Pirelli Kabarma Meselesi İçin Son Antrenmanı Bekliyor

yazar:

kategori:

Belçika GP’de gündeme düşen ve Red Bull’un büyük endişe içine girmesine neden olan lastiklerdeki kabarma meselesi ardından İtalyan lastik üreticisi, Monza için daha muhafazakâr sınırlar belirlemişti.

Ön kamber açısındaki sınır 3.50’den Monza öncesinde 3.25’e alınmıştı.

Pirelli Motor Sporları Sorumlusu Paul Hembery: “3. serbest antrenmandan sonra duruma bakacağız”

“Sorunumuz şu ki elimizde sadece bir tavsiye var. Bunun çok muhafazakâr veya çok agresif olup olmadığını ancak sürüşlerden sonra görebiliriz. Henüz bilmiyoruz. Ve mesele sadece kamber değil; öneride bulunduğumuz bütün parametreler”

“Antrenmandan sonra durumu gözden geçirmenin daha iyi olduğunu hissediyoruz. Sorun yaşamazsak güzel ama sorun çıkarsa değerlendirmemizi değiştirebiliriz.”

Kabarma tehdidi görünmesi durumunda FIA’dan kamber açılarına sınır getirmesinin istenip istenemeyeceği sorusuna Hembery: “Onların kontrol etmesini isteyebiliriz. Biz de kontrol edebiliriz ama ceza veremeyiz”

“Mesele, belli sınırlar dâhilinde nerede olduğumuzu anlamak. Bütün yönlerde bir parça sınırları zorlamaya çalışan takımlar gördük ve bu demek oluyor ki böyle durumların neden olduğunu anlamalıyız”

Hembery, ilk antrenmandan alınan bilgilere göre lastiklerin Monza’da iyi kullanıldığını ama diğer antrenmanlarda yumuşak lastiklerle çok çalışılmasıyla daha iyi bir resmin ortaya çıkacağına inanıyor

Hembery: “Açıkçası herkes (ilk antrenmanda) orta sertlikteki hamurla çalıştı ve Red Bull’da herhangi bir sorun görmedik. Bu yüzden orta sertlikteki hamurda sorun olmadığını biliyoruz”

“Lewis’in aracında çok hafif bir mesele gördük. Buemi’de de bazı sorunlar var ama bunun çok sert bir şekilde kilitlemesiyle bir anlık oluştuğunu düşünüyoruz. Durum normal görünüyor.”


Yorumlar

  1. ya sanane kim ne açısı belirlerse belirlesin her takım kendi kamber açılarıyla asılır:D ha redbul ha mclaren yada herneyse sen fikrini söle geriisine karışmaa

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir