Prost Şimdiki Pilotların Aldığı Risklere Şaşırıyor

yazar:

kategori:

L’Equipe’ye konuşan Prost: “Şimdi pilotların bir anlamda risk olgusundan çok bağımsız kalıp kalmadıklarını merak ediyorum”

“Belçika’da ve İtalya’da çok garip yerlerde risk almış görünüyorlardı. Mark Webber Spa’da Alonso’yu geçti… Aynı geçiş Monza’da Vettel’inki, iki tekerleği çimlerdeyken”

“9 defa bunu yaparken paçayı kurtarabilirsiniz ama 10. seferde… Benim 1983’teki aracımı kullanmalarını isterdim. Böylece ne yaptıklarını anlarlar”

56 yaşındaki Prost bugünkü zamanda yarışsaydı, çok hüsrana uğrayabileceğini de kabul etti.

Prost: “Pilot her zaman önemliydi ama şimdi aynı değil. Takım arkadaşları arasındaki farktan bunu görebiliyorsunuz. Bazen 0,1 saniye olur, oysa bizim zamanımızda 1 veya neredeyse 2 saniye olurdu”

Prost ayrıca Schumacher’i de eleştirdi.

Prost: “Eğer amacı şampiyon olmak için geri dönmek ise, şu anki durumu gülünç. Bunun yerine Mercedes’e yardım etmekse, bu en azından güzel bir jest olabilir.”


Yorumlar

  1. Sevgili arkadaşım Prost burada aslında Michael in isminin büyüklüğünü baz alarak dönmeden önceki hedefini ve döndüğünde yaşadıklarını kıyaslayıp gülünç ifadesini kullanmış.Yani Prost a burada yüklenmek haksızlık olur.Evet Mercedes ekibinin ürettiği araç rekabetten oldukça uzak.Lakin nasıl iyi şeyler yaparken 7 dünya şampiyonu bir efsane diyorsak böyle basit hatalarına da bu ünvanı yönünden bakmak lazım.O basit hata olmasa üst üste 3. kez 5. olacaktı…

  2. Açıkçası ben ortada gülünç birşey göremiyorum. Neymiş gülünç olan bir söyleseydi de biz de görebilseydik. Mercedes altına şampiyon olabilecek araç mı verdi ki adam şampiyonluk için çekişsin. Bu ön tarafta başını alıp gitmeye benzemiyor; eğer orta sıralardaysanız, azla yetinmek istemiyorsanız ve etrafınızda çaylaklar doluysa tabiki de kazalara karışırsınız, hatalar yaparsınız.

  3. Michael hakkında neredeyse en fazla söze, iltifata, büyütmeye imza atmış birisi yeri geldiğinde de eleştirecek tabi. Hep yağlama görmek isteyenlerin duruşu yanlış.
    Kaldı ki eleştirisinde eleştirilecek bir taraf yok. Mercedes ifadesini de doğru algılamak lazım.

    Ayrıca bir çok hataya imza attığı 94 sezonunda bile bu yıl ki kadar basit hata yapmamıştı (ondan önceki sezonlarını gençlik, gelişme yönüyle değerlendirme dışı tuttum şimdilik) . Eleştrilecekse öyle büyüğünü hak ediyor ki bazı halleri…

  4. Özgür Sağıroğlu avatarı
    Özgür Sağıroğlu

    Ne olursa olsun. Ben prost hayranı değilim aksine Prost – Senna karşılaştırmasında kesinlikle Senna derim ama nihayetinde oda başarılı bir pilot saygı göstermek gerekli.

  5. pikeyi o katogoriye senden başka alan yokkkkkkkk özgürrrrrrrrrrr

  6. Özgür Sağıroğlu avatarı
    Özgür Sağıroğlu

    Şu aklı başında yorum yapmayanlara sözüm…

    Bi schmi tutturmuş gidiyosunuz tamam tecrübeli, 7 şampiyonluğu bulunan efsane bir pilot ama dünyada ve formula1 dünyasında başarılı tek pilot schmi değil…Prost'u küçük gören adamlar var… Üstün şekilde tecrübeli, hayran kitlesi olan ve 4 kez şampiyon olmuş bir pilot bu kimsenin haddine değil onu kötülemesi. Sadece Prost için söylemiyorum. Senna, Piquet, Lauda ve daha fazla emekli olmuş başarılı pilotlar…

    Bi aklınızı başınıza alıp öyle yazın ne yazacaksanız.

  7. http://www.youtube.com/watch?v=Sdc88awkBeM&feature=related dinleyin arkadaslar:) eski günleri hatırladım.

  8. Yav yaşlı başlı adamsın ne diye Shumi'yi eleştiriyon. Adam uzun aradan sonra altındaki takaya rağmen en iyi startta yer kazanan pilot, en iyi sollama yapan adam, son sıradan 5.liğe yükselen ve 5.bitiren pilot diye yazdırmaya başlamış F1 kitabına. Sen nerde ne izliyon anlamadım ki???

  9. aslında ben le aynı şeyi söylüyorsun. şimdiki araçlarla özellikle de RB7 ile eau rouge virajını tek elle dönmek yetenek işi değil, araç zaten yola yapışmış. ama eskiden böyle değildi. buna rağmen vites değiştirmek için tek el kullanmak zorunda kalıyorlardı. (eau rouge da değil tabiki 🙂 )

  10. geçen seneki f-kanalı ne çabuk unuttun özellikle redbull çok iyi kullanıyorlardı hem sıralamada hemde yarışta al sana bi tane
    http://www.youtube.com/watch?v=Ri2hohg9JVw özellikle eau rouge virajına dikkat
    bide vettelin var
    http://www.youtube.com/watch?v=PFDP3sSJx34 son viraja dikkat:D

  11. Prost: "Eğer amacı şampiyon olmak için geri dönmek ise, şu anki durumu gülünç''

    Diyecek söz yok sana prost . Uzun zamandır haberin çıkmıyordu diğer eski pilotlar gibi işte yorum yapmışsın kendince

  12. devirin değiştiği doğru ama ters söylemişsin. o zamanlar virajları tek elle dönüyorlardı, diğer elleri de vites kolunda oluyordu. şimdi virajları araçlar kendi kendine dönüyor. iki tekerleği çime çıkan araç genede yola dönebiliyor.. şimdiki pilotlar gerçekten iyiler, rekabet daha fazla ama eski araçları kullanmak da o kadar zordu..

  13. Devir değişti be üstat. Şimdi adamlar tek elle dönüyorlar virajları.

  14. Kulakların çınlarsa bu röportajını hatırla.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir