Button: "DRS İle Göze Hoş Gelen Hamleler Görebiliriz"

yazar:

kategori:

FIA bu sene ilk defa bir yarışta iki “bağımsız” DRS alanı kullanacak: Biri ana düzlük, diğer ise Lesmo ile Ascari şikanı arasında.

DRS’nin Monza’da nasıl bir etki yapacağı belli olmasa da Button, heyecanlı bir yarışın olacağına inanıyor.

Button: “Bu sene işlerin biraz daha karışacağını düşünüyorum. Bu sene ikinci defa, iki potansiyel geçiş şansına sahip iki farklı DRS alanımız olacak”

“İlk alan ilginç olacak. Çünkü Ascari öncesinde frenlemede sıra mücadelesi her zaman çok zor olmuştur. Pist çok dar ve girişi çok hızlı. Bu yüzden DRS’nin o viraja girilirken nasıl işe yarayacağını görmek gerçekten ilgimi çekiyor. Bazı çok göz alan hamleler görebiliriz.”

“İkinci alanda ise daha geleneksel geçişler göreceğimizi düşünüyorum. Parabolica’da mümkün olduğunca yaklaşılacak; virajda fark korunacak ki bu o kadar kolay değil; ardından da ilk virajda geçmeden önce ana düzlükte DRS uygulanacak.”

“DRS, takip eden araç için oldukça büyük bir hazine olacak. Yarışı gerçekten ilginç bir şekilde biçimlendirebilir.”

Takım arkadaşı Lewis Hamilton için ise hafta sonu en önemli şey, podyumun zirvesine çıkmak.

Hamilton: “Geçen sene Spa’da kazanmış ama Monza’da başaramamıştım. Bu sene ise sanırım bunu tersine çevirmek istiyorum. Belçika’da yarışı tamamlayamamamı unuttum bile. Şimdiden gerçekten, kartingde uzun yıllarımı geçirdiğim İtalya’yı dört gözle bekliyorum. Gerçekten çok sevdiğim bir ülke”

“Hafta sonuna oldukça iyimser girdiğimizi düşünüyorum. Monza’da hiç kazanamadım ve bu sene iyi bir sonuç almayı çok isterim. Özellikle sıralamayı dört gözle bekliyorum. Çünkü DRS, tur derecelerimizde muazzam bir fark yaratacak. Sıralamada aracımdan gerçekten azamisini elde etmek istiyorum; sonrasında da elbette yarış için sabırsızlanacağım”

“Yine çok yakın bir yarış olacağını düşünüyorum. Dört gözle bekliyorum”


Yorumlar

  1. Monza zaten harika bir pist.

  2. Monza'yı dört gözle bekliyorum geçişler drs olsun olmasın bir çok geçiş göreceğimiz kesin.Monza her zaman muhteşem yarışlar ortaya koymuş bir pist ayrı bir özelliğe sahip her ne kadar yapay geçiş olarak adlandırılsada drs ile Button'ın dediği gibi göze hoş gelen geçiş ve hamleler görebiliriz heyecanla bekliyoruz.

  3. drs ile göze hoş gelen geçiş çok alakasız 2 kelime . kısa süre içinde bu drs kaldırılır umarım .

  4. 2 uzun düzlükte 2 drs alanı = FOM ekibinin %25'ini bile yakalayamayacağı bir overtake sayısı…

  5. bu pist mercedes ve ferrariye daha yakın görünüyor.hava sıcaklığı da ferrari için uygun olursa belkide ferrariler duble yapabilir.bu yılın en önemli özelliği lastik kullanımı oldu.bakalım göreceğiz güzel bir yarış izleyeceğimizi tahmin ediyorum.

  6. monza geçişe imkan veren bir pist olsa da çoğu zaman adam geçmek zor oluyor….drs gerçektende heyecan katacaktır….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir