BMW Sauber Az Puan İle İspanya'dan Ayrılıyor

yazar:

kategori:

BMW Sauber takımı bu hafta sonu İspanya’dan sadece Kubica’nın kazandığı 5 puan ile evine dönüyor. Robert Kubica yarış içerisinde Mclaren’den Lewis Hamilton’u kovalarken Nick Heidfeld ceza alması sonucu puan şansını kaybetti.

Robert Kubica "Bugünkü yarış performansımız oldukça iyiydi. Ne yazıkki yarışın başında pozisyon kaybettim. Yine de yarışın sonunda lider ile fark sadece 5 saniyeydi. Eğer dün birisi bana bunu deseydi inanmazdım."

"Heikki’nin iyi olduğunu umuyorum. Kaza yerinden geçerken aracı çok ilginç bir şekilde gördüm. FIA araçların güvenliği için mükemmel iş çıkarıyor bu yüzden onlara teşekkür etmeliyiz." dedi.

Nick Heidfeld "Yarışın başında istediğim gibi 2 pozisyon kazandım. Bu önemli çünkü son yarışlarda etkileyici start alamamıştık. Güvenlik aracı piste girdiğinde ve pit zamanım geldiğinde yarışı 5. sırada götürüyordum. Tam pit virajını geçmiştim ki sinyali aldım. Daha sonra yakıt saklayıp pit zamanını geciktirmeye çalıştım ancak sonuç olarak pist üzerinde yakıtımın bitmesi ve durk kalk cezası arasında seçim yapmam gerekti." dedi.

Mario Theissen "Öncelikle kazanın ardından Heikki iyi sinyaller verdiği için mutluyuz. Robert startta pozisyon kaybetti ve ilk viraja girerken Hamilton’a çok yakındı. Finiş çizgisini de geçerken Hamilton’a çok fazla yakındı. "

"Nick startta 2 sıra kazandı ve bu onun için iyiydi. Güvenlik aracı periyodu stratejimizi mahvetti. Güvenlik aracı pite girmeden saniyeler önce Nick’i pite alamadığımız için hata yaptık. Sonuç olarak güvenlik aracı varken Nick’i yakıt ikmali için pite aldık ve 10 sn cezadı aldık. Şu ana kadar bu sezon en az puanımızı kazandık ancak hafta sonu herhangi bir teknik problem yaşamadan iyi performans gösterdik." dedi.


Yorumlar

  1. Nickin Fisichella ile mücadelesi çok güzeldi arasıra bu kural yarışa zevk de katıyor.

  2. öyle deme 🙂 yukarıda da bahsetmişler fia allahtan güvenliğe bukadar önem veriyor. yoksa geçen seneki kubica kazası, yine hamilton ve kovanın kazası basit kazalar değildi. ama dediğin gibi bir çözüm bulunması lazım böyle olmuyor.

  3. Bu güvenlik aracı girince pite girme yasağının tartışılması gerek. Avustralya da Heikki nin yarışını mahvetti şimdide Heidfeld. Başkasının yaptığı hataları diğer pilotlar ödüyor ne yazıkki.
    Gerçi hangi kural düzgün olduki bu olsun …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir