Mclaren'in Para Cezası 50 Milyon Doların Üzerinde

yazar:

kategori:

FIA, Dünya Motorsporları Konseyi’nin kararıyla McLaren’in casusluk skandalı sonrası aldığı cezanın 50 milyon dolardan fazla bir kısmını ödeyeceğini doğruladı.

Takım Ferrari’ye ait gizli bilgileri elinde bulundurmasından dolayı suçlu bulunmuş, 100 milyon dolar para cezası almış ve takımlar şampiyonasındaki bütün puanlarını kaybetmişti.

Fakat 2007 markalar şampiyonasındaki bitirdiği pozisyon sonucu gelirken kazanç sağlayabilir. Macaristan Grand Prix’inde kaybedilen puanlar da içine alınarak hesap edildiğinde, sezon sonunda McLaren Ferrari’nin ardından ikinci sırada bulunabilirdi.

Geçen haftaki Brezilya Grand Prix’inin sonuçlarının ardından son pozisyonları belirledi, FIA McLaren’nin ne kadar para ödemek zorunda olduğunu hesaplayabilecek.

FIA yaptığı açıklamada: " 13 eylüldeki Dünya Motorsporları Konseyi’nin kararının ardından, 50 milyon dolardan fazla bir miktarını aralık ayında FIA’ya ödeyecek."

Yönetim kurulu McLaren ve Ferrari’nin daha önce paranın nasıl harcanılacağı ile ilgili söylediklerinin yanında, paranın motorsporları yetkilileri ve güvenliğin geliştirilmesi arasında dağıtılacağını doğruladı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir