Basın: "Rory Byrne Ferrari'ye Geldi Bile"

yazar:

kategori:

Villadelprat: “Büyük Michael Schumacher döneminin arkasındaki beyin olan Rory Byrne, Ferrari’nin yeni teknik patronu Pat Fry ile çalışmak için geri dönmeye karar verdi.”

Güney Afrikalı Tasarımcı Rory Byrne, tamamıyla emekli olmadan önce 2006’da görevini Aldo Costa’ya devretmiş, danışman olarak çalışmayı sürdürmüştü.

AS gazetesi muhabiri Manuel Franco: “Resmi olarak 2012 aracı Nicholas Tombazis tarafından tasarlandı ama Byrne de oradaydı”


Yorumlar

  1. bu tanıtım bana hamiltonu çağdıştrdı 3yıl şampiyon olamadı ve hata yapıyor

  2. Kaan Ferrari avatarı

    silverstone aero en cok ısteyen pist.. bi bak Byrne'nın takımları ingiletere'de kac zafer almış :))

  3. Kaan Ferrari avatarı

    yaşlı insanlardan bırsey olmasaydı bugun bernie F1'i yonetmezdi 😉

  4. Adama aracı tasarlatmıyorlar sonuçta takımda olacak anlaşılan. Şu an üstad Newey bile geçmişte yaptıklarını tekrardan yaparak bu hıza ulaşıyor. Byrne da bu konuda tecrübelidir.
    Ferrari için yapılabilecek tek tavsiye eskiden de kötü oldukları aero gibi konularda yeni beyinlere ihtiyaçları var mümkünse italyan olmayan.

  5. Uçan HoLLandaLı  avatarı
    Uçan HoLLandaLı

    saldırgan olacak bi şey yok dostum Yazdıklarına cevap verdim ayrıca saldıranlık yapanlar bu sitede belli kişilerdir.Onların dışındakiler yalnızca eleştirirler.Eleştirmekle saldırmak arasında çok büyük fark vardır bunuda hatırlatırım sevmiyosan takımı saygı duy bende Mclareni sevmem bir Ferrarici olarak ama hep saygı duydum başarılarından ve çalışmalarından dolayı.

  6. sandro verone avatarı
    sandro verone

    açıkçası ben rocco ya katılıyorum…
    bu kişiler boş adamlar değil…
    newey e rakip olabilecek kapasitede adamlar…
    ben McLaren taraftarıyım ve bu sene pilot hatalarımız ve pit ekibi ve pit duvarı biraz daha iyi iş yapsaydı şampiyonluk için vettel belki gene iddalı olurdu ama bu kadar kolay olmazdı…son 1-2 yarışa kadar devam ederdi…
    2010 içinde aynı durum söz konusu…
    son 2 senedir newey'e rakip olabilicek araçlar üret ama bir yerleri çarşafa dolandığı için heyecandan ne yapacaklarını bilemediler…sürücülerimiz ve yöneticilerimiz…!

    seneye aynı hataları tekrarlayan McLaren (sürücüsü ve yöneticisi) ferrari ile redbullun kapışmasını oturur izler…
    2013'de hamilton'ı barichello gibi takım takım dolaşırken görürüz…Button da ferrari yolunda görünüyor…
    gene bir çöküş dönemine gireriz artık..

  7. Boşver Rocco , senin her konudaki yorumlarından bu konuda bilgi sahibi olduğun anlaşılıyor. hariçten gazel okumak kolay 🙂

  8. Eğer gerçekten Basının uydurması değil ise gerçekten süper bir haber ..

  9. yalnız bu herif baya çökmüş dolayısı ilede beyin hüçreleri çoktan gitmiştirrrrr

  10. 07.mehmet.ferrari avatarı
    07.mehmet.ferrari

    Fanatik tifosi

  11. Sevgili arkadaşım bu adamın ayrı gayrı olması önemli değil spordan kuralları okur ona göre değerlendirir gereğini yapar.Bugün F1 de hala 70 li 80 li yılların tasarımlarını baz alan mühendisler var.Adrian gibi Rory de radikal değişiklikler bulmada üstat bir isim.Newey araçları 2000-2010 yılları arasında yarışlar kazandı ama şampiyonluk klar kazanamadı .Peki köreldi mi Newey? Evet bahsettiğin gibi Ferrarinin altın çağı kısıtlamalı kurallar çerçevesinde kazanılmadı amaçlarının da bunu tekerrür etmek olduğunu sanmıyorum ki onlar da bunun bilincindedirler.

  12. FerrAlonso . avatarı

    motor tamam ama sanırım çok fazla bilgin yok eskiye dair. Çünkü en iyi lastik diyorsun. Michelin 2003 yılında Bridgestone kullanan araçlara karşı üstünlüğü vardı. Ayrıca bir araç lastikten max. verim elde etmek istiyorsa %60 aerodinami%40 mekanikden gelir (süspansiyon, kamber açısı vs) ve aracın aerodinamik yol tutuşu ile mekanik yoltutuşu birbirinden ayrılamaz ikisi birlikte tasarlanarak üretime dökülür.

    Dönemi geçti diyorsun eskidi diyorsun. uzak kaldı diyorsun aeronun temelinde akışkanlar mekaniği denilen bilim vardır. bu fizik kanunları değişmez değişen sadece aerodinamik tasarım kuralları. Bu adama kuralları söyleyin ona göre hızlı yada dengeli bir araç yapar. Ayrıca Rory Byrne'ın en büyük özelliği hızlı değil dengeli araç tasarlamasıdır. Frenajda çekişte düzlükte hızlı yada yavaş virajlarda en önemlisi virajı alırken fren yapılan (örnek olarak bahreyn pisti) gibi durumlarda dengeli otomobil yapar. Rüzgar tünelleri tasarımlarında araçlara renkli hava gönderilir. araçta renk birikmesi olan yerler drug etkisi yani aracı yavaşlatan, kısımlardır. buralara rüzgar tünellerinde çözümlenir fakat pistte her zaman uymaz. çünkü doğal hava koşulları ile (yanal hava akımları nem, ısı ) hiç bir zaman tutmaz. Bu adamların görevleri çözümlemeleri yaparak hızlı araç tasarlamalarıdır.

  13. rocco junior avatarı

    Ben sallamıyorum;araştırıp bilgi edinip yazıyorum yani senin gibi haddimi aşıp kehanetlerde bulunmuyorum.Ne olacağını yalnız ama yalnız Allah bilir.Öyle oturduğun yerden şu olacak bu olacak diye yorum yazma.Zamanla herşey olabilir elbette o geldi diye direk kazanacağız,şampiyonuz diyen olmadı ancak olayın savunduğumuz kısmı ne kadar iyi bir mühendis oluşu.Sen bilgi eksikliğini böyle sözlerle kapatmaya devam et üste çıkmaya çalış.Hadi kardeş yol al oll.Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp

  14. Tabi canimmm, sen super destekli salliyosun, tebrik ederim seni 🙂

    Aha buraya yaziyorum bak, bu adamdan Ferrari`ye zirnik fayda gelmez, zamani gelince tekrar goruselim..

  15. bu adam en az adrian neweyy kadar başa bela işaLLAHH GERİ DÖNMEZ HABER YALAN ÇIKARRRRRR

  16. rocco junior avatarı

    heheee espiri yaptı.ben orda gülmeyi hangi anlamda söledim anladı herkes.bir sen anlamadın.en azından senin gibi desteksiz sallamıyorum.bir şey öğren bari teşekkür et delikanlı ol da

  17. e gulmeye devam et o zaman, ama tur yerken de size gulerler, haberin olsun 🙂

  18. rocco junior avatarı

    Git bak o zaman bu adam hangi dönemde hangi araçları tasarlamış,hangi başarıları kazanmış.Ferrari yıllarında da araçta aerodinamik pek çok yenilikçi tasarım,radikal tasarım vs rakiplerin kopyaladıkları alanlar vardı.Daha 5 sene öncesi 60 sene değil yani o zamanda çok önemliydi.Belki motor gücü fark yaratıyordu ancak işin püf noktası başka.Hem sadece Ferrari'de başarılı değildi dediğim gibi eksik bilgi ile sallamakla olmuyor bu işler.Ayrıca strateji ile bir kaç yarış kazanırsın asıl olan makinadır.Madem mekanik bu kadar önemliydi hatta sana göre aerodinamiden bile neden bu adama tasarlattılar araçları İtalyanlara verirlerdi değil mi?Yaşlı olması beyninin durması anlamına gelmiyor,f1de pekçok büyük mühendis,takım patronu vs çok yaşlı adamlar var.Sürekli Ferrari adına belli görevlerde çalıştı zaten hatta yanılmıyorsam Fia çalışma gurubunda da bu adam bulunıyordu.F1den ve Ferrari'den tamamen kopmamıştı sadece pozisyonunu Costaya devretmişti.Günümüz f1inde yaş diğer branşlar gibi önemli değildir Örnek;Fiziksel açıdan en zor işi yapan pilotlardan Schumi.Bir diğer yanlış teknolojinin zirve yaptığı dönemde sen adamın yaptığı araçlarda mekanik vardı bundan kazandı dersen ancak gülerim.Bu arada belki ararsın bulamazsın sana linkte atayım biraz tanırsınız
    http://www.youtube.com/watch?v=bYuhO2FgGtM&feature=player_embedded

  19. Adam zamanin iyi tasarimcilarindan ancak bu devirde basarili olmasi bence imkansiz, zaten yaslanmis ve 6 senedir bu dunyadan ayri, ve mevcut Aero teknolojisi eskisinden cok daha ileride..

    Ayrica Ferrari`nin zaferlerinin arac Aero tasarimindan geldigini dusunmuyorum, motoru, mekanigi, lastikleri ve stratejistleri hep en iyisi oldu o donem..

  20. adam akıllı birine benziyor…fakat ferrari nin beklemeye sabrı yok…seneye ya başarı ya başarı diyecekler…şumi bile 2 sene dayanabildi. 5 seneden sonra…bu 5 sene arka arkaya şampiyonluk belkide ferrarinin en önemli handikabı…en ufak bir başarısızlık bile onları bozum ediyor. bakmayın alonsoya 3 sene sabrettiler…sponsor çok para verdi. nşa da alonso bu sene yolcu edilirdi…seneye ferrari pilotlarından bol riskli ve hatalı yarışlar görebiliriz…
    korku bir kahpe yaradır içerden işler…vurur hançerini şah damardan ihanet…

  21. Uçan Hollandalı arkadaşım:

    o kadar edebiyatı boşuna parçalamışsın. yazdıklarını herkes gibi ben de biliyorum, zamanında yazılanlarla şimdi arasında bağ kurmak için basitçe yazmıştım. ve bazılarının anladığı gibi
    ben bunu demek istemiştim.

    "2013 garanti diyosun yani :)) tamam yazalım bir köşeye 😉 "

    bu forumda neden herkes bu kadar saldırgan ve çok bilmiş anlayabilmiş de değilim, yani relax :))

  22. şu anki f1 dünyasının tartışmasız en zeki adamı olan adrian newey i tabiri caizse yenen tek adam budur. 5 yıl şampiyonluk döneminin araçları byrne kaleminden çıkmıştı. inşallah haber doğrudur. hadi hayırlısı diyelim güzel haber. 🙂

  23. Uçan HoLLandaLı  avatarı
    Uçan HoLLandaLı

    Eklemeyi unuttum Ferrari isterse kıoyamete kada şampiyon olaması bu çokta bir şey değiştirmez biz tifosiler için takımı satacak bırakacak değiliz . 1998 de Belçikada evlerin camına şu muhteşem yazı asılmıştır şampiyonluk kaçtıktan sonra KIRMIZIYI İZLE KIRMIZIYI DÜŞLE bu Ferrariyi özetlemenin bir yoludur.
    Ferrari kimsenin açıkmayamadığı bir gizem efsanesidir (JEAN TODTH)

  24. Uçan HoLLandaLı  avatarı
    Uçan HoLLandaLı

    1- Brawn araç tasarımcısı değil
    2- Bununla bağıntılı olarak 2008 dede Brawn takımın başındaydı alakası yok denemez sen bir Ferrari karşıtısın dostum
    3 -hiç bi takım patronu araç tasarlayamaz .F1 tarihinde böyle bir durum söz konusu değil
    yani;
    a-Enzo Ferrari tasarımcı değil patrondu yani yöneticiydi
    b-Frank Williams tasarımcı değil patrondu yani yöneticiydi
    c-Ron Dennis tasarımcı değil patrondu yani yöneticiydi
    d-Martin Whitmarsh tasarımcı değil patrondu yani yöneticidir.
    e-Stefano Dominic tasarımcı değil patrondu yani yöneticidir.
    f-Vijay Mallya da aynen ve diğerleri vs vs..

    Lütfen yorum yazarken kafadan atmayın.Bu sevmediğiniz takımda olsa pilotda olsa .

  25. Uçan HoLLandaLı  avatarı
    Uçan HoLLandaLı

    bu arada 2012 aracını tasarlandı haberi gerçeği yansıtmıyor gibi .Daha 2011 bitmediki ayrıca Rory Bryne geleceği(geldiği) için tasarımı değiştirebilirler.Rory yeniden tasarlar aracı kuşkunuz olmasın

  26. Uçan HoLLandaLı  avatarı
    Uçan HoLLandaLı

    tutar tutar 🙂 …

  27. rocco junior avatarı

    Produced by Uçan Hollandalı
    Written by Adrian Newey
    Directed by Rory Byrne
    Acted by Rocco Junior and Uçan Hollandalı

    Bunun sırası değişebilir.Ne dersin tutar mı? :)))

  28. 2013 garanti diyosun yani :)) tamam yazalım bir köşeye 😉

  29. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Kimse'nin elinde sihirli değnek yok Rory'de bir defa bakıp araca 1 saniye kazandıracak hali yok o yüzden bu sene daha iyi olursak Rory takıma katılsa bile bunun nedeni Pat Fry olur ve ben Fry'ın Newey'in yeni versiyonu olduğunu düşünüyorum bakalım belki zaman beni haklı çıkarır…

  30. 2007 Ross Brawn Honda'ya geliyor: Honda şampiyonluk adayı..
    2008 Honda foss, Çünkü aracı o tasarlamamıştı, asıl tasarımı 2009 da görün..
    2009 Brawn tasarımı araç şampiyon…

    Aşağıdaki boşlukları yukarıdaki metinden faydalanarak doldurun:

    2011 …….. ……… …….'ye geliyor: ……… şampiyonluk adayı..
    2012 ……….. foss, Çünkü aracı o tasarlamamıştı, asıl tasarımı 2013 de görün..
    2013 ………. tasarımı araç şampiyon…

  31. Uçan HoLLandaLı  avatarı
    Uçan HoLLandaLı

    The KİNG İS BACK……
    this winter….
    after less than….

  32. hahahha!

  33. :)) byrn ' ı görmüş olabilir . bu adam neweyden daha da iyiymiş.

  34. Domenicali WOW derken Bryne'ı görmüş olmasın 🙂

  35. Bu adam Newey'e kafa tutabilecek tek adam olarak gösteriliyor. Fakat 2012 aracını tombazis tasarlamış. Bu adam Tasarlasa nasıl olur acaba ?

  36. Seneye de işler iyi gitmez ise çok kötü şeyler olucaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir