Tahincioğlu: "Artık Kuş Elden Uçtu"

yazar:

kategori:

Mümtaz Tahincioğlu, Türkiye Grand Prix’sinin takvimde yer alması için bir yıldır uğraştıklarını, ancak bunun gerçekleşmediğini söyledi.

Formula 1’in ticari haklarını elinde bulunduran Bernie Ecclestone ile görüşmelerde Türkiye’nin istenilen 26 milyon doları vermediğini ifade eden Tahincioğlu, ”Bizden 26 milyon dolar istense de 23-24 milyon dolara bitirebilirdik. Bizim 13 milyon dolar ve 100 bin seyirci garantimizi de Ecclestone kabul etmedi. Ama artık kuş elimizden uçtu. Artık 2012 takvimi için yapılacak birşey kalmadı” dedi.

Türkiye’nin tekrar Formula 1’e dönmek istemesine halinde rakamların da değişebileceğini dile getiren Tahincioğlu, şöyle konuştu:

”Formula 1’e son katılan katılan ülkelerden alınan rakamları bizden istemediler. Yeni giren Rusya, Hindistan, Singapur 35 ile 40 milyon dolar arasında ödeme yapıyorlar. Tekrar takvime girmek istediğimizde inşallah bizi aynı kategoriye koymazlar. İnşallah bugünkü dile getirdiğimiz rakamlarla konuşuruz. Ben bundan korkuyorum. Diğer bir korkum ise şu an da 20 yarış var ama 23-24 ülke de F1 yapmak istiyor. Takımlar ise yarış sayısının kısıtlanmasını istiyor. Geçmişte 16 yarış varken bu 20’ye çıktı. Yarış sayısının düşmesi demek, dışarıda kalacak ülke sayısı daha fazla olacak demektir. Yarış alabilmek için rekabet artacak. Arz talep meselesi daha da kızışacak. Şu anda arz talep meselesinden dışarıda kaldık. Çünkü rakamlar arttı. Bizden istenilen rakam verilmeyince otomatikman dışarıda kaldık.”

“Her şey istemekle alakalı”
Tahincioğlu, Formula 1 Türkiye Grand Prix’sinin geleceğiyle ilgili olarak da ”2013 için konuşmak gerekiyorsa bence erken davranmak lazım. 2012’deki gelişmeleri beklememek lazım. İş sıcakken belki bu platformun üzerinde çalışma yapabiliriz. Ama bunun hepsi Türkiye’nin bu işi istemesiyle mümkün olur. Yoksa bize kimse zorla gel bu işi yap demez. Öyle bir dünyanın içinde yaşamıyoruz” diyerek, gelecek yıl için erken harekete geçilmesi gerektiği uyarısında bulundu.

“Zor alıp, kolay verdik”
İstanbul Park’ı çok güzel ve sevilen bir pist ve tesis olduğunu anımsatan Tahincioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Herkesin gelip İstanbul’da yarışmak istediği bir tesis. Şehir olarak çok sevilen bir şehir. Ama bunların hiçbirisi yetmiyor. Neticede bu işin bir ticari değeri vardır, o değeri ödemek zorundayız. Bir anlamda Midyat’a pirince giderken, evdeki bulgurdan olduk. Bu deyim bizim şu anki durumuzu en iyi şekilde ifade ediyor. Çünkü biz buraya gelinceye kadar ferdi ve ülke olarak çok çalıştık. 200 milyon dolar para harcadık. Yedi yıl üst üste yarış yaptık. Bu kadar uğraştıktan sonra, bu işin ne kadar zor olduğunu bilmemize rağmen kalkıp bunu vermemiz açıkçası beni çok üzdü. Çok zor alınan birşeyi vermek, çok kolay olmamalı. Bundan sonraki adımlar daha da zorlaşıyor. Kaldı ki, bu ülke uluslararası büyük organizasyonları yapmak isteyen bir ülke. Her türlü büyük organizasyonlara artık imza atıyoruz. Elimizde dünyanın bir numaralı tanıtım gücü olan Formula 1’i tutmuşken bunu bırakmak çok akıllı bir yöntem değildir.”

Kaynak: Eurosport Türkiye


Yorumlar

  1. Yakup ERCAN avatarı

    Maymun gözünü açtı arkadaşlar.

  2. formula1 yönetimi, sonunda türkiye'de yarışa yaparak dünyaya rezil olduklarının farkına vardı ve bu ayıp sona erdi. F1 adına doğru bir hamle.

    tabi arada yanan "yaş sınıfına giren" bizlere de geçmiş olsun. vurdumduymaz angutların acısı bizden çıkmış oldu.

    bomboş tribünler, yarış haftasını geçtim, yarış günü bile en küçük bir reklam yapmayan yönetim, gazetelerden televizyonlara, sokaktaki bill-boardlara kadar formula1 ile ilgili herhangi bir bilginin, haberin, haber verişin olmayışı….

    sonunda olacağı buydu ve oldu. geçmiş olsun. yine ve yalnızca bizlerin, f1 sevdalılarının canı yandı.

    "bilmem kaç tur boyunca dönüp duruyorlar, bunların beyinleri sulanmış" diye köşe yazısı yazan gazete yazarı müsveddesi angut kişilik de münasip yerine kına yakabilir artık.

    geçen sene basketbol şampiyonasında 2. olan (savaş kazanmış gibi yere göğe konulamayan) basket takımı oyuıncularına verilen paralar, katlar, arabalar, altınlar… hatırladınız mı? hepsi bu ülkenin vatandaşlarının vergileriyle ödendi. o zamanlar uyuyan millet, şimdi f1 için verilecek parayla bozdu kafasını. alemin gavuru da bastı tekmeyi. geçmiş olsun.

  3. Arkadaşlar bakış açısının değiştirilebilmesiyle ilgili aklıma geldi paylaşayım dedim.

    http://www.patronlardunyasi.com/yazar/Formula-1-Mahcubiyet-aniti/7015

    http://www.patronlardunyasi.com/yazar/Annem-de-bana-Formula-1-alayim-sana/6988

    Bu şahıs ne demeye çalışıyor ile ilgili de ekşi den şunu vermeyi uygun gördüm.
    http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=16109994

    Mümtaz beyle ilgili de şu geldi aklıma. 5000 pilot çıkaramayan bir ülkede 2-5-10 yönetici vasfında insan, başkan çıkaramazsınız. Tek adam hakimiyetini sonucu hep malum olmuştur. Fakat bu o kişinin kadar alternatifinin olduğunu gösteremeyen bütün insanların da suçudur. Zaten bir süre sonra açıklanan ağır ithamların gerçekliği kanıtlanırsa o konumda kalamayacak. Ve yerine daha iyisini bulmak bana göre mümkün değil. Şimdi doğarsa 30 yıl sonra anca.:P

  4. uygar yalçın avatarı
    uygar yalçın

    İnşallah CNN TURK ya da NTV alır.

  5. elmayla armutun toplanmayacağı ilkokulda öğretiliyor…

  6. Sorunun sadece para olduğunu sanmıyorum..Piste 200 milyon dolar yatıran 7 sene gereken parayı verende aynı kişilerdi,bence ikili ilişkilerde sıkıntı oldu.Şantaj v.s olduysa sıkıntı çıkmış olabilir..26 milyon doları hertürlü verebilirlerdi..Adamlarda biliyor reklamı falan onlarda hesaplıyorlardır..

  7. mecit karaca avatarı

    birde şu yanlışı düzeltmekte fayda var.tahincioğlu gerçekten ciddi emekleri ve çabaları oldu, bu tartışmasız bir gerçek,bu konuda emeğini ödeyemeyiz ama formula 1 i yada ralliyi türkiyeye getiren yada tanıtan adam hiç olmadıki!kaç kişi tosfed sayesinde sevdi bu sporu?kimse kusura bakmasın ama ntv 98de yarışları yayınlayıp her hafta sonu spor kuşaklarında bu sporu canlı tutmasaydı şu anda konuşan arkadaşların %80ininden fazlası tosfedi bile bilmezdi bırakın formula 1i yada ralliyi.eğer bu spor şu anda memlekette belli bir seviyede takip ediliyor ve seviliyorsa bunu medyaya ve içimizdeki motorsporları sevdasına borçluyuz, başkasına değil.

  8. mecit karaca avatarı

    neticede bu yarışı organize eden bir kuruluş yada grup var. türkiyeye yarışın gelmesiyle birlikte en büyük sorumluluk onlarındır,bu kuruluş kim olursa olsun farketmez. yarışı lanse etmek,sevdirmek,bu kültürü yaymak yada yaymaya çalışmak,medya aracılığı ile duyurmak, kısaca tüm altyapının sorumluluğu…başarılı olunur yada olunmaz ama zerre kadar bir gelişme olmadı. ardından da vay bizim milletimiz bilmiyor etmiyor.2005 sezonunda onbinlerce insan yarışı dışardan masasını sandalyesini kurup "yaw orada ne oluyor" diye merak edip bişeyler görmeye çalıştı.bu çalışma o sezon bilinçli yapılsaydı dışarıdan izleyen insanlar seneye içeride olurdu.çünkü vatandaş parasının nereye gittiğini görecek ve o hissi canlı canlı yaşayacaktı. ama olmadı işte bitti gitti.
    herkes hatanın nerede olduğunu iyi görmesi gerek ve kimse cıkıpta birilerini; sanki beraber çalışmışlar gibi göstererek korumasın ve iğrenmesin…

  9. Eclestone bizden 26M Dolar istedi….

    düşünsenize Fenerbahçe Guiza'nın bonservisine 14M Euro ödedi yani bugünün kuruyla 20 Milyon dolar!

    Kısacası ya bu ülkede Guiza'nın tanıtım gücü 1,5milyar insana ulaşma kapasitesinin üzerinde ya da futbol klüpleri Devletten daha zengin!!!!!!!!!!!!!!!!

    Hele ki öyle olsa bile 2011 yılı tanıtım bütçemiz 100M Dolar yani 150 Trilyon, 2012 tanıtım bütçemiz ise 200 Trilyon…

    Hesap ortada.

    Hala Eclestone veya Tahincioğluna kızan varsa ya hesap yapmayı bilmiyor ya da yapacak işi yok burada sallayıp duruyor demektir!

  10. Bihaber falan değilim, gayet keyifle izliyorum. Baketbol, Voleybol, MotoGP, Moto2, Yelkencilik gibi pek çok değişik spor dalında yayın yapılıyor kanalda. Futbol programları popülarite farkından dolayı sayıca üstün olabilir ama diğer sporlar da ihmal edilmiyor.

  11. Hükümet sağolsun. Acaba türkiye için 26 milyon çok para mı yaaa

  12. Gerçekti rüya oldu! Kimin sayesinde?
    Cevap:RTE

  13. Türkiya Libyadaki isyancılara kaç dolar para yadımı yaptı biliyormusunuz 100 milyon dolar ama f1 e 26 milyon doar veremedik!

  14. Çok şükür ki bilenler de var aramızda.

    İnanın bu konularda yazabilecek o kadar çok şeyim var ki bölüm I II diye uzar gider de yorulduğumuzla kalırız. Bir kere bizde Federasyon zihniyeti hiç olamadı. Adamın, yanında ki insanların elinden bir şey gelmiyor ki onlar ne yapsınlar. Adam olayı buraya getirdi.
    İTO MİTO biz mahfettik herşeyi. Şu kadar söyleyeyim Türkiye Motorsporları = Kent dir o kadar yani.
    Mümtaz bey herhangi bir hükümetin desteğiyle F1'i bu ülkeye getirebilirdi AMA Mümtaz bey olmadan hiç bir hükümet bu sporu bu ülkeye kazandıramazdı O KADAR.
    Bugün istifa etsin çok değil 2 yıl içinde herşey uçup gitmeye başlar. Ama etmez, bırakıp gidecek tiynette biri değildir. Ben olsam ne haliniz varsa görün bıktım artık devletten, bürokrasiden deyip çeker giderdim. Köşeme çekilip yiyebileceğim kadar param zaten var.

  15. Evet var. Çünki o koltuğa geçipte hakkıyla çalışabilecek bir tek kişi daha yok bu vatanda.:) Nasıl mı geldi çünki o ve bir kaç kişi kurdu da ondan. İlk önce adamın geçmişini bir araştırın isterseniz. Süleyman Memnun çıkışlarıyla olmuyor malesef bu işler. Şu kadar söyleyeyim çok zeki, helal süt emmiş, adam gibi lider biri olsa bile onun Avrupa iletişimine sahip olamayacağından başarı sağlayamaz. Bir nevi Şenes Erzik diyeyim siz anlayın. F1'i bu adam getirdi bu ülkeye başka kimse
    getiremezdi.
    Evet hiç bir iş tam değil, yarım yamalaklık, pas kokuyor her taraf ama durum ortada elde daha iyisinin olmadığını anlatmaya çalışıyorum. Varsa bu işi daha iyi yapabileceğine inanan hemen irtibatlara başlatalım.
    Haber içeriğinde ki şu konuşmaları bile rezillik ama işte napalım. 🙁

  16. önce bilip bilmeden konuşmamayı öğrenmen gerek . ntv zamanından beri izliyorum f1 i . ntvsporun güncel halinden bihabersin sanırım .

  17. üsttekilere dedim

  18. eminim thy grubu da futboldan başka spordan anlamıyordur halkın cogu gibi de o yüzden

  19. bence bu adama nedense çok güveniyosunuz , tamam bişeyler yapıp temelleri ufaktan atmış olabilir ama eminin bu işi ondan daha iyi yapacak birileri bulunur . bence yeteri kadar çaba sarfetmiyor daha çok kendi rahatına bakıyor . Nerde tosfed tarafından tv de yapılan tanıtımlar , yolda orda burda reklamlar sitelerde reklamlar ? bir şekilde motorporu sevdirme çalışması yapabilirlerdi . geliştiremiyorlar bu kültürü ondan bahsediyorum . yerimizde sayıyoruz ülke olarak , veya bana öyle geliyor . bedava düzenlenen organizasyonlar bile yapılabilir bilmeyenlerin ilgisini cekmek için . sanki tosfede akan paralar boşa akıyor gibi .

  20. THY Barcelona'ya sponsor olacağına F1'e neden olmadı.

  21. Bakış açını anlayamadım. Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar.

  22. rocco junior avatarı

    Aynen öyle bu adam ne yapsın veya ne yapabilir?Ne kadar söz sahibi f1i elde tutmak adına?Zaten 1001 zahmet ve dil dökerek büyük hevesle pist yapılsı formula 1 formula 1 diye yırtındı.İnsanlarımız bütün bunları unutarak Mümtaz Beye haksızlık ediyoruz.Reklamı verebilecek kişi,kurum kendisi midir,bütçe ona mı aittir,piste zorla seyirci mi çekecektir,pistin işletmesindeki rolü nedir?Halen ülkeye ne yaptı diyenler var.Formula 1 varsa böyle insanların sayesinde var.Şimdi kalkmış adamı eleştiriyoruz.Herman tilke ve devlet yöneticileri ile ve tabi Bernie ile sürekli gelip gittiler,teftişler yaptılar sonunda kaptık formula1i.O dönemleri çok iyi hatırlıyorum.Şimdi ise;ülkeye ne yaptın,sen şöylesin,işte Bay E ile birlik,şantaj yapıyor,menfaati var vs lafları ediliyor gerçekten anlamak güç..Emin olun sizden daha çok katkısı vardır bu ülkeye.

  23. Kendisi yarışçı olan, Dünya Karting Şampiyonası'nda Türkiye'yi ilk kez temsil eden, tüm ailesini yarışçı yapan, Türkiye'ye ralliyi, F1'i getiren kişidir Tahincioğlu. Türkiye'de motor sporları az da olsa bir gelişim gösterdi ise bu tamamen Tahincioğlu'nun çabalarıyla olmuştur. Eğer kendisi bir şekilde TOSFED'den ayrılırsa yerine yarıştan, motor sporlarından zerre kadar anlamayan birisi geçecek ve de Türkiye'de motor sporları hepten sona erecek.

    Biz, Türk milleti olarak her başarısız sonuçta mutlaka bir günah keçisi arıyoruz. Tıpkı futbolda takımlarımız başarısız olduğunda hocayı günah keçisi ilan ettiğimiz gibi. Çok şükür ülkede kimse basketbolla ilgilenmiyor, yoksa Tanjevic takımdan bin kere kovulurdu ve hiçbir başarı elde edemezdik. Zaten fanatiklik derecesinde de futbol taraftarından zerre kadar farkımız yok, sitede pilotlarla ilgili tartışmalarda bunu net bir şekilde görebiliyorum.

    Ülkede yalnızca futbolun popüler olmasından nefret ediyoruz ama gerçek şu ki çoğumuzun futbol taraftarlarından pek bir farkı yok. Adam asarak işleri düzeltebileceğinizi sanmaya devam edin bakalım, eminim çok başarılı olursunuz.

    Sizden iğreniyorum.

  24. f1 türkiye de popüler değil

  25. ben f1 haklarını ntv alsın iyi olur diye bir şey demedim

  26. F1 Türkiye'de popüler olduysa NTV sayesinde oldu. Senin gibi daha dün formula izlemeye başlamış bebeler bilmez bunu.

  27. aranızda bu adamın bu işleri doğru düzgün yaptığını düşünen var mı acaba ? nasıl geldi bu adam tosfed in başına ya ! indirin artık koltuğundan da adam gibi motorsporu kültürü yaysın yeni gelenler .

  28. hepinize yazıklar olsun 100 bin seyirci garantisiymiş nasıl getireceksiniz 100 bin kişiyi zaten yarışa gelenlerin büyük çoğunluğu yabancııı

  29. Aman Doğuş Grubunun tüm şirketleri evime uzak olsun.

  30. motorsporları haberi ve motogp yayınları hariç motorsporu yayını yapmayan , özetlerini bile göstermeyen , arjantin 5. lig maçını bile full bant veren bir kanal f1 i mi alacak ? anca gülerim buna 😀 ntvspor alsın diyosunuz bi de ya … baksanıza bu milleti en çok futbola kanalize eden kanal ntvspor hatta biz kendi aramızda ntvfutbol diyoruz ona . f1 i alınca mazallah yayın haklarını aldık izlettirmeyiz keyif bizim diye şifreli olmamasına ragmen ekran karartırlar f1 den sogutmak için daha da 🙂 bunlar bile geliyor benim aklıma ntvfutbol konusuda , siz bunlar alsın diyosunuz 🙂 motorsporlarından anlamayan bir kanal f1 yayınını berbat eder . trt en azından daha önceden motorsporları yayınları hazırlıyordu .

  31. pek televizyon işinden anlamam kusura bakmayın ama RTL dijital uyduda varmı varsa da nerden ayarlayabiliriz yada şifreli yayınmı yapıyorlar?

  32. yahu utanmadan 2013 için umutlandırıyorlar yeter artık …

  33. Eğer telaffuz edilen rakamlar doğru ise yani 40-60 milyon dolar arası bir paraya yayın hakları satılacak ise bu kadar parayı ne TRT nede özel kanalların hiçbiri iki haftada bir yapılan ve toplam üç saat süren bir yarışa vermezler..F1 kültürü çok oturmuş ve izlenilen ve para kazanılan bir kültür değil ülkemizde zaten belirli şirketler yarışlara para veriyor oda yatırılan parayı geri kazanmaya yetmez..Bence hazırlıklı olun ve RTL kanalını bir yerlerden ayarlayın..

  34. umit isbilen avatarı

    Sen bu ülkeye ne kattın acaba tahincioğlu

  35. Mclarenfangirl avatarı
    Mclarenfangirl

    Tanıtım çok ama çok zayıftı.Bu halkta hiç motor sporu kültürü yok,onca olay olur ses çıkartmazlar bir şike operasyonu olur sokağa dökülürler,f1 deyince burun kıvırırlar bu gibi tabuları yıkmak gerekti.Ama yapılmadı.Ulaşım kötüydü ama gerçekten isteyen gelirdi.24 milyon öderiz ama 26 milyon olmaz gibi bir şey söylemişti yetkililerden biri.Ne kötü!Sadece 2 milyon dolar için bu değmezdi!Sorumlulukla,bu organizasyonu iyi bir şekilde yapan ülkeleri örnek alarak karlı çıkardık.Ama 2012 dünya spor şehri İstanbul bu konuda rezil oldu.

  36. Mclarenfangirl avatarı
    Mclarenfangirl

    Tanıtım çok ama çok zayıftı.Bu halkta hiç motor sporu kültürü yok,onca olay olur ses çıkartmazlar bir şike operasyonu olur sokağa dökülürler,f1 deyince burun kıvırırlar bu gibi tabuları yıkmak gerekti.Ama yapılmadı.Ulaşım kötüydü ama gerçekten isteyen gelirdi.24 milyon öderiz ama 26 milyon olmaz gibi bir şey söylemişti yetkililerden biri.Ne kötü!Sadece 2 milyon dolar için bu değmezdi!Sorumlulukla,bu organizasyonu iyi bir şekilde yapan ülkeleri örnek alarak karlı çıkardık.Ama 2012 dünya spor şehri İstanbul bu konuda rezil oldu.

  37. mecit karaca avatarı

    şu futbola yatırılan milyonlarca doların her sene (tarih olarakta) şaşmadan çöpe gittiğini görünce buradaki maliyet cok komik kalıyor.Ama şu durumda suçun en büyük dilimi kesinlikle devlet yada halk değildir. Tamamen bu işi organize etmeye çalışan(çalışmaktan başka herşeyi yapan!!) kuruluş ve kişilerindir. Kimse suçu en kolay kısma atmasın.
    2006 sezonunda yarışa kız arkadaşımla gitmeye karar verdiğimde onlarca tur organizatörleriyle irtibata geçtim,onlarca firmaya danıştım ama bir firmanın bile zerre kadar planı yoktu.Bursadan sabahın 2.00sinde şehirlerarası yolculuk edip zar zor piste ulaştık,yüreğimizdeki formula 1 aşkıyla yarışı izledik ama koşullar o kadar berbattı ki(çim alan olarak geçen TOPRAK VER TOZ ALANLAR,HIRSIZ SU SATICILARI,AHLAKSIZ ÇALIŞANLAR v.b) içimdeki tüm heyecanı yerle bir ettiler,dönüş ise tam bir rezalet,5 saatlik belediye otobüsü ile seyehat v.s v.s…
    Çok konuşmayı bilen yetkililer formula 1 aşığı insanların bile içindeki yarış tutukusunu silip süpürürken allah askına bu sporu tanımayan insanları nasıl olurda bu alanın içine çeker??Nasıl bu sporu sevdirirler?Sırf organizasyon eksikliğinden en az 30-40 arkadaşım yarışa gelemediler,sadece bu sebeplerden ve 96 sezonundan beri bu sporu takip etmeme ve inanın neredeyse hiçbir yarışı kaçırmama rağmen bir daha o piste gitmemeye yemin etmiştim.SADECE BU ÇOK BİLMİŞLER YÜZÜNDEN!
    Eğer bu spor türk halkına 2005 sezonundan itibaren bilinçli olarak ve sürekli akışlarla tanıtılsaydı, en azından büyükşehir sıfatıyla adı geçen illerimizde belli başlı yatırımlarla tanıtılıp turlar düzenlenseydi, şu anda bu saçmalıkları konuşuyor olmazdık çünkü bu halk hızı seviyor,motor gücünü ve sesini seviyor vede birde bu sevginin üstüne yarış esnasında yanık lastik kokusunu hissedebilseydi; işte aşk orada doğardı…
    UZUN VADELİ PLAN BÖYLE YAPILIR,FORMULA 1 İÇİNDEKİ TAKIMLARDAN TUTUNDA TÜM SPONSORLARIN MANTIĞI GİBİ…
    HOŞÇAKAL İSTANBULPARK VE TEŞEKKÜRLER BERNİE!!

  38. umarım alır dediğin doğru çıkar ama ntv spor almaz inşallah çünkü moto gp yayınları berbat ötesi motor sporları adına haber neredeyse hiç yok haberlerinde sadece yarışı verip geçiyorlar hatta geçen indianapolis yarışı bile bant kaydıydı galiba tabi f1+moto gp olursa daha doyurucu programlar izlermiyiz bilemem ama trt hakikaten işin hakkını veriyordu tnt neden alsınki 🙂 bende şaşırırım alırsa ama alakasız bir şey olur heralde

  39. Hükümet gerekli parayı vermemiş işte. Yapacak bir şey yok.

  40. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    yayın haklarını bir kanal alır (bu konuda hiç şüphem yok)
    ama d-smart veya digiturk ki (digiturk üyesiyim) bu iki digital platformdan birisi alırsa açıkçası üzülürüm,
    detaylara girmemede gerek yok zaten (neden üzüldüğüme dair)
    şu aşamada Ntvspor bana göre en iyi ihtimal gözüküyor,
    umarım inşallah Ntvspor alır,
    yalnız şurasını dikkatinize çekmek isterim,
    Tnt kanalı alırsa yayın haklarını çok şaşırırım :)))

  41. Geçmiş olsun artık ne diyelim 🙁 bu arada yayın hakları ne durumda acaba 2012de hepten mi izleyemeyecegiz

  42. başkaları 40-50 milyon verir bizimkinler 26 milyonu veremedi ondan sonra tren kaçtı
    dersiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir