Ferrari, Alonso'nun Performansını Övdü

yazar:

kategori:

Alonso, Monza’da elde ettiği üçüncülükle birlikte puan tablosunda Sebastian Vettel’i en yakından takip eden isim olmayı başardı.

Domenicali “Fernando harika bir yarıç çıkardı. İnanılmaz bir kalkıştı. İnsanların o anın aldıkları biletin parasına değdiğini söylediklerini duydum. Onun presedür ve atak açısından ne kadar agresif olduğunu görmek gerçekten harikaydı.”

“Ve Fernando gerçekten harika bir yarış çıkardı. Gerçekten iyiydi, her zaman ataktaydı ve ne yazıkki en iyi araca sahip olmamamızın bedelini ödüyor.”

“Red Bull’un inanılmaz seviyede güçlü olduğu açık ve Mclaren de gerçekten güçlü.  Bu yüzden onun şampiyonada 2. sırada yer almasının anlamı çok fazla. Fernando bu şampiyonada harika bir iş başarıyor.” 

“Şu anda kesin olan bir şey var ki o da şampiyonluğun çok, çok, çok, çok zor olması. Yapabileceğimiz tek şey artık buna odaklanmamak. Elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız ancak Sebastian için durum gayet açık. Şu anda şansı ellerinde. Singapur’a farklı koşullarda gitmek istiyoruz. Umarım orada daha rekabetçi oluruz ancak bunu görmemiz lazım”

“Daha önceden fabrikada olması planlanan bazı yeni parçalar var. ŞAmpiyon ettiğimiz klasman önemli olduğu için maksimum seviyede puan kazanmalıyız.”

“Bu tür çalışmalara sadece Singapur’da değil diğer yarışlarda da ihtiyaç duyacağız. Bu sayede gelecek seneki proje üstünde etkili olabiliyoruz. Bu şüphesiz çok önmeli olacak.” dedi.


Yorumlar

  1. herşeye rağmen sahip çıkıyorlar pilotlarına…bence doğru açıklamalar…bir insanı kaybetmek çok kolay sadece bir kelime…ama kazanmak çok zordur…

  2. SPA da 5. çizgiden start alıp liderliğe yükselen Rosberg damalı bayrağı altıncı gördü 🙁 iki pilotunda fanı değilim ama ayrı yarışlarda ikisine de ayrı ayrı üzüldüm ….

  3. mustafa sar avatarı

    Ne gunlere kaldik ya. Artik kuçuk basarilarla avunur olduk. Eskiden boylemiydi.. Monza'da Sumi'nin kim oldugunu dunya alem gordu. Özellikle yeni yetmeler… Sumi kalbimdesin… Artik Ferrarinin yenilmez armada oldugu dönemler geri gelsin…

  4. kesinlikle dogru.Alonso startta liderliğie yükseldi ama en fanatik Alonso taraftarlarının bile Alonsonun yarısı kazanacagona dair bi umudu oldugunu düşünmüyorum

  5. Bu durumda şunu düşünebiliriz, Fernandonun pilotajı diğer pilotlardan ne kadar iyiyse, Ferrari de o kadar kötü. Adam 4. lükten 1.liğe yükseldi mükemmel bir start aldı, ama yarış sonunda 1 tur daha olsa yine 4. bitirecek..

  6. bence bu şekilde sürekli podyumda olsa yeterli olacaktır diye düşünüyorum

  7. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Vega dostum tam ben yazacaktım ki senin yorumunu gördüm.Ağzına sağlık eline sağlık.

    Whitmarsh: "Aracımızda tempo vardı ama kötü kalkış yaptık. Eğer yarış bir tur daha uzun olsaydı, iki aracımızla da podyuma çıkabilirdik. Diğer bütün takımlardan daha fazla puan topladık ve iki pilotumuzla yarışın ilk iki en hızlı turuna imza attık. Bu yüzden kazanamadığımız için hayal kırıklığı yaşıyoruz. Ama hâlâ kazanabileceğimiz 6 yarış var ve zorlamaya devam edeceğiz."

    Yarış sonrası demeçler genelde bu şekilde oluyor.Martin gibi Domenicalli de bir değerlendirmede bulunmuştur.Bakış açılarını ortaya koymuşlardır.

  8. Martin Whitmarsh İtalya'da en iyi araçlara sahip olduklarını söylüyor yaptığı açıklamayla. "Bizim araçlarımız gerçekten en hızlılardı. Lewis en hızlı turu attı, Jenson 2. hızlı turu. Ne yazık ki pilotlarımız iyi start alamadılar ve yarışın büyük bölümünü düzlüklerde aşırı hızlı virajlara da yaklaşımıyla aşırı geniş olan Mercedes-Benz pilotu Michael Schumacher'in arkasına takılarak geçirdiler." sözleri dururken Whitmarsh'ın; Ferrari Alonso'yu tebrik etmesin de ne yapsın arkadaş?

    Arkadaşlarımız demiş "Schumacher'in arkasında kalmasalardı Alonso podyum alamazdı." diye e o zaman "McLaren pilotları Alonso kadar iyi start alsaydı, Schumacher'in arkasında kalmasalardı." dememiz gerekiyor onlara da.

    Dediğim açıklama
    http://en.espnf1.com/italy/motorsport/story/58813.html

  9. sana bu yarıştan bahsetmiyor zaten arkadaş sezonun genelinden bahsediyor puan tablosunda 2. ve lewis buttonu ve webber altındaki araçla geçti ayrıca bu yarışta 4.bile olsa yine 2 olacaktı sanırım sıralamada

  10. bu sezon Alonsonun kariyerinde en sıkı yarıstıgı sezon.şampiyon oldugu senelerde bile aracından bu kadar maximum faydalanamadıgı düşünüyorum.bu Ferrariyle klansmanda 2.olması onun pilotajını yeterince bellli ediyor.her ne kadar klansmandaki konumunu sene sonuna kadar koruması pek mümkün gözükmese de

  11. Hamilton şuminin arkasında sıkışmasaydı alonso biraz zor podyum görecekti ama. Button da geçerdi, ancak 4. olurdu. Bunu da unutmamak gerek.

  12. En azından altındaki arabayla carl'ı Webber'i ve Button'u geçmeyi başarıyor.Bu da övgüyü hak eden büyük bir başarı.Saydığım 3 pilotun (1 tanesi henüz çaylak) altındaki arabalardan herhangi bir tanesine sahip olsaydı,şampiyonada daha büyük bir heyecana şahit olacağımız kesin.Böyle bir arabayla bile o çok büyütülen carl'ı geçmeyi başarıyor.

  13. Bu şekilde övme haberlerinin çıkmadı çok normal. Bir şekilde pilotun moralinin yüksek tutulması gerekir.

  14. Sıkıldım bu övme haberlerinden. Hep aynı şey.

  15. bence erken konuşuluyor. sezonu ikinci bitirince övgü hak edilir, şimdiye kadar iyi iş çıkarttı ama mükemmel değildi. 2012 kanımca dominik alinin son yılı olacak,ferrari ona sanırım bir yıl daha tahammül edebilir .2012'de elden çıkınca dominik ali değişir.

  16. Bunlar yine övüşmeye başlamış:)

    Şaka bir yana, alonso yarışta oldukça iyidi, aracın kurbanı oldu. Tebrikler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir