Button: "McLaren'i Küçümsemeyin"

yazar:

kategori:

Bir sonraki yarış olan Japonya GP’de Sebastian Vettel, RB7’ye uygun görülen Suzuka’da sadece 1 puan alsa bile şampiyonluğunu ilan edecek.

Bununla birlikte Button, kendisinin ve takımının Suzuka’da galibiyet için mücadele edeceğini ifade etti.

Button: “Son birkaç yarışta oldukça iyi bir tempomuz bulunduğunuz, Red Bull ile en çok mücadele edebilecek takım olduğumuzu gösterdiğimizi düşünüyorum”

“Kâğıt üzerinde Red bull’a uygun bir pist, özellikle de pistin ilk sektörünü oluşturan yüksek hızlı bölüm. Ama insanların bizim paketimizi küçümsememeleri gerektiğini düşünüyorum”

“Spa’da, yüksek hızlı virajlarda çok etkili bir aracımız olduğunu gösterdik. Ayrıca düzlük hızımızı da geliştirdik ve sıralama için daha etkili bir arka kanadımız var. Bu yüzden hafta sonu için iyimseriz”

Takım arkadaşı Lewis Hamilton ise, şimdiye kadar zararlarını gördüğü agresif stilinin bu sefer işe yarayacağına inanıyor.

Hamilton: “Suzuka’nın benim lehime olduğunu düşünüyorum. iyi bir tur derecesi elde etmek için atak yapan bir stille sürmenizi gerektiren bir pist. Tavizsiz bir yer. Ama Bu ancak Formula 1 aracını sürmenin heyecanın en üst seviyede olduğunda, tek bir hata bile yapamayacağınızı bildiğinizde, en iyi dereceyi yapmak için mutlak sınırlarda olmanız gerektiğinde gerçekleşir. Bu bağlamda daha çok Monaco gibi ve belki de bu yüzden burayı bu kadar çok seviyorum. Eşsiz bir yer”

“Oraya iyi bir durumda gideceğimizi düşünüyorum. Red Bull’un güçlü olacağını biliyoruz ama bizim de çok hızlı bir aracımız var ve farklı pistlerde çalışmasını sağlayabiliyoruz”


Yorumlar

  1. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    küçümseler ne çıkar, küçümsemeseler ne çıkar.. markalarda şampiyon belli, sürücülerde belli. en azından 2. olduk diyemi teselli edeceksiniz bizi. 1. olmadıktan sonra zerre umrumda değil kaçıncı olduğumuz.

  2. jenson seni ve takımı kesinlikle küçümsemiyoruz

    lakin takım arkadaşından süprizler beklemiyoruz dersek yalan konuşmuş oluruz bir en az

    iki pert olmazsa saymıyorum valla.

  3. Doğru diyorsun ona şüphe yok. Ama bence RB ilk sektörde fark atamıyacak McLaren a (diğerlerini bilemem). Çünkü hızlı yön değişimlerinde araç bence bu sene çok iyi. Uzun ve hızlı girilen virajlarda zayıf. Bu sene de RB bu alanda çok güçlü.

    Yani McLaren a ikinci sektörde 0.4 sn fark koyarsa hiç şaşırmam. Ama diğer sektörlerde çok rekabetçi olucaktır bence araç.

    Bu seneki araç uzun ve hızlı girilen virajlarda özellikle yarışın ilk bölümünde önden kayıyor yada düzlüğe iyi hız aktaramıyor. Bu ilki Lewis e ikinci Button a oldu bu sene benim gördüğüm.

    Bu seneki aracın belli başlı sorunları vardı ama bu sene fazla belli etmesede aracı çok iyi geliştirdiler. Bir zayıflığı kaldı o da dediğim şey bence.

    Ama işte RB mükemmel olunca bazı ayrıntılar gözükmüyor. Birde üstüne Lewis ve McLaren pit duvarı eklenince çok kötü bir sezon gibi geçip gitmek üzere.

  4. Mclareni kimsenin küçümsediği yok zaten Tek sorun Mp4 26 nın stabil bir araba olmaması pistden piste performansı değişiyor arabanın.

  5. 1. virajda 6. viraja kadar yüksek yön deişimleri ile süper bir pist polede vetel kesin qalır ama mclaren yarış temposunda yakın olaçaktırrr

  6. Yusuf  Hitay avatarı

    geçen yılın aksine redbull bu yıl hem mekanik yol tutuş olarak hem aerodinamik yol tutuş olarak çok gelişti. benim anlatmak istediğim, monza'nın son sektöründe – singapurun son sektöründe uçan redbull'u sırf hızlı virajlardan oluşan bir pistte geçmenin çok zor olduğu. ayrıca geçen sene başarılıydık bu pistte evet ama geçen seneki aracın tam zıttı bir aracımız var bu yıl. geçen yılki ferrari ile bu yılki mclaren yer değiştirdi diyebiliriz.

  7. O pist ve bu pistteki ayar yapısı çok farklı. Geçen sene Monza da ortada yokken RB burda çok iyi idi.

    Bu senede Monzada yeteri kadar hızlı olamadık ama burda çok iyi olucağızdır. Geçen sene de çok iyi idi Bir ara tur başına 1 sn fark kapatıyordu Lewis vitesi bozulana kadar. 3. başlasa ne olurdu acaba diye düşünüyorum harbiden.

    RB bu sene çok çabuk hız kazanıyor. McLaren yarışta bunu yapamıyor. Bu nu çözdük diyor Button görücez hep birlikte.

  8. Yusuf  Hitay avatarı

    kusura bakmayın ama bu araç ile bir cacık olmaz bu pistte.

    vettel sırf parabolicada yarım saniyeye yakın çalıyordu sizden.

  9. Pole belli. 2. ya webber ya Lewis. gerisi Singapur gibi olur. 3 takımda sıralanır bence.

    Yarışda düzlük hızımız iyi ise kazanma şansımız olur öbür türlü imkansız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir