Button: "Geçen Seneki Kumar Bu Sene İşe Yaramaz"

yazar:

kategori:

330 km/sa hızlara ulaşılan Monza’da takımlar senelerdir düşük yere basma kuvveti ile yarışır ve buraya özel arka kanatlar tasarlanır.

Geçen sene ise Button, bunu bozmuş ve geleneksel ayarlarla yarışan takım arkadaşı Hamilton’u geride bırakıp Fernando Alonso ile zafer mücadelesi vermişti.

Bununla birlikte İngiliz pilot, bu sene aynı yolu izlemenin hata olacağını düşünüyor.

Button: “Kanat seviyesinin burada fazlasıyla düşük olacağını düşünüyorum”

“Pit yolunda bir dolaşın; bazı araçların arka kanatlarının kalınlıklarının 2 A4 kâğıdı kalınlığında olduğunu göreceksiniz.”

“Bu günlerde difüzörden fazlasıyla yere basma kuvveti elde etmemiz nedeniyle kanatları çok küçük olabilir.”

“Ama kanatları tasarlarken bu olmazsa olmaz değil. Yani bilmiyorum. Umarım yeteri kadar hava sürtünmesini üstümüzden atarız”

“Birçok takım için bunun bir sorun olacağını düşünüyorum: Paketleriyle hava sürtünmesini azaltıp yeteri kadar düzlük hızı elde edebildiler mi?”

McLaren pilotu, geçen sene yarışın başından itibaren bu sene DRS’deki gibi iki değil dört düzlükte F-kanalı kullanabiliyordu ve bu yüzden geçen sene o kumarı oynadığını, bu sene bunu yapmanın anlamsız olduğunu belirtti.

Button: “Durum geçen seneye göre çok farklı. Çünkü geçen sene F-kanalda olduğu gibi yarışın her turunda DRS’niz olmuyor”

“Bu yüzden burada yere basma kuvveti yüksek araçlara sahip olamazsınız. Çünkü yarışta kolay av olursunuz”

Padoktaki çoğu kişi gibi Button da Mercedes’in burada bir tehdit olabileceğini düşünüyor.

Button: “Mercedes Spa’da düzlükte çok hızlıydı. Umarım Monza kanatlarını kullanmışlardır. Çünkü öyle değilse, burada çok ama çok hızlı olacaklar.”

“Spa’da sıralamada oldukça hızlıydık. Q1’de herkesten 1 saniye hızlıydım ve yarış tempomuz da çok iyiydi. Bu yüzden düşük yere basma kuvvetinde iyi olduğumuzu düşünüyorum”


Yorumlar

  1. MGP ilk turlarda kopmazsa ön gruptan birşeyler olabilir, yoksa hiç şansları yok. Mclaren'in sorunu tam olarak ne anlayamadım ama hızlı olacaklardır sanırım. Parabolica dışında hızlı viraj yok, zaten onun da nasıl bir viraj olduğu belli değil.

  2. Yusuf  Hitay avatarı

    "Birçok takım için bunun bir sorun olacağını düşünüyorum: Paketleriyle hava sürtünmesini azaltıp yeteri kadar düzlük hızı elde edebildiler mi?"

    mclaren'ın sorunu da bu, lanet arka kanat veya komple paket bir türlü düzlük hızına müsaade etmiyor.

  3. Bunlar bizim MGP denmi çekiniyorlar şimdi yani 🙂
    Ozaman şöyle diyelim umarım Spa da kullandıkları kanat Monza için tasarlanan kanat değildir.
    Eğer 2 drs düzlüğünde 330 km hıza uşalırsa Schumi daha iyi bir yerde bitirebilir yarışı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir