Alonso: "Ferrari Monza'da Zayıf Kaldı"

yazar:

kategori:

2. antrenmanda 5. sırada kalan Alonso, araçlarının bekledikleri kadar güçlü olmadığını kabul etti.

Alonso “Tabi ki ne kadar rekabetçi olduğumuzu görmek için yarına kadar beklemeliyiz ancak Red Bull ve Mclaren, aynı zamanda MErcedes muhtemelen beklediğimiz gibi rekabetçi görünüyorlar ve onlarla mücadele edebilmek için yarın araçta bir şeyler daha bulmamız lazım.”

“Yarını beklememiz lazım. Belçika’da da bu noktaya kadar istediğimiz kadar güçlü değildik. Burada da performans konusunda biraz eksiğiz ve muhtemelen istediğimiz kadar hızlı değiliz bu yüzden yarın için ekstra bir şeyler bulmamız lazım.” dedi.

Alonso, yarış öncesinde ekstra performans bulamamaları halinde Ferrari’nin zirve mücadelesine dönebilmesi için yüksek downforce gerektiren pistleri bekleyeceğini söyledi.

Alonso “Yarın da yavaş kalırsak o zaman yüksek downforce gerektiren pistleri beklememiz gerekiyor olabilir. Bu sene bu tür şeylerin ya da aracın özelliklerinin değişiklik göstermesi tuhaf.”

“Geçen sene iyi olduğumuz pistlerde bu sene biraz zorlanıyoruz ve geçmişte bizim için çok zorlu geçen Silverstone gibi pistlerde bu sene en iyi olduğumuz yerlerdi. Bu yüzden beklememiz lazım ancak kesinlikle yarın için bir şeyler bulmamız lazım.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Ferrari Monzada herzaman ön planda olmuştur pazar günü redbullarla uğraşırken görebiliriz.

  2. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Eğer Ferrari burada zirve mücadelesi veremeyecekse bundan sonraki yarışlarda da bunun için uğraşmasına gerek yok.Aracın ne istediğini neyi sevdiğini dahi anlayamadık.Bu kadar da naz olmaz ki.Bu kadar da değişkenlik olmaz ki.Domenicalli temmuz ayına isyan etmişti.Şimdiye kadar ki en ıslak ve en soğuk temmuz demişti.Al sana kuru hava.Al sana 30 derece.
    Bizim evimizde biz hariç herkes bişeylerle uğraşıyor.Ev sahibi yatıyor misafir çalışıyor.
    Reno gece çalışıyor.
    Mclaren arka kanadı değiştiriyor.
    Redbull mclarenin arka kanadını inceliyor ve rakibimiz mclaren diyor.
    Ferrari laf üretiyor.Hornerle ağız dalaşı yapıyor yazıklar olsun..

  3. görülen o ki sıralamar bu sene hiç önemli değil kaç set lastiği hangi hava koşuluyla yarışa hangi strateji ile sokacağınız.
    işte sonucu bu faktörler tayin ediyor yarışta bunlardan biri veya birkaçı uygulanabilirse Alonsoyu podyumun tepesinde görebiliriz.

    diğer türlü ilk 6 yine muhtemel seçenekler arasında.

  4. Uçan HoLLandaLı  avatarı
    Uçan HoLLandaLı

    +1 😀

  5. Pazar günü Ferrari'nin Red Bull'u geçeceğini düşünüyorum.

  6. Ekin Kutlay avatarı

    Bu adam gercekten de griddeki en komple pilot ve şampiyonluklar alabileceği bi dönemde altında kötü araçların olmasına üzülüyorum.özellikle son 3 sene altında bir rbr olsaydı şu anda schumacher mi alonso mu tarrışması yapıyor olabilirdik.geçen sene petrova yaptığı hareket onun için çok olumsuz bir hareketti ama bu seneki olgun soğukkanlı tavrı gerçek bir pilotun nasıl olması gerektiğini gösteriyor.Button,Alonso,Webber,Vettel,Rosberg,Hamilton,Schumacher gibi pilotları aynı anda izlemek bir keyif.şampiyonu daha çok anlık kararların,şansın ve altlarındaki araçların belirlediği kanısındayım umarım seneye bu sene kadar 1 kişinin egemenliğinde geçmez eskiden beni f1 den soğutan schumacherin ezici üstünlüğüydü(bkz.wrc deki loeb)brawn gp ile tekrar izlemeye başladım ama umarım rbr nin bariz üstünlüğü seneye biter mgp,ferrari,mclaren hatta renault tepeye oynayan pilotlarının hakkını vereceği araçlar yapar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir