Webber: "Monza'da Kazanmak, Rakiplerin Psikolojisini Çökertir"

yazar:

kategori:

Şu anda Sebastian Vettel pilotlarda, Red Bull ise takımlarda büyük farkla önder ve ikinci sene art arda kupaları kaldırmalarına yüksek ihtimal veriliyor.

Sezonun bitimine 7 yarış kala Mark Webber, BBC’deki köşesinde Monza’da alacakları bir galibiyetin 25 puandan daha değerli olduğuna inanıyor.

Webber: “McLaren ve Ferrari bu hafta sonu İtalya’ya, bizi yenme adına başka hiç bir yerde olmadığı kadar büyük bir şansa sahip olduklarını düşünerek gidecek. Bu yüzden bu hafta sonu bir başka güçlü sonuç alabilirsek, futbolda 6 puan dedikleri şey olur: Aynı amaç için mücadele ettiğin takımı yenmiş gibi olmak. ve bu bize sadece matematiksel kazanç değil, aynı zamanda sezonun bu zamanında rakiplerimize psikolojik olarak büyük bir çöküntü yaşatacaktır”

Red Bull ile zafer hedeflese de Webber, kendisi için Vettel’in kazanmasının iyi olmayacağını da kabul etti.

Webber: “Her ne kadar açık ara ikinci sıradaysam da hâlâ Seb ile şampiyonluk mücadelesindeyim. Bu yüzden Monza’da zirvede yer alması benim için iyi olmaz. Ama genel olarak takım adına mükemmel olacaktır.”


Yorumlar

  1. yasak olmasaydı onuda kazanamayacaktınız siz yasağa dua edinn

  2. bende aynı senin gibi düşünüyorum…ama alonso nun kazanması için sıralamalrda ilk 3 egirmesi gerekiyor bence….

  3. Hava sıcak olmasa neyse derdim de hava böyle iken zor.

    Bence Polü Lewis veya Vettel alır. Yarışı Alonso kazanır.

  4. Kimsenin psikolojisine birşey olmaz. Açık ara farkla liderler her iki şampiyonada da. kazanmalarını ben zor görmüyorum.

  5. Bu seneyi düşünen takım varsa bıraksın gitsin buz hokeyiyle meşgul olsun. 😀

  6. yorumumu yayınlamadınız küfürmü ettik he…

  7. Mark'ın eleştirilecek yönü startlar berbat startlarına bir çeki düzen vermeli ama Seb'e karşı bu kadar zayıf kalması Red Bull'dan da kaynaklanıyor takım aracı Seb'e göre uyarlamak için büyük efor sarf ediyor geçen sene yaptıkları yazılım değişimi bile bunun büyük kanıtı.Webber startlar hariç bu yoğun eleştirilerin çoğunu hak etmiyor!

  8. Mark'ın eleştirilecek yönü startlar berbat startlarına bir çeki düzen vermeli ama Seb'e karşı bu kadar zayıf kalması Red Bull'dan da kaynaklanıyor takım aracı Seb'e göre uyarlamak için büyük efor sarf ediyor geçen sene yaptıkları yazılım değişimi bile bunun büyük kanıtı.Webber startlar hariç bu yoğun eleştirilerin çoğunu hak etmiyor!

  9. Hehe öyle 😀 ilk galibiyetinizi fia+yasak sayesinde kazandınız daha sonra galibiyetiniz varmı yok o size yeter.

  10. Hamilton birileri ile çarpışmazsa bu yarışta pek şansınız olduğunu sanmıyorum.Geçen haftaki gibi yarışırsa Şumi yarışı kazanabilir.

  11. Redbull Monza`yi da kazanirsa rakipler birakin 2012 ye odaklanmayi direk motorlarin da degisecegi 2014 e odaklansinlar bence..

  12. ingilterede sizinkinin bozulduğu gibi dimi ferrari galibiyetiyle :D:D…

  13. rocco junior avatarı

    Bize fazla koymaz çünkü sezon berbat geçiyor ama elbette evimizde bir galibiyet ile sezonu noktalamak güzel olur.Prestij açısından ve gelecek yıllar açısından Redbulla karşı halen kalemiz diyebileceğimiz bir pist olur.Yoksa Ferrari son yıllarda burada pek başarılı değil.

  14. 07.mehmet.ferrari avatarı
    07.mehmet.ferrari

    Bence finişi bile görmeseler iyi olur

  15. Monzada RB nin kazanması en çok tifosilerin moralini bozabilir.

  16. Senin çöken pisikolojin ne olacak Mark? :))

  17. Ferrari'nin evinde kazanmak? Ciddi psikolojik baskı, taraftarlardan tepki.

    Sene başından beri Mercedes motoru güçlü, spa ve monza bunlar için biçilmiş kaftan dediler. Pek de bir numara görmedik, monza da da görebileceğimi sanmıyorum.

    Red Bull burda da kazanırsa zaten fazlasıyla şampiyonluğu haketmişler demektir, helal olsun. Hatta seneye bile podyumu hakederler buradaki galibiyetle.

  18. Kazanamasalar bile podyumda olacaklarını düşünüyorum. Bu sene Renault Rs27 ve Rb7 için gerçek test yeri Monza olacak gibi.Her ikisininde 2010 a göre farklı yaklaşımlar seçtiklerinin farkındayım.Renault Sport F1 Viry-Châtillon fabrikasında Monza için 3000 km test yapmış ve farklı motor haritaları benimseyeceklerini söylemişler. Yeni bir Motorları olacak sanırım bu herkes için geçerli %75 Gaz kelebeği açık kalıyor. Yılın Motorları en çok zorlayacağı pist sabırsızlıkla bekliyorum yarını.

  19. Yusuf  Hitay avatarı

    spa'da bu durum gerçekleşti zaten, çökmeyen bir şey kaldı mı bilmiyorum

  20. Webber: "Her ne kadar açık ara ikinci sıradaysam da hâlâ Seb ile şampiyonluk mücadelesindeyim. Bu yüzden Monza'da zirvede yer alması benim için iyi olmaz. Ama genel olarak takım adına mükemmel olacaktır."

    İnş sen kazanırsın Web, Seb podyumu tamamlayan adam olsa da olur 🙂

    Bence bu yarışı büyük ihtimal Alonso alır sonraki favori ise Lewis bizimkiler 4.lükten yukarı çıkabilirlerse büyük başarı. İşte o zaman RB7 kazanan bir araç diyebiliriz.

  21. Red Bull Monzada da kazanırsa kanaatimce bütün takımlar 2012'ye ağırlık verecektir.

  22. birde duble yapıyorlarmış ağlarım valla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir