Kovalainen, Villeneuve'ye Karşı Raikkonen'i Savundu

yazar:

kategori:

Vatandaşı Raikkonen’i savunan Kovalainen, aslında bir şanslı varsa onun Villeneuve olabileceğini belirtti.

Villeneuve 1997 senesinde Williams ile ipi göğüslemişti.

Kovalainen: “Villeneuve’nin akıllıca bir açıklama yaptığını düşünmüyorum. Bir de diğer taraftan düşünün: Villeneuve dünya şampiyonluğunu kazandığında üstün bir araca sahipti ve sonrasında hiç iyi sonuç alamadı.”

“Bu ifadeler kırpılıp mı alındı yoksa olduğu gibi mi verildi bilmiyorum. Villeneuve’yi şahsen de tanımam. Belki de biraz aptalca bir açıklamaydı.”

“Yaralı bir kaybeden hissi veriyor. Bir dünya şampiyonu, dünya şampiyonudur. F1’de stil puanları olmaz. Bu yüzden dünya şampiyonluğunu kazanış şekilleri aynıdır. Her zaman zordur”

Team Lotus pilotu ayrıca Raikkonen’in daha fazla şampiyon olamamasını araçların dayanıklılığa bağladı.

Kovalainen: “Kimi’nin durumun şampiyonluğu kaybetme nedeni, aracının arıza yapmasıydı. Kimi kesinlikle 2-3 şampiyonluk daha kazanırdı”


Yorumlar

  1. villeneuve 2003 de pilottu o seneyi nasi unutmus? raikkonen mclarende daha az finish cizgisi gormesine ragmen 2 puan farkla schumacher sampiyon olmustu

  2. Raikkonen o sene şanslıydı, Alonso ve Hamilton son 2 yarışta o kadar puan kaybetnese yapabileceği hiçbir şey yoktu. Ancak ayağına gelen bu fırsatı değerlendirebilmen için de senin harikulade bir pilot olman gerekir. Eğer Raikkonen bu yarışları kazanmasaydı, birisini 2. bitirse bile şampiyon olamazdı.

    Raikkonen şampiyonluğu sonuna kadar hak etti.

  3. Yerin dibine sokmus Villeneuve' i. Kavgada soylenmez 😀 Helal sana Heikki.

  4. mc kerem o sene bi takımın puanları silindi neden?diğer takımın araç planlarına sahipti
    alonsoyla hamiltonın bundan haberi varmıydı?evet vardı hatta fiaya bilgiyi alonso sızdırdı
    yani sana göre alonso ve hamiltonın pilot olarak yarışması doğaldı ben yorumundan onu anlıyorum
    bence de alonso ve hamilton o sapığın lütfü sayesinde o sene şampiyonluk şansına sahip oldular doğru uygulanan bi asalet sisteminde alonso ve hamiltonda diskalifiye edilirdi

  5. kimi 's firt
    kimi the true champion

  6. Heikki cansın sen can <3

  7. zamanında kimi, kendi şansızlıkları,hataları,dayanıksız araçlar yüzünden şampiyonlukları kaybetti. hatta hatırlıyorum herkes kimi için ne kadar şansız adam diyordu. yani şampiyonluklar giderken şansız olduğu kabul ediliyorduda şampiyonluk kazanırken şanstan kazandığı kabul edilmiyor. hocanın kazan meselesi. yatsın kalksın, sapığa,ekibine ve sapığın anlaşmalı olduğu takıma teşekkür etsin. değilse lewis veya fernando alır başını giderdi.

  8. Biraz geç gördük bu haberi…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir