Schumacher, Perez Kazası Nedeniyle Kınandı

yazar:

kategori:

Mercedes sürücüsü yarışın 28. turunda Perez’i geçmeye çalışırken temas yaşadılar ve Schumacher yarış dışı kaldı. Perez ise yarışa devam edip 10. olabildi.

Yarışın ardından yapılan inceleme sonucunda hakemler Schumacher’in kaza nedeniyle kınandığını açıkladı.

Perez “Michael denediği şey konusunda çok iyimserdi. Sonunda Massa’ya pozisyon kaybetmek kötüydü ancak lastiklerim bitmişti ve daha fazla savunamazdım.” dedi.

FIA ayrıca Team Lotus’a Heikki Kovalainen’i pitten kontrolsüz çıkarmaları nedeniyle 10 Bin Euro ceza verdi.

 


Yorumlar

  1. hata perezde diorlar ya hala … fanatiklik diz boyu ..

  2. arkadaşlar dikkat etinizmi . Allah korudu rosberge direk gövdeden giriyordu

  3. weberın kazasında fren yoktu weber çok gec cıktı hava koridorundan

  4. :))) oldu olacak bide ışık koysalarmış demi :))

  5. bi an perezin schuminin geçişine izin verecegi aklıma gelmedi deyil hani , sanki kenara çekileyimde rahat geçsin der gibi schuminin geç frenaj düşündügü noktada duruyor resmen ………

  6. hızlı pilotlar yavaş pilotların arkasında uzun süre duramazlar,çünki aralarında frenaj mesafeleri takip ettikleri yol çizgisi vs herşey farklıdır hızlı araçla yavaş araç arasında ki frenaj ( durma ) mesafeside farklılık gösterebilir (kesinlikle) işte hızlı pilotlar bu yüzden hızlıdır, yavaş pilotlarda bu yüzden yavaştır,buna aracın yavaşlıgı bir diger sebebtir, perezin erken frenaj yapması bu durumda normal , evet hata schumi de gibi gözüküyor ama perezin sola geçmesini bekleyen schumi bekledigi olmayınca çarpmak zorunda kalıyor bu kaza bence f 1 de olan en normal kazalardan birisi buna yüzlerce örnek bulunabilir,schuminin atağı ise (perezin de dedigi gibi '' michael dendigi şey konusunda çok iyimserdi )çok normal , önünüzdeki araç viraja girmek icin cizgiye oturur biraz geç bi frenaj yaparak sizde onun önüne geçersiniz,işte tam olması gereken bu, ama önünüzde perez gibi olması gerekeni yapmayan bi pilot varsa işler değişir,çok basit olması gereken bi manevra başınıza iş açar,önünüzde yarış çizgisi yerine ters tarafta duran bi araç görüverirsiniz tam da sizin geç frenajı düşündügünüz noktada ve birde bakmışsınız o 10 metrelik mesafede önünüzdeki araca çarpmışsınız, demekki arkadaki adamı hataya zorlayan bi pilot var önde, e öyleyse faturayı schumiye kesmek dogrumudur ? yorum sizin….

  7. Niye kınamışlar ki. Yarış bu; Trafik ihlali değil ki suçlu olsun kınansın.

  8. En hızlı tura adını yazdırmıştı o takayla. Shumi hızını kesmedi ve Perez'in yarış çizgisine döneceğini düşünerek dalmak istedi ama Perez'in ayağını gazdan çekmesi Webber misali Shumi'yi uçurdu. En azından 5 ve ya 4.lük yarışına girebiilirdi gibi..

  9. biri geliyor biri gidiyor töbe estağfurullah bide mantıklı olun demezmi yukardaki yazımı okumadın heralde schumacherdede hata var diyorum fakat niye bitek scuhumacher alıyor kınamayı diyorum nerenizle okuyorsunuz şu yorumları bi şeyi 2 defamı anlatmak lazım lüften 3 kez okuyup sonra yapın ve mümkünse dediğimiz şey yanlışsa yapın ilk cümleyi veya başlığı görüp atlamayın yorumlara hemen.

  10. ne yani perez virajı farklı acıyla dönmek isterse ne olacak. hava koridorumda birisi var sonuna kadar gidiyimde beni sonraki virajda rahat rahat gecsin mi diyecek. perez erken yavaslamıs olabilir belki ama arkadan takip edenin dikkat etmesi lazım. biraz mantıklı olun.

  11. ters açıya koptum 🙂
    perez içte kaldığı için virajı dönebilmek için normalden daha fazla yavaşladı gibime geliyor. şumi de az farkla ardından olduğu için vurdu. perezin fren testi de olabilir belki.

  12. perez ne mi yapmalı hava koridorunda bulunan bir araç varken ayağını gazdan çekmemeli. ideal çizgiye kadar zorlamalı. ha ben perez %100 hatalı demiyorum schumacherdede var. eğer bu durum virajın hemen girişinde gerçekleşse %100 schumacher hatalı olurdu ve kınanırdı fakat görünen köy klavuz istemezken neden sadece schumacher ceza alıyor ?

  13. Webber daha kötü uçmuştu. Ama orada araçlar arasında bariz hız farkı vardı. Team lotus red bulla göre daha kötü araç olduğundan daha erken fren yapması gerekiyordu sanırım. Burada sauber ile mgp birbirine yakın araçlar.

  14. Pilotlar bu fren testini hep yapıyorlar ama arkadakinin de buna hazırlıklı olması gerek. Yazık oldu.

  15. Peki tmm ne yapsinlar, yavaslayanin F1 lisansinimi alsinlar?? Schumacher bilerek hava koridoruna giriyor ve gecmek icin sonuna kadarda orda kaliyor! Perez ne yapmali? Hamilton gibi hava koridoruna girmesin diye zik-zak lar cizmeli

  16. Şumi tam havadayken aklıma Webber geldi

  17. hamiltoncularla karıştırdın sanırım. replay denen bişey icat edildi türkçesi TEKRAR. sözle olmaz bu işler ha gözün de görmüyosa onada biz bişey yapamayız.

  18. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    çok doğru…

  19. Fanatikler ucmus schumacher hangi olaya girse diger tarafa sektiriyorlar, bence arkadaslar yarislari gozleriyle izlemeden yorum yapiyorlar 🙂

  20. farklı açı derken onu kastetmemiştim 🙂 bu açıdan görüntü veren başka video yoktu mecbur bunu koydum :))

  21. Yavaşladı yada yavaşlamadı şu var ki schumacher pereze o denli yaklaşmıyacaktı az sabretse zaten onuda rosbergide geçecekti ama yanlış karar verdi.

  22. Schumici olarak schuminin biraz acele ettiği ortafa biraz daha sabredip daha uygun bi yerde geçişini tamamlayabilirdi ama Gerçek yarışçıları hiçbir zaman anlamak mümkün değildir. Yarışçı dediğin önündekini hemen geçmek ister arkasında kalıp zaman kaybetmeye tahammülü olamaz. Michael içinde geçerli bu bence

  23. Kerem Toprak avatarı

    hehe ters açı. 🙂 gerçekten schuminin hatasımı bence ikisinde de hata var. perez gereksiz yavaşlıyor. schumide aceleci davranıyor diyelim..

  24. '98 Spa geldi aklıma…
    Öndeki aniden olmayacak yerde hız keserse arkadaki ne yapsın…

  25. http://www.youtube.com/watch?v=LzHCshkp84E bariz bi şekilde perez ayağını gazdan çekiyor yazık bu f1 e gerçekten yazık.

  26. muratc mp4-26 avatarı
    muratc mp4-26

    -Schumacher in kinanma cezasi dogru
    -Hamilton Pitten gecme cezasi dogru.
    -Iki kazada da arkada olan ondekine arkadan carpiyor
    -Ondekinin birsey yapma sansi yok.
    -Dogru ya dogru
    -Benim gordugum bu.
    -Nokta.

  27. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Neden Kınama Aldığını Çözebilmiş Değilim Hata Perezde Görünürken Schumachere Ceza Geliyor ..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir