Montezemolo: "Newey'e İhtiyacımız Yok"

yazar:

kategori:

Gelecek senenin aracında yenilikçi olma planlarıyla Ferrari, Red Bull’un egemenliğine dur demek istiyor. Montezemolo ise kendi bünyelerinde başarı getirecek kişilere sahip olduğunu düşünüyor.

Ferrari’nin Newey’i Red Bulll’dan almakla ilgilenip ilgilenmediği sorusuna Montezemolo: “Elbette evet. ama bu sefer 20 sene öncesi ile aynı: En iyi teknisyenler ve en iyi pilotlar”

“(Newey’in) Onun yaptığı şeylere saygım var. Aşağı yukarı pilotlarla aynı. Ama Adrian Newey’e saygı duymamla birlikte gelecek sene çok rekabetçi bir araca sahip olabileceğimiz konusunda kesinlikle (takımıma) güveniyorum. Çünkü adamlarımı tanıyorum ve 2000’den şu ana kadar son 11 senede kazandığımız şampiyonlukları küçümsemiyorum.”

“Adrian Newey’i takdir ediyorum ama kendi teknisyenlerimden memnunum. Dünyanın en iyi pilltuna sahip olduğum için mutluyum ki özellikle bu sezonun ikinci yarısında Felipe’den de iyi bir tepki gördüğüm için memnuniyet duyuyorum”

Di Montezemolo, Ferrari’nin son 10-15 sene boyunca her zaman şampiyonluk mücadelesinin içinde yer almasının 2012’de de tekrar başarılı olmayı beklemelerini sağladığını belirtti.

Gelecek sene için hedefleri konusunda Montezemolo: “Kazanmak. Mutlu değilim. Çünkü bu sene başından beri rekabetçi bir aracımız olmadı. Son yarışlarda şampiyonluk kaybetmekten yoruldum. Geçen senelerde bu çok defa oldu.”

“Felipe’de 2008’de ne olduğunu hatırlayın. 20 sene öncesine gitmeyin, geçen sene Abu Dhabi’de Fernando Alonso’ya olanlar. Yani gelecek sene net kurallarla ve 2009’dakinin aksine kuralların net yorumlanmasıyla rekabetçi bir araç bekliyorum. Bu yüzden açık kurallara sahip olabileceğimizi ve tekrar şampiyonluk kazanabileceğimiz şartları hazırlayacağımızı düşünüyorum”


Yorumlar

  1. yalnız hatırlatırım fark (vet-alo) 109

  2. araç iyi bencede ihtiyaç yok…başka larının değişmesi lazım…

  3. 07.mehmet.ferrari avatarı
    07.mehmet.ferrari

    Adam doğru söylemiş.fanatik tifosi!

  4. Kedi uzanamadığı ciğere "ihtiyacım yok" diyor.

  5. RAİKKONEN  41 avatarı
    RAİKKONEN 41

    noldu neweyin oğlumu geldi ferrariye anlamadım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir