Brawn 2013'de Şampiyonluk Mücadelesi Bekliyor

yazar:

kategori:

Honda’nın spordan ayrılmasının ardından takımı devralan Brawn, 2009 senesinde hem pilotlar hem de takımlar şampiyonluğunu elde etmişti ama takımın bu sefer Mercedes’e devredilmesiyle iki sezondur zor zamanlar geçiriyorlar.

Brawn: “Niyetimiz her yıl daha iyiye gitmek. Bu bağlamda durumdan tatmin olamayız. Geçen sene 4. takımız ve şimdi yine öyleyiz. Bir sonraki adım 3. ve 2. sıra için olmalı. Sonrasında da 2013’te şampiyonluk mücadelesi. İleri yönde hareket etmelisiniz. Böyle yapmazsanız, nedenini anlamalı ve stratejinizi değiştirmelisiniz”

“Mercedes, Formula 1’de nasıl bir mücadele olduğunu biliyor. İşte bu yüzden de bu mücadelenin gereklerini yerine getirebileceğini kanıtlamak ve başarılı olmak istiyor. En rekabetçi, en karışık şampiyona. Eğer kazanmak kolay olsaydı çekiciliği kalmazdı”

Ama Brawn, 2012’de kuralların büyük oranda aynı kalması ile Red Bull’un yine avantajlı olacağına inanıyor.

Brawn: “Eğer şu anda Red Bull gibi kazanıyorsanız, istediğiniz senaryo budur (kuralların sabit kalması). Kurallar değişmediğinde, bu kuralların farklı yorumlama olasılığı da çok azdır”


Yorumlar

  1. Vay be adam anlayamamış 2 senedir sen çözmüşsün.Brawn'a mail at bari fabrikada işe alsın seni. :))

    Aracın içinde binlerce parça var.Dış görünümüne bakarak sadece difuzor den dolayı hızlı diyebilmek zor.Keza İngilterede yine pol almıştı Vettel difuzor olmadan.

  2. buna kısa dingili savunanları kovarak iyi bir baslangıc yap bari

  3. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    "Ama Brawn, 2012'de kuralların büyük oranda aynı kalması ile Red Bull'un yine avantajlı olacağına inanıyor."

    Neresi Aynı Ross sen bari yapma büyük oranda değişim söz konusu Egzos besmeli difüzör yasaklanacak daha bir çok etken var bu tür kural değişikliklerini küçümseyemessin sayın ross brawn Red bull hızlı yapan 2 etken var egzos beslemeli difizörle ön kanatta değişik bir yapı var virajlarda neden hızlı sanıyorsun red bull var bir hikayesi ama bu 2012 son bulacak ross buna sende şaşırcaksın biliyorsun F1 de her şey süprizdir.

  4. Bayılıcam yav.

  5. Dayanıklılık çok iyi bazen lastik sorunları olsada Schumacher ve Rosberg de olmuştu lastikleri tam takamama felan…
    Downforce konusunda berbat bir araca sahipler

  6. Takım bu sene geride kaldığı için şampiyonluk mücadelesi planı 2013'e uzadı. Umarım daha fazla gecikme olmaz.

  7. kemakinen35  avatarı

    umarim öyle olur yoksa rosbergin f1 kariyerine basladigi gibi bitecek.umarim rosberg ferrari veya redbulla giderde yaris kazanir aksi takdirde genc semih´in rölüne bürünecek " genc semih oyuna giriyor"

  8. 2014 neler olur acaba merak ettim..motor kurarları kime avantaj sağlayacak acaba??

  9. geçen yıl 4.takım olan bir markanın şampiyonluk istiyorsa bu yıl en azından 3.yada 2.takım olması gerekirdi seneyede şampiyonluk ortağı olabilmeliydi.bu olmamışsa anormallik var demektir.ayrıca 2014 te kurallar ve motorlar değişiyor dolayısıyla sadece 1 yıl için 2013 yılı için şampiyonluğa oynamak ne kadar gerçekçi ! umarız öyle olur

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir