Gene: "Alonso Griddeki En İyi Pilot"

Gene: “Formula 1’deki bütün sürücüler çok iyi, ancak onların içinde öne çıkan 3 isim var. Bunlar Alonso, Hamilton ve Vettel.”

“Sebastian bu sene inanılmaz bir sürüş çıkartıyor; aynı altındaki araç gibi o da neredeyse mükemmel bir sezon geçirdi. Burada birçok pilotla yapılan röportajları dinleme olanağı buldum. Hepsi de Sebastian’ın şampiyonluğu hakettiği konusunda hemfikir.”

Ancak bütün bunlara rağmen, Gene yine de Alonso’nun griddeki en iyi pilot olduğunu söylüyor.

“Sadece şampiyonada ikinci olması bile onun en iyisi olduğunu kanıtlamaya yetiyor.”

“O bir lider. O bir lider, çünkü çalışma şekli, davranışları son derece profesyonelce. O Ferrari’yi tekrar şampiyon yapmak için gereken bütün özelliklere sahip. Açıkçası onun Ferrari, İtalya ve Maranello’dakilerin saygısını ve takdirini bu kadar çabuk kazanacağını düşünmüyordum. Ancak gerçek şu ki, Alonso Ferrari’de iki kusursuz yıl geçirdi.”


Yorumlar

  1. 2senedir Ferrari aracını süper geliştirdiği için Redbull Alonso yu transfer etmek istiyormuş >:)

  2. http://www.youtube.com/watch?v=Tok2kBc2KR8&feature=related

    burda net bir şekilde kasti olarak spin atıp arkadaki grubun orda karmaşalık yaratmasını sağlamaktı..
    ve shumi'nin tuzağına düşen isğimde LUİZZİ oldu ..
    videoyu dikkatli bir şekilde incelersen görürsün..

  3. Shumi hangi akla mantığa hizmet vettelin şampiyon olmasını istemeyipte , Alonso'nun şampiyon olmasını ister?

    Shumi’nin Vettel için:
    -Vatandaşı
    -Vettel’in Henüz şampiyonluğu yok
    -Shumi vettelin küçüklüğünden beri ona adeta f1 dersi vermesi…

    Shumi’nin Alonso için
    -En büyük rakiplerinden biri
    -2005’de şampiyonluk serisine son veren pilot
    -Eğer alonso şampiyon olsaydı , şampiyonluk sayısı 3’e çıkarıp , shumi^'nin içine kurt düşürecekti
    -Shumi'nin ferraride geçirdiği efsanevi yıllarının Alonso tarafından unutulacağının düşüncesi..

    Kusura bakma kardeş , nebuchadnezzara özel bir yorumda bulunmuşsun ama bende yorum yapmadan edemicem 🙂 saygılar..

  4. yanlış yere yazdım nebuchadnezzara cevap olarak yazılmıştır

  5. bak yanlış anlaşılmak istemiyorum onlardan kastım yazdıklarımı anlamak istemeyen körü körüne dogru kabul eden kişiler baglamında dedim ferrari-mclaren açısından degerlendirmedim orada öyle anlaşılmışsa üzgünüm(ki anlaşılabilir kabul ediyorum hata etmişim)
    alonso konusunda açıkladım sevmeyeni çok oldugu için sahte nickler,anti yorumların çok olması dogal ne yazıkki bu sitede hep böyle oldu ve devam edecek hepimizin bildigi gibi
    schuminin spini ise vetteli korumaya yönelik degil sana bi link paylaşıyorum bak burada 3:30 civarını izle bi vettel-hamilton farkına bak bide button hamilton farkına atak yapacak kadar yakınlaşamamış bile hamilton sc'nin girmesi de baya bi riskli hamle bana kalırsa sc periyodundan sonra geçişleri çok gördük böyle bi ihtimal varken schumi neden böyle bişi yapsın aslında eger vettelin avantajına olsa bile schumi vettele neden yardım etsin işte bence burası çok yanlış schumi neden başka büyük bi alman pilotun doguşuna yardım etmek istesinki adam ferrariye şampiyonlugu kendi kazandırmak için irvine a yardım bile etmemişti f1 pilotları egoist yapılıdır böyle bişi düşündüklerini bile sanmıyorum schuminin spinindeki teorim ise bak orada çok fazla direksiyonu saga kırıyo bi sonraki viraj için rakibini dışarı atmak için çok fazla saga kırdıgı için arabanın arkasını kaybediyo benim düşüncelerim böle kolay gelsin

  6. Sevgili Babil Kralı, inan vaktim yok. Gün içinde çok yoğundum, yalnızca yorumları parça parça okuyabildim ve resmen çıldır geldi. "Akşam cevap yazarım inşallah" dedim. Akşam da ufak bir rahatsızlığım vardı. Kendimi biraz iyi hissedince cevap verdim. Düşün, adamı bu hale getirebiliyorsunuz.

    Ben o bahsettiğin yorumları görmedim. Yanlış anlama, yalan söylüyorsun demiyorum. Sizinkiler kadar çok olmasa da bizim taraftar grubunda da var öyle enteresan bir kaç tip. O iki mümtaz şahsiyete cevabını veremiyorsanız benim suçum ne Babil Kralı.

    Ya Babil Kralı; peygamberini seversen, Kur'an hakkı için anla. "O pol öyle değil böyle geldi" dedim. O gariban da "O zaman diğer yazdıklarıma da bir şeyler yaz" dedi. Ben de yazdım. vega'ya, "Seninle yazışmak istemiyorum. Yalnızca benim yazdıklarımı görüyorsun. Onları da işine gelmediği için anlamıyorsun" demek istedim. Ama o ısrarla yazdı. Ben de cevap verdim. Ondan sonra kabak sizin grup tarafından yine benim başıma patlatıldı. Bu mudur zihniyetiniz?

    Bak aşağıda Neil'e ne demişsin;

    Abu dabinin spini vetteli hamiltondan korumak için atılmıştır.Hamiltonun vetteli geçmesine fırsat vermeden sc lambası yakılmıştır.Olay anını rosbergin kamerasından izle.Temas bile yok.Bir avuç dolusu aceminin yağ gibi döndüğü virajda efsanenin durduk yerde spin atması tuhafıma gitti.

    2008 Singapur'u galibiyet olarak kabul edip, 2010 Abu Dhabi spininin altında Çapanoğlu aramak asıl tuhaf olandır. Buradaki mantığınız da 'Alonso bir tarafa, tarihteki diğer 739 sürücü diğer tarafa'. Schumacher'in herşeyini eleştirebilirsin. İlk şampiyonluklardaki elektronik yardımlar, benzin pompası; Ferrari dönemi korunup kollanmalar, Sapık Max'ın açıkladığı illegal parçalar, Montoya'nın aldığı komik cezalar… Ama şu yukarıdaki yorumu yapmayın.

    Ben Macaristan'da ilk cebin değerini de biliyorum, Alonso'nun neden 40 tur boyunca Petrov'u geçemediğini de… Ama sizin bu, karşısındakini küçük görme, kendi pilotunu neredeyse tarihteki tüm pilotlardan üstün görme, kendi pilotuna laf kondurmayıp tüm rakip pilotlara olur olmadık yakıştırmalar yapmanız bitmedi ve görünen o ki bitmeyecek de. Ben de diyorum, bana çirkef sıfatını yapıştıran beyinden yoksun ahmaklar daha çirkefliğimi görmediler. İnşallah en yakın zamanda da görürler.

    Kalasın sağlıcakla.

  7. Valla Sinan, sen biliyorsun ama Alonso taraftarları bilmiyorlar. Belki de biliyorlar da işlerine gelmiyor. Bana yaklaşık 1 sene önce -ismi lazım değil- bir Alonso taraftarı yazdığım bir yorum üzerine "Akılnca Alonso'ya laf atıyorsun." demişti. Yeminle söylüyorum aklımın ucundan dahi böyle bir şey geçmemişti. Bu durumu o beyinsize açıkladım. Ama o yine anlamadı ve döndü de dedi ki, "Avatarından belli ne olduğun. McLaren taraftarısın. Hepiniz aynısınız." Bu adamların zihniyeti bu. McLaren taraftarıysa katli vaciptir.

    Kendi pilotlarına toz kondurmazlar. Yorum yazan, yazdığı yorumu kı_çından uydurmadan istatistiki verilere dayandıran adamlara sallarlar da sallarlar. Beni dahi bu çirkef zihniyet bu hale getirdi ya diğer taraftarları düşünemiyorum. Ama aşağıdaki şahsiyete dediğim gibi, onlar daha çirkefliği görmediler. Beklesinler. Elbet ben de onlar gibi çirkeflik yapacağım.

    Aslında hatanın büyüğünü Can'ın yorumlarını şikayet ederek yapıyormuşum da farkında değilmişim.

  8. Al işte. Amacınız, nasıl tatmin olduğuz belli. Karşınızdaki kişiyi kendi seviyenize indirip ondan sonra ne 'iftiracı'lığını bıralıyorsunuz ne de ' yalancı'lığını. Bu da yetmezmiş gibi üstüne bir de 'çirkef' diyorsunuz. Bir de utanmadan 'Mutlu oldum' diyorsunuz. İşte en büyük çirkeflik de bu yaptığınız oluyor ama bunun dahi farkında olamayacak kadar aciz durumdasınız. Çirkeflik nasıl olurmuş zamanı gelir ben size gösteririm.

  9. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Sevgili Onur bu işler için epey vaktin var herhalde.Dün de yazmıştım.Şöyle ki geçenlerde bir mclarenci arkadaş lewisin geçiş sayısının griddeki tüm pilotlarınkinden daha fazla olduğunu yazmış.Bir diğeri de gelmiş geçmiş en büyük pilot ilan etmiş.Ama hiç kimse , bu elemanın üstünkörü bilgisi var bırakırsak atar tutar dememiş.Sayfalar dolusu yazılar yazmamış.Geçenlerde bir Alonso fanı arkadaş da Alonsonun lewisi (yanılmıyorsam macaristanda)yeni lastiklerle geçişine atıfta bulunmuş ve müthiş geçiş olarak nitelemişti.Bu geçişin lastiğe bağlı olduğunu anlayamamıştı.Bu tür hadiseler burada hep oluyor.Dedim ya 14 yaş da var 40 yaş da var.O arkadaş macaristan polesi hakkında yanlış bilgi vermemiş sadece olayın gelişimindeki etkenleri (yakıt) unutmuş olmalı.Bu tür hadiseleri çok yaşadık.Hatta o kural kalktıktan sonra bile yaşadık.Geçen yıl brezilyada hulk pole almıştı.Ama hava şartlarına bağlı olarak almıştı.Hepimiz bunu bildiğimiz gibi puan almasının dahi zor olduğunu da biliyorduk.Neticede polden başladığı yarışı +1 lap ile bitirdi.Ama her ne olursa olsun cumartesi günü hulkenbergi alkışladık.Her ne olursa olsun kariyeri için iyi bir şey yaptı dedik.
    Bazı pistlerde mesela macaristan gibi yerlerde polenin önemi biraz daha artmaktadır.O dönemlerde de strateji adına yakıt üzerine planlar yapılmıştır.Büyütecek bişey yok.Olayı trulliye tarsoya götürmeye gerek yok.Bakınız hiç kimse coulthart-kimi takım arkadaşlığından kıyasından bahsediyor mu?.Rakamlara göre coulthart kimiden iyi mi oluyor.Takım arkadaşına göre pilot kıyaslamak şartlara göre değişir.Şimdi şumi ile rosbergi bundan 10 yıl sonra konuşalım ve işi rakamlara vuralım.Yeni izlemeye başlayan fanlar da vay be rosberg şumiden iyiymiş desinler doğru mu?

  10. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    neil perry arkadaşım , onlara anlatması uzun sürüyor derken biraz hakaret vari bir durum ortaya çıkmıyor mu?.Yapabileceğin bu mu?.Onur'u alkışlarken diğerlerini uzaydan gelmiş olarak nitelemek mi lazım.Sen benim yazdıklarımı anlayamamışsın ki.Ben Alonso haberlerinin bu şekilde olmasıyla övünmüyorum ki aksine rahatsızlık duyuyorum.En yeni nikler burada ortaya çıkıyor.Adı sanı belli değil vurkaçlar hep burada oluyor.Ben bunları anlatmak istedim.Bunlar kendi fikirlerim katılmak zorunda değilsin.Abu dabinin spini vetteli hamiltondan korumak için atılmıştır.Hamiltonun vetteli geçmesine fırsat vermeden sc lambası yakılmıştır.Olay anını rosbergin kamerasından izle.Temas bile yok.Bir avuç dolusu aceminin yağ gibi döndüğü virajda efsanenin durduk yerde spin atması tuhafıma gitti.Konuyla ilgili mercedes veya şumiden bir açıklama varsa paylaş okuyalım.Nedenine dair bişey söyleyen oldu mu?Mesela singapurda uçmasının nedenini öndeki aracın erken frenlemesine bağladılar tamam abu dabiyi neye bağladılar.

  11. Yahu sen yeri gelmiş Alonsoyu savunmuş aşırıya kaçan insanları tenkit etmiş bir adamsın.Sana da bunları yazdırdılar ya ne diyeyim artık.Eleştirdiğin alonsodan ziyade görmeyi, idrak etmeyi reddeden zihniyet diye tahmin ediyorum.Ama ne demişler "görmek için çift göz yetmez bi de beyin lazım"

  12. Oldum en azından ne kadar çirkef olduğunu gördüm.Ne kadar iftiracı birisi olduğun yalan yanlış şeyler yazdığın bu cevabınla kanıtlanmış oldu.Sen mutlu ol yeter birader kendini tatmin et

  13. onlara anlatması uzun sürüyo ve anlatınca da pek bişi degişmiyo bak aşagıda bende bişiler karaladım mesela.. sen 2 gündür yeterince güzel anlatıyosun zaten

  14. Sen canını sıkma, 24 araç da finiş görüyor 🙂

    Yalnız hatalıya doğruyu anlatmadan bana gelip hata bendeymiş gibi bana açıklama yapman da süper olmuş be kardeş 🙂

  15. konuyla alakasız farkındayım ama ahmet son turda aracı vurursa yine klasmanda sayılıyo 🙂 bunu bildiginin farkındayım yanlış anlamayasın ,saygılar

  16. Senin logosunu avatar yaptığın takımın skandalın ağababasına karışmış bilmem farkında mısın?

    Senin sıfatını avatar yaptığın sürücün de o skandaldan fayda sağlamış, buna rağmen Lewis'i alt edemeyince 'ben dürüstüm bak neler açıkladım' tafraları yapmıştır, bilmem farkında mısın?

    McLaren'in Alonso'yu alma sebebini sormuşsun. Çok açık. Bir çaylağın eşit şartlarda en genç çifte şampiyon sürücüyü, en komple sürücüyü, en müthiş sürücüyü geçebileceğini ispat etmek istemiştir. Yani maksat Alonso'yu küçük düşürmek, rezil etmektir.

    Mutlu oldun mu?

  17. Farklı bir şey yazmıyorum, yine aynı şeyler. Ama yine anlamak istemeyeceksin, biliyorum.

    Tarso Marques'in geçmişi iki sezon olarak görülüyor ama önceki yorumumda belirttiğim gibi bu iki sezonda toplam 11 yarışta start almış. Yani toplasan bir sezon dahi etmiyor. Ben onca uzun yorumu, onca açıklamayı boşuna mı yaptım. Benim anlatmak istediğimi ısrarla anlamamaya çalışıyorsun. Bu Tarso Marques dahi, yani bir başarısı olmayan adam dahi Alonso'nun önünde sezonu bitirmiş. Başka bir deyişle Alonso bu adamdan 3 yarış fazla start almış ama buna rağmen adamı geçememiş.

    sıralama turlarında Trulli'nin büyük bir üstünlüğü var. İyi bir sıralama pilotu olduğu ve tek turda mükemmel olduğu Trulli'nin hala söylenir zaten. Ancak benim hesaplarıma göre bu iyi pozisyonları ne yazık ki sonuca dökmekte başarısız kalmış. Senin iyi pilotluk anlayışın buysa devam et düşüncelerinle.

    demişsin. Aynen Tarso Marques mevzusu. Trulli'nin de kalitesi belli, aynı Tarso Marques gibi. Ama O da Alonso'yu eşit şartlarda geçebiliyormuş, aynı Tarso Marques gibi.

    Alonso'nun ilk galibiyeti ve Trulli. Önceki yorumumda belirtmişim. Bak;

    2003 sezonu: Trulli'ye göre daha iyi iş çıkardığı açık. 55 puanla aldığı 6. fena sayılmaz.

    '55 puanla aldığı 6.'lık fena sayılmaz.' olarak düzeltelim.

    Ortalama finiş pozisyonları; işte burası afedersin ama sı_çtığının resmidir. Bu istatistik senelerdir tutulur. Ama senin Alonso'yu öne çıkarmak için uğraştığın şekliyle değil, benim hiç bir şeyle oynamadığım şekliyle tutulur. Senin mantığınla gidersek bak ne olur, çok uç bir örnekle açıklayayım.

    Sürücü: Ahmet
    Yarıştığı sezon:2012-2016 (5 sezon)
    Start aldığı yarış: 95
    Finiş gördüğü yarış: 5
    Galibiyet: 5
    Tamamlayamadığı yarış: 90
    Ortalama finiş pozisyonu: 1

    Ahmet bakmış, son turda lider değil vurmuş aracı bariyerlere. Kariyeri sonlandığında öyle bir ortalama finiş pozisyonuna sahipmiş ki Fangio, Clark, Senna… hikaye.

    Nasıl? Senin mantıkla gidince bo_ka batıyoruz gördüğün gibi.

    'Fikrini öne sürünce kaynak göster, referans ver' diyorsun. Sayılarla oynadığımı ya da kı_çımdan salladığıma inanıyorsun, ayrıntı istiyorsun. Al sana ayrıntı:

    Alonso'nun bitiremediği yarışlarda klasmandaki yeri:

    Monako: 12.
    Kanada: 13.
    ABD: 15.
    Belçika: 16.
    İtalya: 16.

    Trulli'nin bitiremediği yarışlarda klasmandaki yeri:

    Kanada: 16.
    İngiltere: 18.
    Macaristan: 17.

    Şimdi sen bu bilgilerle tekrar hesap yapacaksın. Yap. Gerçeği kendin gör. Yine inanmayacaksın, orası ayrı.

    Belki geçen sezon belki de bu sezonun başıydı seninle aynı konuyu tartıştığımız. Sen orada da Alonso'yu üstün çıkarmak için Trulli'nin 15, Alonso'nun ise 18 yarışını hesaba katıyordun. Ben de baktım sana anlatamıyorum "Tamam, sen haklısın" demiştim. Aradan aylar geçmiş bir arpa boyu yol kat edememişsin.

    Benden detay istiyorsunuz, hem sen hem de FAster Man. Yazınca da Babil Kralı laf çakıyor 'Amma da uzun yazıyorlar' diye. Cevap veriyorsunuz, cevap veriyorum bu sefer de '20 yorum yapıyorlar' diyor. Eleman üstün körü bilgisiyle ortaya bi'şey atıyor, olayın aslını anlatıyorum 'Açık arıyorsunuz' oluyor. Ne yapalım sevgili Babil Kralı? Bırakalım atıp tutsunlar mı?

    Son olarak şunu belirteyim. Alonso'nun değil griddeki, tarihteki tüm pilotlardan üstün olduğu, tarihteki yarışmış toplam 739 sürücüden başarılı olduğu tek nokta vardır. O da Hem McLaren'i hem Renault'yu hem de Ferrari'yi Dünya Motorsporları Konseyi'ne gönderen tek pilot olmasıdır.

  18. istisnalar kaideyi bozmaz

  19. Kasıntıdan nerdeyse çatlayacaklar .Özellikle Raikkonenciler Alonso haberleri çıkınca hemen klavyesiyle bütünleşiyolar .Hemen çamur atma işlemine başlıyolar .Nede olsa Raikkonen Ferrari den kovulup Alonso alındığı için hazımsızlık sorunu baş gösteriyo

  20. bunu yapan gene sizin taraftar bak bakalım alta

  21. –Meyve veren ağaç taşlanır

    Burda yorum yapan Mclarenci arkadaşların *BİRÇOĞU* sadece alonso ve ferrari ile ilgili haberlerin altına yorum yaptıklarını farkettim .
    Kendi takımlarının veya pilotlarının haberlerinden çok Alonso ve ferrari haberlerine yoğunlaşmaktadırlar.Sanki daha önceden toplanmış ve kendi aralarında sadece alonso ve ferrari haberlerinin altına yorum yapma kararı almışlar gibi , Gerçekten çok ilginç..

  22. tabiki de alonso haberleri çok yorum alacak bunu neden övünülecek çok büyük bi olaymış gibi önümüze koyuyosunuzki herhaberde illa böyle bi yorum gelmek zorundamı? alonso pistteki en iyi pilotlarıdan kariyeri daha uzun oldugu için bi çok şey yaşadı raikkonenin schuminin hamiltonun esas rakipleri oldu ferrari ve mclarende yarişti ve böyle yaparak karşısına çok fazla taraftar çekmeyi başardı şuana kadar hamilton sadece alonsoyla direk bi rekabet yaşadı raikkonenin de direk çekiştigi isim alonso oldu(2007de hamilton raikkonen denilebilir ama o pek gündemde olmadı) görüldügü üzere alonsonun çok daha fazla düşmana sahip olması
    kaçınılmaz ve birde alonso haberlerinde bi kıvılcıma bakıyo o kıvılcım çıktımı kaç yıl öncesinin olayları defalarca konuşuluyo konuşulacaktır vettelin ise daha öyle bi rekabete girmemiş olmaması ve fan sayısının az olması sebebiyle yorum almıyor pek
    abu dabi konusundan ben de sıkıldım geçiş imkanı hiç olmadı ferrari yakalayamadı ama schuminin spini bilerek attıgının düşünülmesi çok acayip bi teori adam o sırada kim kaçıncı falan onu bile bilmiyor neye göre öyle bi şey yapsınki schumiyi böyle saçma bişiyden dolayı suçlamanız çok fanatikçe webber yem olarak kullanma olayı da pek inandırıcı gelmese de hadi bi ihtimal diyorum
    singapur olayında ise herşey ortada
    hulkenberg olayında ise alonso da 5-6 tur beklemiş şimdi baktım
    renault ise sezon bitince tabiiki işleri geciktirecek ama sezon sırasında kendi kafasına kurşun sıkarmı o kadar büyük paraların döndügü bi organizasyonda. O zamanlar alonso daha tam olgunlaşmamıştı öyle zehirzemberek açıklamalardan çok yapıyodu şimdiki açıklamalarını ise çok iyi buluyorum
    neyse 100.yorumda benden gelsin bak yine çok yorum oldu 🙂

  23. ferrari57er2 avatarı

    Düzlükte jet gibi giden Renault'umu? Yarışı izlemedin galiba Hamilton Kubica'nın ardında epey zaman geçirmişti.

  24. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Alonso haberleri;
    -En çok yorum yazılan haberlerdir.
    -En uzun yorum yazılan haberlerdir.
    -Bir kişinin bazen aynı sayfada 20 ye yakın yorumunun olabildiği tek haberlerdir.
    -Başka hiçbir haberin altında görülmeyen üyelerin uğrak yeridir.
    -En yeni niklerin ve en yeni yorumcuların görüldüğü tek haberdir.
    -Envai çeşit taraftarın (kimici trullici sennacı prostcu satocu vs.vs.) ve yaş gurubunun (14–35…yaş )ziyaret ettiği haberlerdir.
    -Bilen bilmeyen kulaktan dolan herkesin rahatlıkla sörf yapabildiği bir haberdir.Extra bir teknik bilgiye ihtiyaç yoktur.Abu dabi singapur almanya yarışlarının banttan yayın yapan bir kaç kişinin yorumunu okuyup tasdiklemek alkış tutmak yeterlidir.
    Liste uzar gider……

    F1 Dünyası ne yapıyor ne konuşuyor.Biz ne yapıyor ve ne konuşuyoruz.Biz ancak singapur ve abu dabiyi konuşuyoruz.Bu yüzden sürekli bir kaos ortamı hakim.Çünkü burada yazılan 10 kelimeden birinde muhakkak santander singapur veya abu dabi vardır.Bu sayfalara saldırı amaçlı değil de bilgi öğrenme amaçlı giren yeni bir arkadaşın vay haline.Çünkü bilgi yerine abu dabi var.
    F1 Dünyası son aylarda hamiltonun yaptığı gereksiz hareketlerin yanında Alonsonun da üstün özelliklerini konuşmaktadır.Hamilton F1 dünyasından ne kadar eleştiri alıyorsa Alonso da o kadar övgü almaktadır.Bu durum da bazı arkadaşların hoşuna gitmediği gibi bazı arkadaşların da aşırı sevinmesine neden oluyor.Abu dabi sonrasında F1 dünyasından yükselen sesler, Ferrarinin Alonsoya son yarışta hızlı bir araç vermediğini ve strateji hatası yapıldığını söylüyordu.

    Birisi Alonsoya övgü yağdırdığında;
    -Tabiki hemşerisi olduğu için böyle söyler.
    -Tabiki demeç verilen gazete ispanyol
    -Tabiki aynı takımın elemanı
    -Bir de daha ileri gidenler var ki onlar da öven kişinin santander tarafından satın alındığını iddia ederler.
    -Prost , en iyi Alonso der.Buradakiler de Prost ne anlar der.

    Abu dabi hakkında cevap vermekten konuşmaktan bıktım ama inşallah son olur dileğiyle bir kere daha gözden kaçan ayrıntıları anlayatım.Bu anlatacaklarımı burada bulunan ve 10 yıldan fazladır izleyici olan arkadaşlarım da bilir ama nedense ihtiraslarına yenik düşerler.
    Abu dabi öncesi herkes Alonsonun şampiyon olacağında hemfikirdi.(arıza kaza harici).
    Ben de 2007 brezilya sıralamalarından sonra hamiltonun artık şampiyon olduğunu düşünüyordum ki hamiltonun grid pozisyonu ve puan farkı açısından bunu düşünmemek olmazdı.Hem ilk çizgiden hem de rakiplerinin önünden start alıyordu.Pist geçişe müsait ve yağmur gibi kaos durumu da yoktu.Buna rağmen olmadı nasip değilmiş.
    Son yarışta 4 pilotun matematik olarak şampiyonluk şansı vardı.Alonso sadece 1 tanesinin önünde olarak yarışa başlayacaktı.Nasılsa geçişe imkan vermeyen bir pist ve Alonso başladığı yerin bir sıra gerisinde bitirse dahi şampiyon olacaktı.
    Kim derdi ki sezon boyunca çalışmayan renonun f kanalının çalışacağı tutsun.
    Kim derdi ki suzukadan beri çalışmayan mclarenin arka kanadı burada çalışıversin
    Kim derdi ki profesyonellerin babası şumi durduk yere temas olmadan spin atıversin.
    Kim derdi ki redbull webberi yem olarak kullanıp ferrariyi şaşırtsın.
    Kim derdi ki petrovun lastikleri 54 tur eskimeden devam etsin.
    Kubica sert lastikle başlayıp 47 tur boyunca devam etti.Pist öyle bir pistti ki hamilton çok daha yeni lastiğiyle dahi bu kubicayı geçememişti.Ta ki kubica yumuşağa geçmek için pite girene kadar..Bu pist, DRS nin icadına sebeb olmuştur.

    Neticede olan oldu.Tek yadırgadığım nokta ise bizim haricimizde her takım ve pilotun bu yarışı ciddiye almış olmasıdır.Hamilton öyle agresifti ki pist üzerindeki 2 adet kamerayı dahi çarparak uçurmuştu.Kubica bile pitten öyle agresif çıkıyordu ki çizgi ihlali dahi yapıyordu.Sanki herkes elbirliği etmiş de Ferrari ve Alonsoyu indirmeye çalışıyordu.Çalışan parçalar (f kanal -arka kanat), delirmiş gibi sürenler ve daha neler neler ..Bunlar işin teknik tarafıydı ya bir de psikoljik tarafına bakarsak.İşte o zaman Alonsonun ne kadar güçlü olduğunu görürüz.Son yarışa dahi Almanya yarışının 7 puanı hadisesini getirenlerin vay haline.Bunların arasında max mosley de vardı.Button bile havlu attıktan sonra konuşmaya başladı ve şampiyonluğun almanyanın gölgesinde kalacağını söyledi.Yani hiçkimse hoşnut değildi.Ne pistte ne pist dışında işler yolunda gitmedi.Basın bile alenen dalga geçer hale geldi.Her yarış podyuma çıkarsam şampiyonum lafına gülmekten yerlere yattılar.Ama Alonso son yarışta podyumda olsaydı ona gülenler utanacaktı.Bu kadar olumsuzluğa insan nasıl dayanır.

    F1 dünyası kimin ne olduğunu biliyor..Abu dabide herkes birbirini geçti de sadece Alonso mu takılı kaldı.Geçen sene brezilyada polden başlayan hulkenbergi herkes (vettel webber alonso) bir çırpıda geçiverdi de hamilton geçememişti.Hulkenberg 15.turda pite girince hamilton rahatlamıştı.Bu sene monzada millet birbirini takır takır geçerken hamilton 28 tur neden geçemedi.Bazen insanlar kendini fazla kaptırıyor.Serhan Acar sinpauru anlatırken , hamiltondan yine müthiş bir atak diye bağırıyor ama geçilenin sarı lastikli force india ve geçenin kırmızı lastikli mclaren olduğunu gözardı ediyor.

    Herkes Alonso şöyle yaptı böyle yaptı diye konuşuyor.Peki Alonsoya yapılanlar nerede.Kısaca bir tane örnekl vereyim.Alonso Renoya beni desteklemiyor demiş peki Reno ne yapmış.Sütten mi çıkmış.Mclarene geçti diye Alonsonun 2007 sepang testlerine izin vermemiştir.Alonsonun yerine testlere mclarende de la rosa katılmıştır.Kimin umrunda Alonsonun michelinleri ve bridgestone ile tanışmasının gecikmesi.
    Bıktım .Parmaklarım yoruldu.İçimden bir ses bunları herkesin bildiğini söylüyor.

    Bir de kafama takılan bir nokta var.Buradaki taraftar grubunun içinde yaşı tahminen 14 den başlayan 40 a kadar giden bir topluluk var.14-15 yaşında Alonso fanı da var mclaren hamilton fanı da var.Bir arkadaş 2009 macaristan hakkında sadece sonuçsal olarak bişey yazmış.Yakıt yükleri kuralını unutmuş olmalı.Açık arayan diğer rakip fanlar da top yekün sayfalar dolusu karşılık vermeye başlamışlar.Bunlara kimiciler de eklenince hakaretler havada uçuşmuş.
    Geçenlerde mclaren fanı bir arkadaş hamiltonun gelmiş geçmiş en iyi pilot olduğunu yazmış.Birisi de griddeki tüm pilotların geçiş sayısından daha fazla geçiş yaptığını yazmış.Ama Alonso taraftarları hemen toplanıp sen sennayı prostu şumiyi tanırmısın.Hamilton da kimmiş dememişler.Sayfalar dolusu yorumlar yazmamışlar.

  25. bunun iki nedeni var 1. alonso ertesi sene renonun şampiyonluk savaşında olamayaçagını sezdiii ve rainin ferrariye geçmesi ile birlikte mc laren onun için hrika bir fırsattı orda çok daha büyük başarılara imza atabileçegini biliodu belkide lewis die bir pilot olmasa onun yerinde o sene montaya olsa idi her şey çok faklı olurdu alonso 4 sene üst üste şampion olurdu ve erkenden efsane sürüçüler arasına adını yazdırırdı

  26. Olayları nasıl bu kadar saptırmışsın hayret bir şey gerçekten.Macaristan da ki araç ağırlıklarından bahsetmişsin.Biliyorsun ki yakıt iknali denen şey o sene serbest ve hali ile teknik ekip bir strateji belirlemiş ve bu yakıt ağırlığının bu miktarda olmasına karar vermiş.Renault şov peşinde olsa sürekli aynı taktiği kullanarak pole kazanıp en azından istatistik bakımından pole sayısını arttırır.
    Takmışsınız bi singapura neymiş şaibeli galibiyetmiş.Senin logosunu avatar yaptığın takımın skandalın ağababasına karışmış bilmem farkında mısın?
    Trulli 2004 te istediği kadar iyi iş çıkarsın bir tarafta elinin altında tarihin n genç pole ve yarışını kazanan bir pilot varken neden Trulli gibi bir adama yatırım yapılsın.Al sana Vettel örneği işte.Vettel varken hangi akla hizmet Webber ön plana çıkarılabilir.Briatore nin Trulli nin yerine aldığı Fisichella bence daha iyi bir pilot.
    Hadi bunları da geçtim sana tek şunu sorayım 2007 de Mclaren Alonso yu neden aldı? Üstün yeteneği için mi yoksa bahsettiğin hayali hurafeler mi?

  27. yuhhh o kadar da deil lewisten sonraki en hızlı adam o truli massadan bile daha berbat bi pilot

  28. Abi alonsoyla trulliyi karsilastirmisiniz sadece size vah vah

  29. Renault'un Abu Dhabideki performansları gayet iyiydi. Zaten o sene düzlükte araçların gayet iyi olduğunu biliyoruz. Bu haliyle Alonso Petrov'u geçse bile, agresif savunmalar konusunda uzman (ki 2010 İngiltere'de Alonso'yu dışarı attığını savunuyorum) Kubica arkasında takılacaktı.

  30. ahahahahaha eywallah kardeşim:))))

  31. Kubicayı unutmuşum yazmayı,Petrovun önünde Kubica var,Rosberg Kubicanın önünde 4.Kubica Petrov kadar zorluk çıkarmazdı sanırım ..

  32. Ne yazık ki 2000 yılındaki kurallar 2007 yılında geçerli değil Sedat abicim. 2000'li yıllarda Jenson Button, Fernando Alonso gibi genç pilotların gündeme geldiği dönemden test yasağına kadar F1'e gelen çaylak pilotlar oldukça donanımlı. Ki bunlara Vettel ve Hamilton'u örnek gösterebiliriz. Bu pilotlar F1'e her zaman hazırlardı. 2000 yılında çaylaklık yapmak ile 2007 yılında çaylaklık yapmanın farkı bu işte.

    Bir de Hamilton'un çocukluğunu geçirdiği takımda alışık olduğu ortamda yarışması, alışık olduğu Bridgestone hamurunu F1'deki ilk sezonunda kullanması gibi Alonso'ya karşı avantajları varken; bir çaylağın böyle bir sonuç elde etmesi mümkün.

    Ki yazdığım yorum bir hata değildi. Cevap verecek ve Hamilton'un 2007 sezonunu söyleyecek afedersin ama bir sazan'ı bekliyordum. Ne yazık ki oltaya sen takıldın.

  33. 2 sorum olucak.bilgisizliğime verin

    2007de Mclaren Mercedes takımının ana sponsoru?
    2010da Ferrari takımının ana sponsoru?

  34. Bunun farkındayım hatta o gun yarış sonunda haber altında Ferrari pit ekibinin aptalca hatasını yorumlamıştım.Haklısın Petrovu geçmek yeterli değildi bunu sporu takip eden insanların %90 bilir,hatırlar..Ama kabul etmek gerekir ki Rosbergi geçmek için önce Petrovu geçmek gerekiyordu !…

  35. Alonso'nun şampiyon olması için 4 puan gerekiyordu diyebiliriz ancak bu şartlarda Vettel'le puanları eşit olup, Alonso 4.lük sayısının azlığıyla sezonu 2. kapatacaktı. Bu da Alonso'nun önündeki Petrov, Kubica ve Rosberg'i geçip 4. olmasını yani Vettel'İn 2 puan önünde sezonu bitirmesini gerektiriyordu.

    Aslında çoğu fanatik McLarencinin söylediğinin tersine Alonso'nun şampiyon olamaması Petrov'u geçememesinden kaynaklanmıyordu. Ki Petrov'u geçseydi de bir şey değişmeyecekti. Muhtemelen yarışın ortalarında Rosberg'i geçecek zamanı bile olmayacaktı. Bu yüzden, bu kötü durumu sağlayan Ferrari pit duvarını alkışlamak gerekiyor kesinlikle.

  36. Vega sen böyle hata yapmazdın ? yazarken aklına gelmiştir muhakkak bu cümleyi yazarsam şu olay hatırlatılır diye,yanılıyormuyum ?

    Bir çaylağı, hele daha 20 yaşındaki bir çaylağı bir zahmet geçsin 2 senelik tecübesi bulunan Marques. Alonso topla oynarken kendisi F1 aracı kullanıyordu zaten

    Onurun dediği gibi sezonu bazı Alonsocular gibi kısımlara ayıracak olursak 2007 sezonunun sorunlarının başlangıcı olan (kısmen) Macaristana gidilirken (bu yarış sonrasında mclarenın alonsoyu engelediğini sizlerin söylemlerıyle kabul ettiğimi varsayarak öncesini belirttim ki her ikisininde eşit olarak yarıştığı düşünülsün diye) Hamilton Alonsonun 2 puan önunde.senın yazdığın yukarıdaki cumleyı bu ıkı pilota neden uygulayamadık 2 senedir.bir çaylağı geçemeyen 7 yıllık f1 deneyımı ve 2. şampiyonluğu olan pilot.

  37. Kubica çok üst düzey bir pilot,onu geçememiş olmak çok fazla abartılacak bir şey değil.Geçmesi halinde şampiyon olma ihtimalı vardıda geçememiş olsaydı o zaman sıkıntı olabilirdi.2010 Abu Dhabi yarış sonucu şöyle;

    1 Sebastian Vettel 55 1:39:36.837 1 25
    2 Lewis Hamilton 55 +10.1 secs 2 18
    3 Jenson Button 55 +11.0 secs 4 15
    4 Nico Rosberg 55 +30.7 secs 9 12
    5 Robert Kubica 55 +39.0 secs 11 10
    6 Vitaly Petrov 55 +43.5 secs 10 8
    7 Fernando Alonso 55 +43.7 secs 3 6
    8 Mark Webber 55 +44.2 secs 5 4
    9 Jaime Alguersuari 55 +50.2 secs 17 2
    10 Felipe Massa 55 +50.8 secs 6 1

    Görüldüğü üzere Hamilton Kubicayı geçmiş üstüne 29 sanıye fark atmış.Petrov ve Alonso arasındaki fark ise 0:200.yanlış hatırlıyormuşsun…

    Alonsonun balı yine hortladı,önundekiler yolda kalmaya başladılar sıyrılıp şampiyon olacak gibi yazılmıştır senın o okuğun Mclarenci yorumlarında sen biraz kırparak yazmışsın.2005 de oldu ama 2010 da arı bal yapmadı .

  38. Ayrıca hiç şüphesizki sıralama turlarında Trulli'nin büyük bir üstünlüğü var. İyi bir sıralama pilotu olduğu ve tek turda mükemmel olduğu Trulli'nin hala söylenir zaten. Ancak benim hesaplarıma göre bu iyi pozisyonları ne yazık ki sonuca dökmekte başarısız kalmış. Senin iyi pilotluk anlayışın buysa devam et düşüncelerinle.

  39. Valla neden Okan yazdım hayret bir ders kitabına bir de buraya bakınca adlar karışıyor nedense. Gelelim cevaplara…

    1- Tarso Marques'in geçmesine çok takılmışsın. Bir çaylağı, hele daha 20 yaşındaki bir çaylağı bir zahmet geçsin 2 senelik tecübesi bulunan Marques. Alonso topla oynarken kendisi F1 aracı kullanıyordu zaten (ki Alonso'nun ilk tecrübesinin bile 1999 sonlarında olduğunu anlatmıştım) Ancak Alonso'dan 5 yaş büyük olup 1994'te F3000'de yarışmış bu Marques'te ışık olsaymış Minardi'den daha üst seviyeye gelirmiş değil mi? Halbuki Minardi'den Renault'a alınan, Flavio Briatore'nin desteğini alan pilot Alonso olmuş. Demek ki anlık başarı pek de önemli değilmiş. Tarso Marques amerikaya saklanırken Alonso 2 kere şampiyon olmuş.

    2- Trulli'ye gelelim. Adam Renault kullanırken 1 zafer alabilmişti. Ancak Alonso Renault'un ilk zaferini elde ederken o nerdeydi? Fizanda mı? Evet şu an Lotus kullanıyor ve Alonso 2 şampiyonluk kazanırken tek görevi seyretmekti. Asla Alonso kadar istikrarlı da olamadı.

    3- Renault pilotlarından Trulli ve Alonso'nun 2004teki finish gördüğü çine kadar 15 yarışta elde ettiği pozisyonlar. Yarış dışı kalmaları çıkardım.
    Alonso 3 7 6 4 4 5 2 10 3 3 toplam 47, 10 kere yarış bitirmiş 4.7
    Trulli 7 5 4 5 3 1 4 4 4 11 9 10 toplam 67 12 kere yarış bitirmiş 5.58

    Benim hesaplarım bunlar gördüğün gibi ortalama finish pozisyonlarını gördüğümüzde Alonso senin hesaplamanın tersine daha istikrarlı. Burada ben yarış dışı kalmaları çıkardım. Henin hesaplarının ayrıntılarını da görmek isterim şahsen.

    Ama bir fikir öne sürdüğünde dişe dokunur bir kaynak, referans göstermeni tavsiye ederim bir kardeşin olarak. Hesaplama yaparken de ayrıntıları yazmadan direkman sonuç yazarsan pek de güvenilir olamazsın.

  40. bu yazdıklarına resmen anıra anıra güldüm 🙂 hay çok yaşa emi

  41. Ne demek istediğin tam olarak anlaşılmıyor ama adaletten bahsetmişsin. Benim adil olup olmamamla ne ilgisi var. Ben ne hakimim ne de savcı. Zaten buraya da takılmıyordur onlar. Burası motorsporları sitesi. Senin gibi, benim gibi 'taraftar'ların girdiği bir site. Umarım anlatabilmişimdir.

  42. herkesin şimdiki durumundan bahsetmişsin fakat şumaherin eskide kalan 7 şampionluğuna deyinmişsin. objectif olmamış.

  43. Misafir umduğunu değil, bulduğunu okur 🙂 Bak ne güzel, ben yazmışım sen de okumuşsun. Hafızan tazelenmiştir daha ne istiyorsun kardeş 🙂

  44. Verebileceğin tek cevap bu mu? Bak, İzmir'in Gülü'nden bir şeyler öğren. Allem edip kallem edip cevap vermeye çalışıyor. Sen ise basit cümleler kuruyorsun. Ya baştan sallama ya da adam gibi cevap ver. Hoş sallamışsın daha da ne cevap vereceksin, değil mi?

  45. Hay Allah razı olsun Minardi, ben bakındım ama bulamamıştım.

  46. Okan değil, Onur.

    Elimden geldiğince kısa yazdım, ama Formula 1'le yeni tanışmış, o sezonları takip edememiş arkadaşlarımız da okusun, bilgilensin diye biraz uzadı.

    Alonso'yu geçmiş, 2 seneye yaklaşık tecrübesi olan Brezilyalı Tarso Marques şu an nerede Alonso nerede?

    Ya işte, bu adı dahi bilinmeyen arkadaş Alonso'yu geçmiş.

    Trulli nerede Alonso nerede?

    İşte düşün. Adam şu an Lotus kullanıyor ve O bile Alonso'yu geçmiş.

    Alonso'nun performansı sezon genelinde kesinlikle Trulli'den iyiydi

    Neye göre belirleniyor bu? Bak, öyle işkembeden atmayayım iki istatistik vereyim;

    Ortalama grid pozisyonları

    Alonso 7.4

    Trulli 6.6

    Ortalama finiş pozisyonları

    Alonso 7.9333

    Trulli 7.8666

    Eee… Hani sezon genelinde kesinlikle Trulli'den daha iyiydi?

    Monaco'dan sonra Alonso'nun performansı artarken, Trulli'nin ki de düşmüş

    Şu sezonu istediğiniz yerinden almanıza bayılıyorum. İlk olarak 2008'de başladınız. "Sezonun ikinci yarısında…" 🙂

    Diğer yorumumda dediğim gibi, yalnızca benim yazdıklarımı görüyorsunuz. Ama ben bu yorumu cevap niteliğinde yazıyorum. Diğer yorumla hiç ilgilenmiyorsunuz. Ondan sonra da beni böyle uğraştırıyorsunuz 🙂

  47. Gir bak bakalım bir Hamilton haberine nasıl reyting alıyor kuyruk acısını yenememiş herkes orda.

  48. geçen sene öyle ama bu sene görünen sezonu 5. tamamlıyacak Lewis ve Webber biraz daha konsantre olurlarsa Alonso için en iyi sonuç 5.lik olur.

  49. EEE yani. Petrovun annesi herzaman yanında onu en iyi tanıyan insan şimdi çıkıp Petrov en iyi F1 pilotu dese ne diyecez onu en iyi annesi tanıyor ne diyorsa doğrudur mu Komik olmayın.

  50. Bazıları için gerçek şu araç gidiyorsa hızlıysa bu Alonso sayesindedir ama yavaşsa araçtan kaynaklanıyordur. Hep aracı geliştiren bir pilottur Alonso (son 5 yılda 0 şampiyonluk).

  51. Kontratında yazmıyordurda söyletiyorlar belli aralıklarla kötü yarışların ve sezonların ardından böyle vatandaşlar birbirini kollar herzaman özellikle büyük umutlarla Ferrari'ye gelip resmi olarak bir başarı elde edememiş (son 5 yılda 0 şampiyonluk ama en iyi pilot… 2006 yılında şampiyon olduktan sonra 2007 yılında gridde şampiyon olan tek pilottu ama Şuan 4 pilot var.Hamilton,Vettel,Button,Schumacher. Raikkonen'de olsa 5 şampiyon. para her kapıyı açar herşeyi söyletir. para karşısında dağlar taşlar dile gelir.) bir pilotsa.

  52. Burada yakıt etkisini de hesaba katmak gerekiyor. Macaristan'da her 10 litre fazladan yakıt, 0.45 saniye yavaşlamaya neden olduğundan basit bir matematik hesabıyla Alonso Vettel kadar benzin alsa 0.78 saniye geride olacağı(dolayısıyla polün yalan olacağı) gerçeğine ulaşıyoruz. İşte o malum zihniyetin idrak etmeyi ısrarla reddettiği hakikat budur.

  53. her yorumunda kendinle ve söylediklerinle çelişiyorsun hiç bir başarı tesadüf değildir diyorsun ama 2008 LEWİS HAMİLTON şampiyonluğuna türlü kılıflar arıyorsun. Acı hatıralar bazılarında giderilemeyen etkiler bırakıyor.

  54. Marc Gene bunu mütemadiyen belirli aralıklarla söylüyor, kontratında yazıyor sanırım:)

  55. Yavuz Balcı avatarı

    tartışmaya girecek değilim. hiç bir başarı dediğin anda istisnasızdır bu. istisnaları olan şeyleri lütfen katiyetle belirtme. naçizane tavsiyem. ayrıca bu sorunun cevabını senden istedim. fakat ne cevap vereceğini zaten biliyordum. bu sene için karşılaştırma yapmanada diyecek bir sözüm yok. kendi yorumundur saygı duyarım. 15 sene oldu nerdeyse bu mereti izleyeli. şundan emin olabilirsinki alonso tek bir konuda fark atar.

    kendisi de taraftarlarıda kayıtsız şartsız hep haklıdır. adam bunu kendine ve taraftarlarına iyi benimsetti. Helal olsun.

  56. Alonso öyle bir pilot ki bu adam yarım site yazı yazıvermiş.Hamilton un yada McLaren in adı geçen hiçb ir yere bu kadar yazı yazmadı.Dua edin ki Alonso varda atmacada olsa birşeyler yazabiliyorsunuz. O kadar ön yargılı bir yazı yazmışsın ki Renault un arabası yerlerde sürünüyormuşda ALonso da onun arkasında kalıvermiş.Kubica nın arkasında kalan üstün arabanız ve onun pilotu hamilton değilmiydi… benmi yanlış hatırlıyorum.

    Kİmicilerin yazabilecekleri WRC istasyonları dahi yok olunca ALonso iskelesine sığınmışlar.

    Başarılıysa bizim sevidiğimiz pilotumuz ve başarısızlığı gibi başarısıda bizim… size ne oluyor kuzum.Kendi taraftarı olduğunuz pilotunuza yazacak kadar dahi ilgi gösterememişmisiniz…

    Geçen seneki RB6 dayanıksızdı da onun için ALonso potaya girdi diyorsunuz yaaa bizde diyoruz ki Ferrari de motor patlattı ve o kadar yavaş araçdı ama yinede McLaren sitelerinde dahi son yarış öncesinde ALonso şampiyon oldu demişlerdi :))).Sen yinede bak dalgana.
    (sayın misafir yorumlarınızın hemen yayınlanmasını isterseniz üye olunuz)

  57. yavuz kardeş istisnalar nedir bilirmisin ?? massa'nın o şansız yılı , glockun son virajda hamiltona ''şampiyonluk senin olsun istiyorum'' demesi vs…

    fazla söze gerek yok , herşey ortada , hamilton gibi bir ÇAYLAK pilotun bu şekilde şampiyon olması beklnirdi ki ben o yıl kim şampiyon oldu sorusuna herzaman net bi şekilde MASSA cevabını vermişimdir , çünkü benm gözümde şampiyoluğu sonuna kadar hak eden pilottu

    . zaten 2005-2006 sezonlarını izleyen bi f1 fanı , 2 şampiyonluğunda haketmediğini söylüyorsa ben onun fan olduğundan şüphe ederim . cevap vermeye bile gerek yok …
    (geçen sene buttonun takıma alışması vs. hamiltona puan tablosunda geçilmişti , fakat bu sene sezonun en şansız pilotu olduğu halde şuan hamiltonun önünde ve istikrarlı şekilde podyuma çıkıyor, işte 2 pilotun farkı , birisi çaylak , diğeri tecrübeli….

  58. iki kaliteli beyefendi arkadaştan iki kaliteli yorum. tebrikler,

  59. Yavuz Balcı avatarı

    yani Lewis'in 2007 de McLaren koltuğuna oturması da,geçmiş 2 senenin şampiyonu alonso'ya kafa tutmasıda, 2008 de şampiyon olmasıda bunlara dahildir değil mi ? sonuçta bunlarda bir başarıdır. sadece evet veya hayır cevabı versen yeterli. açıklama istemiyorum.yanlış anlamanıda istemiyorum.

  60. Okan abicim uzun uzun yazmışsın da özetini çıkar bence. Ben yardımcı olayım sana. Alonso'yu geçmiş, 2 seneye yaklaşık tecrübesi olan Brezilyalı Tarso Marques şu an nerede Alonso nerede?

    2004'te Monaco'ya kadar Alonso ile neredeyse aynı puana sahip olan ve aynı podyum sayısını paylaşan Trulli nerede Alonso nerede?

    Gelelim 45 puan 46 puan meselesine. 24 Ağustos 2004 tarihli bir haber…

    Trulli'nin Belçika'daki açıklaması şöyle

    "İlk hedefim aracı bitiş çizgisine kadar götürebilmek ve şampiyonadaki puanlarıma katkı sağlamak. Kendim ve takımım için kapasitemi % 100 zorluyorum ve şampiyonada pozisyonumu sağlamlaştırmaya çalışıyorum. Sezonun ilk yarısında çok iyi bir performans sergiledim, fakat son üç yarışta puan alamadım. Bu nedenle son beş yarışta eski formuma geri dönmeyi hedefliyorum"

    Bu aslında Trulli'nin neden yollandığı konusunda sana fikir verebilir. Alonso'nun performansı sezon genelinde kesinlikle Trulli'den iyiydi ki Monaco'dan sonra Alonso'nun performansı artarken, Trulli'nin ki de düşmüş Alonso Monaco'dan sonra 3 podyum daha kazanırken Trulli Renault'ta yarışırken bile sadece 2 yarışta puan alabilmişti. Yani senin önermen doğru değilmiş onu anlıyoruz.

    Açıklamayı burada okuyabilirsin;
    http://www.*********.com/haberler/2594/trulli-cikis-ariyor.html

    Şimdilik bunlar yazılabilir senin için.

  61. Sana sadece özetle şunu söylemek istiyorum , HİÇBİR BAŞARI TESADÜF DEĞİLDİR …

  62. bende sana keşke hamiltonıda yazsaydında ne kadar adil olduğunu görseydik yazar kardeşim

  63. bunu sürekli alonsonun 1 sn gerisinde kalan bir pilotun taraftarının söylemesi .çok ilgin massa geri bildiri vermeyi bırak arabayı süremiyor bile geri bildirim verebilmesi çünkü çokta harika bir pilot değil massa girddeki en yetenekli 5e bile girmez

  64. ONUR AYBARS SEN DE HİÇ MERAK ETME BENDE BİLİYOM KİMİN DAHA HIZLI OLDUĞUNU TABİKİ FERRARİ

  65. Sana sadece özetle şunu söylemek istiyorum , HİÇBİR BAŞARI TESADÜF DEĞİLDİR …

  66. kardeş söleneçek söz bırakmamışın bu yazıyı yazan o ellere kurban adeta alonsonun kariyrinin özetini çıkarmışsın

  67. Klasik vega cevaplarından biri. Bak güzel kardeşim, en büyük hatan yalnızca benim yazdıklarımı görmen. Halbuki ben cevap veriyorum. Ama cevap verdiğim yorumu okumuyorsun. Ve hep de bunu yapıyorsun. Bu ve başka sebeplerden sana cevap dahi yazmak istemiyorum aslında. Bu yorumumu da sırf durumu izah edebilmek için yazdım. Kalasın sağlıcakla.

  68. FAster_Man, buraya yazıyorum kardeş.

    Güzel kardeşim, sen hiç tatlı canını sıkma. Ben, 98'den beri kim hızlı kim yavaş gayet iyi biliyorum.

    Anladığım kadarıyla tüm yazdıklarına cevap istiyorsun. Uzun olacak, yorulacak ve sıkılacağım ama cevap vereyim.

    2009 Macaristan GP araç ağırlıkları:

    1. Alonso 637.5 kg
    2. Vettel 655 kg
    3. Webber 652 kg
    4. Lewis 650.5 kg (Alonso'ya ağırlık olarak en yakın pilot. 13 kg daha ağır, 0.270 saniye daha yavaş)
    5. Nico 654 kg
    6. Heikki 655.5 kg
    7. Kimi 651.5 kg
    8. Button 664.5 kg
    9. Nakajima 658 kg
    10. Buemi 671.5 kg
    11. Trulli 671.3 kg
    12. Rubens 689 kg
    13. Glock 679.2 kg
    14. Nelson 667.7 kg
    15. Nick 658 kg
    16. Fisichella 680.5 kg
    17. Sutil 683.5 kg
    18. Kubica 666 kg
    19. Alguersuari 675.5 kg

    Not: Hatırlanacağı üzere ilk 10'un dışında kalan pilotlar istedikleri yakıt yükünü ayarlayabiliyorlar, ilk 10'u oluşturan pilotlarsa sıralamadaki yakıt yükleriyle kalkış yapıyorlardı.

    Görüldüğü üzere Renault'dan iyi olup daha az yakıt koyan araç yok. Hatta Renault'dan iyi olmayı kötü olmayı bırak, kimse Alonso'dan hızlı… pardon, hafif değil.

    Singapurdaki 3.'lüğü gayet iyiydi. Hatta kendisi bile şaşırmış olmalı ki o sezon elde ettiği tek podyumu olan bu üçüncülüğü manevi babası üç kağıtcı Briatore'ye armağan etmişti.

    2008'deki iki galibiyetin birini sen dahi anlamışsın. Diğeri de her gün 40 kere küfür ettiğiniz Lewis'in ilk virajı dağıtması sonrası alınmış olan galibiyeti Alonso'nun üstün yeteneğinden geldiğini sanmanız.

    Diğer sezonlara da açıklama istemişsin. Elimden geldiğince özetleyeyim.

    2001 sezonu: Tarso Marques ismini hiç duydun mu? Sanmıyorum. Bu sürücü 96'da iki, 97'de 9 yarışta start alıp 4 yıl aradan sonra 2001'de tekrar yarışmaya başlamış. İlk iki sezonunda 11 yarıştan 7'sini tamamlayamamış. Kalan 4 yarıştaki en iyi derecesi, 10 sürücünün tamalayabildiği İngiltere GP'de aldığı 10.'luk. Bu arkadaşımız 2001'de müthiş pilot Alonso'nun takım arkadaşı olmuş. Alonso, o sezon 17 yarışın 16'sında start almış. Marques ise son 3 yarış kala takımdan gönderilmiş. Önceki 14 yarışın 13'ünde start alabilmiş. Bu duruma rağmen, sezonu 0 puanla 23. bitiren Alonso'nun bir sıra önünde yer almış.

    2003 sezonu: Trulli'ye göre daha iyi iş çıkardığı açık. 55 puanla aldığı 6. fena sayılmaz.

    2004 sezonu: O sezon Honda ile Renault arasında müthiş bir ikincilik savaşı vardı. Honda motor gücü ile düzlüklerde öne çıkarken, Renault ise aracın dengesi ve yol tutuşu ile virajlarda daha başarılıydı. Trulli 18 yarışlık sezonun 15'inde Renault ile birlikte yarıştı. Sonrasında ise takımdan gönderildi. İlk 15 yarışta Trulli, takım arkadaşı müthiş pilot Alonso'ya üstünlük kurdu. Yetenek isteyen, dar Monako caddelerinde aldığı galibiyet de üstüne kaymak oldu. Birlikte yarıştıkları dönemde Trulli 46 puanla 4., Alonso ise 45 puanla 5. idi. Sırf Alonso'nun morali bozulmasın diye Alonso'nıun manevi babası üçkağıtçı Flavio Briatore tarafından Trulli takımdan gönderilince Renault, Honda ile girdiği savaştan malup ayrıldı.

    2005 sezonu: Renault sezona fırtına gibi başladı. McLaren müthiş hızlıydı ama bunu sıralamalara yansıtamıyordu. (O sezon ilk 6 yarışta iki ayrı sıralama seansı vardı. 7. yarıştan itibaren bu kural kaldırıldı. Ayrıca her pilotun tek sıralama turu hakkı vardı.) Sezonun 4. yarışı olan San Marino GP öncesi McLaren'den açıklama geldi; "Yarışı tek set lastikle bitirmek zorunda olduğumuzdan araç lastiklere çok yumuşak davranıyor, bu sebeple sıralama için tek turda lastik ısıtamıyorduk. O sorunu aştık." Ve beklenen olmuş, sıralamada ilk cep gelmişti. MP4-20, o sezonki en büyük rakipleri olan Renault tarafından da en hızlı araç olarak kabul görmüştü. Aracın, start aldığı 18 yarışın 12'sinde en hızlı turu elde ettiğini belirtmek, hızı açısından bir fikir verir diye düşünüyorum. Bu hızlı araç, hızlı olduğu kadar da dayanıksızdı. O sezon bir motorla iki yarışı tamamlamak gerekiyordu ve bu durum o zamanlar gücü olduğu kadar dayanıksızlığıyla da ünlü Mercedes motorları için pek iyi bir haber değildi. Fransa, İngiltere, Almanya, İtalya ve Japonya GP'lerinde McLaren pilotları yukarıda bahsettiğim motor kuralını çiğnedikleri için gridde 10 sıra geri cezasını çekmek durumunda kalmışlardı. Sanırım bu da aracın ne kadar dayanıksız olduğunu açıklamak için yeterlidir. (Hele 2005 Almanya, 2001 İspanya kadar canımı sıkmıştır.) Çok uzadı, Alonso o sezon müthiş ötesi işler yaparak değil McLaren'in büyük katkılarıyla şampiyon olmuştur.

    2006 sezonu: Bak burada senden daha fazla savunma yapabilirim. 2003-2008 arası alınan iki büyük şampiyonluk vardır. Bunlardan ilki, bu 2006 Alonso ve Renault şampiyonluklarıdır. Genç yaşına rağmen, arada sapıtmasına rağmen (Örneğin: Alonso; "Takım bana destek olmuyor." [YUH!] Alonso; "Takım 1 numarayı McLaren'e götürmemi istemiyor."), tüm masa başı oyunlarına rağmen alınlarının akıyla şampiyonluğu almışlardır. (O sezon ki İtalya GP'de aldığı en hızlı Q3 derecesinin silinmesi cezasına hala gülerim.)

    2007 sezonu: Buraya artık fazla girmeyeceğim. Yalnız şunu söyleyebilirim, takım sezon başında Alonso'yu desteklemekle hata yapmış ve bu sebeple şampiyonluk Kimi'ye gitmiştir. (Kimi'nin şampiyon olmasına üzülen McLaren taraftarı olduğunu da pek sanmıyorum.)

    2008 sezonu: Bu sezon için yukarıda yaptığım açıklamaya ek olarak şunu belirteyim. O sezon Renault Alonso'yu elinde tutabilmek için çok büyük bir yanlış yapmıştır. Nedir bu yanlış? Tüm teknik kuralların sil baştan olacağı sezona hazırlanmak yerine Alonso'nun bir kaç galibiyet ve podyum alarak takımda kalmasını sağlamak için son yarışa kadar 2008 aracıyla uğraşmışlardır. Alonso'dan sezonun ikinci yarısında bir kaç başarı gelince de taraftarları "Bak en komple pilot, müthiş yetenek, aracı nasıl geliştirdi" diyerek kendilerini kandırmışlardır.

    2009 sezonu: İşte önceki yorumumda açıkladım. O sezon ki tek numarası Macaristan GP'de kuş kadar hafif bir araçla ilk cebi almasıdır. O sezonu 9. mu, 10. mu ne bitirmişti. Bu sezon araç gelişimini -en azından Lewis kadar- beceremediğini de ekleyelim.

    2010 sezonu: Bu sezon büyük umutlarla Ferrari'ye geldi. Gelirken de yalnız değildi. Önden parasını yolladı, peşine zaten kapı açılmıştı. Son yarışa kadar altındaki bazen sezonun ikinci bazen üçüncü en hızlı aracıyla Webber'in 8, Vettel'in 15 puan önünde lider olarak geldi. Ki bu durumda RB6 VE RS27'nin büyük payı vardı. (Payları dağıtırken Almanya'yı da hatırdan çıkarmamak gerekir.) Kısaca 2005 sezonu benzeri denilebilir. Son yarışı Webber kazansa dahi kendisine ikincilik yetecekti. Ama O, onca tecrübesine, müthiş pilotajına rağmen, sezonun vasatın üstüne çıkamayan ve koltuğunu sponsorları sayesinde alan Rus sürücü Petrov'un arkasında 40 tur, bir başka deyişle yaklaşık 222 km, bir başka deyişle yaklaşık 70 dakika boyunca debelenmiş ama o çaylağı geçemeyerek yarışı 7. sırada tamalayabilmiştir. (Bu sezon da araç gelişiminde rakiplerinin arkasında kalmıştır. Taraftarının bir türlü beğenemediği Vettel kadar olamamıştır.)

    2011 sezonu: Şimdiye kadarki en büyük başarısı FIA'nın kıyağıyla aldığı İngiltere galibiyetidir. Bundan sonra tüm yarışları kazansa dahi elde edeceği tek şey, taraftarlarının, "Bak işte son 5 yarışta herkesden fazla puan topladı, en komple pilot" demesi olacaktır. Yine aracının gelişimine katkısı olmayan bir sezon geçirmiştir.

    Evet, Alonso Kariyeri boyunca dört defa rekabetçi araca sahip olmuş, bunlardan 2005'i McLaren'in desteğiyle, 2006'yı anasının ak sütü gibi helal olarak kazanmıştır. 2007'de Formula 1 tecrübesinden yoksun, kimsenin karşısında şans vermediği çaylak Lewis'in arkasında kalmıştır. 2010'da ise yine bir çaylağı geçememiş ve RS27'nin gaz kokusunu şampiyonluğa yeğlemiştir.

    Önemli not: Ben sürücünün araç gelişimi açısından tek etkisinin aracı hissetmek ve bu hissi doğru bir şekilde mühendislerine aktarmak olduğuna inanan biriyim. Bu konuda bu sayfalarda Alonso taraftarı kardeşlerimle yaptığım sohbetlerin haddi hesabı yoktur. Araç gelişimi üzerine her sezon bir şeyler yazmamın nedeni bu Alonso taraftarı kardeşlerimdir.

  69. gene gbi birinden ança böle şeler beklenirrrrrrrrr

  70. E hemmm. Shumi'den sonra dicekti sanırım. Shumi'yi hiç gördü mü ki acep önce o konuyu sormak lazım

  71. Adam dtm deki araç ile mi kıyaslamış? F1 de mücadele eden tüm pilotlar rekabet içerisindedir ve kıyaslanmak mecburiyetindedir.Hoş keza atılan turların dereceleri ve yapılan kıyaslama buna küçücük bir örnektir.O zaman Rb7 nin dereceleri piste yansımasın .Misal yani

  72. Gerçi karşılaştırdın yerine karşılaştırdım yazmışım ama sen ne dediğimi anlarsın zaten.

  73. 2009'da son yarışta en hızlı araç ünvanını ele geçiren Red Bull RB5 ile takım puanı olarak sadece Alonso'nun kazandığı 26 puanı bulunan Renault R29'u karşılaştırdım ya; bunu sadece fanatiklikten gözü dönmüş bir McLaren'ci yapabilirdi işte.

  74. 2007 de mclarene gelene kadar çifte şampiyon olmuş bir çokk rekor kırmış alonsooooooooo önçe o sene lewise yenerek karizmayı hepten çizdirdiii sonra geri kalan karizmayıııı geçen sene abu dabi bsit bir çaylagın arkasında kalrak geçirdiii orda lewis olsaaa kesin geçerdiiii ayrıçaaa hep dionuz eşit stadüde deildiler lewis destekleniodu eeee geçn sene rbr veteli desteklioduu ama noldu webber şampionluuu son yarışta kaybetti

  75. SERKAN YILDIRIM avatarı
    SERKAN YILDIRIM

    faster man istatistikler dion ama alonso vetel ve lewise gere 4 5 yıl fazladan yarıştı ortalamya bakarsak dah gerilerdeeeeeee

  76. suçu hemen koskoca Ferrari mühendislerine attınız ya daha ne diyim.renault iyi bi araca sahip olunca pay sahibi Alonso Mclaren rekabetçi bi araç üretince pay sahibi Alonso ama Ferrari basarısızsa sorun mühendislerde.Alonso Massaya fark atınca bu pilotaj Vettel Webbere fark atınca takım webberi manipule ediyor.Alonsonun pilotajını kalitesini tartısmıyorum gridde de en kaliteli pilotlardan biri ama hayal aleminde yasıyorsunuz.sunu anlayın artık Michael Schumacher Ferrariye 5 sampiyonluk verdi.Ferrari ise Raikkonene bir sampiyonluk verdi.önümüzdeki sezon Alonso sampiyon olursa Ferrari Alonsoyu sampiyon yapmıs olucak.Alonso Ferrari değil.

  77. Geçen seneye bakıp alonsonun nasıl bir şampiyon olduğun görebilmemiz yeterlidir bence.
    Hangi akıl mantık sahibi senenin en vasat altı pilotlarından birini 40 tur boyunca geçemeyen bir pilotun en iyi olduğunu savunabilir?Ucunda bir şampiyonluk önünde bir çaylak ve 40 tur.Rabbim sanki al sana şampiyonluk tabi alabilirsen hesabı bir imtihana tutuşturmuş alonsoyu.Ama bu ahval ve şerait içerisindeki pilot bunu başaramayaratk nasıl hazıra konan emek vermeden kazanmayı kendine görev edinmiş biri olduğunu kanıtlamıştır.
    Vatandaşı en iyi lider demiş nasıl bir lider? Takım arkadaşını psikolojik dış etkenlerle saf dışı bırakan bir lider .Evet gerçekten öyleymiş takımı avucunun içine alarak türlü katakullilerle habis düşünceyle takımı ele geçirmiş bir lider.Olayın arka yüzü bu.Renaultta da böyleydi Ferrari de de.Mclaren de de böyle olacaktı ki bu sefer çok sert bir kayaya çarptı.Çünkü o takım F1 de tartışmasız takım içi eşitliğine mutlak suretle izin veren yegane takım.ideolojisini o dönem f1 in en şovenist pilotuna teslim etmeyen takım.Hal böyle olunca tekmeyi nasıl yediğini hepimiz biliyoruz.Herkes bilmiyor mu Massa nın şu anda yeter iperformans göstermediğin? .Peki Ferrari gibi bir takım neden Massa yı inatla elde tutuyor.Çünkü liderleri istemediği için.
    Halihazırda m.Genenin anlattıklarının gerçeği bu şekildedir.Kimse kendini kandırmasın.

  78. büyüksün onur büyüksün minardi:) cansınız can…:) gördüğünüz gibi ses çıkarmıyor alonsocu arkadaşlarımız zira yazdıklarınız % 100 gerçek…
    alonso gerçek bir takım arkadaşı ve eşit statü ile sadece 2007 de yarıştı…no contest olarak sonuçlanmış gibi gözüksede alonso kemeri hamiltona kaptırdı ona mağlub oldu…alonso mclaren le anlaştığı gün aslında kimi ile aynı takımda yarışacaktı. bu açıdan bakarsak o dönemde kimseden çekinmediği belli oluyor…kimi bilahare ferrari ile anlaşınca takım kimi yerine hamiltonu düşündü. ve 2007 alonsoya kendi pilotaj kalitesini ve aslında öyle abartılacak bir pilot olmadığını gösterdi. ve ondan sonra alonso bir daha tövbe iyi pilotla takım arkadaşı olmam düşüncesiyle hareket etti. eğer massa kaza geçirmeseydi ferrari alonsonun önünü açma adına massayıda kimiyle beraber yollardı…alonso normal bir massaylada mücadele etmeye cesaret edemezdi. prensip meselesi saygı duymak lazım.
    alonso şu an cepten yiyiyor…gene mene yok alonso iyidir yok şahanedir en büyüktür komple pilot arabaya değer katar az harcar çok performans güçlü çekiş vs.vs…bunlar daha önce dediğim gibi alonsoyu bir marka haline getirmek için yapılan reklam projesinin bir parçası…santander herkesi yemliyor bunlarda alonso alonso şakıyorlar…italyanların kafası zati karışık. araba kötü araba kötü diye diye ferrari takımının aklını aldılar. bu kadar ifade karşısında onlarda bu hikayeye inanmaya başladılar…ferrari bence kumpasa getirildi ispanyollar tarafından…

  79. orda bi genç yazısını koymayı unutmuşuz diye kıyametleri kopardınız ya diyecek bişey bulamıyorum
    2005'de en genç dünya şampiyonu oldu
    2006'da en genç çifte dünyanı şampiyonu oldu

    en genç dünya şampiyonunu önce hamilton aldı , hamiltonun elindende vettel aldı
    en genç çifte dünya şampiyonunu daha şuan kimse almış değil , şuan RESMİ olarak alonso gösteriliyor , o resmiyet 1 hafta sonra bozulabilirde bozulmayabilirde , herşey ordada , aşağıdada dediğim gibi;
    size 2*2'nin 4 olduğunu kanıtlayamayız , sizde alonso nefreti gözünüzü boyamış ne desek boş , Sizde çok iyi biliyosunuz alonso'nun şu gridde en iyi 2 pilottan biri olduunu, griddeki istatistikliklere bakarsak en iyi 2. pilot olduğunu , ne diyelim anlayamayana herşey boş..Saygılar..

  80. Muammer UYAR avatarı

    Ben de onu diyorum yukardaki arkadaşa,massa gününde olsa bile Alonso farkı en az 0.5, 0.6 sn kendi kattığı fark .Ayrıca Alonso nun her yaptığı geri bildirimi biz bilemeyiz,aracın her kusurunu iyi yanlarını basına tane tane anlatacak değiller yani.Biz Alonso nun yarış mühendisi takımın teknik patronu değiliz..Ama onlara gerekli bildirimleri yapıyodur tabiki.

  81. 2006'da 2. kez şampiyon olup En Genç Dünya Şampiyonu Ünvanını aldı

    Şimdi hem ikinci kez şampiyon olup hem de en genç dünya şampiyonu ünvanı nasıl alınıyor onu bir açıkla bakalım. Benim bildiğim birisi ancak ilk şampiyonluğunda en genç dünya şampiyonu olabilir. Yani mantıken öyle. İkinci şampiyonluğu daha yaşlıyken aldığına göre. Ama belki senin bu duruma mantıklı bir izahatın vardır. Bekleyelim görelim.

  82. (nasıl ölçüyorsa) :——-)
    +1

  83. bence de griddeki en iyi pilot:
    1.pilot(lar):griddeki herkes
    2.Pilot:Alonso
    🙂
    Herşeyi ne kadar da abartıyorsunuz…bir pilotun yavaş otomobille yarışı 3. bitirmesi(bu başarıyı göstermiş her pilot iyi pilot olsaydı……….)

  84. minardi , şuan heryerde en genç çifte dünya şampiyonu alonso olarak gösteriliyor ki vettel şampiyon olana kadar , 1 hafta sonra yani .. Fazla söze gerek yok , anlatım bozukluğuda yok.. şuan resmi olarak alonso duruyo , haftaya değğişirmi bilmem , ama değişeceği kesin…saçmalamaya gerek yok 😛

  85. araç alonso nun aracı, tabi fark atacak….ayrıca psikolojik olarak çöküntüde olan massa dan bahsediyorsun./…ki geri bildirim derken…….alonso nun yaptığı tek geri bildirim 'araba yavaş' birde 'lastikler çalışmıyor' bu kadar…

  86. saydıklarımın içinde de sadece pole ve yarış galibiyetini söledim
    kötü araçlarla elde ettiği podyumlarıda yazarsam
    2003-2004-2008-2009….

    fazla söze gerek yok…herşey ortada , size 2*2'nin 4 olduğunu kanıtlayamayız , sizde alonso nefreti gözünüzü boyamış ne desek boş , Sizde çok iyi biliyosunuz alonso'nun başarılı bir pilot olduğunu , şu griddeki istatistikliklere bakarsak en iyi 2. pilot olduğunu , ne diyelim anlayamayana herşey boş..

  87. Daha neler var bak.

    2006'da 2. kez şampiyon olup En Genç Dünya Şampiyonu Ünvanını aldı

    Öncelikle cümledeki anlatım bozukluğunu herkes farketmiştir. Bu "en genç çifte dünya şampiyonu" ünvanı 7 gün sonra tarihin tozlu raflarına gömülecek. Geçiniz.

    2008 o dandik aracıyla 2 galibiyet aldı

    Birinin nasıl alındığını herkes biliyor. geç.

    2010 sezon içinde inişli çıkışlı istikrarsız aracına rağmen , 40 puan geriden gelip son yarışa şampiyona lideri olarak girdi ve RBR devinin 1 tanesini geçmeyi başardı sezonu 2. likle kapattı

    Şimdi 40 puan deyince sanki çokmuş gibi duruyor. Lakin o 40 puan eskinin 16 puanı. Ayrıca bu fark belçika yarışından sonra oluşmuş idi. Belçika yarışıyla sezon bitimi arasındaysa tam 6 ( yazıyla altı) yarış vardı. Yani çok büyük bir başarı gibi sunulan şey aslında abartılacak önem verilecek bir şey değildi. Raikkonen gibi son iki yarışta 17 (yazıyla on yedi) puan farktan gelip şampiyon olmak mı daha önemli, yoksa 6 yarışta 16 puan fark kapatıp

    ikinci

    olmak mı? Cevabı, yani hakikati herkes biliyor.

  88. O dandik araçla 2 galibiyet mi Taraftarlarda o şikeyle kazanılmış yarışı galibiyetten saymaya başlamış anlaşılan O yetenek pisttinde araç bomboş olursa Kartikeyan bile pole alır. Yarışı kazanan Lewis'den 8 tur önce pite giriyor yani turda 2.5kilo yakıt harcasa 20 kilo, 2 kilo harcasa 16 kilo fark var arada.

  89. Arkadaş sen önce git 2009 aracının rbr'den normalde ne kadar yavaş olduğunu öğren..(ki renaulttan iyi olup az benzin koyan çok araç var , aralarından birkaç tenesini de yazsaydın ya ) hadi onu geç , o kamyoneti ile singapurda nasıl olurda 3. olur ?? hangi pilot o araçla 3. olabiliirki ?

    2-2008 deki 2 galibiyetin neresi gülünç , Birisinin haksız kazanç olduğunumu söylemeye çalışıyosun , Eğer birisi haksız kazançsa DİĞERİ NE??

    3-2003-2005-2006-2007-2010-2011 yıllarına neden cevap bulamadın ??

    4- Kariyeri boyunca sadece 4 defa rekabetçi araç verilmiş bu adama , 2 sinde şampiyon , 2 sinde ise son yarışta kaçırmış (2010 da rbr nin bariz üstünlüğünüde ele alırsak , 2010daki araç pek rekabetçi sayılmaz)

  90. Kardeşim, yazdıklarının hepsi birbirinden eğlenceli.

    Bu iyiydi;

    2008 o dandik aracıyla 2 galibiyet aldı

    Ama aralarında en bombası bence bu;

    2009 o kamyoneti ile macaristanda (yetenek pistinde) polü almayı başardı

    🙂

    Bak Alonso 'yetenek pistinde' ilk cebi nasıl almış:

    Sıralama sonuçları:

    1. Alonso 1:21.569
    2. Vettel 1:21.607 (Alonso'dan 0.038 saniye daha yavaş)
    3. Webber 1:21.741 (Alonso'dan 0.172 saniye daha yavaş)
    4. Lewis 1:21.839 (Alonso'dan 0.270 saniye daha yavaş)

    Açıklanan araç ağırlıkları:

    Alonso 637.5 kg
    Vettel 655 kg (Alonso'dan 17.5 kg daha ağır)
    Webber 652 kg (Alonso'dan 14.5 kg daha ağır)
    Lewis 650.5 kg (Alonso'dan 13 kg daha ağır)

    İlk pitstoplar:

    Alonso 12. tur
    Webber 19. tur (Alonso'dan 7 tur sonra)
    Lewis 20. tur (Alonso'dan 8 tur sonra)
    Vettel 21. tur (Alonso'dan 9 tur sonra)

    Özetlersek; bu ilk cep, yetenekle değil; 'kuş kadar hafif' araçla alınmıştır.

  91. Muammer UYAR avatarı

    Ne yapmasını bekliyosun Alonso nun lokma takımlarını alıp arabanın altına mı yatsın :)) Zaten aracın sorunlarını eksiklerini çok iyi bir şekilde geri bildirim yapıyo ama mühendisler problemleri gideremio araç takoz.monte nin dediği gibi F150 hasta doğdu gelişmiyo..Haa fark dersen takım arkdaşına 0.6 0.8 hatta en son 1 sn fark attı, atıyo zaten. bu hasta araçla.,

  92. Alonsonun aracı geliştirdiği söylentileri de yıllardır devam ediyor.Alonsoda 2007deki mclarene 0.6 saniye kazandırdım falan diyordu.(nasıl ölçüyorsa.)hem diyosunuz Ferrari bilmemkacıncı hızlı takım hem de diyosunuz Alonso aracı geliştirme konusunda harika bi pilot.hadi göstersin kendini o zaman Hersey müsait

  93. ne demişler: körler sağırlar birbirini ağırlar.

  94. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    misafir kardeş burada hiç kimse tuttuğu pilota toz kondurmuyor yada hatası olduğu zaman pilotuna birşey demiyor varsada sayılıdır. onun için hiç kimse burada objektiflik taslamasın sonuçta bi taraf tutuyoruz. aynı şekilde iyiki schumacher'de var hamilton'da var. bu tür davranışların sadece alonsoya yapıldığını sanmayın.

  95. alonzomanyaa  avatarı

    Anlamazlar kardeşim,çünkü onlar karşılarındakileri adam yerine koymayacak kadar basit insanlar. ancak vur kaç yaparlar.. Şu yazılanı okumaya bile tenezül etmezler, ama zannederler ki herkes onların yazdığını okuyor.. Evet okuyorum, *******

  96. harika müthiş bir yazı ama ben anlayacaklarında şüpheliyim

  97. Kulakdan dolma bilgi sahibi olanlar ve anti Alonso cular benzer fikirlerin sahibidirler.2005 de en hızlı ve hakim araç Renault değildi.2005 yılında kaplumbağa gibi olan araç ALonso nun istikrarının yanında McLaren,McLaren pilotları MP4-20 ve Fisichella nın istikrarsızlığı ile başarı bulabildi.2005 de yaptıkları o kadar önemliydiki Benim gibi McLaren ve Raikonen hayranlarının hatta Ron Dennis in dahi ilgisini çekmişdir.UNutmayın ki; McLaren-Alonso anlaşması 2005 deki başardıklarıyla birlikte yapıldı.Bazı sunni- Raikonen hayranları görüntüleri abartarak ve o günden sonra şampiyonluk için mücadele edebilecek bir araca sahip olamayan ALonso ya yüklenerek ihtiraslarını tatmin ediyorlar.Bu belirttiğim düşüncedeki kişilerin son yarışlara kadar Alonso nun karşısında kalmışları nasıl destekledikleri ve neler söyledikleri hatta son yarış öncesinde nasıl sus-pus oldukları bilinen bir gerçekdir.2006 da başlarında Renault hızlıydı ama en hızlı araç yine Ranault değildi.Ferrari nin bastırması ile bıçak sırtında geçen puan mücadelesinde FIA nın son darbesiyle Renault geri düşmüştü.BU geri düşme sonucunda yarışları diken üstünde geçiren ALonso nun tecrübesizlikleriyle birlikteAlonso ve MSC – Ferrari atışmaları başlamışdı.2007 motorunun denendiği yarışda patlaması ve ALonso nun mücadelede zayıf görünmesiyle birlikte bu zıtlaşma üst seviyeye vardı ki gevşediği an MSC nin de sonraki yarışlarda benzer sorunu yaşayıp puan kaybetmesiyle meydana gelmişdi.Ferrari o kadar güçlüydüki tur yediği araçlardan turunu geri alıp nerdeyse yarışı kazanmak için güçlü görünen araçla mücadele edecek durumdaydı.ANti ALonso cular ALonso nun yerinde olsaydılar bu bıçak sırtında geçen mücadelede onun kadar dahi sakin olabilirmiydiler ki 2006 yenilmez Ferrari ve MSC ile mücadelenin ta kendisidir.

    2006 da Türkiye GP de ' WHO ALONSO ' diye pankart açanlar Brezilya yarışı sonrasında who MSC diye gördüklerinde itiraz edebilirler ki sanırım bunlar bizim Türklerdir çünkü onlar kadar hiçkimse bu ile itiraz edemedi.Belkide,2006 Türkiye GP de Who ALONSO pankartını açanlar burada bildiğimiz malum kişlerdir… kimbilir… kendileri kabul edecek kadar yürekli değillerdir ki o provokasyonuda bizim yaşadıklarımızıda iyi biliyoruz.

    Ferrari de artan başarısızklıklara sebep olarak gelişmedeki tahlillerde geri kalmışlıklar göz önüne alındı ve bunu başaracak kişi Raikonen değildi… bunun yanında Raikonen in vurdum duymazlıklarıyla birlikte uzatılmış sözleşmeye rağmen kaybedilecek zaman göz önüne alınamadı ve o sözleşme anında sonlandırıldı.Ferrari Raikonen i isteyerek ve uzun zaman çalışmasıyla birlikte almışdı fakat onun verimsizliği yanında ALonso nun yokluk içindeki uğraşları takdir görmüşdü… 2009 ortasında Ferrari nin içinde dahi Raikonen gibi itici güçlerin yerini ALonso gibi öteleyici gücün alması gerektiği bas bas bağırılmaya başlanmışdı.Raikonen in aracı geliştirmek adına çaba sarfetmemesi Ferrari yi acil müdahale sınırına getirmişdi.Takımın yöneticileri hatta MSC nin başı çektiği söylenilen bir gurup ALonso sözleşmesini yapmışdır.Geçen sene son yarışda McLaren yada Ranault kadar güçlü bir araçla son yarışa çıksaydı dahi şampiyon olmuşdu.SOn yarışda Renault un arkasına düşmese dahi şampiyon olma ihtimali %70 in üstündeydi.Kimse ALonso ya laf atmasın… Altında McLaren olan Hamilton da Ranault Kubica ikilisinin arkasında kalıvermişdi.SOn yarışda Ferrari dördüncü hızlı takımdı ki üç dahi olabilseydi Alonso ile birlikte şampiyonluk yaşanmış olacakdı.2011 sezonu aracının tasarımından itibaren yapılan hatalı kabüller ve RT korelasyonu hatalarıyla birlikte adam haline gelemeyen araca rağmen hala mücadelenin içinde…. işde bu durum onun Ferrari gücüyle olan çalışmasının şekillenmiş halidir.Bu güçden rahatsız olanlar tabiiki sıkıntılarını buraya aktaracaklardır.

    Diniyle ilgili yorum yapanlara kahkahakarla gülüyorum… onun mücadele etmiş olduğu diğer pilotları hatta Hamilton u Vettel i dahi müslüman ilan edecek olmalarından endişe duyuyorum.Benim için dini öenmli değil çünkü dini kendi içindir… sizler için Hristiyan yada dinsiz olması arasında fark varmı onuda bilemem ki Hristiyan iseniz size dokunabilir.Dam belki Yahudidir yada İspanyada Müslüma da çok belkide Müslümandır ve bunu açıklamak istemiyordur.300 km ile gidip yarış bitiminde şükür sözcükleri söyleyen insanlar dinsiz olamazlar ama bazıları bunu söyleyip dinin üstünde para kazanmak istemez.Kullandığı bilgisayarı köpek eti yiyen ve neye inandığını bilmediği insanlar yapmışlar ama o bilgisayarla burada din nameleri yapanlara anlam vermek???

    Kendi taraftarı oldukları pilota bir kelime yazamayanlar ALonso haberlerine yazıp duruyorlar… İyiki ALonso varr.

  98. ''''bu haberler advertorial reklam veya pr çalışması bence…belli aralıklar la f1 camiasına servis yapılıyor. peki bunu kimler söylüyor…gene gibi evin çocukları, kendi halinde eski emekli olmuş şu an bir iş bulamayan f1 pilotları, mühendis telemetri uzmanı teknisyen arabayı silen vs. ferrari çalışanları, birde ferrari fabrika önünde takılan simitçi kahveci gazozcu lahmacuncu pardon pizzacı gibi seyyar satıcılar, yine ferrari fabrika yanında makilik arazide takılan bir ara istemeden de olsa yangın çıkaran izci kampının oymak beyi, ispanyaya giderken yol üstünde hediyelik eşya ve pişmaniye satan(alonso akrabalarına giderken eli asla boş gitmez burada kendine özel indirim yapılır hatta son kullanma tarihi yaklaşmış ne kadar ürün varsa alonsoya saklanır ve bedava verilir alonso cömert biridir) dükkanın sahibi, dünyanın muhtelif ülkelerinden ateist veya satanist grup temsilcileri(kendilerine yakın dünyada bu kadar ünlü biri yok)….
    :))) evet alonso griddeki en iyi ve en sevdiğim 24.pilot:)))) '''

    ne kadar komik ve saçma sapan bir ifade bütünlüğü

    sırf bu haberlerden beslenen birine göre bir yaklaşım.

    birbiri ile alakasız onca cümle

    anlaşıldı kuyruk acınız büyük

  99. bu haberler advertorial reklam veya pr çalışması bence…belli aralıklar la f1 camiasına servis yapılıyor. peki bunu kimler söylüyor…gene gibi evin çocukları, kendi halinde eski emekli olmuş şu an bir iş bulamayan f1 pilotları, mühendis telemetri uzmanı teknisyen arabayı silen vs. ferrari çalışanları, birde ferrari fabrika önünde takılan simitçi kahveci gazozcu lahmacuncu pardon pizzacı gibi seyyar satıcılar, yine ferrari fabrika yanında makilik arazide takılan bir ara istemeden de olsa yangın çıkaran izci kampının oymak beyi, ispanyaya giderken yol üstünde hediyelik eşya ve pişmaniye satan(alonso akrabalarına giderken eli asla boş gitmez burada kendine özel indirim yapılır hatta son kullanma tarihi yaklaşmış ne kadar ürün varsa alonsoya saklanır ve bedava verilir alonso cömert biridir) dükkanın sahibi, dünyanın muhtelif ülkelerinden ateist veya satanist grup temsilcileri(kendilerine yakın dünyada bu kadar ünlü biri yok)….
    :))) evet alonso griddeki en iyi ve en sevdiğim 24.pilot:))))

  100. ya tamam bi pilotu çok sevebilirsiniz hayran olabilirsiniz ama bi yere kadar ya bizde f1 seyrediyoruz redbulun aracı süper diyenler 2005-2006 da reno kötümüydü yapmayın ya reno okadar iyi bir araçtıki alonso schumiye suzuka r130 da geçiş için hamle yapabiliyordu şu anda redbull mesela mersedese öyle bi atak yapamaz r130 da 2007nin sonunda ayrımcılık yapıldığını savunan arkadaşlar 2007nin ilk yarışarını iyi hatırlayın hep ağır çıkan hamiltondı avantajlı strateji hep alonsodaydı 2007 avustralyada alonso 2. yapmak için resmen hamiltonın pitini uzattılar
    2008 galibiyetlerinden bahseden arkadaşlar ilk galibiyetin nasıl alındığını herkes iyi hatırlar
    2.galibiyete gelince aslında çok kötü start alıp içte sıkışan alonso hamiltonon kimiyi geçicem diye dışa üzerine doğru kırıp ortalığı karıştırmasıyla startın sonunda liderliği almıştır zaten o startla hamilton ceza almıştır
    macaristan yetenek pistiymiş onuda öğrenmiş olduk sağolun
    alonsonun 2010-11 de tamamen 1.pilot olarak yarıştığını redbullda geçen sezon bizim yarışa kadar mclarende ise hala 2 pilotun birbiriyle yarıştığını unutmuşuz
    alonsoyu pistte çok sevebilirler onlara göre supermen olabilir ama ben bu kadar ovulen birinden o kadar icraat görmedim
    gördüğüm alonsonun kendini medyaya ve piyasaya çok iyi tanıtması
    alonso hamiltondan vettelden raikkonenden daha iyi pilot falan değil

  101. Marc Gene Alonso'yu padokta en yakından tanıyanlardan biri. Çünkü Formula 1'den hatta F3000'den önceki Alonso'yu biliyor, gelişimine de en yakından tanık olmuştu.

  102. Alonso'nun kariyerini batıran ron dennisi olmuştur
    2003'te macaristanda bir ışık gösterdi kendini
    2005'te efsane oalrak tanına shumi'nin şampiyonluk serisine son verdi
    2006'da 2. kez şampiyon olup En Genç Dünya Şampiyonu Ünvanını aldı
    2007'de ron dennisin ayrımcılığı , takım içindeki gerginlik vs. Alonso tek başına çıkıp şampiyonluğu 1 puanla kaçırdı..
    2008 o dandik aracıyla 2 galibiyet aldı
    2009 o kamyoneti ile macaristanda (yetenek pistinde) polü almayı başardı
    2010 sezon içinde inişli çıkışlı istikrarsız aracına rağmen , 40 puan geriden gelip son yarışa şampiyona lideri olarak girdi ve RBR devinin 1 tanesini geçmeyi başardı sezonu 2. likle kapattı
    2011 SEZONUN EN GÜÇLÜ 3. TAKIMI OLMASINA RAĞMEN 2 MCLARE PİLOTU İLE REKABETE GİRMEYİ BAŞARDI , ZAMAN ZAMAN –RBR'NİN 2. ARACIYLADA REKABETE GİRDİ–

    NOT:Alonso kariyeri boyunca sadece 4 defa rekabetçi araç kullanmıştır , bunun 2'sinde şampiyon olmuş , 2'sinde ise son yarışta kaybetmiştir…..

  103. Vatandaşı nede olsa garip bi durum yok

  104. Singapur GP RaceEdit Video

    Rob Smedly'den Massaya: destroy hamiltons race as much as you can

    Lewis Hamilton: Of course i have a drive trough

    Bu adamı seviyorum…

  105. Alonso-Button avatarı
    Alonso-Button

    Aklın yolu 1.

  106. Alonsomania  avatarı

    emretmekle ne alakası var? gayet anlaşılır bi şekilde rica cümlesiydi o bence, sen nasıl anladın bilmiyorum. ayrıca erkek değilim

  107. Alonsomania  avatarı

    şu bi gerçek ki Lewis'in daha iyi sezonları olmuştu, geri dönücektir eminim ama bu sezon pek parlamadı olumlu yönde, Vettel genelde önden başladı ve performansı adam gibi anlaşılamadı ama ben şahsi görüşüm olarak Hamilton ve Alonso'nun seviyesine ulaşabildiğini düşünmüyorum ki bunu daha önce de belirtmiştim ama şu da bi gerçek ki bu sezon oldukça hatasız gitti. bu demeç singapur yarışından önce verildi, Alonso 2.ydi o zaman ona göre konuşmuştur Gene. Raikkonen'in komplelikle hiç alakası yoktu bence tek turda oldukça hızlıydı ama takımla olan ilişkisi ve arabaya olan geri bildirimi yeterince ortadaydı.

  108. daha sezon bitmedi ama bu sezonun şu aşamsına kadar ki vetel ve button dan sonraki en iyisi

  109. Ancak bütün bunlara rağmen, Gene yine de Alonso'nun griddeki en iyi pilot olduğunu söylüyor. evet bu üçü olmasa f 1 izlenmezdi çok şanslıyız ki böle 3 nimet varrrr

  110. alonsoberker avatarı

    Şu anda pistteki en komple sürücüler Alonso ve Shumi hamilton iyi ama kendini kontrol etmesi lazım nerede ne yapıcağını bilmesi lazım vettelde iyi ama onunda gelişmesi lazım hamiltonu bilmem ama vettel ilerde çok iyi olucak o kesin

  111. kusursuz değil ama geçen sene 22 pilot ve bu sende 21 pilottan daha iyi bir sene geçiriyor

  112. ya burada zaten sadece alonsoyu övmemiş ki niye olay çıkartıyon hemen hokkobaz hamilton ve vetteli de öne çıkarmış çok da doğru söylemiş bu 3ü olması f1 izlenmezdi zaten hepsi çok iyi sürücü ama alonso bi başka:DD

  113. Iki kusursuz yil mi gecirmis??? Gecen senenin en buyuk kaybedeni, bu yil daha da beter :))

  114. EMREDERSİNİİİZZZZZZZZZZZ ALONSOMANİAAAA BEY

  115. Alonsomania  avatarı

    biraz daha düzgün yazabilir misin?

  116. hangi ingiliz sürüçüler dioyaaaaa alonso en komle die raikonen bile ondan da komledir alonso 2007 ye kadar en komple di o faciadan sonra karizmaa söndüüüüüüüüüüüü

  117. Griddekilere fikrim

    Alonso gerçekten iyi bir pilot Ferrari'ye geldikten sonra dahada geliştiğini düşünüyorum.
    Hamilton hızlı ve iyi fakat 2 senedir çok fazla hata yaptı toparlanması lazım
    Vettel hala hızı konusunda emin değilim Webbere karşı manüpülasyon olduğunu düşünüyorum
    Schumacher- Konuşmaya gerek yok zaten herşey ortada 7 şampiyonluk 91 galibiyet

  118. eski ingiliz sürücülerde alonso en komple pilot diyor bunda anormal birşey yok herkes ne düşünüyosa odur

  119. hatırlatırım şu an şampiyonada 2. deil lakin sene sonunda 5. olacaına bahse bile girerimmm zaten sen vatandaşının en iyi pilot olacagını sölüçen zaten ferrari test pilotusun gayet normal bir davranışşşşş haa bide ayrıça alonsonun vatandaşııııı jaime en iyinin lewis oldunu sölemişti bi kaç ay önçe

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir