Horner'den Domenicali'ye "Konuşması Bedava"

yazar:

kategori:

Monza’da Horner, Red Bull’un sadece uzun süreli geçmişinin olmadığını belirtti.

Bu sezon şimdiye kadarki durum için Horner: “Bizim için harika bir dönem oldu”

“Ferrari’nin tarihine sahip değiliz; sadece 6,5 senedir buradayız. Bu yüzden iş sonuçta pistte ne yaptığınıza kalıyor ve siz, anca son yarışınızdaki kadar iyisinizdir.”

“Önümüzdeki senelerde egemen olacağımızı söylemek bizim için küstahlık olur. Hiç bir şeyi garanti altına almıyoruz.”

Ferrar bu sene sadece bir yarış kazanabilirken pilotlar şampiyonluğunu ise en son 2007’de Kimi Raikkonen ile elde etti.

Red Bull geçen sene hem pilotlar hem de takımlarda şampiyon oldu; bu sene de sonuç aynısı olacak gibi görünüyor.

Horner: “22 yarış kazandık; 32 pole aldık; iki dünya şampiyonluğumuz var. Bu yüzden pit yolunda saygı kazandığımızı düşünüyorum”

“Akranlarımızı küçümsemiyor veya saygısızlık etmiyoruz ama biz daha çok, pistte olanlara odaklanıyoruz”

Reuters’e konuşan Stefano Domenicali, Alonso’nun Ferrari’de ilk şampiyonluğunu kazanmasının ardından Schumacher’inkine benzer bir döneme girebileceklerini ifade etmişti.

Alman Bild am Sonntag’a da konuşan Domenicali, Ferrari’nin Red Bull’dan bir şeyler öğrenebileceği yönündeki öneriye gülmüştü.

Domenicali: “Onların 1 şampiyonluğu var, bizim 16. Yani eğer Red Bull bizim yarımıza gelsin, belki bunu bir daha düşünürüz. Asıl konu, kimin daha iyi bir temele sahip olduğudur”

Buna karşılık ise Horner, daha Perşembe günü Alonso’nun “Hiç bir şey garanti altına alınamaz” demecini hatırlattı.

Horner: “Sonuçta konuşması bedava. Herkesin hedefi kazanmak. Ama nihayetinde pistte yaptıklarınız dikkate alınır. Formula 1’de hiç bir şey garanti değildir.”

“Bu performans seviyemizin devam edeceği yönünde de garanti yok. Ama bir süredir organizasyonumuzda stabilite mevcut. Takımın derinliğinde muazzam bir güç var”

“Bu konumumuza sadece en iyi araca sahip olarak gelmedik, aynı zamanda pilotlarımız da başarılı oldu, en iyi stratejilere sahiptik, pitstop çalışmalarımız en iyisiydi.”

“Bizim elde ettiğimiz böylesi sonuçları başarmak için her bir alanda kutucukları işaretlemeniz gerek.”

Kimin daha iyi bir temele sahip olduğu konusunda ise Horner: “Adrian (Newey), 5 sene boyunca McLaren’de hiç şampiyonluk yaşayamadı. Bu yüzden Adrian, başarının tek sırrı değil”

“Dünyanın en iyi santraforuna sahip olabilirsiniz ama orta sahanız, defansınız ve doğru kaleciniz yoksa pek fazla futbol maçı kazanamazsınız. Burada da durum aynı”


Yorumlar

  1. formül 1 in patronuna el altından yüklü bir miktar para ver…bazı kurallar takımın için görmezden gelinsin…ön yargısız takım arkadaşının başarısını kıskanmayan iki pilot…şampiyonsun…olay bu kadar basit…yok kuraldı yok ayardı down force lastik pilotum ağda yaptı yağmur yağdı çamura battı vs.vs. bunlar hikaye…
    eğer geçmiş başarılar gelecekteki başarının garantisi olsaydı emin olunki türkiye ecdat devleti aliye osmanlı dan dolayı gelecekte dünyanın bir numaralı ülkesi olurdu…ha yinede olacak ayrı bir mevzuu…

    ne demişler…
    fakiri fakir eden kuru inat…
    tüccarı fakir eden süslü avrat…
    zengini fakir eden hayırsız evlat…

    şu an ferraridekiler bence hayırsız evlat…

  2. ''redbull01 58 dakika önce
    sendeki bu kuyruk acısı nerden geliyor söylede rahatlaaa kardeşşş''

    @'redbull01 senin tarzınla yazayım ben hiç bir kuyruk acısı hissetmiyorum

    aksine tuttuğum pilot nicelerine kuyruk acıları yaşattı bu alemde kimisi bıraktı f1… geri döndü kimisi toparlayamadı Wrc den bile diskalifiye oldu.

    anladınmı anlamadıysan herküle sor buradaki o meşhur arşivci spa bilmem kim varya ona sor.

    diğer meşrubatçı arakadaşa cevap ise şöyle ne kaynağı hangi dosyadan bahsediyorsun

    ben diyorumki bu ara devredeki beslemeli egzos yasağını itirazı takımlar çektiği için williams başta ve ferrari sayın horner teşekkür edeceğine acizane küstah tavırlarıyla volüm yapıyor ve sağladıkları fayda ise ortada bas bas bağırıyorlardı bu bize yapılırmı biz mahvoluruz ama yok hemen mc larenin arka kanadını görmüşler konuşulacakmış siz kural açıklıklarından kopyaladığınız düldüle bakın önce sonra konuşun.

    ben böyle bir Alonso fanıyım sevgili arkadaşlar teker teker veya sırayla gelebilirsiniz

  3. yine bazı arkadaşlar hortlamış, her zaman olduğu gibi red-bull'un hileyle şampiyon olduğunu yok difüzor, yok esnek kanat yok cart yok curt die die kendilerini inandırmak istedikleri maddeleri sırayla yazmışlar..bnce o kafalarının içinde kurdukları ufak dünyadan kurtulup günümüze dönseler de açık açık her kulvarda bir red-bull fırtınasının olduğunu görseler, bu onlar içinde çok sevgili (!) domenicali içinde büyük bi uyanış olur bnce, neyle uğraştıklarının bir farkıan varırlar..

    domenicali bnce bir şampiyonlukla schumi zamanının başlayacağını düşüneceğine schumi öncesinde gelmeyen o 15 yıllık şampiyonsuzluk zamanına kendini hazırlasın, daha dorusu çokça ve aptalca konuşacağına ozamana dönmemek için konuşmaktan başka bişiler yapsın..

  4. özellikle alonso fanlarıı dostum.normal ferrari taraftarları bir iki söz söyler geçer aynen rocco junior arkadaşımızın söylediği gibi,alonso taraftarlarında nasıl bir bakış açısı varsa artık.(hepsini katmıyorum kendini bilen bilir).İnan alonsonun şampiyon olmasını çok istiyorum sırf bu aracınız illegal,yasak laflarından kurtulmak için ya hiçmi tebrik etmesini bilmezler…

  5. sendeki bu kuyruk acısı nerden geliyor söylede rahatlaaa kardeşşş…

  6. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    Horner çok net ifadeler kullanmış (doğruluk payı yüzde yüz)
    Newey evet usta bir mühendis ama tek Newey'e bağlamamak gerek,
    mükemmel takım hüviyetindeler,
    makine tıkır tıkır işliyor,
    ha gerileme dönemleri olmayacakmı elbette olacak,
    nasılki geçmişte F1 içinde olan onlarca takımın düştüğü durum gibi,
    bu tür değerli markalara her zaman ihtiyaç vardır,
    bakın BMW dünyaca ünlü otomobil markası F1'de istediği başarıları elde edemeyince çekip gitti,
    bunun gibi bir sürü örnek var,
    dünyada o kadar çok sağlam markalar varki (otomobil açısından) ama bir türlü F1'de göreemiyoruz,
    neden acaba?
    ve son olarak buradaki bazı nasıl söylesem en hafif tabiriyle fanatik at gözlüğüyle bakan insanlartrın yorumlarını görünce insan üzülüyor hallerine (burada cevap verilecek noktalar varki neyse kalsın diyorum) yazık diyorum sadece.

  7. hilemi yapıyor red bull. güldürme allah aşkına. adamlar yapmış kullanıyor. körmü gözünüz sizde yapsaydınız. sonuçta kanatlar ve egsozda aracın bir parçası ve onlar üzerindede bir şeyler yapılabilir. amaç aracı hızlandırmak sonuçta. ferraride aklını kullansın yapsın bir şeyler. sanki tutan var. ama ferrariyide bir şeyden dolayı tebrik etmek lazım. taraftarlarının aklına uyup korkaklık yapmadığı fiaya sığınmadığı için. habere gelecek olursak bu açıklama dominicalinin son zamanlardaki açıklamalarına ithafen. ve doğru bir açıklama. dominicali tarihiyle övüneceğine şimdiye baksıın. geçmişte 16 değil isterse 16000 defa şampiyon ol bu senin gelecektede üstün olacağın anlamna gelmez. ve ayrıca bu dominicali red bullun bugün var yarın yok olduğunu hangi akla hizmet söylüyor. (gerçi daha rakiplerin araçlarını gömeden yenilmez bir yapı oluşturduklarını iddaa eden de bu dominicali) ayrıca dominicali efendi sen boş boş konuşacağına icraat yapta görelim. sen konuşurken atı alan üsküdarı geçiyor ama senin haberin yok. ve son olarak el nano kanatlar ve egsoz üzerinde düzenleme yapılmasının yasak olduğunu belirten kuralı kaynak belirterek buraya koy. her türlü özürü dilemee hazırım. ama dayanıksız boş boş konuşuyorsan. bir git işine allahını seversen.

  8. rocco junior avatarı

    Horner fazla alevlenmiş,kimse seneye şampiyonuz bu garanti işte şu şu kurallar gelecek yandınız tarzı bir konuşma yapmadı ama tipik Redbull yöneticileri sızlanması bana göre.Hemen alevlendirmişler ortalığı ve polemiğe giriyorlar.Evet Domenicali büyüklük taslamadan rakibe saygı duymalı belki 16 şampiyonluk var ama hiçbiri onun döneminde gelmedi.Sadece 1 takımlar şampiyonluğu.Buna karşın artık f1in yükselen bir değeri var ve bana göre tek eksikleri çenelerini tutamamaları.Herkes susup işine baksa belki bu kadar siyaset,bu kadar polemik görmeyeceğiz.Seneye kim öle kim kala hiçbir şey tabiki garanti değil ama Domenicali asla seneye bizimdir,kalan her yılı domine edicez demedi sözleri biraz çarptırılmış.Hakeden kazansın eyvallah

  9. Yusuf  Hitay avatarı

    mantıklı bir açıklama olmuş. redbull şu an gerçekten bir takım hüviyetinde. evet newey mclaren'a pek mükemmel anlar yaşatamadı, bunun sebebi bir bütün içinde başarılı olunamamasıydı. mesela newey'in ilk dönemi patlayan motorlar ile dertli geçti, ikinci dönemi ise şumi'nin coştuğu döneme denk geldi 🙂 redbull gelecek yıllarda üst sıralarda olacaktır, en azından gelecek yılları garanti altında.

  10. Ki ek olarak zaten hali hazırda çift katmanlı difüzör kullanılmıyor! Yani egzos beslemeli difüzör içinde Brawn'ın keşfi(!) diyemezsiniz heralde MGP'de kopyaladı bu sistemi.

  11. dominici çok fena bozmuş :))

  12. kardeşim ne alakası var söylediklerinin brawn gp zamanında brawn a yakın performans gösteren tek üretici redbull du üstelik tek katmanlı difüzörle..Ondan sonra redbull performansını devam ettirirken brawn gp mercedes oldu neden pek 1 varlık gösteremiyor o zmn şimdi? Kimin kimi kopyalamak istediği bu zamanda belli

  13. Yani çok ciddi hatalar var yorumunuzda birincisi Red Bull 2009 aracı difüzör olmadan da en hızlı araçlardandı zaten difüzörü en son RBR aracına yerleştirdi çünkü muhteşem bir süspansiyon sistemi vardı aracın arka tarafında ve difüzörle birlikte maksimum faydayı sağlamak oldukça uğraştırdı Adrian ve ekibini..
    Difüzörün keşfine gelirsek bu bir keşiften çok legal olmayan bir parçaydı.Koskoca Ferrari-Mclaren-Renault(zamanın Renault'u geçiş grubunun üç üyesinden biri olan Pat Symonds'a sahipti)-RBR böyle bir çözümü akıl edemeyecek kadar saf değildi ortada değişik planlar vardı ki Brawn Gp'nin satışından kimin cebine ne kadar para girdiği de herkesin malumu!
    Eğer sizin iddia ettiğiniz gibi RBR,BGP'yi kopyalasaydı zaten o temele sahip BGP Mercedes'in muazzam kaynaklarıyla yenilmez armada olurdu.

  14. Horner dogruları konuşmuş

  15. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Merak etme Horner Senin başarının sırrını herkes biliyor,Redbull meşhur Difüzör tartışması 200 9başladı farkındaysanız ross brawnın bulmuş olduğu bir keşif,Adrain ise bunu kendine göre tasarladı daha farklı yapılara sahip bir araç üretti dingil mesafesi çok farklı bir araç üretti temeli sağlam olan araça ne eklersen ekle her zaman hızlıdır,sizi üstlere taşıyan tke faktör başkasının arcından kopya yapıp geliştirmek 2009 da tek takım halinde Brawn Gp nasıl samp oldu sanıyorsunuz mucizemi? Alakası yo adam o arac üstünde bir sene çalışmış adrianda bu tür bir araci geliştirerek daha farklı bir araç yarattı başarının sırrı siz değil 2009 DA başlayan kopya araç BRAWN GP! nin payı çok yüksek.

  16. Adam dobra konuşmuş, doğru söylemiş. O kadar büyük olup yeni bir enerji içeceği takımına karşı gelememek de garip. Mclaren için de aynısı geçerli.

    Adam olayın takım işi olduğunu ve Adrian Newey'e mal edilmemesi gerektiğini de söylemiş.

  17. 07.mehmet.ferrari avatarı
    07.mehmet.ferrari

    Er yada geç dönecekler

  18. aslinda horner soylediklerinize bir bir vermis cevaplari da sanirim sadece basligi okuyup atlamissiniz yoruma.

  19. yasin şahinoğlu avatarı
    yasin şahinoğlu

    o işler hiç belli olmaz. olabilirde olmayabilirde bu kadar kesin konuşmanın anlamı yok.

  20. haberi okur okumaz deliye döndüm Allahın meşrubatçı takımı dün yoktunuz bu gün varsınız yarın yine yok olmayacağınızın bir garantisi varmı egzost ve kanatlarla 2 senedir balına götürdüğünüz sezonlar için diğer takımlara teşekkür edeceğine şikayetlerini geri aldıkları için küstahlığa bak..

    insan konuşurken konuştuğu tarafın bir tarihine bakar sonra kendine.
    kendini bilmez densiz canlı insan diyemiyorum

    orta sıranın arkalarında davidle ve sevgili aborjin webberle yaptığınız kırma dökme seanslarını ne çabuk unuttunuz.
    akla gelmeyecek hile hurda antin kuntin ve takım dalaveralarıyla götürdüğünüz sezonunda sonu geliyor sizleri diğer sezonlarda görmek istiyorum layık olduğunuz yerde.

    umarım bu küstah tavrınız hep böyle kalır.

  21. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    paraylamı olacaktı la 😀

  22. Uçan HoLLandaLı  avatarı
    Uçan HoLLandaLı

    işte hornercım redbulla Ferratinin farkı bu. Ferrarinin tekrar egemen olma şansı her zaman var.Ama sizin yok Adrian Newey hiçmi emekli olmayacak.Kurallar hiçmi değişmeyecek.Eninde sonunda ait olduğunuz yere orta sıralara döneceğiniz günlerde gelecektir meraklanmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir