Ecclestone: "Horner ve Vettel Boylarından Büyük İşler Başarıyorlar"

yazar:

kategori:

Henüz garantilememiş olsalarda Vettel ve takımının, adlarına “2011 şampiyonu” unvanını da eklemeleri artık an meselesi.

Ayrton Senna ile McLaren’de Ron Dennis, Fernando Alonso ile Renault’ta Flavio Briatore ve Michael Schumacher ile Jean Todt Ferrari’de hem pilotlar hem de takımlar şampiyonluğunu en azından ikinci senelerinde de korumuşlardı.

Ecclestone: “bu isimler, işin kolay olmadığını gösteriyor. Christian (Horner) ve Sebastian (Vettel), boylarından büyük işler başarıyorlar. Rakiplerinize bir bakın. Şansınız yoksa Ferrari, McLaren ve Mercedes’i (yenemezsiniz). Ama gerçek şu ki Red Bull süper bir iş çıkardı”

Ecclestone, Brabham ile; Horner ise Jaguar ile gerilerden gelip şampiyonluğa ulaştıran isimler oldular.

Bunun için kilit unsur hakkında konuşan Ecclestone: “İyi insanlar, iyi tasarımcılar, takım müdürleri ve pilotlar. Ama Brabham zamanlarına geri dönersek, önemli bir avantajım vardı. Hile yapıp yakalanmamanın ustalarıydık. Şimdiki zamanda bunu yapmak imkânsız. bugünkü olay, kuralları kimin en iyi yorumlaması üzerine kurulu. Bu da demek oluyor ki kurallara sadık kalarak, diğerlerinden farklı şeyler düşünmek. Çünkü kontrol mekanizması, risk almak için çok sıkı”

Bernie Ecclestone, Vettel’in hayranı olduğunu hiç bir zaman saklamadı ve genç pilottan daha fazla başarı geleceğini düşünüyor; Horner de hemfikir.

Horner: “Kazandığı her tecrübe ile daha da iyileşiyor.”

Ecclestone: “ve bu yolda bir son görünmüyor”

“Sebastian’ın ayakları yere basmak suretiyle başarılı olmak için mutlak bir isteği var. Hiç bir galibiyet, onun ayaklarını yerden kesmeyecek. Bu, işimizde fazlasıyla önemli. Seb rahat ve kendine her zaman dürüst. İşte bu yüzden işler kolaylaşıyor.”

Horner ayrıca Vettel’in sadece iyi bir araca sahip olduğu için başarı elde ettiğini söyleyenlere verdiği cevaplardan da etkileniyor.

Horner: “Onun gerçek bir yarışçı olmayıp sadece puanları düşünen biri olduğunu ifade edenler, Monza’da Alonso’yu geçerken cesareti gördükten sonra gözlerini ovalamak zorunda kalmıştı. Şu anda standartları koyan pilot o. İnanılmaz hızı ve nefesleri kesen istikrarı var. (O çok iyi) çünkü biz bir takım olarak geliştik ve geçen sene hatalarımızdan dersler aldık. İkinci olarak ise şampiyon olmak, Sebastian’in kendine güvenini önemli ölçüde arttırdı. Ne yeteneği olduğunu biliyor ve bunun üzerine koyuyor”


Yorumlar

  1. Newey McLaren'de iken karşısında onun kadar iyi tasarımlarda bulunabilen Rory Bryne vardı. İki tasarımcının da elinden karşılıklı pek çok şampiyon araç üretildi. Şu an Newey çok öne çıktı ise, bu Rory Bryne'ın F1'den ayrılmasından kaynaklanıyor.

  2. kesinlikle sana katılmakla birlikte bir parça yanıldığını düşünüyorum sonuçta adrian newey daha bi kaç sene öncesine kadar mclarendeydi ama o zamanlar böyle dominant bi dönem asla olmadı bi çok bileşen çok ii bi şekilde birleşti redbull da para var imkan var pilot çeşitli alanlarda çok ii mühendisler yani tüm faktörler var ortada çok düzgün bi oluşum var para pilot hepsi mclaren de de vardı ama demekki tam olarak doğru oluşum onlarda olmamış bence burda Horner ın da takıma getirdiği mühendisler vs. katkısı oldukça büyük sonuçta takımın oluşumu büyük bi kurgu

  3. bu takımın bu noktaya gelmesinde en büyük pat adrian neweyy eger o adam seneye bu takımda olmasın rbr bukünkü mercedes seviyesinde olur en iyi ihtimalll

  4. selam sana….

    ADRİAN NEWEY
    —————————–

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir