Rosberg: "Schumacher'i Geçmek Kariyerim İçin Çok İyi"

yazar:

kategori:

İkili, 2010 başından bu yana Mercedes’te takım arkadaşları ve 2012’de de öyle olacaklar.

Schumacher’den 16 yaş küçük olan Rosberg, Alman pilotla mutlu olduklarını belirtti.

Rosberg: “Michael’i, bu şekilde sıkça yenmenin, kariyerim için çok iyi olduğunu saklayamam”

Diğer taraftan ise 26 yaşındaki pilot, Schumacher ile aynı takımı paylaşmanın kolay olmadığını kabul etti.

Rosberg: “Michael ile gerçekten yakın arkadaş olamazsınız. Her konuda çok titiz”

“Her ayrıntıya dikkat ettiğini görünce neden 7 defa dünya şampiyonu olduğunu fark ediyorsunuz. Michael’den bir şeyler öğrendim; o da benden öğrendi.”

Bu arada Rosberg, yavaş virajlar için frenlemede daha iyi olduğunu ekledi.

Rosberg: “Esas olarak bu alanda öndeyim. Ondan daha etkiliyim ve telemetriler de bunu gösteriyor.”


Yorumlar

  1. Eğer geçemeseydi, kariyeri açısından felaket olacaktı. Rosberg yapması gerekeni yaptı. Onun açısından baktığımız zaman, Schumacher'i yenmek ''zorunda''.
    Kendisini kanıtlaması gereken kişi Schum degil, Rosberg. O yüzden aralarında yaşın yanı sıra büyükte bir motivasyon farkı var.
    Biri yarış tutkusunu tatmin etmek için bu yaşında geri döndü, tüm dünyaya kanıtlaması gerekeni fazlasıyla kanıtlamış bir adam Schumacher.
    Digeri ise daha bir başarı yakalayamamış, başarıya fazlasıyla aç, kendisini kanıtlamak zorunda olan bir adam Nico Rosberg.

  2. ben 37 yasimdayim ve 26 yasimda ki halimin yanindan bile gecemem, performans yari yariya dusmus durumda 🙂

  3. Salla koçum salla. Ferrari ,Mclaren Red Bull gibi takımlar ışık görse havada kaparlardı bunu.Hani nerede hangisi ilgileniyor.Bu çocuğu bu kadar şişirmeyin tek gerçek şu ki sadece kurt kocadı haliyle köpekler havlıyor boşboş.

  4. o araba şumi olmasa gelişir mi
    mercedes gp şumiyi niye getirdi acaba?
    Rosberg mi aracı geliştirecek…Şumi ile rosberg karşılaştırması kadar aptalca bir durum olamaz
    yok rosbergin 2 senedir puanları daha iyiymiş bunu söyleyen arkadaşlar siz formula 1 izlemeyin ya…

  5. öncelikle dün kü MOKtun(B) bu gün mü KOKtun?'' denir böyle yoruma.

  6. evet rosberg sonuna kadar haklı arkadaslar kendisinden 16 yaş büyük bir pilota kafa tutuyor ne de olsa bu basarı hic kücümsenirmi bravo rosberg senin neden bugüne kadar iyi bir takıma gidemediğinide bu açıklıyor yetenek fakiri vizyonsuz adam.spa da monzada kanada da kosulların zor olduğu yetenek isteyen bu yarıslarda nerdeydin rosberg sen busun iste sadece bir sıralama pilotu hepsi bu , bu seneki tüm yarıslarda schumacher sürekli daha hızlı en zorlu pist kosullarında hep schumacher var sen stabil düz bir pilotsun rosberg senden olsa olsa ikinci pilot webber olur sen buna adaysın.schumacher senin yaşındayken neler yapıyordu koskoca bir alman ulusuna formula yı sevdiren dünyanın heryerine ismini tasıyan kırılmadık rekor bırakmıyan en iyi olmayan araba ile sampiyonluk kazanan ki bu herseyden önemli böylesine dev bir isim ve sen rosberg hic konusma.

  7. Bence bu kadar aşırı tepki vermeye gerek yok. MSC ile Rosberg'i kıyas yapmak zaten mantıkdışıdır ki sanırım bunu herkes kabul edecektir. Ama fanatiklikten de uzak durmak gerekir diye düşünüyorum. Elbetteki kendisinden 16 yaş tecrübeli bir pilot un da Rosberg'den öğreneceği şeyler vardır. Kabul etmek gerekir ki Schumi'nin sıralama performansını geliştirmesi lazım. Yanİ Schumi'nin de kendini geliştirebileceği alanlar var halen. Ama bana çirkin gelen bunu Rosberg'in ağzından duymak. Tamam ona kimse kötü pilot demiyor ama insan Schumi'nin de benden öğrendiği şeyler var diyince ister istemez kendisinde MSC kompleksi olduğu çıkıyor ortaya. Bırak Schumi söylesin bunu. Neden bu duruma düşürüyorsun ki kendini. Ve evet, iyi pilot… Ama sadece iyi pilot. Hiçbir zaman istediği kadar sıralama performansı daha iyi olsun, bir Kanada Monza ve Spa çıkaramayacak Rosberg.

  8. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    Ahmet Kara çok net bir şey soruyorum,
    Schumi 26 yaşında rosberg 42 yaşında olsaydı ne olurdu acaba?
    bunun cevabını senden çok net bir biçimde bekliyorum.

  9. 7 dünya şampiyonunu eğer zirvede ya da zirveye yakın olduğu zamanda yenebiliyorsan o zaman amenna; fakat nerdeyse babasıyla yarışmış biriyle zar zor başa çıkabiliyorsa bence bundan gururlanarak bahsetmesi iyi değildir ki daha bu sezon bitmedi bile ve senin de tahmin edeceğin gibi Nico asla Schuminin Kanada, Spa ve Monzada çıkardığı yarışlar gibi yarışlar çıkartamayacak bu da ikisinin farkı. Zaten önümüzdeki sene Mercedes başa güreşecek aracı çıkarırsa ağzının payını da alacaktır.

  10. Rosberg daha iyi bir performans gösterdiğinde Schumacher telemetri verilerine bakıyor, Rosberg'in neyi farklı yaptığını anlamaya çalışıyor ve kendi sürüşünü buna göre değiştiriyor. Eğer aşağıdaki yorumlarda gördüğümüz gibi "ben koskoca efsaneyim, dünkü çocuktan ne öğreneceğim?" diyecek karakterde birisi olsaydı efsane olamazdı zaten.

  11. E adam 2 sezondur yeniyor Schumi`yi, ben olsam bende kendimle gurur duyar, 7 sampiyonlugu bulunan bir efsane yi yenme basarisini gosteriyorsam bunu dile getirmekten cekinmezdim..

  12. kasım ali aytekin avatarı
    kasım ali aytekin

    Rosberg kötü demiyorum zaten iyi bir pilot yetenekli ama neden ikide bir Sumiyi geçtim gibi abuk subuk demeçler veriyorsun başarının ölçüsü sumi yi geçmek değil ki yarış kazanmak ve şampiyon olmak. Yoksa kötü bir pilot değil ama boş konuşuyor 42 yaşında adamı geçmekle övünüyor üstüne bir de 3 sene ara vermiş birini. F1 de 3 sene ara vermek demek yürümeyi tekrar öğrenmek gibi bir şey yanlışmıyım?

  13. Rosbergin akli dengesi yerinde değil bence,
    Öğrenmenin yaşı yok evet ama bu işin kitabını yazmış bir pir pilotun virajda nasıl fren yapması gerektiğini senden öğreneceğini sanmıyorum.

  14. 96 da schuminin elindeki araç da zaten son 2 yılın şampiyonu araçtı dimi dostum!!!
    arkadaşlar bilmeyenler için yazıyorum schumi ferrariye geçtiğinde çifte dünya şampiyonu ünvanıyla gridin en iyi aracından 14 yıldır şampiyon olamayan bırak şampiyonluğu yarış kazanamayan ferrariye geçmiştir.herkes zannediyor en iyi araca geçip şampiyonlukları sıraladı yok öyle bir şey yani arkadaşlar. şimdi rosberge ya da yarış kazanamayan pilotlara ithafen yok efendim redbulda olsa yarış kazanırdı yok şunda olsa böyle olurdu gibi hikayeleri burda anlatmayın çünkü biz eskiyi de biliriz schuminin ve diğer iyi pilotların neler yapabildiğinide iyi biliriz. geleceği bilemem ama schumi 30 lu yaşlarda olsa idi mercedes ile mutlaka şampiyonluk yaşardı, yarış kazanırdı demiyorum şampiyonluk kazanırdı çünkü ferrariye 21 yıl ardından bu başarıyı yaşatan bir pilot yeniden aynı başarıyı yaşayabilir. o yüzden rosberg için iyi pilottur deyin ya da başka methiyeler de dizin ancak kıyas yaparken daha başka verilerdir asl olan.

  15. scumi yi geride bırakmanın iyi bi başarı olduğunu söylüyor..hatta amacının,en büyük başarsının onun efsaneliğine zarar vermek olduğu iddia edilmişti..
    peki ya tersten düşünürsek schumiye geçildiğinde ne demeliyiz?
    42 yaşındaki adamı geçemiyorsun yada geçemedin,utanılacak bi durum olmazmı bu?

  16. Schumacher'e yakın bir performans göstermesi bile Rosberg'in ne kadar iyi bir pilot olduğunun kanıtı.

  17. ihtimallere kalsa,,schuminin 10 tane şampiyonluğu olurdu,,98 belçika,,99silverstone,,2006suzukadaki olaylar yaşanmasa 10du;).
    neyse,,herneolursa olsun genel geçer gerçekler var,,efsaneler mertebesindeki 1iyle kıyaslanmak için dha fazla şey gerekli,,schumi ferraride ilk senesinde ilk yarışında,,kaçıncı turda yarışdışı kalıcağına dair bahis oynayan basın mesuplarını görüyor,,ferrariyi o günlerden getirdiği nokta(tabi bunu yaparken etrafına doğru insanları toplayabilmesi v içerde kurulan ortamın yeri çok büyük)'yıda ii kıyaslamak gerek,,mercedestede yaptığı tam olarak bu..

  18. Yuh artık Rosberg.Adam senden ne öğrenecek güldürme şimdi kendine.
    91>0 , 7>0 bunlar bişeyler ifade ediyor olsa gerek senin için.

  19. adamın eline iyi bir araç geçmemiş ki şimdiye kadar. geçseydi büyük ihtimalle de başarılı olurdu. şumi o 7 şampiyonluğu el arabasıyla kazanmadı sonuçta.

  20. enteresan valla,,adam yarış kazanamamış hala yeterli 1başarı diyenler var,,ne diyim,,schumi ile kıyaslanabilmesi için 91 glbyt v 7dünya şampiyonluğuna 1az yaklaşması gerekir,,
    biz türkler için tarihin eniyisi federer,nadala vya djokovic e yenilsin onlar federerden ii
    tarihin eniyisi valentino rossi geçilsin onlar rossiden ii
    tarihinin eniyisi m.jordan yenilsin onlar ondan ii gbi kavramlara gireriz v iddamızı şunu yaptı bunu yaptı diye kanıtlamaya çalışırız,,rosbergin şuan geçtiğini kabul ederiz ,,federerin yenildiğini kabul ederiz,rossinin jordanın yenildğini kabul ederiz ama onları yenenlerin onlarla kıyaslanabilmesi için ufaktan o başarıları bulmaları gerekir,…saygılar

  21. Rosberg efendi sen ilk önce işine bak ondan sonra. Sen kim SCHUMACHER KİM. 7'YE KARŞI 0. 91'E KARŞI 0.Hele bir tane yarış kazan ondan sonra geçmekten bahset

  22. 2006da ilk senesinde tecrübeli webberin az farkla arkasında kalmasının ardından diğer tüm sezonlarında takım arkadaşlarının önünde yer almış. 2010da şuminin iki katı puan toplamış. bence yeterli bir başarı.

  23. kasım ali aytekin avatarı
    kasım ali aytekin

    Rosberg iyisin hoşsunda bırak Msc ile uğraşmayı işine bak sen. Yok öyleyim yok böyleyim bu ne yahu en ufak bir başarın yok henüz. Biraz başarı kazan yarılş falan kazan ondan sonra konuşursun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir