Kobayashi: "İnişli Çıkışlı Bir Sene Geçiriyoruz"

yazar:

kategori:

İsviçreli takım, özellikle sezon başlarında bazı yarışlarda çok güçlüydü ama Britanya GP2den bu yana sadece 3 puan toplayabildi.

Şu anda şampiyonada Force India’nın gerisine düşen Sauber, 7 yarış kala 7. sırada.

Kobayashi, takımının gelişiminin bekledikleri kadar güçlü olmadığını kabul etti.

Kobayashi: “Geçen seneye göre daha rekabetçiyiz. Sezona Melbourne’de inanılmaz bir başlangıç yaptık ve ayrıca o günden bu yana çok rekabetçi olduğumuz bazı diğer yarışlar da ortaya koyduk. Benim için öne çıkanlar Monaco ve Montreal’di.”

“Ama sıkıntılarımız da oldu. Melbourne’de ihraç edilince 10 puan kaybettik. Ardından Türkiye’de ve Barcelona’da lastiğim patladı. Silverstone ve Monza’da da vites kutusu sorunu”

“Sezon içindeki gelişimlerin beklenen kadar güçlü olmamasını da buna ekleyebilirsiniz. Şimdiye kadar inişli ve çıkışlı karışık bir sezon oldu. Ama henüz bitmedi.”

Japon pilot, özellikle tsunami felâketinden sonra ülkesindeki yarış için sabırsızlanıyor; ulusu için bu yarışın olumlu olacağını düşünüyor.

Kobayashi: “Evet, durum kesinlikle bu. Yarış, Japonya’da büyük bir etkinlik. Halk ve ülke için çok olumlu bir şey. Ayrıca yarış, uluslararası ilgiyi de oraya çekiyor.”

“İnsanları mutlu olmasını sağlıyor. Formula 1’den büyük keyif alıyorlar. Bu yüzden trajedi ülkeyi vursa da, önceki senelerde olduğu gibi orada yarışmaya gidiyoruz”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir