Mclaren 2003'ten Sonra İlk Defa Banka Kredisi Çekmiş

yazar:

kategori:

2003’ten beri banka kredisi çekmeyen takım, Pitpass sitesinin haberine göre şampiyonluk yolunda daha fazla kaynağa sahip olmak aynı zamanda Mercedes’te olan hisselerini geri çekmek için kredi çekmiş.

Bu gelişmede ilginç olan ise takımın krediyi sponsoru Santander bankasından değil de HSBC’den çekmiş olması. Formula 1 tarihinin en köklü 2. geçmişine sahip olan takımın uzun yıllar HSBC ile çalıştığı ve bu nedenle yine aynı tarafla çalışmayı tercih ettiği tahmin ediliyor.

Haberde Mclaren’in ne kadar kredi çektiği söylenmiyor ancak Mercedes hisselerini satın alabilmesi için en az 50 milyon pounda ihtiyaç duyduğu belirtiliyor.

2009 sonunda Mercedes’in Brawn GP’yi satın alması girişimi esnasında Alman üretici Mclaren’in % 40’ına sahipti. Mercedes’in şu anda takımın % 16 hissesine sahip olduğu ve Mclaren;’in çektiği krediyle birlikte bu hisseleri sene sonuna kadar almayı planladığı tahmin ediliyor.

Çekilen kredinin Mclaren’in Red Bull’u yakalamasında kullanılacağı, bunun yanında Woking’de yol araçları için kurulacak yeni fabrikada da bu paradan yararlanılacağı söyleniyor.

Mclaren’in 2007’den beri dışarıya borcunun olmadığı, 31 Ekim 2009’a kadar da borcunun sadece 119 bin pound olduğu söyleniyor.

 


Yorumlar

  1. Zuhaaahaa hiç güleceğim yoktu yaw 30bin işçi çıkarmak ne demek senin haberin varmı dünya genelinde çalışan sayısı en fazla 50 bindir Santander'den almaması çok doğru olmuş ayrıca.

  2. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Bal gibi reklam değil mi şimdi bu? Bizim yorumlarımızı engelleyen sayın editörler bu sözde yorumun açıkça reklam olduğunu görmüyor mu?

  3. williams kimlerle mücadele ediyor?. ben olsam o takımı şanlı zamanlarının bittiği bmw döneminden sonra kapatırdım. şu zamankş f1 döneminde de williams'ın kalkınması çok zor. williams diğer takımlar gibi(mclaren,ferrari vb) kendini güncelleyemedi. kapalı kutu gibi kendi yağı ile kavrulmak istedi, ama olmadı. keşke eski günlerine dönebilse. renault'dan motor alması eski günlerine kavuşacağı anlamına gelmiyor bence…

  4. Williams'ı da gömdün ya, yok artık. Sanırım Mercedes kendi takımını kurdu diye takımdaki Mercedes hisselerini geri almak istiyorlar. Zaten %25'lik kısmını almışlardı.

  5. Bu kahanet açıklamasını tam yapmak lazım.Dünyanın yerel bankası olan HSBC 10 ila 30 bin civarında bir çalışanını işden çıkaracağı söleniyordu.McLAren ödemelerde zorlandığı anda elindeki McLAren teminatlarını anında çözebilir.Abbey National, Alliance & Leicester ve Bradford & Bingley bankacılık sistemlerine sahip hatta RBS nin de bir kısmına sahip olacak Santander in eline düştüğü anda :))) anlarsınız yaa.

  6. Santander e borcunu ödeyemeyze hisseleri alıp takımın başınada ALonso yu oturtur diye HSBC ye gitmişler.Araplar AMerikadan para çekmek istediklerinde çekemezsin denildiğinden beridir bu tip ülkelerdeki yatırımlarını kontrol altında tutuyorlar.Arapların para aktarmak için baktıkları ülkeler Türkiye gibi yerlerdir.Bence Santander McLAren i alır patron koltuğuna ALonso yu yerleştirip Ron u yardımcısı yaparlar:))).Kahin değilim ama bir kehanette bulundum işde 7 sene sonra bakarız.

  7. eskiden hsbc stewart gp nin sponsoruydu hatta takımı jaguara devredecekleri yıl takımın kariyerindeki ilk galibiyet gelmişti tabiiki yagmurlu bi yariştaydı
    nurburgring gibi hava şartlarının çok degişken oldugu bi pistte kazanmışlardı herbert 1. barrichello da 3. olmuştu trulli de prost aracıyla 2.ydi stewardın her zaman taktıgı o acaip şapkası da vardı 🙂

  8. Santander yerine HSBC'den alınan bir kredi? ilginç, bildiğim kadarıyla McLaren ile Santander arasındaki sponsorluk sözleşmesi bu sene sonunda bitecek. yerine acaba HSBC'mi gelecek.

  9. Mercedes ile ortaklığın bittiği haberi duyurulduğunda, bu tür olayların olabileceğini bu sayfalardan belirtmiştim. Bu sene (tam hatırlamıyorum, belki de geçen sene) bu banka kredisi haber olmuştu zaten.

    Ron, kafası çalışan adamdır. Mercedes'den geri alınan hisseleri ikiye bölüp Arap sermayesinin önüne koyar.

  10. Gören de 30 yıldır Ekrem Sami'nin yanında çalışıyor sanacak.

  11. takıma şampiyonluk yolunda zarar gelsin istemem. fakat iki sene içinde şampiyon olamassak kasamız zorlanacağa beziyor.

  12. Mevcut araç geilştirme periyodumuz için harcayacağımız para bellidir. Hisse senedi almak için bu harcamalar üzerinden tasarrufa gitmek ve hem aracı tasarlayıp hemde senetleri toparlamak gibi bir uyanık esnaf modu McLaren'e yakışmazdı. (ki artanıda araç gelişimine kanalize edilecekmiş.)

    tabi kredi geri ödemesini de belirtmek lazım. şayet 10 senelik bir geri ödeme söz konusu ise 5 milyon+faiz McLaren için komik olacaktır.

    veya gönder Santander'i al HSBC'yi olsun bitsin. üzerine parada alacağımız malumdur. veya zaten HSBC'si böyle birşeyi düşünüyor olabilir bunu hızlandırmak için Santander'i ziyadesiyle rahatsız etmesi gerekli bu adımı atmıştır.

    Bankalar için para bir üründür. yani pepsi reklamınız aracınızın üzerinde ama çalışanlar coca-cola içiyor.

    Ayrıyetten hem McLaren'de hem Ferrari'de aynı sponsor garip duruyor. boşalacak yer için Kotil'i biri dürtse de McLaren'e küçük de olsa sponsor olsak THY olarak. gurur olur.

  13. f1 tarihi, toprağa birçok büyük takımları gömdü (benetton,williams,jordan vb.) mclaren de bunlardan biri olmayacağını kimse söyleyemez. eğer kredi çektikleri doğru ise ve bu seneden sonra 2-3 sene içinde şampiyonluk kazanamazlarsa, mclaren için durum pek te iç açıcı olmayacaktır…

  14. Baya yüklü bir para çekicez galiba. Hadi hayırlısı. Çok sıkıntı yaratmıyacaktır bir iki sene. Ondan sonrası için iyi bir planlama gerekiyor.

  15. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    demek böyle bir habermiş 🙂
    ne bileyim ben Mercedes deyince ilgimi çekti :/
    neyse…
    yinede teşekkürler TRF1.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir