Hamilton: "Aracım Hızlı Değil, Agresif Olmak Zorundayım"

yazar:

kategori:

McLaren pilotu, bu sene karıştığı olayların ardından sıkça komiserler odasına çağırıldı ve bu durum, sezon içi performansını da gölgede bıraktı.

Hamilton: “Böyle sürüyorum işte. İnsanlar bunu mesele ediyorlarsa, bu onların sorunudur.”

“Bir denge olduğunu düşünüyorum. Birilerini tehlikeye atmak için agresif olmaya çalışmıyorum. Saldırgan kullanıyorum; çünkü aracım bazen yeteri kadar hızlı olmuyor ve zorlayıp agresif olmam gerekiyor.”

İngiliz pilot, go-kart yıllarındaki örneğini tekrarlayarak mevcut duruma atıfta bulundu.

Hamilton: “Yeni olmayan bir go-kart aracım vardı. Yavaştı. Zaman kazanmak için fazlasıyla zorlamam gerekiyordu. Şimdi de bunu yapıyorum”

“Elimi kolumu sallayarak gezebileceğim bir aracım olsaydı agresif olmazdım”

 


Yorumlar

  1. Bu adamın ezip geçtiği kimdi 2007'de?Bunun cevabı da size kalsın 😀

  2. forza raikkonen avatarı
    forza raikkonen

    hamiltonun sürüş tarzı raikkonene benziyo

    soruya gelince cevap alonso.

  3. en az geçen sene ki 40 tur kadar zordur

  4. eyvaaaah ! 🙂 🙂 bari götüreceğin vettel olsun lewis 🙂

  5. bu adam şampiyonluğu kazanırken asıl rakibi kimdi 2008'de? Kimi yenerek şampiyon oldu?…

    şşhhh cevabı sizde kalsın, uyuyanlar uyanmasın 🙂

  6. Elinde sebeplerden dolayı kaybettiği için bizim için sorun değil ama geçen sene 40 tur bir çaylağı takip edip geçemeyen sözde çifte şampiyon ve taraftarları için ikinci bi kabus.

  7. Elinde sebeplerden dolayı kaybettiği için bizim için sorun değil ama geçen sene 40 tur bir çaylağı takip edip geçemeyen sözde çifte şampiyon ve taraftarları için ikinci bi kabus.

  8. İstilacı diyen zat yine bir Hamilton haberinde. aynalar boşuna var bazılarına.

  9. Bu arada bir pilotu korkaklık ile suçlamak, onu gammazlıkla veya karaktersizlikle suçlamaktan bile kötüdür. (ki bu üçünün bir noktada birleşip aynı bünyede teşekkül edebilitesi……..)

  10. şuan ayaktayım ve seni alkışlıyorum:D

  11. "Saldırgan kullanıyorum; çünkü aracım bazen yeteri kadar hızlı olmuyor ve zorlayıp agresif olmam gerekiyor."

    Bazıları da şampiyonluğu kaybedeceğini bile bile 40 (kırk) tur önündeki aracı takip eder. tabi Lewis olsa o noktada ya Petrov'u geçerdi veya bu uğurda kaza yapardı. şayet kaza yaparsada bütün sorumluluk kendisine ait olurdu. (çünkü önemli olan takımdır. takım bu durumda pilotun üstüne düşen vazifeyi yapmasını bekler. aynı diaza telsizden imalı şekilde "neler yapabileceğini biliyoruz" derlerken ki gibi.)

    diaz gibi pilotlar ise bıkmadan usanmadan 40 (kırk) tur önündeki pilotun arka kanadını izleyebilir. burada agresifleşmeyip almadığı risk ile takımın kötü stratejisini daha ön plana çıkartır. sorumluluğu üzerinden atmaya çalışır.

    Ama büyük pilotlar böyle yapmaz. üzerlerine düşen riskleri alırlar. takımlar da bunu ister. bir noktadan sonra çünkü iş pilota kalır. ya da diaz gibi korkak davranır. şampiyonluğu kaza yaparak kaybedeceğime aracı temiz kullanır finişi geçerim sonrada tüm sorumluluğu takıma yükler aradan sıyrılırım der.

  12. alonsoyla hamilton arasında bi hayli tecrübe farkı var. bu iki senedir yawas araçla alonsonun onde olma sebebi budur. ama pilotluk kabiliyetlerine gelince ben hamiltonu desteklemesemde bence alonsodan onde. ayrıca vettelınde performansını daha kımse net bılmıyor. 3 pilotuda aynı araca koysalar kaza veya mekanik arıza olmaması halınde kım onde bitirir??

  13. alonsoyla hamilton arasında bi hayli tecrübe farkı var. bu iki senedir yawas araçla alonsonun onde olma sebebi budur. ama pilotluk kabiliyetlerine gelince ben hamiltonu desteklemesemde bence alonsodan onde. ayrıca vettelınde performansını daha kımse net bılmıyor. 3 pilotuda aynı araca koysalar kaza veya mekanik arıza olmaması halınde kım onde bitirir??

  14. ya nebuchadnezzar efendi hamiltonun sürüş şekli iyi olmasa nie tüm pilotlar bu adamı övsünnn geçnde mc laren mekanikerleri alonsoya küfrediomuş alonsoya karşı yarışıoruz demişssin fulll salllamaaa yapıosunnnn

  15. karşı görüşe sahip olanlar nasıl objektif olabiliyor? benim de görüşüm bazı anlarda alonsocu arkadaşlara karşı ben de mi objektif oluyorum yani? iyiymiş o zaman 😀 ayrıca formula bir aleminde herkesin kaybedecek bişeyleri vardır kimse rahat değil…
    hamilton o sene alonsoyla mücadeleye girme riskini almasa bugün belki olduğu yerde olamayacaktı, sönüp gidecekti, çaylak sezonunda böylesine bir mücadeleye girişmek bile başlı başına bir psikolojik baskı kaynağı… bunu da göremeyen de objektif değildir ya da sadece kendini öyle zannediyordur.

  16. Sadece Çabuk unutuyorsunuz… Hamilton temaslı ve millete hakaret edercesine geçişlerini o bahsettiğim zamandan yapmış olmakla birlikte pisdeki pilotların bir kısmının Ham,lton antipatiside o zamandandır.Aceminin kaybedecek birşeyi yokken 109 109 olurda kaybedecek şeyler benzer olunca acemi hiçbir zaman 109 olamaz.Karşı görüş yazanlarda kuyruk acısı yok sadece daha objektif görüp daha açık yazıyorlar.

  17. Alonso-Button avatarı
    Alonso-Button

    zor tabi rüyaya girmemesi.kim 17 puan avantajdan şampiyonluk kaydederde rüyasına girmez.

  18. İstediğin kadar hızlı ol sende süreklilik yok.Ve de rakibin ve rakiplerin artık Massa gibi pilotlar değil
    Yazık Vilnöv gibi hatırlanacan

  19. bazıları hala 2007in etkisinden kurtulamamış. bu oldukça düşündürücü geceleri rüyalarına da giriyordur 2007 yılı. 😀

  20. Misafir oldugun belli cünki bilgisiz yorum yapıyorsun 2008'de bak bakalım kaç geçisinin kaçı temasla oldu kaçı temas olmadan oldu!!!Sadece laf olsun okuyan cahilse inanır biliyosada sorun olmaz mantığıyla yorum yapın durun ancak.alonzomanyaa'yada bi cevap vereyim 2 senedir aracın hızlı dediğin vakit sadece bu yıl bu zamana kadar hızlı göründük geçen sene dikkat edersen sezonun yarısından sonra ferrari bariz öne sıçramış vaziyetteydi ve geçen seneyi hatırlarsan siz sadece türkiyeye kadar sıkıntı yasadınız ve sonrasında Mclaren gerilemeye Ferrari performans olarak ön plana cıkmıstı bu son yarışlarda dahada belliydi.Şimdi çıkmış bunu onla kıyaslıyorsun du bakalım hem sezon uzun Alonsonun suanda puan olarak önde olmasından alıyorsun bu cesareti anlıyorum ama unutmaki aynı araçla dediğin gibi birileride sana derler daha çaylak bir pilotken 109 109 ve o son yarış faciasınında kimin yüzünden oldugu biliniyor brezilya 2007 lewisin şampiyonluğunu engellemek ugruna kendinide yaktığı yarıştır alonsonun!!!!

  21. boşver sen aman kime ne anlatıyosun gene herkes kendi bildiğini okuyo.ama şu bir gerçek kiferrari 2 senedir 3 takım olmasına rağmen alonso gene 2.sırada alonso bu sene herkese yavaş arabayla nasıl istikrarlı olunur bunun dersini verdi hamilton konuşuyo işte

  22. aynısı bnde de olduu evet 2007 de bazı şeler oldu ama alonsocular olayı çok abartıyooo

  23. "alonzomanyaa" nın yazdığının altına yazdım, nedense yukarı geldi 🙂

  24. doğru diyorsun, 2007de alonso zaman zaman haksızlığa uğradı. Bunu hemen herkes biliyor. Ancak üslubun söylediğin doğru sözleri gölgeliyor. En azından ırkçılık yapmanın alemi yok.

  25. alonzo manya adlı arkadaşım bu nası üsluptur kavruk nedir yahuuu konuyu nie 2007 ye çekiosun

  26. Alonso-Button avatarı
    Alonso-Button

    kaza yolda.kimin umurunda.

  27. alonzomanyaa  avatarı

    Geç bunları kavruk, senden daha yumuşak (senin taraftarlarının söylediği gibi yerine razı süren) araç kullanan Alonso 2 senedir senin önünde. Aracı da 2 senedir seninkinden daha kötü.. Çıkıyor 2007 nin foyaları ortaya işte yavaş yavaş.

    Daha net görüyoruz 2007 de adamın neylen boğuştuğunu. Sen altında alışık olduğun lastikler ve en iyi araç ile "elini kolunu sallayarak gezerken", Alonso hem kendi takımıyla hemde geri kalan 9 takımla boğuşuyordu. Bazılarıda 109-109 der hala…

  28. BU söyledikleri doğru olabilir ama Hamilton diğer araçlara ve pilotlara hiçbir zaman saygılı olmadıki… 2008 de en hızlı araçla yarışıyordu ama önündekilere dokunmadan onları geçmiyordu.Hamilton un aracı temiz geçiş yapacak kadar iyi olsada kendisi temiz değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir