Domenicali Singapur Performansı Karşısında Şaşırdı

yazar:

kategori:

Singapur yarışından önce Ferrari podyum mücadelesi verebileceğinden emindi ancak Alonso lastik aşınması sorunuyla boğuştu ve yarışı liderin 55 sn gerisinde tamamlayabildi.

Domenicali “Sonuç sürpriz değil ancak performans kesinlikle olumsuz açıdan şaşırtıcıydı. Beklediğimizden yavaştık ve bu şekilde olmasının nedenlerini dikkatlice analiz etmeliyiz. Önümüzdeki yarışlar ve gelecek için faydalı olacaktır.”

“Fernando elinden geleni yaptı ve sonuna kadar podyum avında yer aldı. Kesinlikle şampiyonada 2.lik mücadelesi veriyor.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Sizi Alonso gaza getirdi oraya kazanmaya gidiyoruz dedi sonra takımda hemen havaya girdi 3 sn yavaş bir aracı olduğunu farkedemeyen bir pilot ve patron. Ferrari Schumi-Brawn Todt üçlüsünü çok arar.

  2. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    İnşallah seneyeki performansı görünce de böyle şaşırmazsın. Avustralya'da başlamıştın şaşırmaya, sezon bitti hala şaşırıyoruz. Oysa şaşırtıcı bişey yok, sezon başından beri biri 5. oluyor bizim adamların biri 9., yani istikrar var durumda. Seneye de artık 2013 bizim yılımız olucak falan dersen korkarım ben bu sporu takip etmeyi bırakacağım

  3. dominik singapurdaki performansı görünce "wow" dedi 😀

  4. Tespitlerinin doğruluğu ve bunu dile getirmen mükemmel olmuş 'rocco'.Unutmamak gerekir ki; aracı mühendisler tasarlarlar ve oluşuk yapıyı mekanikerler bir araya getirirler. Oluşan yapıyı pilotlar kulllanırlar ve geri bildirimleri mühendislerle müzakere ederler ve ayar değişiklikleri hesaplamaları yaparlar ve bu ayar değişikliklerini mekanikerler uyguluyorlar.Pilotların bu ayarları denemesiyle alınan veriler yine değerlendirilir ve ihtiyaca göre yeni bir yapı tasarımı yapılıp araçdaki verileri gözlenip uygulama yapılır ve mühendis-mekaniker-pilot eyleminden takrar geçer.Bu uygulamalar sırasında arada biryerlerde Domenicalli yada Witmarsh ın adının geçebileceği bir yer gösterebilirmisiniz???YUkarısı emirverir ve o isteklere göre bu saydığım yöneticiler organizasyonlarından taleplerde bukunurlar.Senelerdir yerinde sayan tasarım ekibini yeni değiştirmeye başlamışdır.Costa senelerdir bu takımdadır ve Rory nin altından gelme birisidir.İki sezon önce Costa yı yerinden kimse oynatamıyordu ama 2010 a araç yavaş deyip 2011 de kağnı arabasını ortalığa çıkarınca daha öncesinde hazırlığını yapmış olan Domanicalli oparasyonunu yapıverdi.Pat FRy gibi tasarım düşüncesini yeniden değiştirecek bir organizasyonu başarıyla gerçekleştiren kişi Domanicalli dir.Aldo Costa gibi bir güç varken bunu hazırlamasıda onun becerisidir.Bundan sonra işi Fry ve ekibi yapacakdır.Tasarım ana fikrinin değişmesi ve bunun yapılması tamamen Fry ın yapabilecekleriyle orantılıdır ki sorumlusu ne Massa ne ALonso nede Domenicalli dir.McLaren ekibine bakın ki Withmarsh kadar güçlü Neale ve Love denen adamlar vardır ve onun kadar sorumludurlar.Ferrari de de bu isim sayısı daha az değilken başarıda olduğu kadar başarısızlıklardada aynı derecede sorumlular.İyi bir F1 izleyicisi önde gidenin başçılığını izlemenin yerine o organizasyonun nasıl çalıştığı ve veri değerlendirmelerinide izler.Hamilton un bu kadar düşük puanda kalmasının sebebi organzasyondaki eksikliklerdendir ki kendiside organizasyonun bir parçasıdır.Her seferinde Domenicalliye yüklenenler sadece anlık heyecan gösterenlerdir.
    Yukarıda saydığım isimlerin ikiside çok iyi yönetici yada organizatörlerdir ama bunlardan bu sezon Withmarsh ın yüzünün bu kadar asık olması hiç hoşuma gitmiyor.Senelerce severek gözlemlediğim Martin çok iyi bir yönetici olmakla birlikte McLaren le sorun yaşıyor olması benide üzüyor.Martin in eski gülüşünü yüzünde gören varmı?? Millet Ferrari ile uğraşırken McLaren yöneticisini yola vuruyor ve bu beni çok üzer (Martin McLaren içerisinde çok özel birisidir).

  5. RAİKKONEN  41 avatarı
    RAİKKONEN 41

    birde şaşırma dominik ayıp be

  6. rocco junior avatarı

    Ferrari'nin 2012 parçalarını demesi ile yavaş kalması arasında bir bağlantı yok çünkü arak 2012 aracı değil.Bu parçaları verileri doğrulamak ve dayanıklılığını görmek adına piste indirmiş olabilirler.Çünkü araçta bir kere değişmesi gereken süspansiyon var,2012 aracı farklı bir sistem ayrıca lastik ısıtmayı hedefleyen bir araç o yüzden bütün parçalar yalnızca o araçta çalışır.Yapılan her güncelleme 1defalıktır ve o paketle birlikte çalışır.Gelelim seneye bu yasaklanan zımbırtıya.Herkes Ferrari'nin İngiltere perfonmansına takmış durumda.Arkadaşlar aradan aylar geçti ve çoktan diğer rakipler egzoz tasarımlarını buna göre düşünmüş bir çıkar yolu bulmuşlardır.Onların bir diğer avantajı ise,bu araca kattıkları her şeyi süspansiyonları bizim gibi olmadığı için seneye aktarabilmeleri.Ferarri'de durum farklı;pushroddan kurtulmak demek beraberinde binlerce parçanın değişmesi demek.Ferrari işte bu yüzden olsa gerek bir daha bunu yapmayacağız diyor her ne kadar inanmasakta.

    Mclaren ve Ferrari'nin durumu seneyede zor malesef çünkü araçlarını maviler kadar iyi tanımıyorlar bu açıkça ortada,kural boşluklarını onlar gibi göremiyorlar.Redbull,2009dan beri 3 sezonda kusursuz bir araç oluşturmayı başardı.Hem mekanik anlamda hem aerodinamik anlamda artık araç maksimum seviyeye ulaştı.Kurallar sabit kaldığı için yapmaları gereken ufak tefek hamlelerle seneye bu aracı getirmek.

    Son olarak ilk yarış tur zamanlarında Ferrari 1sn geri gitmişken Redbull 0.3-0.4sn geliştirmişti.Ferrari'deki süper deha mühendis Aldo Costa araçlar hız kaybedecek,downforce düşecek diye hesap yaparken Newey ve ekibi ve Mclaren geçen seneki araçlarını hız anlamında geçmişlerdi.Eğer altımızda f10 olsa şu an şampiyonlukta bizde vardık ama bu işler böyle yürümüyor.Evrim geçiren kurallar ile bu senenin en hızlı otomobili çok yüksek ihtimalle seneye yine en hızlı olacak.Asıl merak edilen fark ne kadar olacak ve en yakın takipçisi kim olacak?Diğer araçlarda yeni,yaratıcı bir zamazingo olacak mı?

  7. Merak etme dostum ferrari seneye iyi olacaktır.
    Eksoz beslemeli difüzör yok seneye Mclaren de biraz tasarım değişimi yapacaktır

    Redbull a yaklaşacaklar tabi Newey yine birşey bulmazsa garantisi yok 😀

  8. muratkulbilge avatarı
    muratkulbilge

    Hem 2012 parçalarını deniyoruz hem de bu kadar yavaşız hiç bişi anlamadım seneye de böyle olursa git kendini as dominicali

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir