Berger, Webber'in Eau Rouge'de Alonso'yu Geçişini Aptalca Buluyor

yazar:

kategori:

Webber, yüksek hızda Eau Rouge’ye girilirken Alonso’yu geçişinde hafif bir temas olduğunu da doğrulamıştı.

Red Bull Takım Patronu Christian Horner: “Size ne olduğunu söyleyeyim… Bunu yapmak için adamın büyük cesareti olması gerek.”

Alonso bu geçişi “güzel bir mücadele” olarak nitelerken Martin Brudle, “Ne açıdan bakarsanız bakın o geçiş etkileyici, yetenek isteyen ve cesurca bir hamleydi. Webber belki de 1 seneden fazladır yarış kazanamıyor ama bununla sonsuz saygı kazandı”

Bu görüşlerin aksine Berger, geçişin kendisine 1985’te spor otomobil yarışlarında Stefan Bellof’un, Eau Rouge’de Jacky Ickx ile mücadelesinde hayatını kaybettiği zamanı hatırlattığını söyledi.

Berger: “Mark çok fazla övgü topluyor ama bana göre aptalcaydı”

“Bellof’un kazasını düşünün… (Webber), Alonso’yu bir sonraki düzlükte de her şekilde geçebilirdi. En tehlikeli yerlerden birinde bunun hiç gereği yoktu”

“Orada havalanırsanız ölürsünüz”

Bununla birlikte Webber, Alonso’nun, öylesi bir mücadelenin girilebileceği birkaç kişiden biri olduğunu ifade etmişti.


Yorumlar

  1. neden bunu da rekabete çeviriyorsunuz anlamıyorum her tarafta bi kaç çürük yumurta var…. yok ferrarici böyle yok mclarenci şöyledir diye bişi yok. her pilotun(takımın) düzgün aklı başında taraftarı oldugu gibi böyleleri de var işte

  2. kardeşim niye saldırıyorsun ne alaka hamilton la senin gibiler yüzünden mclarenciler de böyle

    DİPNOT:Mclarenciler raikonenciler değil raikonenciler direk öyle doğmuş yapacak bir şey yok

  3. komik insan

  4. Gerhard Berger şu sıralar fazla konuşuyor.

  5. http://smotri.com/video/view/?id=v1856130416c

    bu videoda F1 araçları ile Gt araçları ve normal yol araçlarının Eau Rougedan geçişleri var. Fark apaçık ortada temas sonucunda olabileckler hiçte güzel değil bana göre ama yinede lafımın arkasıondayım Webberin geçişi müthişti herşeye rağmen

  6. Yanlışın var Berger.Ya da yanlışın yok eksiğin var.Webber'in Eau Rouge'da Alonso'yu geçişi aptalca değildi.Çünkü mücadele ettiği adam Alonso böyle riskli bir müdafaaya kalkışmazdı.Ama hamilton gibi acemi/çaylak/yeteneksiz bir pilot ile böyle bir mücadeleye kalkışsaydı o zaman aptalca olurdu 😉

  7. bende senin bu yorumunu aptalca buluyorum berger, bi beri gel (: böylede kafiyeli yazarım 0_o

  8. rocco junior avatarı

    Bence eski pilot veya f1 takım patronları çok çabuk hükme varıyorlar.Bana göre biraz kolay hakaret ediyorlar.Aptalca olan bir şey yok çünkü büyük bir kaza olmadı risk alındı ve tuttu bazen bu gerekiyor.Alonso kamikaze olmadığı için geçiş sağlıklı sonuçlandı.Pekçok arkadaş dile getirmiş zaten Webber oraya dalarken önde Alonso olduğunu biliyor,onun hakkında düşüncelerini dile getirdi.Kobayashi bir keresinde Valencia 2010da geçmişti ama Alonso tehlikeden kaçınmıştı bunun üzerine Koba;Alonso aracın neresinde ne olup bittiğini çok iyi biliyor,çarpacak diye korktum ama çarpmadı demişti yanlış hatırlamıyorsam.Bana göre ustaca

  9. Orada havalanırsanız ölürsünüz

    Hiz asiri yuksek ve yavaslaticak bi kum havuz olmadigi gibi kacis alanida yok denecek kadar kucuk, orada kontrolu kaybetmek gercekten tehlikeli

  10. umit isbilen avatarı

    birileri bu eski pilotlara artık 80lerde olmadığımızı, araçların da pilotların da çok değiştiğini anlatması lazım

  11. webber her zaman ki gibi alonso yu övüyor….bu sezon bir çok defa gördük webber in alonso yu övdüğünü…..bence yapılması gereken bir ataktı tabi düzlükte drs ile de olabilirdi ama çok da farketmez…bu atağın ne kadar teğlikeli olablileceğini yalnızca SPA da f1 aracıyla yarışanlar bilebilir o yüzden atağın ne kadar tehlikeli olduğunu bilemem…..ama…bu…burda iki pilotuda kahraman yapan hiçbir şey yok….ayrıca webber bu atağı gridde f1 de 5 yılın üstünde tecrübeye sahip herkese yapabilir….

  12. Aslında Berger haklı ama biz taraftarlara sorsan haksız. Bir pilot olarak orda iki pilotunda başına gelebilecek en kötü şeyleri görüyor ama biz taraftarlar olayı çekişme olarak baktığımız için diğer olasılıkları görmüyoruz (görmek istemiyoruz).
    Yalnız şu var Webber sabredip Eau Rouge dan sonraki düzlükte hiç zorlanmadan Alonso2yu geçebilirdi ama oda ön tarafa yaklaşma derdinde olduğu için biran önce önünü boşaltıp önlerde mücadele vermeye kendini şartlamış olmalı ki böylesini riski alıp atak yapmış. Neyse Lafı uzatmaya da pek gerek yok Geçiş 10 numara bir geçişti.Jeneriklerin 1 numarası olacak cinsten

  13. TiFosi_KaDiR  avatarı

    tahir abi saygılar FerrariTR

  14. Artık geçiş yapmadan önce Berjer'i arayıp sormaları lazım.

  15. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    İnsanın güvendiği , iyi tanıdığı , nerde ne ne zaman ne yapacağı belli olan kişilerle agresif yarışlar yapmanın neresi aptalca.Eğer ki webber ; Ben bu hareketi her zaman her yerde herkesle yaparım falan deseydi işte o zaman aptalca diyebilirdiniz.Webber de biliyor riskli olduğunu ama bunu sadece Alo ile yapabilirsiniz diyor.
    Ben de bir hacı karşılama konvoyunda gereksiz bir yerde gereksiz bir geçiş yapmıştım ama geçtiğim kişi babamdı.Biliyordum ki babam aracının sağında solunda neler olup bittiğini iyi bilir.

  16. Sıktın artık Berger…
    Böyle mücadeleler de olmazsa biz nasıl keyif alacağız Berger efendi…

  17. ferraride son yılında jean alessiyle çarpışman kadar aptalcamıydı acaba 2 ferrari aynı anda yarış dışı kalıyor ve berger boynu bükük padok alanına dönüyor …

  18. inanılmazdı.

  19. uygar yalçın avatarı
    uygar yalçın

    Berger'den nefret ediyorum.

  20. Webber herhalde o hareketi yanındaki Kobayashi veya Perez olsaydı yapmayacaktı. Alonso yu pek sevmem ama o kadar deneyimle nerde nasıl hamle yapılacağını çok iyi biliyor. Zaten yarıştan sonra Webber bbc ye verdiği demeçte de " Böyle hareketler yaparken yanınızdakiye kişiye güven çok önemlidir, onun ne yapacağını bilmeniz gerekir ki benim de Alonso ya güvenim var " dedi.

  21. Cesaret ve Aptallık arasında ince bir çizgi vardır.Webber bu çizgiyi geçti, Alonso çizgide durdu :)))

  22. MERCEDES GP avatarı

    Keşke aynı anda çıkmayı deneselerdi.süper olurdu

  23. o aptal lemans/sportscar araçları ile F1 araçlarını aynı mı tutuyorsun Berger dayı? Aynı sağlamlıkta araçlar mı? aynı DF'a sahip araçlar mı?

    Webber o geçişe yeltendiyse öncelikle aracına, sonra da alonsoya güvendiği içindir. Zaten yarış çizgisi webberdeydi, alonsonun gaz kesmekten başka çaresi yoktu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir