boyunca Rosbergin bpeşinde takıldı kaldı, Alo galibiyet mücadelesi veriyor Massa Mercedesi bile geçemiyor. Ferrarinin yapması gerekenleri hep Redbull yapıyor, ara.ları iyi kenar yönetimleri de mükemmel, kısacası şampiyonluğu hakediyorlar….

  21. TiFosi_KaDiR  avatarı

    Valla Ben 2012 senesinden acayip ümitliyim.

    Silverstonede egzos beslemeli difüzörde kısıtlama yapıldı.Hem RedBull Hem McLaren Döküldü(yarış Performansı olarak) Silverstone gibi Areo pistinde sıralamada RedBull'dan sadece 0,1 saniye gerideydik.Yarışta ise açık ara en hızlısıydık.

    2012'de Egzos Beslemeli Difüzör Yasak ve ben acayip umutluyum Ferrari'den

  22. Bu yüzden ne zaman bir takım bunu yapıyorsa, onlara aferin demek gerekir

    alonso harika bir pilotsun kimse laf edemez bunu sen söylüyorsun bir fanatik taraftarların kabullenemedi orası ayrı konu

  23. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Pirelliyi de tebrik etmek lazım.^^**

  24. Alonso sen adamsın , gerçek pilotsun . Nasılda geldin önündekilere atak yaptın öyle . Ama Massa denen kaç yıldır ferrari koltuğunu işgal eden kişi orta grup pilotu kaç tur boyunca önündekileri geçemedi , Alonso ise yakaladı ve geçti . Massayı da yeteneğiyle , yaptığı müthiş çizgiyle yakalayıp ezdi geçti . Cidden sıkıldık Massa dan , duy artık bizi Ferrari ! 2012 de Massa Ferrari de olmasın !

  25. alakası yok , silverstoneda kural değişikliği araçlarda pek değişiklik yapmadı . araçlar arasındaki farklar %90 ayar farklılığındandı .

  26. Ferrari, sezon ortasındaki kural değişikliğinin geri alınmasını kabul ederek Alonso'nun şampiyonluk şansını öldürdü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir