Vettel Pole Rekorunu Düşünmüyor

yazar:

kategori:

Bu sene 11. defa sıralamayı en önde kapatan Red Bull pilotu, takım arkadaşının yaklaşık 0,4 saniye önünde yer aldı.

Pazar günü F1’in en genç çifte dünya şampiyonu olma fırsatını elinde bulunduran Alman pilot, daha da hızlı olabileceğini söyledi.

Vettel: “Son çıkışımda, 10. virajdaki şikanda fazla zorladım. Turu bırakıp aracı hasar vermeden geri dönmeye karar verdim. İlk turumdan memnundum ve sonuçta daha da hızlı gidebilirdim”

“Ama her şeyi hesaba katınca mükemmel bir sıralama seansı oldu. Birçok viraj ve uzun bir turda her şeyi bir araya getirmek büyük bir meydan okumaydı. Geçen sene sıralamada yaptığımız hatalardan derslerimizi çıkardık ve sakin kaldık. Her iki aracın ilk çizgide olması harika. Bakalım yarın ne olacak”

Bugünkü pole pozisyonu ile Vettel, Nigel Mansell’in rekoruyla farkı 3’e indirmiş oldu ama Alman pilot, bu rekordan çok yarınki yarışta elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağını ifade etti.

Mansell’in rekoru için Vettel: “Olağanüstü. O zaman 1992 idi ve Nigel inanılmaz bir sene geçiriyordu. Biz de bu sene fena işler yapmıyoruz ama bu şeyleri düşünmeye başlamanın hata olduğunu düşünüyorum. Yarın önümüzde uzun bir yarış var ki puanları o zaman alıyoruz, sıralamada değil”

“Bu durum gösteriyor ki her bir yarış bizim için ayrı bir adım. Şu ana odaklanmaya çalışıyoruz. En önemli şey de bu. Yaptığım şeyi devam ettirmemiz gerek ve her hafta sonu bunu yapmak kolay değil”

“Yarış yarın ve biz oraya odaklanıyoruz. Yine de Nigel’in rekorunun ender rastlanan cinsten olduğunu düşünüyorum”


Yorumlar

  1. vettel'i bilmiyorum ama red bull her ayrintiyi, kirabilecegi her rekoru dusunuyor. cunku bir kahraman yaratmaya calisiyor red bull.

  2. nedir bu vettele karsı kinci tavırlar anlamıyorum cok cok cok başarılı bir pilot kalite olarakta ne alonsodan nede hamiltondan eksiği var su adamın türkler tarafındanda biraz tebrik görmesi gerekir bnce

  3. bıktırdın artık başkaları kazansa da bi mücadele görsek

  4. Elbette düşünüyor.

  5. 1992 de mansel 16 yarışta 14 pol elde 19 yarışta rekoru kırma olasılığı .çokk yüksekkk

  6. Şampiyonluğu düşünmüyorum adım adım gidiyoruz Pole rekorunu düşünmüyorum eee kimi düşünüyorsun o zaman söylede bilelim 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir