Mercedes, Harcamaların Daha Sıkı Kontrol Edilmesini İstiyor

yazar:

kategori:

Tüm takımlar, harcamaların kısıtlanması için Harcamaları Kısıtlama Anlaşmasını imzaladılar.

Geçtiğimiz günlerde takımların harcamalarıyla ilgili Capgemini’nin yaptığı analizde Red Bull’un harcamalarda sınırı aştığı iddia edildi ancak bu iddialar takım tarafından kanıtlarla reddedildi.

Mercedes GP’nin takım patronu Ross Brawn, harcamaların daha detaylı bir şekilde incelenmesi gerektiğini düşünüyor.

Brawn “RRA, hem metadoloji hem de sayılar açısından bağımsız bir hesap denetimi olmalı ki hepimiz rahat olalım.”

“Bunu aero testinde başardık. Tüm takımlara, CFD çalışmalarına, rüzgar tüneli çalışmalarına bakan ve hesapları ortaya çıkan bir üniversitemiz var. Tüm suçlamaları durdurmak için RRA’da da bunu başarmalıyız.”

“Şu ana kadar sadece metadolojide kriterler getirdik ancak sayılarda kriterler getirmedik. Şu ana kadar tüm takımların kuralları aynı şekilde yorumlayıp yorumlamadıklarına baktık ve bu başarılı oldu. Ancak bundan daha derine inilmeli ve sayılara kadar inilmesi gerektiğini düşünüyoruz.”

“Araçlarımız ölçülüyorlar, tartılıyorlar ve kontrol ediliyorlar. Harcanan paranın miktarı rekabetçilik üzerinde çok büyük etkiye sahip bu yüzden iyi kontrol edilmesi lazım.” dedi.

Brawn, harcamalarda kısıtlamayı yıllar önce çekiş kontrol sisteminin yasaklanmasına benzetti. O zamanlar çekiş kontrolü yasal olmayan şekilde kullananların olduğu söyleniyordu ancak bu hiç kanıtlanamadı.

Brawn “Çekiş kontrolün yasaklandığı dönemde kimse diğerlerinin buna sahip olup olmadığını bilmiyordu. Bir çok suçlama olmuştu. Aksini ispatlayamadığımız için birileri gelip çekiş kontrole sahip olduğumuzu söylüyordu. Standart ECU gelene kadar bunu kanıtlayamadık. Ardından sorun ortadan kalktı ve kimse bundan bahsetmedi.” dedi.


Yorumlar

  1. Bu tosbağalar için mi harcama yapılıyor acep. Gitmiyor aga gitmiyorrrr. Paralar bırak cep te kalsın gece alemde yersiniz…..

  2. İllegal harcamaları takıma lanse etmeden gayette güzel kılıflarla yapabilirler.
    Bunu anlama imkanları yok.

  3. Atı alan Üsküdar'ı geçiyor adamların konuştuğu(uğraştığı şeye bak)

  4. Sıkı değilse sizde harcayabilirdiniz iki sezondur araç vasatı geçemedi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir