Hill: "Schumacher Rekabet için Çok Yaşlı"

yazar:

kategori:

Hill ve Schumacher, 90’lı yılların ortasında büyük mücadelelere girişmişti.

Hill emekli olduğunda 39 yaşındaydı.

Hill: “O zamanda devam etmek için çok yaşlıydım. Belli bir yaştan sonra artık o kadar hızlı ve istikrarlı olamıyorsunuz; baskıyı idare etmede gücünüz çok daha az oluyor”

“Michael şu anda 42 yaşında. Bence rekabetçi olmak için çok yaşlı. Artı, üst sıralara çıkaracak araca sahip değil. Bu şekilde uzun seneler devam edemez”


Yorumlar

  1. SchumiForever avatarı
    SchumiForever

    Griddeki en iyi arabaya sahip olmayabilir en ağzından ağzı diğerleri gibi süt kokmuyor vettel gibi aracı hızlı olsa oda önden basıp fark atarak kazanmayı bilir önemli olan tecrübe hamilton gibi hırs yaparsan başarılı olamassın.

  2. Shumi' ye laf söyleyenler F1 izlemiyor sanırım. Her yarışta başladığı startın üstünde bitiriyor

  3. Altındaki tosbağa bile olsa şu anda startta en en çok sıra kazanan pilot kim,en kolay adam geçen pilot kim, ayrıca yeni bir rekoru daha ''son sıradan yarışı 5.bitiren Shumi' mi istatistiklere bir bakıver. Senin pilotun kim bilmiyorum ama aracı gelişince ne diyeceksiniz bakalım.Mercedes becerirse tabii.

  4. İyide neden hemen deşifre ediyorsun ki %)

  5. +1…güzel yorum

  6. evet şu aralar schumi sayesinde kavruk lewis ile dalga geçilebildiği oluyor….:) bakalım schumi sayesinde kimlerle daha dalga geçeceğiz?

  7. peki ya sen…sen her zaman yaşlıydın…en iyi aracın içindeyken bile…sen başladığında bile yaşlıydın…sen bari sus.

  8. evde oturacagına kariyer puanına dahada fazlasını ekliyor şuanda

  9. kasım ali aytekin avatarı
    kasım ali aytekin

    Son bir kaç yarışta kimleri dalga geçilecek duruma soktu Şumi bir düşün istersen o beynini düşünmek için kullansan bu yorumları yazmassın ama ufakta olsa bir beynin olduğunun farkında bile değilsin!

  10. somebodys watching me parçasını bir daha dinlemenizi tavsiye ederim:)) rockwell ile beraber söyledikleri…

  11. olmaz ya velev ki rosberg şumiye fark attı…bu neyi değiştirir? neticede şumi gelmiş geçmiş açık ara en başarılı neticeler almış f1 pilotu…f1 ile alakalı insanların geneli sennayı şumiden daha iyi pilot olarak görüyorlar. bunun en önemli sebebi sennanın bu uğurda can vermesidir. olayın duygusal tarafı vardır…eğer senna yaşasaydı ve netice olarak şuminin gerisinde kalsaydı genel olarak şumi daha başarılı bir pilot olarak görülürdü. insanoğlu yaradılış itibariyle merhametli bir varlık…ölen düşmüş gariban biri olunca kötü tarafları görülmeden genelde övülmeye çalışılır. ne hikmetse başarılı olanda mümkün olduğunca yerilmeye çalışılır. bir hata yaptımı hemen söylenir ama başarıları sevenleri hariç pek dillendirilmez. bu birazda içimizde hep saklamaya çalıştığımız kıskançlığın eseridir. tarih alınan neticeleri yazar. şu an aramızdaki birçok insan sennayı canlı gözlerle seyrettiği için senna konuşuluyor. bir sonraki nesil ve ondan sonraki nesiller bence sennayı en iyi pilot olarak görmeyecekler…neticelere bakıp ona göre değerlendirme yapacaklar…
    bu açıklamalarımdan sennayı vasat bir pilot olarak gördüğüm asla anlaşılmasın…fakat şumiyi şu ana kadarki rosbergle kıyaslamak rüzgara karşı tükürmek gibi birşeydir.

  12. Sevgili Korsan Schumi,"man in the middle attack" yapmanın yan etkilerini bilmiyor musun ? Ortadaki kişi sen oluyorsun baştan uyarayım, kendine iyi bak başına birşey gelmesin 🙂

  13. Köpekler isteyince Atlar ölmez…..

  14. Vaz geç artık bu yorumlardan ben de sıkılmaya başladım

  15. Damon Hill, sadece bir kaç adet olanın sahip olduklarına sahip olmadığından, nasibi, talihi olmadığından sadece Hill. İnsanların kendiyle mukayese cümleleri kurması çok doğal, kızmak gereksiz. Kaldı ki bu adamlar olağan üstü şeyleri, hisleri tatmış sayıca az olanlar.

    Demeye çalıştığını hep beraber göreceğiz belki. Bana göre de ileri derecede bir aracın dışında yoğun rekabet içeren bir sezonda onun farkını veya yaşı üzere zaafını göreceğiz. Yeterliliği ancak böyle ölçülebilecek fakat şu gençler kadar akıl sağlığını koruyabileceğini, dünyanın baskısının altından kalkabileceğini sanmıyorum. İşte o zaman yıprandığı günleri çokca anar olacaktır.
    Uzun yıllar yok tabi ki önde büyük ihtimalle 1 şampiyonluk daha tadabileceği bir ortam oluşmadan başka bir göreve geçiş yapmak durumunda kalacak.

  16. Daha fazla downforce üreten bir aracımız olursa Schumi ne kadar hızlanacak tahmin edemiyorum.
    Rosberg ile Schuminin araç üstü görüntülerini izleyin.
    Rosberg aracı iyi konumlandırıyor virajlarda biraz daha yavaş çıkış yapıp aracı kaydırmıyor downforce kuvvetine göre basıyor.
    Schumacher sonuna kadar zorluyor çok arkadan kayma yaşıyor eğer iyi yere basan araç olsa süper olacak.

    Viraj çıkışlarından sonra düzlük hızlarında max hızda Schumacher Rosbergden' 2 kmh kadar hızlı oluyor viraj çıkış hızını buradan görebiliriz.
    Rosberg de virajlarda çok güzel fren kullanıyor gerçekten bu alanda en iyilerinden bu yüzden çok hızlı

  17. Al sana bi tane mal işte.İnsan bi tuttuğu takıma bakar.İzlediği yıllara bakar zoru zoruna 1 tane şampiyonluk kazandığını görür ve nasıl dalganın ana malzemesinin kendileri olduğunu görür >:)

  18. michael "the red baron" schumacher…
    bunca sene araya ve bu yaşına rağmen bu haliyle bile bence takım arkadaşından daha iyi gibi duruyor…şumi yi eleştirebilmek aslında onun yaptığı gerçekten iyi işi görebilmek için onun yaşına gelip o zaman konuşmak lazım…
    kaldı ki neyi ispat edecek? adam emeklilik yaşarken eğleniyor…kaç sporcuya tekrar yarışmak nasip olur üstelik bu yaşta…sen ara ver 40 yaşında gel f1 de kendine yer bul…birde doğruysa yılda 28 milyon dolar para alarak…

  19. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Senin Gib Yorumcular Beni Formula 1 den Soğutuyor..Sana Öyle Şeyler Derdimde..Gerek yok..Söylesemde Anlamayacaksın..

  20. Singapurda 29-30 . turda kaza yapan schumacher ile finish gören Rosbergin en hızlı turlarına bakı verin Schumacher ne kadar önde yarış hızında 🙂

  21. arkadaslar schumacher i yok saymaya yönelik yorumlar f1 cehaletinden kaynaklanmaktadır lütfen cvp verip bu insanların ruhsal problemlerini daha fazla bu sayfalara tasımalarına vesile olmayın.

  22. Sevgili dostum ben Ross brawn

    Sende biliyorsunki aracımız rakiplerimizden 1 saniye yavaş
    Monzada Micheal ile Hamilton'un en hızlı turları arasında 1.3 saniye vardı umarım bunu biliyorsundur.
    Mclaren gibi sürekli podyuma oynayan bir aracımız olursa ozaman pilotlarımız Micheal ve Nico yu durdurabilene aşk olsun ?

  23. ey denge problemi yaşayan insanlar 7 dünya sampiyonluğunu nereye sokmayı düsünüyorsunuz ya 91 yarıs galibiyetini :)siz en iyi olmayan araçla şampiyonluğun ne demek olduğunu biliyormusunuz bos bos konusuyorsunuz.
    bu efsane adam benetton takımıyla 2 sampiyonluk kazanmıs bunu bi düsünün kimle karsı karsıya olduğunuzu artık farkedin şuursuz yaşamayın siizz tuttuğunuz pilotların bundan 25 sene sonra f1 de olacağınımı zannediyorsunuz zavallılar.böyle bir isi ancak michael schumacher yapabilir o f1 in tescilli babası cünkü.tarih yazmış siz silmeye çalıssanız neye yarar.

  24. schumacher e laf söyleme komikliğinde bulunan garip insanlar:)

  25. aynen öyle bizde senin gibilerle dalga geçmek ve komik yorumlarınıza gülüp günün stresini atmak için onun yarısmasını istiyoruz:) 7 ye kadar saymasını biliyorsun dimi 🙂

  26. komik bir adama daha:)))))

  27. Yavuz Balcı avatarı

    ben yeteri kadar iyi sürdüğünü düşünüyorum. sezon içi kazalara karışması veya şanssızlıklar yaşamasına rağmen hala arzulu. gerçekten büyük bir şampiyon. umarım McLarende bir sezon dahi olsa görürüz.

  28. İstiyorum ki daha 2-3 sene daha yarışsın dalga geçmek için malzeme çıksın >:)

  29. Sevgili Thriller cd , mektubunu aldım. İşin aslı şampiyon olduğum dönemlerde rakiplerimin araçları gerçekten yavaştı ve bu kadar hızlı pilotlar yoktu.Mika Hakkinen hariç. >:) Rubens inde yardımıyla kolay şampiyonluklar almıştım. Hamilton konusuna gelirsek o benim korkulu rüyam diyebilirim o bambaşka bir sürücü O yok edici biz sürücüler ona HAMILTONATOR adını taktık. Monza da beni 50 sefer geçerdi , gear raito kısa tutulduğu için sadece yanıma gelebiliyor beni geçemiyordu bu da O na suni bir geçiş yapamadı izlenimi vermiştiki 2010 Shangai da beni madara etmişti. Şimdilik bu kadar mektuplarını bekliyorum. Unutmadan Arşivimden İmzalı Michael Jackson ın Thriller cd sini sana yolluyorum >:)

  30. Cemal Bali Akal avatarı
    Cemal Bali Akal

    ya arkadaş bu son dönemlerde eski pilotların schumi hakkındaki yorumlarına inanamıyorum ya, doğru dürüst izlemiyorlar mı acaba yarışları? sezona biraz kötü başladı eyvallah da kaç yarıştır yarış temposu rosberg'den daha iyi, göremiyorlar mı? bariz bir gelişim var adamda. gerçek anlamda yeniden başladı, çünkü bıraktığı zamana göre çok fazla değişiklik var f1'de. adam 42 yaşında ve sanki 20'li yaşlarının başındaymış gibi birçok yeniliğe adapte olup 'genç' takım arkadaşını mağlup edecek noktaya geliyor, sırf bu yüzden bile takdir edilmesi gerekirken hala aynı teraneler… bu sezon karıştığı kazalar dikkat ederseniz genelde iyi götürdüğü yarışlarda aceleciliğinden (ön sırlara bir an evvel yükselebilmek için) ve aşırı hırsından kaynaklanıyor. geçen sezon travmatikti (button için tasarlanan bir arabayı kullandığını hatırlatmakta fayda var). bu sene daha yaşlı olduğu halde gösterdiği bariz gelişim ''schumi çok yaşlı artık rekabetçi olamaz'' geyiklerini tek başına çürütüyor.

  31. Kısa ve öz. 🙂

  32. Gelecek vaad eden, potansiyel süper yıldız
    7- Nico Rosberg 62

    Bitmiş, tükenmiş, yaşlı, ölmüş, takatsiz
    8- Michael "The Master" Schumacher 52

  33. seni yadırgamıyorum çünkü bos konusmak ve üretmemek bizim toplumun illet bir hastalığı.schumacher in malum yarıslardaki yeteneğinin getirdiği sürüs farklılığını görüpde böyle basit yorumlar yapan birine söylenecek fazla söz yok.sen sadece sunu düsün en günceli son yarışı izlediysen 42 yasındaki bu yaslı pilot 25 yasındaki takım arkadasından 1sn üstü daha hızlı turlar atıyorsa bu sözün bittiği yerdir.kaldıki bu sezon yüzde 90 takım arkadasından daha hızlı yarıslarda umarım live timing in ne olduğunu biliyorsundur biliyorsan anlamıssındır ne demek istediğimi.kaldıki yağmurlu o malum yarısta kendisinden 1sn nin üstünde hızlı araçlara sahip pilotları ve takım arkadasını dikiz aynasından bile görünmeyecek kadar bir uzaklığa gömmüsse bu pilot daha doğrusu rain master o zaman konusmak anlamsız.bugün onun gömdüğü isimler konusuyorlar hasetlerinden yarın gene gömmeye devam edecek iyi bir aracla hic süphesiz.

  34. Bunlar şuminin başarıları karşısında her zaman **** kalmış pilotlar şimdi bu komplekslerini ortaya çıkarıyorlar.

  35. 14 yarista 3 yaris sadece! Her pilotun bikac yarista one ciktigini biliyoruz, bunun diger F1 pilotlarindan one cikan bi tarafi yok. Ayrica canada ve monza mercedes in en yuksek duzluk hizina sahip oldugu yerlerdi

  36. rüyanız biticek.kabusunuz başlıycak..az kaldı

  37. Bir bekleyin susmanıza az bir zaman kaldı

  38. soyledıgı dogru bu yas rekabet ıcın cok fazla zaten onun adı schumacher oldugu ıcın bu yasta ona guvenılıp bu koltuk verılıyo kımılerı rosberg ondan daha ıyı dıyo ama yanlıs bı sekılde soluyolar 42 yasında yaslı fakat hala onlarla rekabet edebılen schumıden bazı yarıslarda hızlı demek gerekıyo

  39. Sevgili Schumi, düşündüm ki bundan sonra canım sıkıldığında sana mektup yazsam iyi olur, bakarsın sen de cevap verirsin ben de Schumi’den cevap aldım diye millete hava atarım. Geçen Singapur yarışında starttan hemen sonra Hamilton ile arka arkaya geldiğinizde “Tüh, Allah kahretsin bu sefer kesin ikisinden biri yarış dışı kalacak , Irvine yine kalkıp Schumi emekli olmalı diyecek ve “trf1.net” sitesi bunu haber yaparken yine Irvine’nin o meşhur pozunu manşete taşıyacak.” diye düşündüm. Her ne kadar yarış sonunda böyle bir tabloyla karşılaşmadıysam da emekliliğini isteyen çok kişi gördüm. Refleks olarak bunu nasıl düşündüğümü soracak olursan, sana bir hafta sonu trf1.net sitesine uğrayıp haberleri ve bu haberlerin altındaki yorumları okumanı tavsiye edeceğim. Seni savunmak için göbeğimizin çatladığını sen de göreceksin.

    Schumi Singapur’da Perezle karıştığınız kaza ödümü patlattı, Mark Webber’in başlattığı birdir bir merakı seni de sarmış görünüyor. Ben yine bir kanatla olayı atlatacağını düşünürken maalesef bu sefer sert bir amigoya çarptın. Padokta Sauber’i görecek olursan ona pilotlarının fren testi yapmaları için antrenman seanslarının olduğunu hatırlatırsan gerçekten memnun olurum.

    Bu aralar oradan buradan duyduğuma göre yarışta canın sıkıldığında direksiyon üzerindeki bütün butonlara aynı anda basıyormuşsun, umarım doğru değildir, bana pek parlak bir fikirmiş gibi gelmedi.

    Schumi Hamilton’un bu durumuna ne diyorsun? Bana “Allah’ından bulmuş. ” demeyeceğini ben de biliyorum. Senin agresif pilotları beğendiğini de biliyorum; fakat sence de Hamilton’un bu yaptıkları biraz fazla değil mi ? Özellikle Massa’ya karşı. Belki bilmiyorsun ama bizim burada her cumada imam “ALLAH adaleti, iyilik yapmayı ve akrabaya yardım etmeyi emreder. Kötülükten, fenalıktan ve azgınlıktan ise sizi meneder.”, diyor. Massa da bildiğim kadarıyla F1’de senin yakın arkadaşlarından biri, biliyoruz ki Hamilton’un pistte yan bakamadığı tek adam sensin, diyorum ki Massa’ya biraz göz kulak olsan. En azından Hamiltonun yanında Massa için akrabam de, bizim aşiretten de bir şeyler de ki artık adama karışmasın. Her neyse bu konu hakkında Lauda amcanın çokça konuşacağına eminim. Fakat Hill’in bu kadar hızlı olduğunu hiç hesaba katmamıştım.

    Sevgilerle thrillercd.

  40. Hill efendi bir sen eksiktin bos konusanlara katildin sanki elinize ne geciyor anlamis degilim adam kendi bildigini yapiyor size ne oluyor oturun oturdugunuz yerde yiyorsa piste cikin orda konusun yada susunnnn beeeeee bos konusan yalaka tayfasiiiii……

  41. 2011 Kanada ?
    2011 Spa ? (start pozisyonu 24 finish pozisyonu 5. )
    2011 Monza (Hamilton ile yaşanan muhteşem çekişme 1 saniye yavaş araç ile )

    Hill şimdi senin konuşmaya hakkın varmı ?

    pilotların alıp veremediği nedir Schumacher ile ?

    Neden Barichello ile uğraşmıyorlar yada De la Rosa ? bunlarda yaşlı Schumacher dönemindenler neden bunlara laf etmiyorlar ? Adamın fiziği bu ismi geçen pilotlardan çok da iyi durumda ? Kendimi iyi hissediyorum zevk alıyorum hala heyecan duyuyorum diyor ?

    Ne oluyor size ? Vettel'in açtığı farkı tartışın gidin nedir alıp veremediğiniz Schumi ile ?
    Siz yorum yapınca Schumacher bırakacakmı yada ömrünün sonuna kadar yarışacakmı ?
    Kendinde o gücü rekabet gücünü bulmasa güvenmese bu adam tekrar dönermi yada 2012 den sonra devam etmeyi düşünürmü ? Size soruyorum siz düşünürmüsünüz ?

    Gidin başka pilotlar yorum yapın tüm zamanların en başarılı pilotunda iyimi bileceksiniz
    Hill,Prost,Laude,Berger,Irvıne,Stewart,Moss ? daha onlarcası ?

    Kendilerini reklam etme yolu Schumacher üzerinden olmuş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir