Alonso: "Paramı Vettel'e Yatırırım"

yazar:

kategori:

Alonso’nun düşünceleri şu şekilde;

Ferrari için;

“Bana göre bu takım için sürebilmek, hayalin gerçeğe dönüşmedisir. Gelecek ve tarih eşsizdir. Ferrari adına yarışmamışsanız, kariyeriniz tamamlanmamıştır.”

2011 Dünya Şampiyonası için;
“Büyük bir fark var, gerçekçi bir şansımız yok. Bu yüzden işi sadece yarıştan yarışa düşünüyorum, genel şampiyona klasmanına bakara değil. Paramı Vettel’e yatırabilirim.”

Red Bull Racing için;
“Kuralları bizden daha iyi yorumladılar ve harika bir araç ortaya çıkardılar. Elbette Adrian Newey kilit kişi ama onun arkasında güçlü bir tasarım takımı var”

Sebastian Vettel için;
“Sebastian büyük bir şampiyon ve ikinci defa unvanı almak üzere. Büyük bir yetenek ve baskıya karşı koyacak kabiliyette. Onun bir yarışçı olmadığını ifade eden eleştirileri ise anlamıyorum”

Michael Schumacher için;
“Benim için Formula 1’in en iyi pilotu ve öyle kalacak. Bu nedenle bütün saygıları hak ediyor.”

Nico Rosberg için;
“Şimdi şampiyonluk mücadelesi için yeteri kadar tecrübesi var. Er ya da geç dünya şampiyonu olacaktır.”

Felipe Massa için;
“Sahip olduğum en büyük takım arkadaşlarından birisi. Çok yakınız; genellikle saniyenin sadece 0,1’i kadar. Tamamıyla farklı sürüş stillerimiz olmasına rağmen birlikte çok iyi çalışıyoruz. Ben virajlara çok agresif hamleler yaparken o, çok daha yumuşak.”

Abu Dhabi 2010 için;
“Büyük hedef elinizinden kaçtığında bu çok büyük hayal kırıklığı olur. Dikkatimiz daha çok Mark Webber üzerindeydi, Sebastian Vettel’e o kadar yönelmedik. Webber pite girdiğinde onu takip ettik. Seb de (o sırada) gülüyor olamlıydı. Webber ve ben trafikte takılı kaldık; o ise eski lastikleriyle pistte kaldı, yarışı kazandı ve şampiyon oldu”

Vitaly Petrov için;
“Ona deli olmuyorum ama (2010 Abu Dhabi’deki) davranışı akıllıca değildi. Benim için pek de belirleyici bir yarış değildi ama o çok agresif bir şekilde mücadele etti.”

Üçüncü dünya şampiyonluğu için;
“Benim için bu çok önemli. Ferrari ile şampiyon olana kadar durmayacağım. Eğer 2016’da (Ferrari ile anlaşması bittiğinde) bunu başaramazsam, Michael (Schumacher) gibi 2021’e kadar 20 sene bruada kalırım”


Yorumlar

  1. ne yaptın sen ya….ayrıca iki pilotun saf hızı gerçekten de 0.1 sn civarı sadece araya sürüş stilleri dolayısıyla lastik ısıtma sorunu giriyor…..F1 böyle büyük farklar olmaz…hele böyle iki önemli pilot arasında veya takım arkadaşı…

  2. tamam anladım bu açıdan haklı, sağol…..ama senin gibi daha basit anlatabilirmiş, lafı ordan oraya aktarmış….

  3. Ömer_Massa avatarı

    asilyus sen beniğ yanlış anlamışsın.ben Alonso yalancı demedim ki.ben hepsine katıldım sözlerinin sadece vettel'in büyük bir şampiyon olduğu biraz abartılıca söylenmiş bir söz demek istedim.hem alonso'yu herkes bilir şuan şartlar böyle ollduğu için Vettel'i her pilotun yaptığı gibi övüyor övmek de zorunda gerçektten artık adam hiç hata yapmıyor.Monzayı da kazanırsa ki inşallah kazanmaz ama kazanırsa zaten şampiyon…

  4. velett cem burada anlaşılmayacak bir durum yok.Eğer RB7 de hamilton olsaydı puan farkı bu kadar büyük olmazdı diyor.Vettel iyi yarışıyor sakin kalıyor ve puan farkını sürekli artırıyor diyor.Vettelin konumunda Hamilton olsaydı şu anda puan farkı 30-40 civarı anca olurdu ve bu da işleri Hamilton için zora sokardı demek istemiş.
    Yarışları da bu zihniyetle izliyorsun ki bildiklerin o kadar oluyor.

    Bakmak başkadır , baktığını görebilmek başkadır.
    Gördüğünü anlamak başkadır , anladığından bişeyler öğrenebilmek başkadır.

  5. ne yazdığını bilmeyen bir insana bir şey anlatılmaz ama ben deneyeyim….arkadaşım yazdığın cümleden hamilton un, puan farkını kapatana kadar zorlayacağını yazmışssın bu anlam çıkıyor…..ki bence bu iyi birşey…..bırak alonso yu bana anlatmaya adamın hiç gerçek takım arkadaşı olmadı–hamilton hariç ki onun nasıl sonuçlandığını herkes biliyor—alonso yavaş kaldığında takım arkadaşları ondan her zaman yavaş olduğu için suçu arabaya atabiliyor….seneye massa hızlansada alonso nun arabanın ne kadar yavaş olduğuna dair değindiği röpörtajları okusak….

  6. yanlış hatırlamıyorsam 2009 2. yarıda raikonen en çok puan toplayan pilottu….

  7. Alonsomania  avatarı

    son bi kaç cümlede Vettel'le Hamilton'u karşılaştırmış galiba, ama aşırı net dgl bence de.

  8. ne yazdığının farkında değil konuşuyorsun….son cümlende hamilton un farkı kapatmak için yırtınacağından bahsetmişsin….kusura bakma ama cümlenin anlamı bu….

  9. Alonsomania  avatarı

    bu sene izlediğimiz şeylere göre Hamilton hala tam olgunlaşmadı ve bana sorarsan çok da fark yok geçmiş haliyle, parametreleri aynen Alonso dan aldığı için sürüş tarzını ona göre adapte etti biraz ve bu ilk 3-4 yarıştan sonra oturdu. Işler hiç bir zaman Alonso için düzenlenmedi Montoya, Alonso'nun yanında hamilton un yarışacağını duyunca Alonso için üzüldüğünü söylemişti hiç bir zaman eşit şartlarda yarışamayacaklarını bildiği için. Raikkonen i severim iyi Alonso ve Hamilton la aynı kefeye koymasam da iyi pilot olduğunu düşünüyorum ama hiç bir zaman 2007'de aldığı şampiyonluk için ona saygı duymayacağım. Herkül arkadaşım adam durumumuzdan memnunuz böyle devam edelim demiyo zaten her yarış gelişmemiz lazım deyince de, Ferrari hızlı sen kötüsün diyorsun şu anda Raikkonen olsa Massa'yla 5.lik mücadelesi yapıyordu. Hem zorlicaz diyen Senna olsa ne olur adam podyuma hiç çıkmasa bile şampiyon

  10. bu haberde ne yazık ki ferrari alonso taraftarı dışında acılar içinde ölen geceleri uyuyamayan insanlar daha fazla bulunuyor

  11. Okuduğunu anlayamayan bir insana birşey anlatmaya uğraşmıyorum.

  12. 😀 bence rizeye gitselerde olur raikonnen için

  13. evet oda 2017 yılında olacak sporu bıraktığında

  14. bu 3lü de hamilton yok bence hiç ilginç değil

  15. Ooo ne diyorsun sen K*amilton gelecek kamyoncuyu izleyecek malmerc midir nedir o gelecek o down sendromlu gelecek şenlik var şenlik.

  16. bu ayın adamı senmisin?

    hiç yorulmuyorsunuz değilmi aylık nick almaya; aynı karakteriniz gibi yaşıyorsunuz her ay başka bir nick; bişeyler yaptığınızı zannediyorsun değilmi? ama bilmiyorsunuz insalar sizin bişeyler yazdığınızı zannettiğiniz saçmalıklarınızı okumak yerine yaznızca küfür ediyor; bilmiyoruz belki bundan zevk alıyorsun ama artık sıktınız…..

    rakip taraftar bir çok arkadaşın yorumlarını saygı duyarak okuyorum;ama bu tipleri görünce yapmadığım şeyleri yapmaktan kendimi alamıyorum….

  17. Bir de ********'un puanını paylaşsaydın keşke.beceriksiz pilotunuzun ne halde olduğunu görseydin.

  18. Ne diyecekti sivri zeka arkadaş.Webber'e yatırırım mı deseydi.Gözlerin mi kör ama mısın nesin.arada 102 puan fark var adam şampiyonluk şansımız yüksek mi diyecekti.Ne saçma insanlar var ya.

  19. ben yazacaktım da valla üşendim helal olsun kardeş 🙂

    raikkonen 2008 de lastiklerle ciddi sorunlar yaşıyodu sezon başında ama yarışın sonlarında fastest lap yaparak aslında orada olduğunu gösteriyodu e sezon başında massa farkı açınca ve raikkonen de F1 deki varolma sebebini kazandığı için çokda kasmadı ama dediğim gibi fastest laps ile kendisini gösterdi 2009 da berbat kelimesinin bile iltifat sayılabileceği ferrari aracına galibiyeti de yine özel yeteneğiyle getirmiş bi adamı anlayamayanlar F1 den anlamıyo ganımca

  20. Alonso bile buna inanmıyorsa sana göre yalancı mı?

  21. AYRICA ''''''.O araçda Hamilton olsa şimdi kendini zora sokacak kadar puan farkının erimesine sebep dahi olmuşdu.''''''' ayrıca tam anlamadım ama yazının tamamında alonso yu övmüşsün ama şu yazdığın tam tersini anlatıyor….

  22. sen hamilton un 2007 deki haliyle 2008 deki halini kıyaslıyorsun ya inanamıyorum….2007 yılının başlarında işler alonso için düzenlenmişti ama baktılar hamilton gelecekte ve şimdi alonso dan daha iyi…bir anda hamilton a destek verdiler ki haklılarda….ayrıca 2007 de hamilton çaylaktı kimse sezon başlarında ona şans vermiyordu ama o alonso dan o kadar üstün bir pilotaj sergilediki ilk 9 yarışta podyuma çıktı…ki hatırlatırım hamilton çaylaktı…..neyse baktı alonso hamiltonla başa çıkamayacak…şampiyon bir pilotken bir takımda 2.pilot olmayı göze alamadığı için reno ya kaçtı….

  23. Anti Alonso fan clup sahne almış hadi bakalım

    dökülsün arşivler..

    ve nostalji yapalım biraz motor patlatan ve massa ile şampiyona gören buz adama..

    iyi haberler hadi yaşadınız kamyon serisi geliyormuş

    malum buz adam o seriyle uğraşıyorya habire hasret giderin…)

  24. Ömer_Massa avatarı

    Alonso samimi açıklamalarda bulunmuş.hepsine katılıyorum ama şu Vettel'in büyük şampiyon olduğu ne kadar da abartılmış bir yorum.buna alonso bile inanmıyordur.Bu arada bende raikoneni özledim.

  25. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    haaa konuşana bak….
    sana dicek tek bi şey var, hadi ordannn, hadii…

  26. bir anda raikoneni özledim….ne günlerdi ama 😐

  27. Bilem… Petrol Ofisi takımını hatırlarmısınız hatta bu takımın iki pilotundan birisinin Tahincioğlu ailesinden olduğunu hatırlarmısınız.Petrol ofisi takımının aracının önde olduğunu farkında olduğumda acaba Ceysın mı önde diye heveslenirdim.McLaren takımı İNgiliz hevesine 2007 şampiyonluğunu Raikonene hediye etmişdir.O sezon sonunda ALonso triple yada hat trick midir nedir yapmış olurdu sizde görmüş olurdunuz.2010 da takımın başında ENzo olaydı Raikonen için yaptığı açıklamada' onu kovdum' kelimesi alenen geçerdi.Şimdi ehlileşen Ferrari ALonso ile olan sözleşmemizi bir sene öncesinde değerlendirdik diye açıklama yaptı.ALonso, Raikonenle yarışmam felan demedi; Ferrari Raikoneni kovdu ve yerine ALonso ile anlaşma yaptı.2007 de son yarışa kadar çok zor ama ihtimal var ve ihtimal olduğu sürecede zorlayacağım dedi… 2007 de Hamilton un heyecanlanıp hata yaptıran sebep olan geçişi Raikonen mi yaptı ALonso mu yapt?.Raikonen ,Hamilton u geçme yerine başını alıp gitmenin taraftarıyken Massa ALonso nun arkasında kalsaydıda sizde şampiyonluğu görmüş olurdunuz.Raikonen başını alıp giderek yarışmayı severdi ve sonundada al başını git dediler.Sizinde hala umudunuz varyaa işde bu umut sahipleri için diyorki; bizim şampiyon olmamız zooorrr (imkansız deil) hatta kendi paramı dahi Vettel e yatırırım diyor.Anlayamıyorsunuz…
    Raikonen taraftarları bütük bir adamdan bahseder gibi konuyorlar yaa… Hamilton 2007 de birkaçdefa Raikonen tozu aldı ama 2008 de Raikonen i yerden yere vurdu.Raikonen i şamar evladına dönderen Hamilton ALonso ile sorunları olmasına rağmen Alonso ya öyle birşey yapabildimi? Bu kalite farkını zaten gösterirken sizlerin Yerli malı yada ALman malı dururken PRC malı diretmenizdir.

  28. Adamın Lastik ihtiyacı oluyor Hamilton kaza yapıp yeni lastik değişmiş ve pist üstünde onu geçecek insanlarındahi geride kalmasına sebep oluyor.Bu yarış Webber ALonso Hamilton Vettel Massa Button sıralaması olacakdı ve büyük bir puan erezyonu yaşayacak Vettel yarışı kayıpsız kazandı.Kaç yarışdır da birilerinin arada kalması ve Vettel in geçilememesiyle birlikte mücadele içinde olan ALonso dan daha fazla puan aldı.Geriye kaç yarış kaldı ve bu yarışlarda toplam maksimum tek çıkarılacak puan sayısı kaçdır haberiniz varmı? ARadaki puan farkından haberdar olan varmı?Yarışı kazanacak yada puan farkına sebep olabilecek insanlar hep bir şekilde puan kaybetti ve Vettel sürekli olarak alabileceği maksimum puanları aldı ve devasa bir fark kapanmadan dewam ediyor ken üstelik geriye fazla puan kalmamışken istediğiniz kadar uğraşı gösterin.Sİngapur,ABu dhabi,Japonya,Kore,Brezilya gibi yarışları kazanacak güçleri varken ve bu kadar puan farkı varken rüyada gezinen insanlara bu işden baklentide bulunmamalarını söylüyor.Geçen sene biz şampiyonluk için mücadele edeceğiz dediğindede aynı serzenişlerde bulunmuştunuz.
    Sezon başında bu kelimeyi söyleyince Ferrari de yarışıyor olmayacaksın diyenler dahi çıkmış ki sezon başlamadan HRT pilotlarının dahi içlerinde bir ışık olduğunu herkes bilir.Bu sezon başladığında Renault pilotlarının düşündüklerinden daha fazla beklentisi olduğunuda sanmıyorum (isterseniz,ilk yarıştaki aradaki zaman farkına bir bakın).Dua edinde ALonso uzun bir zaman Ferrari de kalsın (Ferrari den ayrıldığı gün emekliliğini çektiği gün olabilir) ki sizlerinde f1 ilgisi azalmasın.Taraftarı olduğunu pilot dahi sizi F1 yayınlarında onun tutabildiği kadar tutamıyor.Çok insan ALonso haberleri görmek için buralardaki yayınları izliyor ve ona ne kadar gizli bir hayralık duyduğunuzu sizler dahi biliyorsunuz.Ben dahi adama 1 sene gizli hayranlık yapıp sonunda yelkenleri suya indirdim ki kısa bir zaman sonrada taraftarı olduğum takıma gelmişdi.
    ADam ne diyorsa o doğru oluyor ki sizlerin zoruna gidende o.Zaten Vettel iyi yarışıyor… puan farkı azalmak bir yana artıyor ve kendisi çok sakin.O araçda Hamilton olsa şimdi kendini zora sokacak kadar puan farkının erimesine sebep dahi olmuşdu.

  29. 2016'ya kadar 1 şampiyonluk bile alamamak hiç tahmin edilemeyecek hem de hiç, kararlara sebep olabilir. (Kimin suçu olduğu önemli değil.) Tarih uçar gider, göz yaşları sel olabilir…
    Monte'nin yamuk hayallerinin bir kez daha pufff ladığına dayanabileceğini sanmıyorum.

    Söylenmeyecek, abartılmış bir mesele gözüyle bakmıyorum kesinlikle fakat 20 yıl pek kolay bir şey değil. Bu pilotun kendi seçip, çizebileceği bir yol da değil. Özellikle günümüzde. Böyle yüksek rakamları başarabilen iki kişi oldu biri Michael diğeri de Rubens. Bu rakamlara ulaşımın nedeni de eski dünya düzeninden geldi (90'lar) bu adamlar. Hadi Michael bir nebze de Rubens'in kariyeri çok değişik sürdü. Halen bile 4-5 yıl daha yarışır gibi görünüyor.:) Bunun öyle bir formülü, matematiği yok bence. Düşün adamın 94 imola'da yaptığı kazayı dünmüş gibi anımsıyorum.:) Herifle beraber kelleştik:P (yaşlandık).

  30. Gümmm diye bi ses duyduk

  31. Alonso: "Paramı Vettel'e Yatırırım"

    Bunu sene başında söyleyebildiği vakit, ki o gün yakın, Ferrari'de yarışıyor olmayacak.

  32. Benim için pek de belirleyici bir yarış değildi ama o çok agresif bir şekilde mücadele etti."


    nasıl yani belirleyici değildi!…ben bir tek bu ifadeye takıldım ,görüşlerinin tamamına saygı duyuyorum Vettel hakkındakine katılmasamda doyurucu bir demeç olmuş

  33. raikkonen için…
    "takım arkadaşım olarak görmekten çekindiğim için gelmeden evvel yollattığım pilot…"

    koca ferrari kime bel bağlamış…
    her söylediğimiz doğru olmalıdır. ama her doğruyu her yerde söylemek doğru değildir…

    bu soru raikkonene sorulsa…
    "kimin ne durumda olduğu umrumda değil…ben ve takımım bulunduğumuz durumdan memnun değiliz.vettelin kolay şampiyon olmaması için elimden geleni yapacağıma yemin ederim…" 2007 de sondan iki yarış önce dediği gibi….

    Allah ferrariyi imtihan ediyor bu adamla…

  34. Zannedersem bu "adam benim pilotuma laf attı, ben de onunkine laf atayım" mantığı ile atılan mesajlardan biri, o yüzden bir konuya açıklık getirmek istiyorum: Ben bir Hamilton veya McLaren taraftarı değilim.

  35. 1.Vettel——–259
    2.Webber —-167
    3.diaz———-157

    diaz: Paramı Vettel'e yatırırım.

    ilginç.

  36. Bence bir yarışı hazmedemeyen biri varsa o da "yine aptalca bir kaza yaptı" diye bahsedilen şahs-ı mevruzedir.2007 Şangay – Interlagos.Bilmem hatırlayabildin mi ?

  37. çok olgunca, mantıklı ve gayet içten konuşmuş fernando. bir şampiyona yakışır nitelikte.

  38. Tamam, ben de senin dediğinden farklı bir şey söylemedim zaten.

  39. Alonso Ferrari ye geldikten sonra çok değişti ve sempati duyuyorum kazanmasını istediğim 4 pilottan birisi şu anda.

    Yorumlarının 1 tanesi hariç hepsi doğru katılmadığım da şu yorum…
    ''Sebastian büyük bir şampiyon ''

    Asla

  40. alonzomanyaa  avatarı

    Yahu biraz mantıklı konuşun be arkadaşım, hazmedemez tabi haklı olarak. Sen 19 yarış boyunca ıkın sıkın taa nerelerden gel bütün rakiplerinin önüne geç, senlen dalga geçenlere şaplağı patlat, Ondan sonra adamın biri çıksın sanki şampiyonluk mücadelesi verir gibi önünde dirensin 40 tur. Kazaya bile sebebiyet vermek uğruna hemde. Siz hazmederdiniz yani değilmi.

  41. Ben Alonso düşmanı falan değilim, kendisi beğendiğim bir pilottur. Petrov'u yalnızca bir yarış üzerinden değerlendirmesini yanlış bulduğum için o yorumu yaptım.

    Ancak nefret ettiğim bir şey var ise o da senin gibi fanatiklerin tuttuğu pilotla ilgili olumsuz bir yorum görür görmez anında saldırıya geçmeleri. Futbol taraftarından farkın olmadığını şimdi kendin kanıtladın zaten.

    Her pilot doğru ve yanlış söylemlerde bulunur, hiçkimse tanrı değil ki her söylediği doğru olsun. Burada Alonso'nun Petrov yorumu da yakışıklı değildi. Fanatik olmayan bir Alonso taraftarının bunu görebilmesi lazım.

  42. fernando yu pek sevmem ama bazen konuşmalaı beni etkiliyor……belki 5 sene sonra bu adamı sevmeye başlayabilirim…tabi ferrari için iyi şeyler yaparsa ……. 🙂

  43. sence kaç saniye var ????

  44. Massa'yla aranda 0,1sn var he..

  45. Nico'yu hiç kimse görmüyor bence Alonso bunu ortaya çıkarttı biraz Nico Vettel o arabayla bile sollarken bir de rb7 ile nico yu düşünün şampiyonluğğu da çok hakediyor

  46. rocco junior avatarı

    Bizde Vettele yatırdık Alonso:)

  47. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Sorulan sorulara adam gibi samimi cevaplar verince bile bazıları rahatsız oluyor.
    Mc_ arkadaş koskoca bir bültenin içinden sadece geçen senenin son yarışı ile ilgilenmen senin buradaki amacını ve zihniyetini ortaya koyuyor.En iyi bildiğiniz şey sataşmak ve ortalığı karıştırmak.Oysa ki bundan saatler önce bir konuya şöyle bir yorum yapmıştın :

    Zaten fanatiklik derecesinde de futbol taraftarından zerre kadar farkımız yok, sitede pilotlarla ilgili tartışmalarda bunu net bir şekilde görebiliyorum.

    Sizden iğreniyorum. [/quote

  48. Geçen senenin son yarışını hâlâ hazmedememiş anlaşılan.

  49. Bahisler kapandı, çok geç kaldın!

  50. Hiç şampiyon olmasan bile bunun senin yüzünden olmadığını biliyoruz.Eğer şampiyon olamıyorsan araba yüzündendir.

  51. Sebastian Vettel için;
    "Sebastian büyük bir şampiyon ve ikinci defa unvanı almak üzere. Büyük bir yetenek ve baskıya karşı koyacak kabiliyette. Onun bir yarışçı olmadığını ifade eden eleştirileri ise anlamıyorum"

    tamamen katılıyorum.

  52. Güzel açıklamalar, Petrova da aba altında sopa göstermiş. Petrov akıllı olsun 🙂

  53. Herkes değişir, herkes. Ama Alonso'ya bakıyorum da bu değişimi hep gelişim yönünde yapıyor. Geçmişte fazla iddialı ve fevri sözlerini hepimiz hatırlıyoruz ancak artık galiba artık daha makul ve dürüst biri haline gelmiş. Herkes böyle olunca çok sıkıcı oluyor ama neyse 🙂

  54. Christian Horner avatarı
    Christian Horner

    Ben de yatırmak istiyomda vettelin oranı 1.02 mi ne 😀 1 milyar basarsan 2 lira kar edersin kazanç olmaz 😀 vettel şampiyon ama 2. kim olur orası belli değil. Eğer 2. lik için zorlarsa geri kalan pilotlar güzel yarışlar izleyebiliriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir