Ferrari 2012 Aracının Yaratıcı Olması Konusunda Emir Aldı

La Sexta’ya konuşan Gene:” Bence önümüzdeki sene herşey değişecek. Maranello’daki teknik takımı gelecek seneye liderlik etmemiz için hangi yönde ilerlememiz gerekiyorsa o yönde ilerlememiz için emir aldı ve bu aracın daha agresif ve daha yaratıcı olacağı anlamına geliyor. Amacımız sezonun başında rekabetçi olmak.”

2007 yılında Kimi Raikkonen’in şampiyonluğu kazanmasından sonra şampiyon olamayan Ferrari’de Gene; baskının takımı ileri yönde götürdüğünü düşünüyor. ” Ferrari her zaman kazanmayı ister, asıl sorunumuz bu.”

“Açık olan şu ki Sebastian iyi bir araçla mükemmel bir yıl geçiriyor. Singapur’dda hem Lewis’ten hem de Alonso’dan ve neredeyse bütün pilotlardan O’nun en iyilerin seviyesinde sürdüğünü duydum.”

“Ama bana göre Fernando hala bir numara, en komple pilot olanı.”


Yorumlar

  1. nerden biliyosunki ömür yetmeyeceğini sen Ferrari fabrikasında mühendismisin yoksa Dominic in sağ kolumu ?

    yani benim anlayamadığım bazı arkadaşlar o kadar emin konuşuyosunuzki sanki bu işlerin içindesiniz şunu unutmayalım bizler sadece seyirciyiz perde arkasında neler oluyo asla bilinemez bilinseydi bütün Formula 1 arabaları eşit olurdu

  2. güzel bir yaklaşım bundan haberim yoktu ellerine sağlık:)

  3. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    birde F2005'in F2004ten daha iyi olması gerekiyordu. ama o sezon getirilen tek set lastik kuralı işlerini bitirdi. bütün bridgestone kullananların işini bitirdi.

  4. Kaan Ferrari avatarı

    98-2004 yılları arasındakı yenılıklerı yazmaya gerek yk son donemlerı yazmıs yanı senın hatırlayabılecegın :)) 98-2004 arasında bulunan sıstemlerın hepsı 2004 sonundayasaklandı birilerinin Ferrariye dur demesi gerekiyordu ve bu sebeble 2005 te Ferrari cok kotu baslangıc yaptı.98-04 yılları arasında sana soyle diyeyim Ferrari sonraki sezonun ilk 4 yarısına gecen sezon ki aracını yenı parçalar eklemiş şekilde kullanır Avrupa(Barcelona)'ya gelınce yeni aracını kullanırdı butun takımları ezerdi red bull un su anda yaptıgı gıbı pole alırken vettel cogu zaman son tura cıkmaz aracından ıner kutlamalara baslar onun gıbıydı o zamanlar sen bılmezsın 2004te yasakladılar Ferrari 2005 te coktu. ogunlerden bugunlere yıne baya bulus yapmıstır umarım seneye aero yu ılgılendıren buluslarla on plana cıkarlar 😉

  5. Sen delikleri karıştırdın be kardeş :))

  6. Ferrari'nin ki yerebasma gücü için. Kuvvetli ihtimalle önden kayma sorunu için. Bizdeki pilotu serinletmek için. Bizdekini neredeyse tüm takımlar kullanıyor. Bizdeki derken, icat kimin bilmiyorum.

  7. burdaki konu burun alti hava girisi sanirim, bahsettigimiz delikler birbirinden cok farkli, ayni seyi konusmuyoruz, ben farkli deliklere gittim 🙂

  8. on burun altindaki hava girisi sanirim, yukarda biraz ayrintisiz olunca karismasi normal, ayni sinifta olan turden bisey degiller.

  9. http://img135.imageshack.us/img135/5695/frontnosegn0.jpg

    sadece B modelinde mevcut, mp4-21/22/23 de benzer burunlar mevcut

  10. Evet abi hatda Nevey ve Vettel uzun zamandır bunu anlamaya çalışıyorlarmış. Vettelin kokpitte ne aradığını şimdi daha iyi anlıyoruz. Senin dediğin Debriyaj abi kavrama diskinin atalet momentini olduğunca küçük ve hafif yapıldığı söylentisi var. Vede kolay kolay bulunmayacak gibi.

  11. rocco junior avatarı

    Bu arada yeni bir yaratıcı fikir buldum hem de F150th de düşün artık bu araçta bile iyi bir sistemimiz mevcut.Şu anda Newey ve tüm takımlar bizim aracın startlarındaki nedeni araştırıyormuş.Hatta Newey bunu söylüyor haberde ancak bir arkadaşın bana söylediğine göre (Renault Engine kardeşimiz) Ferrari tamamen yasal olan ve lastiklerin altına sürülen bir basınçlı köpük kullandığı.Farklı kaynaklardan insanlar ise sezonun ilk bölümünde 2010dan beri kötü startları düzeltmek için yeni bir debriyaj sistemi kullanıldığı.

  12. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    laf sokacam diye iyice saçmalıyorsun gerçekten. mclarende değişik tasarım yaptı diğer araçlara benzersiz hava girişleri denedi neden redbullun arkasında derim bende sana 🙂

  13. bnce çok meraklanmana gerek yok, illa o gün gelecek die bekliosan ömrün yetişmez snnde bnmde

  14. madem bu kadar icat yaptılar da neden her sene en hızlı 3. araç oldularrrrrrrrrrrrrrrrr

  15. FERRARİ tekar sezonları domine etmeye başlarsa o zaman siz ne yapacaksınız bende onu merak ediyom

  16. ya newey'i tanımıyorsun yada f1'i 3 yıldır izliosun..egzos beslemeli difüzör buldular ii hoş, ya onun gibi bişiler bulurlarsa ozaman napacaksın, yine nal toplarsanız napcaksın?

  17. Redbull orta sıra takımı olunca artık sen ve senin gibi sonadan redbull taraftarı olan yada 2009 da Redbull ön sıraya oynayınca hemen redbul takımını desteklemeye başlayanlar için acı bir gerçek olacak öyle değilmi

  18. Uçan HoLLandaLı  avatarı
    Uçan HoLLandaLı

    MP-4 19b nin burununda delik olduğunu hatırlayamıyom.Elinde bi resmi varya linkiyle atda bende bakıyım

  19. 11. burunda delik konusunda ferrari ilk mi bilmiyorum ama Mclarenin mp4-19B (2004) aracindan mp4-23 e kadar burunlarda bir delik var ama ne kadar ayni sinifa giricek turden bir delik orasini bilmiyorum

  20. Uçan HoLLandaLı  avatarı
    Uçan HoLLandaLı

    Yorumları okuyorumda Bi arkadaş Ferrari nin icadlarını sormuş bende söleyim hatırlayabildiklerimi
    hadi başlayalım

    1-Yıl 2006 aslında bunu bir çoğunuz duymamıştır ama hareketli tabanın temeli sezonun 2. yarısında atılmıştı bile
    2-Yıl 2005 Ön kadadın altına eklenmiş esner bir kanatçık
    3-Araçtan yüksekte duran aynalar yıl 2005
    4-Jant kapakları 2005
    5-Esner motor kapağı yıl 2004
    6-Yüksek kabiliyetli hareketli ön kanat (İşin ilginci bu kanat esnemesiyle 0.6 saniye kazandırıyomuş o zaman)
    7-En kısa Dingil mesafesi(Cadde pistlerde vaz geçilemez ama Schumi hızlı virajlı pist olan Szukada pole almıştı)
    8-Araca uzakta duran aynalar yıl 2006
    9-En uzun dingil mesafesi yıl 2007 (Redbulun hızlı virajlardaki başarısının sırlarından biri uzun dingil mesafesi)
    10-Hareketli Taban Ve daha esnek bir şasi yıl 2007
    11-Ön burunda Aerodinamik bir delik (Yıl 2008)
    12-Aracın tabanına bağlı aynalar yıl 2009
    13- Dereceli motor açısı 2010
    14-Yasaklanan jant kapaklarına yeni bir çözüm olan kapaklar 2010
    ve daha görünmeyen bir çok parça……

  21. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Ferrari Bunu yapmakta geç kaldı ancak,2012 de kural değişikleri sayesinde yaratıcı ve daha farklı bir yapıtla geri dönüyorum müjdesi veriyor tarafarlarına ve tüm Ferrari sevenlerine ve Ferrari 2012 de neweyin bulmus olduğu egzos beslemeli difüzörün yasaklanmasıyla dahada güçlenecek, ve kendi bulduğu yenilikci tasarımıyla büyük adım atmaya hazırlanıyor.Ferrari şu anda tamamıyla 2012 odaklanmış durumda buda bizler için iyi haber artık 2011 den eser yok sadece 2 ci olabilmk icin savasacak alonso şu anda herkes 2012 beklerken asıl soru şu AdRian Newey ve Red bull 2 lisi gelecek sene rekabetci olabilecekmi? Ben pek sanmıyorum aksine Mercedes gelişicek Red bull düşüşe gecicek artık 2009 da doğan silahları elinden alındığı için düşüşe geçme vakti red bull için yükselen Mercedes Gp olucaktır yani şu anda red bull nasıl üstünde mercedes de ferrari ve mclarene bu kadar yakın olacak fark azalacak kapışma olucak bu 3 takımla red bullun 4 ci takım olma ihtimali var düşüş yaşamassa şaşırırım çünkü 2009 2011 de bu sistem hala araçdaydı haliyle geliştirdiler ve sonuçta 2 şamp lugu aldılar.Artık RED BULL MACERASI SON BULUR.

  22. hahaha çok iyi bugün bu sitede çpk eglenceli yorumlar olmuş cidden genenin degerlendirme mekanizması yok herhalde 🙂

  23. 2. lik için mi? 🙂

  24. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    bende ilk kez ''wooww' diye tepki verdiğini gördüm. böyle yaptığına göre bi değişiklik var F10 ve F150ye hiç benzemeyecek çünkü otomobil sorunlu doğdu ve 2006-2007 geçişindeki gibi aracı çok değiştirecekler.

  25. ferrari57er2 avatarı

    Şu bir gerçek Ferrari 2008'den sonra rotasız gemi gibi gidiyor. Schumi dönemi özeldi. Ama o altın yıllar birden olmadı. Onun için dört yıl bekledik. Şimdiki Ferrari ekibine de şans vermek gerek. Ferrari en iyi aracı yapmak zorunda değil. Diğerlerinden geri kalmasın yeter. Çünkü Alonso'ya sahip.

  26. ferrari57er2 avatarı

    Anlaşılan bu yıl, F1'deki üçüncü yılın.

  27. Fazla üzerine gitmeye gerek yok. Bir süre sonra olgunlaşacaktır elbet. İleride normal bir şekilde yorum yazan, güzel muhabbetler oluşturan biri haline gelebilir. Kendimizi bozmasak yeter.

  28. Herzamanki sözler bunlar. ''Domenicali:2011 bizim yılımız olacak her iki şampiyonayıda kazanıcaz'' gibi.

  29. Emirle olsaydi bu isler Toyota, Honda, Bmw gibi takimlar sampiyonluk banyosu yaparlardi, bak adamlar en son harakiri yapmak zorunda kaldi..

  30. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    şimdi o jant kapaklarını, uzun dingil mesafesini mclaren ve diğerleride kullandı 😉 herkes birbirinden kopyalayacak illaki. aradaki farkı kapamak için. 2009dan itibaren kopyalama yasağı olsaydı eğer bu sezon nasıl olurdu düşünemiyorum artık. şuan brawn(mercedes) ve redbull şampiyonluk savaşına devam ederdi herhalde getirdikleri ilk yaratıcı fikirlerle.

  31. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    HOKKABAZ öyle birşey yazmışınki sanki ferrari formula1de yer aldığından bu yana hiçbirşey yapmmaış gibi yazmışın. bende sana cevap verdim. şimdide schumi öncesi-sonrası diye ayırmışın.
    schumi sonrasınıda yazayım sana. arkadaşlar yazmış ama iki tane daha eksik var. 2008 kullanılan burun içinden geçen hava kanalı birde 2007de radikal tasarıma geçip uzun dingil mesafesini getirdiler hızlı virajda sağladığı avantaj düşünülerek.

  32. rocco junior avatarı

    İnşallah

  33. Yavuz Balcı avatarı

    McLaren'in bu sene yaşadığı sorunlarla karşılaşabilirler. zaten RedBull'un en büyük artısı bu oldu. 2009 çok iyi bir araçla başladılar ve onun üstüne koyup devam ettiler.Çift katmanlı difüzör olmasaydı o seneyide sürklase edeceklerdi. hakikaten 2009 da McLaren ve Ferrari ne yapıyordu. O 1 senenin bence bu büyük 2 takıma kötü etkisi oldu. Karizmalarda bence fena çizildi. umarım 2012'de McLaren-Ferrari çekişmesine geri döneriz.

  34. Muammer UYAR avatarı

    Ferrari nin tek sorunu, 2009 ve sonrası kurallara bir türlü tam olarak adapte olamaması ve ekibinde bu kuralları tam olarak anlayacak kimsenin olmaması..Ferrari sınırsız bütçe, sınırsız test, sınırsız gelişimle (motor,mekanik )yarışmaya yatkın bir karakteristiğe sahip,geçmişin etkisiyle. Ama Ferrari bu sezon nihayet bunu anladı,yakın zamanda başarı gelecektir…

  35. Ferrari 2012 için çok iddialı konuşuyor son günlerde , ki gelecek yıl rbr'yi geçebileceğine inanıyorum , pat fry önderliğinde bu takım biryerlere gelecektir .

    Ferrari 2009 da erken 2010'a odaklanıp , sezona bomba gibi başlamıştı , Aslında bu senede Türkiye GP den itibaren 2012 ye odaklandıklarını düşünüyorum , herkesten gizli tuttular bunu , eğer basına 2012 ye odaklanıyoruz deselerdi , mclarenin ve rbr nin birazdaha işine gelirdi bu haber , birazdaha rahatlamış olurlardı , bunu hesaba alarak bu açıklamayı dile gitrmediklerini düşünüyorum.

    Seneye rbr-ferrari-mclaren aralarından çok fark olmayıp , yeteneğin ve tecrübenin gerektiği yıl olacaktır , yani Alonso birazdaha ön planda…

  36. Ferrari 2012 için çok iddialı konuşuyor son günlerde , ki gelecek yıl rbr'yi geçebileceğine inanıyorum , pat fry önderliğinde bu takım biryerlere gelecektir .

    Ferrari 2009 da erken 2010'a odaklanıp , sezona bomba gibi başlamıştı , Aslında bu senede Türkiye GP den itibaren 2012 ye odaklandıklarını düşünüyorum , herkesten gizli tuttular bunu , eğer basına 2012 ye odaklanıyoruz deselerdi , mclarenin ve rbr nin birazdaha işine gelirdi bu haber , birazdaha rahatlamış olurlardı , bunu hesaba alarak bu açıklamayı dile gitrmediklerini düşünüyorum.

    Seneye rbr-ferrari-mclaren aralarından çok fark olmayıp , yeteneğin ve tecrübenin gerektiği yıl olacaktır , yani Alonso birazdaha ön planda…

  37. Muammer UYAR avatarı

    olabilir :DD apachi stayla 😀

  38. belkide 10 yaş alttıdır:DD

  39. Muammer UYAR avatarı

    Arkadaşım bunlar (jant kapağı,hareketli taban) 2005 sonrası icat mı? icat daha ne konuşuyosun anlamadım…Ayrıca şu 18 yaş altı emo ergen tarzı yazı stilini de değiştir gerçekten çok itici.

  40. rocco junior avatarı

    Onur Ömer,iyice cıvıttılar,kaliteyi oldukça düşürdüler bunlar yüzünden bir kaç kişi artık yazmıyor bıraktı bende artık okuyorum sadece bundan böyle azaltmakta fayda var.Esneyen taban,esneyen ön kanat,ayarlanabilir yarı otomatik süspansiyon,2008deki burun kısmındaki bacayı andıran delikler,aracın her yerinde köpekbalığını andıran yüzgeç tarzı yarıklar"soğutma ve motorun üzerine binen yükü azaltma amaçlı" Ayrıca Mc arkadaşım Ferrari şimdi 2012 aracı için takıma yeni katılmış birine araç tasarlatır mı?Mantıklı mı bu sence?Hadi ekip baştan başlıyoruz yoksa başaramayız…Yok daha neler.Bazen öyle hükümler veriliyor ki şaşırıyorum o olmazsa şu şu şu olay gerçekleşmez falan

  41. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Yahu, haberleri okuyorum, her haberin altında saçma sapan yazmışsın bişeyler, sesimi çıkarmadım. Ama bak bu olan ilginç işte, Ferrari neyi bulmuş, yok diyorsun. Adam sana hareketli taban diyor, başka birisi jant kapağı diyor ki, adı üstünde "kapak" sen hala ama getiri az diyorsun. Getiri mi istiyorsun, 50'den önce F1 komisyonu kurulurken bugünkü takımların hiçbiri yoktu, Ferrari vardı sadece, F1'i oluşturan komisyonda Ferrari vardı. F1'in de mi getirisi az, önemsiz mi? Bir soru sordun bilip bilmeden, adamlar cevapladı, kapağını aldın, artık sus, hiç bir yere de yorumunu yapma, kapakları toplatırlar, sen hala çocuk gibi mızmızlanırsın, bi bayan arkadaşa da yaptın aynı terbiyesizliği, devam etme artık

  42. Avustralya'yı hareketli taban söylentileriyle kazanmıştı Ferrari. İşin ilginci Alonso o günler McLaren kullanırken sezon sonuna kadar Ferrari en hızlı araç, bizim gelişmemiz gerek gibi sözler söylüyordu. Ki tabandan yani havanın aracın altından onu engellemeden, havaya uçurmadan akıp gittiği bir devasa aerodinamik alandan bahsediyoruz etkisi hiç şüphesiz F Kanal'dan büyüktü.

  43. Evet, 2007'de kullanılmaya başlandı. 2006'nın sonunda ufacık jant uzantıları koymuşlardı arka lastiğe.

  44. getirisi çok büyük olmayannn icatlar bunlar

  45. getirisi arkadan çıkışlı egzoz ve f kanal kadar büyük müydüüüüü olsa idid o sezon en hızlı 2. araç olmazlardı

  46. 2006'da yalnızca arka jantlarda kapak vardı. 2007'de önlerde de kullanılmaya başlandı diye hatırlıyorum.

  47. Muammer UYAR avatarı

    2007 yılı hareketli taban F2007

  48. f kanalın asıl faydasının mclaren bu sene göreçektii sistemi daha fazla geliştirebilirdikk mesala rbr egzoz beslemeli dizfüzörü her sene geliştire geliştire şampion oldu

  49. Jant kapakları ne zaman icat edilmişti acaba?

  50. Farklı birşey yapmak her zaman başarılı olamıyor maalesef. Mesela Mclaren'e sorulsa, F-Kanal buluşları kendilerini kesinlikle şampiyon yapacaktı. Yüksek DF ayarı yapıp virajlarda hızlı olurken, düzlüklerde F-Kanal ile yüksek DF'un drag etkisini kaldırıp yine en hızlı olacaklardı. Ama, olmadı.

  51. 07.mehmet.ferrari avatarı
    07.mehmet.ferrari

    Ya haberi beğenmediyseniz yorum yapmayın.inşallah seneye düzeliriz.fanatik tifosi!

  52. yegen anladım kadarı ile mercedes gp fanısın lakin bu takımı 2 ye ayırıom şumi dönemi şumi sonrası 2005 ten sonra hangi yaratıçı fikri çıkardıı hadii 1 tane söleeeee söleyemezsin çünkü yokkkkkk bu takım kopyala yapıştır yapar ançak

  53. rocco junior avatarı

    F2007 ve F2008 oldukça güzel araçlardı.Gelişmiş,hızlı ve şampiyon araçlar.Herşey Byrne demek değil Ferrari de size durmadan her tarafı yaratıcı araç göstereek değil.Kendi takımınızda ne var Allah aşkına?Ayrıca 2010 aracı pek çok tasarıma sahipti sezon başından itibaren ve yasaklandı bunlar.Kopyalama denemez çünkü zaten araçta mevcuttu sadece Redbull mühendisleri gibi benzer düşünerek yapılmış.İyi ki son 2 yılda bir f kanal var. Yok Mercedes ise zaten araba 2 yıldır ortada yok.Kısaca Redbull dışında ciddi bir şeyler üreten,her bölgesinde bir sır yatan araç yok.O yüzden abartmayın.Son olarak sitenin kalitesi yorumcu açısından ve yapılan yorumlar açısından gittikçe düşmekte.Çoluk çouk,serseri vs.tipte kişiler resmen haberlerin içine ediyorlar.Adeta bir çete gibi bir kedi sürüsü gibi et kokusunu alıp dalıyorlar.Bunlara bir önlem alınmalı yoksa dalında en iyi olarak kabul edilen bu siteye ayıp olucak

  54. yeterrr gene anladık san göre en iyiy alonsoo her söyleşinde bunu söylemene gerek yookk bu dominik yenlmez yapı oluşturçakmışş alalahh seneye ferrari en hızlı 3. araçla girçekk yemyelim birbirimizziii ferari kim yaratıçılık kim son sezonlarda ferrarinin bulduğu 1 tane yaratıçı bi fikir söleyin bana

  55. Ferrari'nin yaratıcı bir tasarımda bulunduğunu ben hiç görmedim, Rory Bryne'ın tasarımları dışında. Eğer 2012 aracının yaratıcı olmasını istiyorlarsa bu aracı Rory Bryne tasarlamalı. Yoksa büyük bir facia olur.

  56. Alonso-Button avatarı
    Alonso-Button

    test pilotu kimi olsa Ferrari de.Alonso ve Vettel de pilotları olsa muhteşem olurdu.

  57. Test pilotları işsiz kalınca böyle boş konuşmalarda hali ile doğal oluyor.Paranın hakkını vermeye çalışıyorlar.liderleri belki emir vermiştir

  58. şu an için durum böyle evet. Üzerinde ölü toprağı var. Tıpkı 90lardaki gibi. Yani monzaya ferrari enzo ya da F50 çıksa bu kadar kötü olmazdı sanki:)

  59. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    2005 sezonundan öncede herkes ferrariyi kopyalardı. var ya böyle çıkıp mahalle ağzıyla yazanlar insanlara tav oluyorum.

  60. Cem ERYİĞİT avatarı
    Cem ERYİĞİT

    Singapur'dda hem Lewis'ten hem de Alonso'dan ve neredeyse bütün pilotlardan O'nun en iyilerin seviyesinde sürdüğünü duydum."

    DUYMUŞMUŞ 🙂 HERKES İZLEDİ SEN DUYDUN HAA VAY LAMBA VAY 🙂

  61. emir alsanız nolur almasanız nolur sizzzz kimmmmm yaratıçı araçlar yapmakk kim siz ança rakiplerinizin araçlarını kopyalayarak hızlanırsınızzzzzzzzzzzzzzzz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir