WRC:Sebastien Ogier Evinde Kazanarak Şampiyonluğa Ortak Oldu

yazar:

kategori:

7 kez Dünya Şampiyonu Sebastien Loeb evinde gerçekleştirilen rallinin ilk iki etabını lider olarak geçerken, Citroen’in çok nadiren yaşadığı motor problemi nedeniyle ralliye veda etmek zorunda kalmıştı.

Loeb’in ralliye veda etmesinin ardından, Citroen’in ralliye devam eden diğer Fransız pilotu Sebastien Ogier ise kendisini, Petter Solberg ve rallinin yeni takımı olan Mini’nin, bu haftasonu göz kamaştırıcı bir şekilde süren İspanyol pilotu Dani Sordo ile mücadele ederken buldu.

Bu üçlünün hepsi de rallide liderliği belirli sürelerde ele geçirdi. Ancak cumartesi günü Solberg lastiğinin patlamasıyla yakın mücadeleden koptu ve bu ikilinin arkasından 3. sırada ralliye devam etti. Sordo ise Ogier’e rallinin bitimine kadar baskı uygulamaya devam etti.

Cumartesi akşamı Ogier, en yakın rakibi ile arasını 9.5 saniyeye çıkararak liderliğini devam ettirmişti. Bugün ilk 3 etapta Sordo temposunu arttırarak farkı 4.9 saniyeye kadar düşürdü. Ancak Ogier, Sordo’nun bu atağına cevap verdi ve aradaki farkı 6.3 saniyeye çıkararak kendi evinde bu sezonki 5. ralli zaferini kazandı.

“Çok iyi hissediyorum, sona yaklaştığımızda oldukça zordu, güç etabında o kadar da iyi süremedim ama önemli olan kazanmamız. Kazanmamız şampiyona için de çok iyi oldu. Artık sezonun son iki rallisini de iyi geçirmek zorundayız.”

Sordo ise Mini’ni şu ana kadar kazandığı en iyi sonuç olmasına rağmen, kazanamadığı için hayal kırıklığı yaşadığını belirtti.

“İnanılmaz. Kazanamadığım için biraz hayal kırıklığına uğradım ama bu sonuçtan da mutlu olmalıyız.”

Ford takımı ise Loeb’in yokluğundan tam olarak yararlanamadı. Hem Mikko Hirvonen, hem de Jari-Matti Latvala Cuma sabahında gerçekleştirilen etaplarda hatalar yaptı. Ayrıca diğer iki takımın sürücülerinin temposuna da ayak uyduramadılar.  Son etaba girerken 4. sırada bulunan Latvala, aldığı takım emri ile son etaba erken girince 2 dakika bekleme cezası aldı ve 5. sıraya düşerek yerini takım arkadaşı Mikko Hirvonen’e vermiş oldu.Hirvonen böylece Sebastien Ogier ile puanını eşitlerken, Sebastien Loeb ile de puan farkını 3’e indirmiş oldu.

FERM Ford pilotu Dennis Kuipers ise şu ana kadarki en iyi WRC performansını sergiledi ve Henning Solberg’i geçerek 6. sırayı elde etti.

Takım arkadaşı Evgeny Novikov’un cuma günü lastiğinin patlaması ve cumartesi günü kaza yapmasının ardından, 3 kez lastiği patlayınca gerilere düşen Mads Ostberg ralliyi 8. sırada tamamladı.

Bu hafta sonu en iyi WRC performansını sergileyen isimlerden biri de Ken Block’tu. Ken Block Monster Ford’unu, Fransız Federasyonu’nun desteği ile bu hafta Mini koltuğunda rallide mücadele eden Pierre Campana’in hemen önünde bitirerek ralliyi 9. sırada tamamladı.

Rakibi Juho Hanninen’in önce lastiğinin patlaması, sonra da kaybettiği zamanı telafi etmeye çalışırken kaza yapması ile Ott Tanak rahat bir galibiyet alarak S2000 sınıfının liderliğini ele geçirdi.

SS23 sonrası durum:

Sıra Sürücü              Takım-Otomobil     Derece-Fark
 1.  Sebastien Ogier     Citroen          3h06m20.4s
 2.  Dani Sordo          Mini                 + 6.3s
 3.  Petter Solberg      Solberg Citroen   + 1m23.8s
 4.  Mikko Hirvonen      Ford              + 3m26.6s
 5.  Jari-Matti Latvala  Ford              + 3m30.3s
 6.  Dennis Kuipers      FERM Ford         + 6m42.0s
 7.  Henning Solberg     Stobart Ford      + 7m08.3s
 8.  Mads Ostberg        Stobart Ford      + 7m58.3s
 9.  Ken Block           Monster Ford      + 8m25.5s
10.  Pierre Campana      France Mini       + 8m38.7s

 


Yorumlar

  1. mini takımı için gayet güzel bir sonuç önümüzdeki sene daha çekişmeli geçer

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir