Ford Takım Emri Uygulayacak Hirvonen İçin Şampiyonluk Şansı Doğacak

yazar:

kategori:

7 kez Dünya Şampiyonu Sebastien Loeb’in motor sorunu nedeniyle ralliye veda etmesinin ardından, Hirvonen şampiyonluğu kazanmak için belkide şu ana kadar en iyi şansına sahip.

Şu an arlliyi 5. sıradan devam eden Hirvonen, ralliyi bu sırada tamamlarsa 10 puan alacak ama 4. sırada bulunan ve son etapta en hızlı zamanı elde ederek yarın gerçekleştirilecek güç etabında fazladan 3 puan alacak olan takım arkadaşı Jari-Matti Latvala ile yerlerini değiştirirse şampiyonada Ogier ile puanları eşitlenecek ve Loeb ile farkı 3 puana indirmiş olacak.

Ford Takım Patronu Malcolm Wilson:” Şu an Jari-Matti’nin şampiyonluğu kazanmak için bir iddiası yok. Bu yüzden şampiyonluğu kazanma şansı olan Mikko’ya bu hakkı vermemiz mantıklı bir karar. Sezona ilginç bir şekilde nokta konacağına benziyor.”

SS13’te Mini sürücüsü Meeke’nin kaza yapması ise Ford pilotlarına yaradı. Aracını yarış çizgisinden biraz kaydırınca Meeke, yoldan çıktı ve bir ağaca çarptı. Meeke ve co-pilotu Paul Nagle’in aracın fazla hasar almasıyla rallinin son gününe superrally kuralı ile geri dönemeyeceği bildirildi.


Yorumlar

  1. Bu sene yeni kurallarla başlanan birsey. Son etabı olusturuyor. İlk 3'e giren pilotlara extradan puan veriyorlar. Gp2 deki gibi.

  2. evet ekstra puan 4 2 1 puan sistemi bana göre çokk gereksizzzz

  3. yahu bundan sonra daha 2 yariş varmış sezonun tamamlanmasına bu ne telaş .. haberi okuyunca bu son yariş sandım:) bu arada şu güç etabı nedir gp2de ki gibi extra puanlama falan mı geldiki buraya da

  4. bence zorr mikko bu fırsatı degerlendiremezz loebün son yarışlarda şanssızlık yakasını bi türlü bırakmadııııııııııııııııııııııııı hem takım emri ile geçti bu fırsat onun elineeeeeeeeeeeee

  5. Cok büyük bir fırsat gecti eline.İnsallah sampiyon olursun Mikko..

  6. siz takım emri uygulasanız bile sebastian loeb bu sene 8 kez üstü üste şampion olarak motor sporları tarihine adını altın harflerle yazdıraçak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir