Singapur'da Egzoz Beslemeli Difüzörler Önemli Olacak

yazar:

kategori:

Renault Sport F1′den Ricardo Penteado: “Singapur’da gaza basılmadığındaki egzoz gazının kullanımı, yere basma kuvvetinin devam etmesini sağlamada çok önemli olacak. Tur boyunca aerodinamiklerin birbirine bağlı olması ile tutunma seviyesi, daha istikrarlı olmalı. Böylece pilot, viraj giriş-çıkış hızlarında azamiyi elde edebilir. Bu şekilde ilave 0,1’ler kazanılır. Singapur’da bu konuya dikkat edeceğiz”

“İki güç pistinin ardından nispeten düşük hızlı bir yere dönüyoruz. 23 dar virajlı bir cadde pisti olması nedeniyle araç, tutunma ve çekiş için yüksek yere basma kuvveti istiyor. bu virajların 17 tanesi, 1.,2. veya 3. vitesle geçiliyor. Bu yüzden, bu virajlarda sürülebilirlik sağlama adına motor haritaları üzerine çalışmamız gerek. Araç sağa sola kayarken veya motor kalkarken zaman alıyorsa pilot konsantre olamaz”


Yorumlar

  1. Monza için 3000 km yol kat etmişlerdi motor teslerinde. Bu işi en iyi bir biçimde renault un yaptığını düşünüyorum ve Singapurda yine en iyi bir biçimde yapacaklardır haritalama sistemini.

  2. 3 gündür Race On'da bu pistte takılıyorum MMG2007 Mclaren ile. Resmen canıma okudu pist. Monako ayarları nerdeyse tamamen uyuyor. Ama monako çok çok daha kolay. Bu akşam heavy rain ortamında takılacağım bakalım…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir